če bo čas, sem sedaj na hitro zadevo nastavil pri starših včeraj, zaenkrat izgleda top, potem pa malo kasneje, če bo čas napišem kakšen review članek o modelu ...
Robotske kosilnice
Jaz se pa še vedno odločam....toliko podatkov da sem res.... WI-FI nam občasno nagaja, smo v kotlini in eni govorijo tako drugi tako. Potem pa še hribček.... Trenutno se odločam med spodnjimi, pa če iz prve roke pade mnenje, da se potem dokončno odločim, saj je res že čas, da začne nekdo delat hahaha
https://www.merkur.si/robotska-kosilnic ... ni-2-1000/
https://www.ecovacsrobot.si/izdelek/rob ... -lidar-pro
https://www.bauhaus.si/robotske-kosilni ... p/33787859
Naključno izbrane trgovine
https://www.merkur.si/robotska-kosilnic ... ni-2-1000/
https://www.ecovacsrobot.si/izdelek/rob ... -lidar-pro
https://www.bauhaus.si/robotske-kosilni ... p/33787859
Naključno izbrane trgovine
sam bi predlagal model ki sem ga tudi sam kupil prejšnji teden. Je eden redkih z LiDARjem, kar je velika prednost. Mammotion ima tudi vključeno 3-letno 4G mobilno povezavo, tako da WiFi ni problem, pa nasplošno pač Mammotion najbolj zanesljiva kar se tiče navigacije ... Navedeni starejši modeli so tudi čisto ok glede na teste in uporabnike, a če se dobi za podobno ceno novejši, naprednejši LiDAR model ne vidim razloga zakaj ne!zmedena napisal/-a: ↑29 Apr 2026, 20:33Jaz se pa še vedno odločam....toliko podatkov da sem res.... WI-FI nam občasno nagaja, smo v kotlini in eni govorijo tako drugi tako. Potem pa še hribček.... Trenutno se odločam med spodnjimi, pa če iz prve roke pade mnenje, da se potem dokončno odločim, saj je res že čas, da začne nekdo delat hahaha
- Mammotion LUBA mini AWD LiDAR 1500 (1500m2) robotska kosilnica s kodo: MAMMOTIONEU50 za 1349€ (EU)
Imam samo tezavo, ker bi na obroke vzelaTomson napisal/-a: ↑29 Apr 2026, 22:47sam bi predlagal model ki sem ga tudi sam kupil prejšnji teden. Je eden redkih z LiDARjem, kar je velika prednost. Mammotion ima tudi vključeno 3-letno 4G mobilno povezavo, tako da WiFi ni problem, pa nasplošno pač Mammotion najbolj zanesljiva kar se tiče navigacije ... Navedeni starejši modeli so tudi čisto ok glede na teste in uporabnike, a če se dobi za podobno ceno novejši, naprednejši LiDAR model ne vidim razloga zakaj ne!zmedena napisal/-a: ↑29 Apr 2026, 20:33Jaz se pa še vedno odločam....toliko podatkov da sem res.... WI-FI nam občasno nagaja, smo v kotlini in eni govorijo tako drugi tako. Potem pa še hribček.... Trenutno se odločam med spodnjimi, pa če iz prve roke pade mnenje, da se potem dokončno odločim, saj je res že čas, da začne nekdo delat hahahatukaj je prednost še 3-letna garancija ...
- Mammotion LUBA mini AWD LiDAR 1500 (1500m2) robotska kosilnica s kodo: MAMMOTIONEU50 za 1349€ (EU)
hmm, ja, verjetno res ne, razen če vam banka omogoča, da za vsak nakup, ki gre preko kreditne kartice kar na SMS odgovorite koliko obrokov, tako je npr. pri meni ... je sicer tudi v SLO trgovinah, tam lahko na obroke, je pa res cena kar višja pri 1700€ za tale model ... dobra alternativa bi bila še Segway Navimow i210 Lidar Pro ta je kar ugodnejša v SLO oz. s podobno ceno. (REVIEW)
To sem tudi gledala, a me skrbijo tri kolesa, torej spredaj samo eno. Na hribcku stabilnost verjetno ni kot pri stirih kolesih . Ali pa se motim?Tomson napisal/-a: ↑30 Apr 2026, 02:01hmm, ja, verjetno res ne, razen če vam banka omogoča, da za vsak nakup, ki gre preko kreditne kartice kar na SMS odgovorite koliko obrokov, tako je npr. pri meni ... je sicer tudi v SLO trgovinah, tam lahko na obroke, je pa res cena kar višja pri 1700€ za tale model ... dobra alternativa bi bila še Segway Navimow i210 Lidar Pro ta je kar ugodnejša v SLO oz. s podobno ceno. (REVIEW)
vse je odvisno od razgibanosti terena, kaj se potrebuje, kakšni vzponi so. Mammotion je tukaj vsekakor boljši, a tudi Segway premaga kar fine klančine ... sicer pa za primerjavo med omenjenima modeloma:
Segway: 55% / 29°
Mammotion: 80% / 38°
Lastim si Goat Bot Unicut H1, katero sem kupil za lansko sezono v akciji za cca 1100€. Takrat je bila zelo ugodna napram konkurenci. Prvotno sem bil navdušen, vendar je to bila moja prva robotska kosilnica, tako da nisem vedel kaj pričakovati. Na začetku sem bil zadovoljen, s časoma pa so se pokazale težave ki so počasi začele najedati živce. Kosilnica načeloma lepo deluje in se uspešno izogiba oviram in ko je na volji dobro pokosi vse, vendar žal ni vedno tako. Večkrat se je ustavila kar nekje, brez neke ovire in tam obstala. Ko sem jo ročno spet pognal, je v večini primerov nadaljevala vendar včasih je nisi več premaknil. V takih primerih sem jo moral poslati nazaj na postajo in jo dati ponovno kosilti. Problem je ker se takrat program resetira in začne isto parcelo kositi na začetku, tako da sem imel marsikaj pokošeno 3x, ostalo pa niti enkrat... da sem to preprečil sem moral kosilnico ročno nesti na drugi konec in jo tam pognati.
Naredil sem si več manjših con, kar pa je kar težavno saj pregled na aplikaciji ni ravno dober in če si po pomoti prečkal obstoječo cono ko si delal novo ti jih je avtomatsko združilo in "undo" opcije ni. Večkrat sem moral cono pobrisati in na novo narediti kar vzame zelo dosti časa. Če nisem hotel da mi združi con, sem moral pazit da ne prečkam meje obstoječe cone vendar v tem primeru pa sem imel nepokošeno travo med conami.
Poskusil sem narediti eno veliko cono, kar pa se ni ravno do dobro obneslo. Takrat je bilo proti koncu avgusta, ko pride tema relativno hitro in kosilnica v temi se čisto zgubi. Praktično mi ni uspela v enem dnevu pokositi cele cone saj zadnjo tretjino je začela tik pred temo, tako da se je vedno obstala nekje. ročno sem jo moral nesti nazaj na polnilnico in program košnje se je izgubil, tak da je 1/4 parcele ostal nepokošen.
Imam dosti grmičkov na parceli in kosilnica je prvo pokosila po ravnih linijah, med samimi ovirami pa je pustila nepokošene linije, kar sicer ni problem ker ko konča tisti "lažji del" gre pokosit še ostalo in na koncu še rob. Če bi potekalo brez težav od začetka do konca ne bi bil problem, vendar kaj ko se to skoraj nikoli ni zgodilo.
