Smrkl napisal/-a: ↑17 Jan 2021, 18:37
Zdravo, Tomson, v stanovanju imam namen zamenjati obstoječe luči. Po prebranem zelo pohvalite Yeelight luči in jih imate tudi sami v stanovanju. Rabil bi stropno luč za dnevno sobo cca. 20m2, dve luči za predsobo 10m2, luč za spalnico/sobo cca 15m2. Kaj bi mi priporočali za posamezne prostore? Verjetno se luči normalno zvežejo z obstoječimi stikali? Dimmer kupim ločeno in ga samo zmontiram na steno in se poveže z lučjo preko Bluetootha, verjetno se z njim da nastavljat samo jakost svetlobe in ne omogoča prižiganja/ugašanja luči oz. spreminjanja barve svetlobe? Kupil bi še dve lučki za nočno omarico, so od Yellight dobre, priporočate kakšno drugo? Rad bi, da bi omogočala enostavno vklapljanje in uravnavanje svetlobe. Prosim za kakšno kodo za omenjene stvari. Hvala.
Res je, sam sem ravno končal z vsemi lučmi po celi hiši, montiral pa sem Yeelight 320/480/650. Kaj naj rečem, top, to je to, mi je samo žal da nisem 5-10 let nazaj, lol. Je pa res da niso poceni, je 15kom prišlo okoli tisočaka, a to je za naslednjih 25 let, pa tudi svetilnost je super, RA95 index, upravljanje, spreminjanje preko aplikacije, daljincev, dimmerjev, pač res uporabno in še ultra varčno ob visoki svetilnosti, sicer pa jasno, normalno povezano z obstoječimi stikali, kjer vklopim ali izklopim luč, za vsako si sproti nastaviš temperaturo in svetilnost, shraniš v aplikaciji in je potem tudi vedno ko se prižge z navadnim stikalom na shranjenih nastavitvah. BT dimmer pa vklop, izklop, temperatura in svetilnost, dnevno/nočno in spreminjanje barve če model podpira, skratka vse se preko tega BT dimmerja konktrolira.
če bi sedaj še enkrat montiral verjetno ne bi vzel dragega in velikega 650 modela za 200€ ker imam manjši dnevni prostor in marsikje bi namesto 320tk montiral 480, izključno zaradi dizajna, ker je res bistveno lepši, sploh za kakšne sobe, za hodnike in WC je tudi 320 super, ima svoj čar, tako da sam bi dal 320 na hodnike in WCje, v ostale prostore pa 480tke oz. sedaj je še nekaj zelo podobnih, tuzdi malo močnejših modelov ...
od nočnih lučk bi vsekakor priporočal tole, sem tudi pred kratkim nabavil za hčerko, top zadevica:
od ostalih Yeelight modelov pa tukaj najboljše opcije:
tale ima malo slabši pritrdilni sistem, pač klasika, ne tako kot zgoraj navedeni ki imajo enako bazo, pa se potem lahko kar menjava različne modele na klik, dobra stran je da je kot 480 model a bistveno močnejši z RGB barvno zgornjo osvetlitvijo za ambient, tako kot 650 model, tega bi npr. sam vzel za dveno sobo namesto 650 ki je res velika ...
Bluetooth dimmer stikalo: