Oneplus 13R je že od vsega štarta le v International (Global) verziji, isti kot se kupi v Oneplus trgovini, sploh ni opcije CN verzije z GlobalROM ...
- OnePlus 13R Global (EU) 12/256GB pametni telefon s kodo: gshopper100 iz 591€ na 514€
Oneplus 13R je že od vsega štarta le v International (Global) verziji, isti kot se kupi v Oneplus trgovini, sploh ni opcije CN verzije z GlobalROM ...
je kar razlika, OP13R je višji razred, je pol leta novejši, pride z Android 15 in ima posledično 1leto več nadgradenj kot Nord, višja kvaliteta materialov, bistveno boljši zaslon, (DolbyVison in 2x višja max svetilnost), skoraj 2x zmogljivejši procesor, večja baterija, zdrži 5-10% dlje z enim polnjenjem (a oba nadpovprečna pri avtonomiji baterije), boljši sistem kamer z 2x optičnim zoomom ... Skratka, za 50€ več ni kaj razmišljat!
Hvala Tomson. Telefon bo za darilo pa imamo nekje budget okrog 400€. Sam imam OP12 in sem zelo zadovoljen. Zato sem se pri tem darilu tudi najprej obrnil na OP telefone. Kateri telefon pa je trenuton zdajle best buy za okrog 400€?Tomson napisal/-a: ↑13 Mar 2025, 22:29je kar razlika, OP13R je višji razred, je pol leta novejši, pride z Android 15 in ima posledično 1leto več nadgradenj kot Nord, višja kvaliteta materialov, bistveno boljši zaslon, (DolbyVison in 2x višja max svetilnost), skoraj 2x zmogljivejši procesor, večja baterija, zdrži 5-10% dlje z enim polnjenjem (a oba nadpovprečna pri avtonomiji baterije), boljši sistem kamer z 2x optičnim zoomom ... Skratka, za 50€ več ni kaj razmišljat!na GS je razlika sicer 90€, s tem da je Nord 512GB, OP13R pa 256GB ... zdaj če so finance ključne in več prostora prioriteta je tudi Nord dobra opcija, a gledano overall ...
- OnePlus Nord 4 Global 16/512GB pametni telefon s kodo: gshopper100 iz 524€ na 421€
- OnePlus 13R Global (EU) 12/256GB pametni telefon s kodo: gshopper100 iz 605€ na 513€
sem govoril s kontaktom v Gshopper, pravi da ker je Global International verzija, žal res ni priloženega adapterja, enako kot če se kupi v uradni trgovini, je potrebno ločeno kupiti napajalnik :/
če lahko greš do 500€ vsekakor Oneplus 13R, res top telefon za ceno!
Sicer datumsko nista toliko narazen, okoli pol leta, je v osnovi F6 višja, dražja serija, a X7 Pro prinaša kar nekaj res super lastnosti ... po zmogljivosti sta presenetljivo tam tam, oba nadpovprečno zmogljiva za ceno, sploh X7 Pro ki je 100€ cenejši, zaslon enako velik a pri F6 seriji malo boljši, višja max svetilnost, višja ločljivost, a X7 Pro model z IP68 (vs IP54), ima pa F6 Pro kvalitetnejše materiale, (GlassBack vs PlasticBack). Poco F6 Pro ima zagotovljene 3 OS nadgradnje in 4-leta varnostnih nadgradenj, X7 Pro sicer "OutOfTheBox" z novejšim Android 15 OS, in enako število nadgradenj, tako da je pri tem na boljšem X7 Pro model za eno leto. F6 Pro v osnovi z več RAMa (12GB vs 8GB), a slednje se v praksi kaj dosti ne bo pozanlo za povprečnega uporabnika, šele pri HeavyMultitasking ali pa konkretnejša obdelava foto/video materiala, pa potem na dolgi rok, z leti narašča potreba po zmogljivosti in RAMu ... Poco F6 Pro ima malo boljši sistem kamer, ima boljši senzor in večje piksle, kar vodi do boljših rezultatov v slabi svetlobi in pri podrobnostih slike, tudi Multi-directional PDAF omogoča hitrejše in natančnejše ostrenje, kar je prednost pri hitro premikajočih se objektih. Prednost X7 Pro modela pa večja baterija in posledično avtonomija baterija boljša za 20%, zdrži uro in pol dlje (OnScreenTime), ima pa F6 Pro hitrejše polnjenje (120W vs 90W).