Letos ko se je začela sezona pa se je pojavilo še več težav in sicer pogostoma mi javlja "RTK exception" ker iz nekega razloga ne ve kje se nahaja in je praktično neuporabna. Večkrat sem ugasnil in ponovno startal pa ni pomagalo, sedaj sem ugotivil da v takih primerih je najbolje da jo nesem nekam blizu RTK antene, jo ugasnem in vžgem ter dam "ok + start" da začne nekaj delat in takrat se zave sama sebe in začne nekaj delat... potem jo lahko pošljem domov in nato kosit kar potrebujem.
Dejansko kosilnica ni samostojna, ker se prevečkrat kaj zatakne in ne pomnem kdaj sem prišel iz službe in je bilo vse pokošeno. Ravno ta vikend je kosila na ravni trati brez nobene ovire popoldan. Pol trave je v senci hiše in vedno ko je prišla do sence se je malo ustavila in večkrat obrnila ker očitno je mislila da je ovira, to ni problem saj eventuelno je šla tudi v senčni del. Problem je ker se je v času košnje 4x ustavila sredi trave brez neke okvire bret nič .. in sem dobil v aplikaciji obvestilo da je stuck !!!?? brez razloga ... ta kosilnica kosi ko jo imaš na očeh in si pripravljen pomagati. Ko te ni doma lahko samo upaš da se bo zataknila proti koncu in ne na začetku košnje.
Videl sem da so bile spet neke akcije za to kosilnico in če jo dobiš za 500-600€ se še kar splača, sploh če nimaš zahtevnega travnika z dosti ovirami v nasprotnem primeru pa bolje iskat alterantivo.
Težave ki so se pojavljale:
- Ustavlja se je brez očitnega razloga
- 1m pred polnilno postajo se je izgubila in javila da se ne more iti polnit ??!!
- v temi se popolnoma izgubi, večkrat mi je krožila na istem mestu dokler se ni izpraznila baterija ... pa travo je celo razrila na tistem mestu.
- Izgublja rtk postajo
Aplikacija
- mape ne moreš shranit
- ne moreš delati con v aplikaciji
- smer košnje moraš nastavljati za vsako cono v nastavitvah ločeno, ne moreš pri izbiri cone definirati še smer košnje
.. na splošno aplikacija je lesena
Support:
... ne bom rekel da so neodzivni vendar .... Večkrat sem jih kontaktiral kjer sem postavil več vprašanj, odgovorili so naslednji dan samo na eno vprašanje, ko sem jih ponovno vprašal in omenil težave sem moral spet čakati 1 dan na delni pomankljiv odgovor.
Kakorkoli, letos sem ji mislil že večkrat vrečt ob zid in nabaviti nekaj drugega.
@Tomson => Kaj imam jaz še kakšno možnost, da vrnem to zadevo saj ne ravno opravlja dela tako kot bi pričakoval? .. ne bom rekel da ne dela, vendar tako kot dela ni ravno to kar hočem, saj ne morem biti stalno nadzornik. Kosilnico sem plačal enkrat konec junija lani, 12.7.2025 sem jo aktiviral.
Naredil sem si več manjših con, kar pa je kar težavno saj pregled na aplikaciji ni ravno dober in če si po pomoti prečkal obstoječo cono ko si delal novo ti jih je avtomatsko združilo in "undo" opcije ni. Večkrat sem moral cono pobrisati in na novo narediti kar vzame zelo dosti časa. Če nisem hotel da mi združi con, sem moral pazit da ne prečkam meje obstoječe cone vendar v tem primeru pa sem imel nepokošeno travo med conami.
Poskusil sem narediti eno veliko cono, kar pa se ni ravno do dobro obneslo. Takrat je bilo proti koncu avgusta, ko pride tema relativno hitro in kosilnica v temi se čisto zgubi. Praktično mi ni uspela v enem dnevu pokositi cele cone saj zadnjo tretjino je začela tik pred temo, tako da se je vedno obstala nekje. ročno sem jo moral nesti nazaj na polnilnico in program košnje se je izgubil, tak da je 1/4 parcele ostal nepokošen.
