zweis napisal/-a: ↑28 Nov 2020, 11:54
pozdravljeni.
s punco si kupujeva nove telefone in ker sedaj sva oba na iphonih nimava nekega pojma o androidih heh.. ampak bi šla tokrat na malo bolj poceni telefone oz. kar veliko bolj poceni androide (mal spremembe
)
gledava pa telefone xiaomi Mi 10 Lite 5g, xiaomi readme note 9 in Realme 7 PRO. zanima me kaj od tega se najbolj spača? ali pa je še kakšen tak telefon v tem rangu ki se bolj splača kupit?
potrebe so pa takšne da punco bolj zanima fotoaparat in dobra baterija, meni pa zvočniki (ker ne maram slušalk na sprehodu), baterija in tekoče delovanje ko brskaš po netu itd.
kupila bi pa preko telemacha. hvala lepa za odgovore. LP
tako overall se pri Xiaomi telefonih dobi največ, če poleg strojne opreme gledamo še softversko optimizacijo, ki vpliva na odzivno delovanje, porabo baterije in jasno pomemben faktor še zagotovljene nadgradnje, ki so pri Xiaomiju res ažurne in zagotovljene za nekaj let. Če torej gledamo telefone v tem cenovnem rangu so najboljše opcije do 250€:
Xiaomi Redmi Note 9S (140€)
Xiaomi Redmi Note 9 Pro (170€)
Xiaomi Mi Note 10 Lite (260€)
Xiaomi Mi 10 Lite (260€)
Xiaomi Poco X3 (170€)
vsi omenjeni telefoni so odlični za ceno in prav z nobenim se ne zgreši, imajo pa vsi kakšna področja, kjer malo izstopajo.
Le modela Mi 10 Lite in Mi Note 10 Lite z AMOLED zaslonom, ki je boljši (svetilnost, barve, prikaz črne, kontrastno razmerje), a sta tudi občutno dražja in z malo manjšimi zasloni. Poco edini z 120Hz a IPS zaslonom (se pozna pr prikazu gibanja, npr. igre in skrolanje), Mi 10 Lite z malo zmogljivejšim procesorjem (nekje 25%), a v praksi bo odzivnost enaka, le Mi 10 in Note 10 Lite brez podpore za SD razširljivo kartico, kar se tiče kamer bodo v praksi vsi omenjeni modeli zelo primerljivi, minimalne razlike, Poco edini s stereo zvočnikoma, ki sta mimogrede vrhunska, med najboljšimi na trgu, le MI modela z bralnikom prstnih odtisov pod zaslonom, vsi baterije nad 5000mAh, razen Mi 10 Lite z 4000mAh, tukaj kar velik minus na pomembnem področju, vsi z 30W hitrim polnjenjem, le Mi 10 Lite z 20W in Note 9S z 18W ...
ergo, toliko o primerjavi, sedaj pa samo odvisno glede prioritet, kot omenjeno pa se z nobenim ne zgreši ...