razen na uradni Oneplus strani ga nisem kje zasledil ...
predvidevam da bo F7 Pro prišel nekje v aprilu, cena pa bo prvi mesec dva sigurno višja, kakšnih 100€ več, okoli 450-500€, kar pa je že potem rang Xiaomi 14T Pro in Oneplus 13R modela! Žal je vedno tako, ves čas je tik za vogalom, novejši, boljši, žal tudi dražji model!
Xiaomi 14T PRO ima zelo kvalitetno kamero, katero nekateri primerjajo z dražjimi telefoni, ne 14T. Tu je kar konkretni kompromis..... Je pa pri nas drago, to pa res.kanarin napisal/-a: ↑18 Mar 2025, 07:39Sam sem ravnokar naročil (hvala Tomson za kodo oz popust) Xiaomi 14 T, ki bo nadomestil 5 let starega Mi 9T Pro (razen kamere kar se mene tile še vedno super telefonček). Prepričale so me zelo pozitivne ocene glede kvalitete kamere (primerjajo celo z iPhone 16 Pro) ter da je v praksi zelo malo kompromisov napram občutno dražjim Pro modelom. Plačal sem 379€ in sem kar šokiran ko v nekaterih priznanih fizičnih trgovinah pri nas (HN,BB) za povsem identičen model (RAM, storage) zahtevajo več kot 300 € več (699€). Neverjetno !
Kolikor gledam se Xiaomi 14 po neki pametni ceni več ne dobi (650€+), ker je zunaj že Xiaomi 15 ki je zaenkrat še občutno dražji, tako da sam bi vsekakor gledal med ali 14T Pro ali Oneplus 13R. Med omenjenima zalsona na podobnem nivoju, Oneplus malo višjo max svetilnost (4500nits vs 4000nits), Xiaomi malo višje osveževanje (144Hz vs 120Hz) in IP68 (vs (IP65). Oneplus že z Android 15 in še 4leta OS nadgradenj, Xiaomi z Android14 in 4leta nadgradenj, se pravi OP dobi eno nadgradnjo več, oba izjemno zmogljiva, OP13R nekje še 5% zmogljivejši, potem pa OP13R z občutno večjo baterijo (6000mAh vs 5000mAh) in posledično zdrži skoraj 30% dlje z enim polnjenjem, res vrhunski rezultat, Xiaomi je rahlo nadpovprečen, a Xiaomi s hitrejšim polnjenjem (120W vs 80W) in še podpora za brezžično 50W polnjenje. Podoročje fotografije je OP13R zelo soliden, a 14T Pro je še občutno boljši. Tako da odvisno kam se zdaj pogleda, zaslona podobna, zmogljivost tam tam, baterija absolutno boljši Oneplus, fotografijo občutno boljši Xiaomi ... sta pa overall oba odlična za ceno .... tako overall bi rekel da Xiaomi ponuja več za ceno, sploh 550€ za 512GB res huda opcija ...
naj dobro služi!kanarin napisal/-a: ↑18 Mar 2025, 07:39Sam sem ravnokar naročil (hvala Tomson za kodo oz popust) Xiaomi 14 T, ki bo nadomestil 5 let starega Mi 9T Pro (razen kamere kar se mene tile še vedno super telefonček). Prepričale so me zelo pozitivne ocene glede kvalitete kamere (primerjajo celo z iPhone 16 Pro) ter da je v praksi zelo malo kompromisov napram občutno dražjim Pro modelom. Plačal sem 379€ in sem kar šokiran ko v nekaterih priznanih fizičnih trgovinah pri nas (HN,BB) za povsem identičen model (RAM, storage) zahtevajo več kot 300 € več (699€). Neverjetno !