Imam dosti grmičkov na parceli in kosilnica je prvo pokosila po ravnih linijah, med samimi ovirami pa je pustila nepokošene linije, kar sicer ni problem ker ko konča tisti "lažji del" gre pokosit še ostalo in na koncu še rob. Če bi potekalo brez težav od začetka do konca ne bi bil problem, vendar kaj ko se to skoraj nikoli ni zgodilo.
Letos ko se je začela sezona pa se je pojavilo še več težav in sicer pogostoma mi javlja "RTK exception" ker iz nekega razloga ne ve kje se nahaja in je praktično neuporabna. Večkrat sem ugasnil in ponovno startal pa ni pomagalo, sedaj sem ugotivil da v takih primerih je najbolje da jo nesem nekam blizu RTK antene, jo ugasnem in vžgem ter dam "ok + start" da začne nekaj delat in takrat se zave sama sebe in začne nekaj delat... potem jo lahko pošljem domov in nato kosit kar potrebujem.
Dejansko kosilnica ni samostojna, ker se prevečkrat kaj zatakne in ne pomnem kdaj sem prišel iz službe in je bilo vse pokošeno. Ravno ta vikend je kosila na ravni trati brez nobene ovire popoldan. Pol trave je v senci hiše in vedno ko je prišla do sence se je malo ustavila in večkrat obrnila ker očitno je mislila da je ovira, to ni problem saj eventuelno je šla tudi v senčni del. Problem je ker se je v času košnje 4x ustavila sredi trave brez neke okvire bret nič .. in sem dobil v aplikaciji obvestilo da je stuck !!!?? brez razloga ... ta kosilnica kosi ko jo imaš na očeh in si pripravljen pomagati. Ko te ni doma lahko samo upaš da se bo zataknila proti koncu in ne na začetku košnje.
Videl sem da so bile spet neke akcije za to kosilnico in če jo dobiš za 500-600€ se še kar splača, sploh če nimaš zahtevnega travnika z dosti ovirami v nasprotnem primeru pa bolje iskat alterantivo.
Težave ki so se pojavljale:
- Ustavlja se je brez očitnega razloga
- 1m pred polnilno postajo se je izgubila in javila da se ne more iti polnit ??!!
- v temi se popolnoma izgubi, večkrat mi je krožila na istem mestu dokler se ni izpraznila baterija ... pa travo je celo razrila na tistem mestu.
- Izgublja rtk postajo
Aplikacija
- mape ne moreš shranit
- ne moreš delati con v aplikaciji
- smer košnje moraš nastavljati za vsako cono v nastavitvah ločeno, ne moreš pri izbiri cone definirati še smer košnje
.. na splošno aplikacija je lesena
Support:
... ne bom rekel da so neodzivni vendar .... Večkrat sem jih kontaktiral kjer sem postavil več vprašanj, odgovorili so naslednji dan samo na eno vprašanje, ko sem jih ponovno vprašal in omenil težave sem moral spet čakati 1 dan na delni pomankljiv odgovor.
Kakorkoli, letos sem ji mislil že večkrat vrečt ob zid in nabaviti nekaj drugega.
@Tomson => Kaj imam jaz še kakšno možnost, da vrnem to zadevo saj ne ravno opravlja dela tako kot bi pričakoval? .. ne bom rekel da ne dela, vendar tako kot dela ni ravno to kar hočem, saj ne morem biti stalno nadzornik. Kosilnico sem plačal enkrat konec junija lani, 12.7.2025 sem jo aktiviral.
dajmo poizkusit! Predlagam da se najprej obrne na trgovino, podporo, da vidimo kaj bodo rekli, nato bom pa še jaz preko svojega kontakta v trgovini nadaljeval, da se nekaj uredi. Ker tudi pri meni so s tem modelom težave, kolikor je lani delovala precej ok, razen kakšne nedoslednosti tu in tam, je res zelo zelo kompleksen vrt in vem da bi marsikateri model tudi imel težave in sem nekak sprejel kakšen manjši kompromis, ker ni bilo nič večjega ... a je letos takoj po udpejtu postala neodzivna. Predlagam da se tole tvoje kar prevede, z vsemi opisanimi težavami v ENG in pač podporo trgovine prosi za povrnitev kupnine, ker zadeva ne funkcionira kot bi morala in ni uporabna kot je namenjeno. Sam se bom pa tudi maksimalno potrudil da se nekako uredi. Mi boš potem prosim poslal podatke in odzive podpore, da se naprej potem pogovarjam s kontkatom v trgovini. Imajo pa sedaj na kitajskem do 5.maja praznike, tako da prej verjetno ne bo kaj ...replenish napisal/-a: ↑30 Apr 2026, 10:21@Tomson => Kaj imam jaz še kakšno možnost, da vrnem to zadevo saj ne ravno opravlja dela tako kot bi pričakoval? .. ne bom rekel da ne dela, vendar tako kot dela ni ravno to kar hočem, saj ne morem biti stalno nadzornik. Kosilnico sem plačal enkrat konec junija lani, 12.7.2025 sem jo aktiviral.
Sem odpru ticket, št. sem ti poslal na ZS / sporoči če nisi prejel. Hvala za pomoč.
Včeraj smo šli z družino na izlet in sem kosilnici določil da pokosi eno večjo cono, čez dan se spomnem na njo in preverim kako ji gre in mi javi da je offline
sedaj sem pa prejel ... načeloma je vse ok, problem je, ko se predali napolnijo, potem pa res ni dostave, tako da sam vsake toliko brišem sporočila ko opazim, včasih prepozno ...
Jaz sem lepo opozarjal na forumu, da so te kosilnice ZANIČ, kar so opozarjali moderatorji na enem drugem SLO forumu in je niso hoteli promovirati, ker niso delale, NIKOMUR!!! In da bodo tisti, katerim ste prodali to kosilnico, le to obžalovali. In evo.....
Ko sem jo kupoval, sem večinoma naletel na pozitivne komentarje. Če se ne motim, je bila lani ta kosilnica še razmeroma nova, zato so bile začetne težave tudi pričakovane. Tehnološko in mehansko se mi zdi na dobrem nivoju, vendar pa programska oprema očitno ni dovolj dodelana. Lani je za svojo ceno delovala solidno, zato sem pričakoval, da bodo z nekaj posodobitvami odpravili pomanjkljivosti, vendar se to žal ni zgodilo.
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B ... SG14&psc=1
To predvidevam da je dobra kosilnica in dobra cena? Čeprav me skrbi, da deklariranih 1500m2 je malo premalo za mojo parcelo ki je malo pod 1400m2, saj sklepam da bo ta kosilnica morala kositi praktično vsaki dan da bo vzrževala tako površino. Širina reza je tudi zelo majhna, tako da je mogoče https://www.ecovacsrobot.si/izdelek/rob ... -lidar-pro boljši nakup?
To predvidevam da je dobra kosilnica in dobra cena? Čeprav me skrbi, da deklariranih 1500m2 je malo premalo za mojo parcelo ki je malo pod 1400m2, saj sklepam da bo ta kosilnica morala kositi praktično vsaki dan da bo vzrževala tako površino. Širina reza je tudi zelo majhna, tako da je mogoče https://www.ecovacsrobot.si/izdelek/rob ... -lidar-pro boljši nakup?
Zdravo!
Kupujem svojo prvo robotsko kosilnico. Površina travnatih površin je cca 900 m2, kar nekaj grmov, vrtov in drugih oviric, sicer razmeroma raven teren.
Kaj se priporoča?
Mammotion Luba 1000 za 1250€ ali Dreame a1 pro za 900€? Morda kaj drugega, kar je dobro in ugodno?
Malo me samo skrbi, ker bo večino časa brez nadzora, da ga kdo ne ukrade.
