PeterGriffin napisal/-a: ↑11 Dec 2025, 19:13
Tomson, Evo se tukaj, da vprasam za te pokoncne sesalnike. Doma razmisljamo o enem, ker me ze moti tisti klasicni. Kaj iscem...torej morda da je upogljiva palica ali vsaj toliko da se pride pod sedezno, tud ce je brez upogibanja. Fajn bi bilo da je ze stojalo polnilno, ni nujno. Malo sem gledal na amazonu in je malo morje nekih sesalcev z oceno recimo 4.8, en celo 4.8 od skoraj 6k ocen; pa so to vec ali manj cca 100-180€ ranga, ker nek roborock h60 ultra je 250€ pa je na amazonu recimo 3.9 ocenjen, zdaj pa ne vem a so tisto fejk ocene ali so uni res toliko dobri? Budget nekje do 250€ max ampak res max, ker me mikajo tisti za 120, 150€ itd
lahko povem iz prakse kako so tile modeli po ugodnih cenah. Npr. Proscenic P16/P15, ki je eden najboljših ugodnih modelov, imam tudi sam doma, oz. sem kupil za starše, ima 550W motor in 50.000Pa sesalne moči, kar se po specifikacijah kosa z modeli Dyson, Jimmy, Roborock, Dreame ki so 2-3x dražji. V praksi je sesalnik super, zelo lepo in učinkovito čisti gladke površine in neko zmerno umazanijo. A če preverim dejansko sesalno moč pri istih specifikacijah so razlike precej očitne. Verjetno zato tile cenejši modeli ne navajajo dejanske sesalne moči v AW ampak zgolj podtlak v Pa. Tako da razlike so. Potem pa še življenska doba, pri sorodnikih sem zamenjal kar nekaj teh poceni modelov okoli 100€, po večini so delovali bp. v povprečju 2-leti, potem pa kakšna težavica tu in tam, problem je ker so rezervni deli včasih precej dragi, na zadnje recimo pri enemu modelu šla glavna talna krtačka, in je nisem našel pod 70€. Seveda sem raje kupil nov sesalnik za 100€. Pri Dreame, Roborock, Jimmy modelih načeloma manj težav in rezervni deli ugodnejši. Tile poceni modeli imajo tudi občutno manj priloženih nastavkov. Tako da na koncu predvsem odvisno kaj se išče, nekaj za na hitro posesat, kjer so tile ugodnejši modeli čisto ok, tudi z Proscenic P16 so moji starši povsem zadovoljni in ne rabijo več, poleg je tako ali tako še robotski sesalnik. Če pa se išče nekaj bolj kvalitetnega, zmogljivejšega, bolje opremljenega pa so Dreame, Roborock , Jimmy modeli vsekakor na višjem nivoju overall ...
Če je max budget 250€ bi sam predlagal ali Roborocka, ki je res dober model za ceno, je kompakten, lahek, precej zmogljiv, dobro opremljen, je visoka kvaliteta materialov in izdelave ...
tudi Dreame R20 Aqua je super opcija, imam doma enakovreden T30 model, praktično ista zadeva, meni je res vrhunski!
tale Jimmy je tik nad budgetom ampak tudi super opcija, s KajKupiti kodo je tukaj še 2-letna garancija (sicer 1-leto)
če pa izbiraš med omenjenimi ugodnejšimi modeli pa vsekakor zmaga novi Proscenic model z 680W motorjem in 70.000Pa podtlaka. Meni se že model P16 zdi super (550W in 50.000Pa), tole je pa še konkretna nadgradnja