Nekateri očitno orgazmirate že samo da vidite na PRO oznako. Dejstva pa govorijo drugače. Poglej si recimo DXOMARK cifre, 14T ima 134 , Pro pa le eno točko več 135. Torej ? Kje ta ta velika razlika? Imaš pa tudi YT revizij (recimo https://www.youtube.com/watch?v=gXt9KaUsI68) s takimi komentarji:marko.s napisal/-a: ↑18 Mar 2025, 12:04Xiaomi 14T PRO ima zelo kvalitetno kamero, katero nekateri primerjajo z dražjimi telefoni, ne 14T. Tu je kar konkretni kompromis..... Je pa pri nas drago, to pa res.kanarin napisal/-a: ↑18 Mar 2025, 07:39Sam sem ravnokar naročil (hvala Tomson za kodo oz popust) Xiaomi 14 T, ki bo nadomestil 5 let starega Mi 9T Pro (razen kamere kar se mene tile še vedno super telefonček). Prepričale so me zelo pozitivne ocene glede kvalitete kamere (primerjajo celo z iPhone 16 Pro) ter da je v praksi zelo malo kompromisov napram občutno dražjim Pro modelom. Plačal sem 379€ in sem kar šokiran ko v nekaterih priznanih fizičnih trgovinah pri nas (HN,BB) za povsem identičen model (RAM, storage) zahtevajo več kot 300 € več (699€). Neverjetno !
ker model, barvo itd?kanarin napisal/-a: ↑18 Mar 2025, 07:39Sam sem ravnokar naročil (hvala Tomson za kodo oz popust) Xiaomi 14 T, ki bo nadomestil 5 let starega Mi 9T Pro (razen kamere kar se mene tile še vedno super telefonček). Prepričale so me zelo pozitivne ocene glede kvalitete kamere (primerjajo celo z iPhone 16 Pro) ter da je v praksi zelo malo kompromisov napram občutno dražjim Pro modelom. Plačal sem 379€ in sem kar šokiran ko v nekaterih priznanih fizičnih trgovinah pri nas (HN,BB) za povsem identičen model (RAM, storage) zahtevajo več kot 300 € več (699€). Neverjetno !
No, no.kanarin napisal/-a: ↑18 Mar 2025, 19:40Nekateri očitno orgazmirate že samo da vidite na PRO oznako. Dejstva pa govorijo drugače. Poglej si recimo DXOMARK cifre, 14T ima 134 , Pro pa le eno točko več 135. Torej ? Kje ta ta velika razlika? Imaš pa tudi YT revizij (recimo https://www.youtube.com/watch?v=gXt9KaUsI68) s takimi komentarji:marko.s napisal/-a: ↑18 Mar 2025, 12:04Xiaomi 14T PRO ima zelo kvalitetno kamero, katero nekateri primerjajo z dražjimi telefoni, ne 14T. Tu je kar konkretni kompromis..... Je pa pri nas drago, to pa res.kanarin napisal/-a: ↑18 Mar 2025, 07:39Sam sem ravnokar naročil (hvala Tomson za kodo oz popust) Xiaomi 14 T, ki bo nadomestil 5 let starega Mi 9T Pro (razen kamere kar se mene tile še vedno super telefonček). Prepričale so me zelo pozitivne ocene glede kvalitete kamere (primerjajo celo z iPhone 16 Pro) ter da je v praksi zelo malo kompromisov napram občutno dražjim Pro modelom. Plačal sem 379€ in sem kar šokiran ko v nekaterih priznanih fizičnih trgovinah pri nas (HN,BB) za povsem identičen model (RAM, storage) zahtevajo več kot 300 € več (699€). Neverjetno !