Kupujem svojo prvo robotsko kosilnico. Površina travnatih površin je cca 900 m2, kar nekaj grmov, vrtov in drugih oviric, sicer razmeroma raven teren.
Kaj se priporoča?
Mammotion Luba 1000 za 1250€ ali Dreame a1 pro za 900€? Morda kaj drugega, kar je dobro in ugodno?
Malo me samo skrbi, ker bo večino časa brez nadzora, da ga kdo ne ukrade.
sam bi predlagal model ki sem ga tudi sam kupil prejšnji teden. Je preverjeno zelo zanesljiv model in i z LiDAR senzorjem. Mammotion ima tudi vključeno 3-letno 4G mobilno povezavo, tako da WiFi ni problem, pa nasplošno pač Mammotion najbolj zanesljiva kar se tiče navigacije ... trenutno je SoldOut a naj bi čez teden dni prišla nova zaloga iz proizvonje ...Frajerček napisal/-a: ↑03 Maj 2026, 13:42Zdravo! Kupujem svojo prvo robotsko kosilnico. Površina travnatih površin je cca 900 m2, kar nekaj grmov, vrtov in drugih oviric, sicer razmeroma raven teren. Kaj se priporoča? Mammotion Luba 1000 za 1250€ ali Dreame a1 pro za 900€? Morda kaj drugega, kar je dobro in ugodno? Malo me samo skrbi, ker bo večino časa brez nadzora, da ga kdo ne ukrade.![]()
- Mova Lidax Ultra 1000 (1000m2) robotska kosilnica v AKCIJI za 799€ (SLO)
- Mova Lidax Ultra 2000 (2000m2) robotska kosilnica v AKCIJI za 899€ (SLO)
- Dreame A1 Pro 800 3D LIDAR (800m2) robotska kosilnica s kodo: KAJKUPITI10 iz 900€ na 809€ (SLO)
Je pa potrebno povedati, da vsi tile modeli, tudi ki so za 1500m2 ali 3000m2, to ne pomeni da kosilnica lahko v enem kosu pokosi takšno površino, ker realnost je, če pustimo hitrost košnje na priporočljivi, nekakšni srednji vrednosti/hitrosti, lahko računamo na 180-250 m² pokošene trave, preden se mora kosilnica dopolnit. Nato pa spet nadaljujejo z naslednjim 250m2 kosom in se spet napolni in spet nadaljuje itd.
Realnost je, da številka o velkosti trate pomeni: koliko površine lahko robot redno vzdržuje v enem dnevu, ne pa “na en mah. Se mi zdi da je to kar pomembno povedat, ker sam sem na začetku bil precej presenečen, ko sem ugotovil da tudi Mammotion Luba ki se v Slo prodaja za 1700€ in ima navedeno do 1500m2 zmore z enim polnjenjem le 250m2 ...
@Tomson => Odgovorili so mi iz geekbuy za kosilnico, poslal sem ti na ZS, sporoči če nisi prejel.
Se pa mi ne splača ... ponudili so mi vrnitev kupnine vendar so mi dali 75% deprecation fee ker je bila v uporabi več kot 10 mesecev. S tem se ne strinjam ravno strinjam, saj lani sem jo koristil cca 4 meseca in letos enega, res da jo imam več kot 10 mesecev vendar ni bila v pogonu toliko časa.
Se pa mi ne splača ... ponudili so mi vrnitev kupnine vendar so mi dali 75% deprecation fee ker je bila v uporabi več kot 10 mesecev. S tem se ne strinjam ravno strinjam, saj lani sem jo koristil cca 4 meseca in letos enega, res da jo imam več kot 10 mesecev vendar ni bila v pogonu toliko časa.
dobim, saj vidiš da tam odgovarjam na ZS, kar prejmem od kontakta ... za začetek je čisto ok kar so ponudili. Sedaj se bom pa še sam pregovarjal dalje, da probam iztržit čimveč! a kot sem ti javil, kontakt se vrača 6.maja, takrat bom lahko šel v akcijo...