"The 14T is 95% of the experience compared to the pro model, very impressed with it"
"14T makes more sense taking in account price difference"
"I recently bought the 14t and I'm very satisfied with the camera and performance"
" I agree entirely with you: the T-pro had the edge at extreme zoom and the macro, but otherwise it's a draw and the price is the deciding factor"
Razlike med modeloma so kvečjemu nekaj zmogljivejši SOC , hitrejše polnjenje in wireless polnjenje, ne pa kamera. Nič od tega pa vsaj zame ne predstavlja bistvene dodatne vrednosti v praksi (recimo 67W je že vrh glave, wireless me sploh ne zanima, igric ne igram). Omeniti je potrebno da je Pro model kar občutno debelejši in težji - meni pa ergonomija precej pomeni. Kdo želi in rabi Pro model naj si ga mirno nabavi (za 150€ več), ne rabi pa nabijat nekaj kar ne drži.
Zanimiva debata.kanarin napisal/-a: ↑19 Mar 2025, 18:25Ampak kot je Tomson povedal, za manj kot 400 EUR je to super telefon
Pa saj to je ključna poanta vsega, vse ostalo je samo nategovanje "kdo ima daljšega". Sam pač ne potrebujem najboljšega in najdražjega telefona (flagship) - bi celo rekel, da je takih dejansko velika večina. V bistvu se bom kar težko poslovil celo od Mi 9T Pro (med drugim zaradi punch-hole-less zaslona). Dejansko sem kolebal če ne bi vzel celo Redmi Note 14 Pro, ki je rang nižje.
Kvaliteta izdelave/materiali - telefon bom imel v ovitku zato...who cares ! Sem pa držal v roki 14T in meni je povsem OK.
pravi kontakt v trgovini glede OP13 International verzije: "We are still coordinating with the manufacturer, it should be soon."
danes so jim zagotovili prvo zalogo EU Global verzije, 40kom, trenutno le v 512GB verziji, se že lahko naroči:
pri meni deluje normalno, FireFox ... si poizkusil kakšen drugi brskalnik? sicer pa mi lahko sporočiš tvoj mail/uporabniško ime pa kontakt v trgovini preveri v čem je težava, mogoče račun bil deaktiviran ali kaj podobnega ...
v PayPalu je obvezno potrebno označit da konverzijo $/€ ne dela PayPal ampak banka, ker banka zaračuna po dejanskem tečaju, PayPal pa doda konkretno maržo na konverzijo. Od tukaj omenjena razlika ...Cypena napisal/-a: ↑28 Mar 2025, 10:40Kje je kavelj, da ko dam izbrani Oneplus13 eu v košarico, uveljavim popust in mi tik pred plačilom pokaže vrednost v košarici nekje 805 eur , ko pa potem stisnem paypal, da bi plačal, se v paypalu pokaže cca 837 eur? Nikakor mi ne uspe pridt na teh 800eur za novi OP13 16/512GB, ne vem kje ga kiksam...
bom preveril pri kontaktu v trgovini kaj je v paketu, tudi glede odpošiljanja, časovnico, lahko mi sporočiš še Order Number, bodo še bolj natančni podatki ...Cypena napisal/-a: ↑28 Mar 2025, 11:04Hvala za hiter odgovor. Res mi je paypal spet prestavil konverzacijo na njihov tečaj, to se mi pri njih precej pogosto dogaja... Sedaj je šlo skozi za 809 eur, kar bo tudi ok. Sedaj pa nestrpno čakat na paket, da po dolgem času zamenjam moj stari OP6 za to novejšo zadevoKot sem gledal, polnilca pri tem OP13 eu ni priloženega ali se motim?
Ja, 40 eur za ovitek je res preveč. Bom pogledal nilkin ali spigen, če mi prej kak drugi ne pade v oči.m145qv napisal/-a: ↑28 Mar 2025, 12:17Tempered glass mislim da ne obstaja oz. obstajajo takšni ki se jih lepi, ampak to odsvetujejo.
Imaš hydrogel film. Priporoča se od smartdevil, npr: https://s.click.aliexpress.com/e/_oCEje3F
Sam sem kupil od Nillkin in je ok. Vsekakor veliko boljše od tiste folije, ki je original nameščena: https://s.click.aliexpress.com/e/_okS1kvb
Ovitek od Nillkina mene ni prepričal, je trda plastika in pri držanju in scrollanju po zaslonu mene moti, ker nadležno drajsa v prst. Potem sem kupil od Spigen Ultra hybrid case, mi je veliko boljši, mehkejša plastika. Je precej dvignjen nad zaslonom in dobro ščiti. Pa pri kameri je tudi malenkost dvignjen rob.