Kaj to se nanašaš na MAMMOTION LUBA mini AWD LiDAR ? Ta tudi mene mika vendar sem malo pazljiv, ker kljub super review-om sem našel kar nekaj kritik na redditu sploh pa čez support. Kako je kaj support v Sloveniji za te mamotione?
Se bojim da se o teh kosilnicah dosti govori predvsem zaradi močne in pogoste reklame in ne zato ker je dejansko res tako super.
ja, tale model sem jaz 14 dni nazaj za starše naročil, zelo kompleksen vrt, povezal v 10min, nastavil mapo v 10min, zagnal prvo košnjo, vse oddelalo b.p. Edino robove kar pušča kakšnih 15-20cm, to je zaenkrat edina pomankljivost, ki sem jo opazil. Ko bo večkrat pokosila lahko povem kaj več. Proti GoatBotu je pa res dn in noč ...replenish napisal/-a: ↑06 Maj 2026, 21:46Kaj to se nanašaš na MAMMOTION LUBA mini AWD LiDAR ? Ta tudi mene mika vendar sem malo pazljiv, ker kljub super review-om sem našel kar nekaj kritik na redditu sploh pa čez support. Kako je kaj support v Sloveniji za te mamotione?
Se bojim da se o teh kosilnicah dosti govori predvsem zaradi močne in pogoste reklame in ne zato ker je dejansko res tako super.
Podpore v Sloveniji kaj dosti ni, razen pač preko trgovine, če se kupi v trgovini v Slo ... Mammotion je po moje kar med vodilnimi trenutno, ne samo zaradi reklame, dejansko so napredne, zanesljive, pač delajo, kolikor berem odzive ... je pa sedaj tehnologije res že kar napredovala, da je kar nekaj dobrih modelov, znamk, Mammotion, Segway, Ecovacs ... tale gospod jih kar na veliko testira, primerja: https://easylawnmowing.co.uk/practical- ... wn-mowers/
uf, da pusti 15-20cm ni ravno ok ... mogoče bodo z kakšno posodobitvijo malo popravili. Goatbot je tudi puščal precej vendar se je za zaključek zapeljal po robovih, tako da je ostako samo kakšnih 10cm ... kakorkoli, ročna košnja robov ne uide
mogoče oni modeli ki imajo še stransko rezilo to odpravijo.
Kaj modeli ki omogočajo da ločiš cone v aplikaciji, kaj kosilnica pusti pokosi tudi robove? Goatbot ni imel te opcije in sem moral ročno delati cone in je bil problem da sem imel sredi travnika nepokošen del ker je bila ravno meja. Sklpam da tega ni če določiš mejo v aplikaciji, da ko kosi gre malo preko.
Kako kaj druge kosilnice kosijo rpi tlakovcih? Jaz imam na robu travnika tlakovce in moja kosilnica mi je puščala nepokošene robove četudi ko sem delal mapo sem jo peljal po tlakovcih. Problem je da je tlakovce zaznala kot oviro in mi ni hoteli iti po robu. Kako se kaj obnesejo druge kosilnice v takih primerih? Dobrodošlo bi bilo da bi poleg no-go cone bila tudi "safe" cona za določit, tako da bi se zapeljala na tlakovce in pokosila robove.
Malo sem začel gledati kaj se splač danes vzeti? Luba mini je videt zanimiva vendar kar sem bral je baje Segway Navimow i215 Lidar boljša in cenejša izbira. Sicer pri vsaki znamki dobiš pohvale in kritike, tako da ni bistvenih razlik. Je pa pomembno da je aplikacija dobra ker pri moji bivši kosilnici je bila kar lesena.