Drugače hvalijo tudi original ovitek od OnePlus sandstone bumper case, ampak za 40 EUR ga naj kar imajo, meni je to popolnoma pretirana cena za eno plastiko...že 15eur za Spigen je precej.
Sva na istem. Jaz imam naročen OP polnilec z 17.3.2025. Je rekel @marez ,da je čakal 14 dni da so odposlali njegov Op13r.
saj veš kako je to nemogoče napovedovati!
sicer iz prakse ne morem govoriti, a kolikor sam spremljam teste in primerjave je Oneplus 13 le malo boljši od OP12 modela in pravijo da ima zelo soliden sistem kamer, a ne top5 kot je npr bil lani Xiaomi 14 Ultra. Tako da če je fotografija prioriteta, bi rekel da bo Xiaomi 14 Ultra boljša izbira. Po drugi strani pa je Xiaomi 15 Ultra še kar občutno boljši od 14 Ultra modela, a je tudi kar konkretno dražji (300€) in že 14 Ultra je konkretno dražji od OP13 modela (200€) če govorimo o Global verzijah ... tako da na koncu vse odvisno od tega kako dobro fotografijo se želi, pa tudi sicer je tako, vsi tile telefoni imajo hardversko zelo zelo dobro optiko, še največja razlika pride na programskem delu, v smislu procesiranja fotografij, na kakšen način in do kakšne mere so slike sprocesirane in tukaj nastopi potem faktor všečnosti uporabnika, kjer je enim bolj všeč stil iPhona, drugim stil Samsunga, tretjim stil Huawei itd ...
Hvala Tomson,Tomson napisal/-a: ↑30 Mar 2025, 01:26sicer iz prakse ne morem govoriti, a kolikor sam spremljam teste in primerjave je Oneplus 13 le malo boljši od OP12 modela in pravijo da ima zelo soliden sistem kamer, a ne top5 kot je npr bil lani Xiaomi 14 Ultra. Tako da če je fotografija prioriteta, bi rekel da bo Xiaomi 14 Ultra boljša izbira. Po drugi strani pa je Xiaomi 15 Ultra še kar občutno boljši od 14 Ultra modela, a je tudi kar konkretno dražji (300€) in že 14 Ultra je konkretno dražji od OP13 modela (200€) če govorimo o Global verzijah ... tako da na koncu vse odvisno od tega kako dobro fotografijo se želi, pa tudi sicer je tako, vsi tile telefoni imajo hardversko zelo zelo dobro optiko, še največja razlika pride na programskem delu, v smislu procesiranja fotografij, na kakšen način in do kakšne mere so slike sprocesirane in tukaj nastopi potem faktor všečnosti uporabnika, kjer je enim bolj všeč stil iPhona, drugim stil Samsunga, tretjim stil Huawei itd ...
odvisno od področja. Zmogljivost je podobna, zaradi istega čipseta, OP13 je bolj optimiziran in je glede na teste 5% hitrejši, a v praksi sta tam tam. Zaslon je boljši na OP13, tudi kar višja svetilnost, LPTO4.1 ... sistem kamer, področje fotografije sigurno boljše na OP13, čeprav tudi Poco super hardver! Baterijo ima OP13 občutno večjo in zdrži kar 20% dlje z enim polnjenjem, hitrost polnjenja malo višja pri Pocotu, brezžično polnjenje enako ... skratka, razlike niso veliko, so pa po večini vprid OP13 modela ...obrskitona napisal/-a: ↑30 Mar 2025, 14:54Kako pa je z Poco F7 ultra berem neke komentarje in je zadeva kar vrhunska. Sicer še vedno čakam na OP 13 ko bo na voljo tudi 256gb global ampak po gsmareni sodeč nekaj zelo velike razlike ni med njima pri ceni pa nekaj razlike bo. Zanima me primerjava poznavalcev jaz bolj preberem številke...