Kaj modeli ki omogočajo da ločiš cone v aplikaciji, kaj kosilnica pusti pokosi tudi robove? Goatbot ni imel te opcije in sem moral ročno delati cone in je bil problem da sem imel sredi travnika nepokošen del ker je bila ravno meja. Sklpam da tega ni če določiš mejo v aplikaciji, da ko kosi gre malo preko.
Kako kaj druge kosilnice kosijo rpi tlakovcih? Jaz imam na robu travnika tlakovce in moja kosilnica mi je puščala nepokošene robove četudi ko sem delal mapo sem jo peljal po tlakovcih. Problem je da je tlakovce zaznala kot oviro in mi ni hoteli iti po robu. Kako se kaj obnesejo druge kosilnice v takih primerih? Dobrodošlo bi bilo da bi poleg no-go cone bila tudi "safe" cona za določit, tako da bi se zapeljala na tlakovce in pokosila robove.
Malo sem začel gledati kaj se splač danes vzeti? Luba mini je videt zanimiva vendar kar sem bral je baje Segway Navimow i215 Lidar boljša in cenejša izbira. Sicer pri vsaki znamki dobiš pohvale in kritike, tako da ni bistvenih razlik. Je pa pomembno da je aplikacija dobra ker pri moji bivši kosilnici je bila kar lesena.
sam sem tudi izbiral med Segway Navimow i215 LiDAR in Mammotion Luba Mini LiDAR. Po vsem kar sem prebral ima Segway boljšo aplikacijo, pokosi bolje po robovih. Mammotion pa ima boljšo navigacijo, je boljša za kompleksne vrtove, deluje bolj stabilno, zanesljivo, je nasplošno bolj zrela robotska kosilnica. Prednost Segwaya pa še ugodnejša cena in lažji setup. Kot si že sam omenil, pa pri vseh modelih najdeš med uporabniki tako pozitivne kot negativne komentarje, ker pač imajo različne situacije pri hiši in tudi pri najboljših, najdražjih modelih lahko prihaja do težav. So pa tile modeli že vsi po vrsti kar dozoreli, niso še brezhibni pri navigaciji in upravljanju, so pa že zelo zelo dobri ...replenish napisal/-a: ↑07 Maj 2026, 21:15uf, da pusti 15-20cm ni ravno ok ... mogoče bodo z kakšno posodobitvijo malo popravili. Goatbot je tudi puščal precej vendar se je za zaključek zapeljal po robovih, tako da je ostako samo kakšnih 10cm ... kakorkoli, ročna košnja robov ne uidemogoče oni modeli ki imajo še stransko rezilo to odpravijo.
@Tomson => Ali imaš kakšen info kdaj bo MAMMOTION LUBA mini AWD LiDAR spet na voljo / Akcija je samo še do konec maja, kar mi nič ne pomaga če je ni na voljo 
Ali kdo mogoče ve kako se obnese MAMMOTION LUBA mini 2 AWD 1500 napram mini AWD LiDAR ? je sicer malo dražja vendar če prav razumem ta novi model od mini 2 ima tudi lidar + stranski disk za robove
Ali kdo mogoče ve kako se obnese MAMMOTION LUBA mini 2 AWD 1500 napram mini AWD LiDAR ? je sicer malo dražja vendar če prav razumem ta novi model od mini 2 ima tudi lidar + stranski disk za robove
tukaj primerjava med Luba Mini AWD in Luba Mini AWD Lidar, kjer se pove glavne razlike, predvidevam da ne velike razlike med enko in dvojko:replenish napisal/-a: ↑08 Maj 2026, 07:55@Tomson => Ali imaš kakšen info kdaj bo MAMMOTION LUBA mini AWD LiDAR spet na voljo / Akcija je samo še do konec maja, kar mi nič ne pomaga če je ni na voljo
https://www.notebookcheck.net/Robot-law ... 485.0.html
Jaz sem mislil na https://eu.mammotion.com/products/luba-mini-2-awd-1500 katera tudi uporablja lidar in ne rtk.