Pametni telefoni

Iščete najboljši model določene naprave glede na vaše želje in potrebe?
Odgovori
gregor

21 Jan 2026, 10:25

Je že kaj novega glede RN 15 serije iz CN trgovin?
Bodo cenejši kot na Amazon?

LP
krho

21 Jan 2026, 15:38

Jaz imam Navaden nothing phone 2... Sem šel iz Pixlov in sem hotel čim bolj native android izgled in privzetih google aplikacij.. Poco/xiaomi nafilata telefon s svojimi kopijami, pol se jih pa na enostaven način ne da znebit. Pol imata čez še neke orenk drugačne skine.. in novi še en kup reklam po vseh aplikacijah in nastavitvah. Meni pač to ne potegne ne glede na to da je telefon od Xiaomi toliko cenejši.
BostjanJ

21 Jan 2026, 20:22

Pozdrav

Pred časom sem bil že tik pred nakupom Xiaomi 15T Pro (DHgate), pa me je (na srečo?) od nakupa odvrnilo poročilo enega od forumašev glede težav z nedosegljivostjo za klice, ki se trudu navkljub niso nehale. Bilo mi je žal, ker se je zdel telefon ravno tisto, kar sem želel (v zgornjem srednjem razredu in pod 600eur. Morda kdo ve kaj novega vizavi omenjenih težav? Je še kdo kupil to CN Global ROM verzijo in nima težav oziroma jih je odpravil?
Za alternativo se spogledujem z Oneplus 15 (tudi CN, Global ROM).
gregor

22 Jan 2026, 09:20

https://www.gizchina.com/oneplus-phones ... dismantled

Upam, da se to ne izkaže kot resnično. Čas bo pokazal.

LP
Tomson

22 Jan 2026, 11:43

gregor napisal/-a:
21 Jan 2026, 10:25
Je že kaj novega glede RN 15 serije iz CN trgovin? Bodo cenejši kot na Amazon? LP
še čakajo zalogo, bo pa sigurno občutno ugodneje kot na Amazonu, sploh Pro modeli ...
Spodhost

23 Jan 2026, 08:23

Pozdravljen Tomson.
Je trenutno na voljo kaj solidnega od xiaomija v rangu okrog 400€?
Hvala!
Tomson

23 Jan 2026, 15:32

Spodhost napisal/-a:
Pozdravljen Tomson. Je trenutno na voljo kaj solidnega od xiaomija v rangu okrog 400€? Hvala!
seveda! ;)

Vsekakor izbira med Poco F8 Pro, tudi F7 Ultra, recimo še Xiaomi 15T. Trije izjemno izjemno zmogljivi modeli, 15T malo manj a še vedno zmogljiv telefon ...

Počasi prihaja v trgovine novi Oneplus 15R, ki bo odličen, le za ceno še ni točnega podatka, verjetno proti 500€, bo pa hud telefon, bistveno zmogljivejši od vseh spodaj naštetih (še 30% zmogljivejši od F7 Ultra), zelo dober zaslon, ultrasonični bralnik prstnih odstisov, NORO velika baterija z rekordno avtonomijo delovanja, sistem kamer malo pod F8 Pro modelom ker nima namenske telefoto, glavna kamera pa malo boljša ...

Sicer pa:

Poco F8 Pro je že praktično flagship zmogljiv, zelo dober zaslon, DolbyAtmos tuned by Bose zvočniki, ultrasonični čitalnik prstnih odtisov (ki je hitrejši in natančnejši), tudi top baterija, avtonomija noro noro dobra, še hitrejše 100W polnjenje, sistem kamer zelo spodoben ...
Poco F7 Ultra je sicer generacijo starejši od F8 Pro ampak višja serija, kar pomeni še rahlo 5%zmogljivejši, občutno boljši zaslon od F8 Pro z 50% višjo max svetilnostjo in višjo PWM frekvenco, tudi ultrasonični bralnik prstnih odtisov, minus je manjša baterija, ki zdrži 30% manj z enim polnjenjem v primejavi z F8 Pro a ima še hitrejše 120W polnjenje in še edini brezžično 50W polnjenje ter od omenjenih najboljši sistem kamer.
potem pa še Xiaomi 15T, ki je močan na področju fotografije zaradi Leica leč, je sicer hardversko za F7 Ultra modelom, ampak softversko kar nekaj nadoknadi, tako da je za fotografijo tudi dober kandidat, je manj zmogljiv, nekje 40% manj zmogljiv od F8 Pro modela, ima zelo dober zaslon, klasičen optični čitalnik prstnih odtisov, dobro baterijo z avtonomijo na nivoju med F8 Pro in F7 Ultra, a počasnejše 67W polnjenje ...
Dobra alternativa še Honor 400 Pro, ki je po zmogljivosti med 15T in F8 Pro, ima odličen zaslon, zelo dober sistem kamer, med najboljšimi tukaj, solidno baterijo a hitro polnjenje in tudi brezžično polnjenje.
Spodhost

24 Jan 2026, 14:14

Tomson napisal/-a:
23 Jan 2026, 15:32
Spodhost napisal/-a:
Pozdravljen Tomson. Je trenutno na voljo kaj solidnega od xiaomija v rangu okrog 400€? Hvala!
seveda! ;)

Vsekakor izbira med Poco F8 Pro, tudi F7 Ultra, recimo še Xiaomi 15T. Trije izjemno izjemno zmogljivi modeli, 15T malo manj a še vedno zmogljiv telefon ...

Počasi prihaja v trgovine novi Oneplus 15R, ki bo odličen, le za ceno še ni točnega podatka, verjetno proti 500€, bo pa hud telefon, bistveno zmogljivejši od vseh spodaj naštetih (še 30% zmogljivejši od F7 Ultra), zelo dober zaslon, ultrasonični bralnik prstnih odstisov, NORO velika baterija z rekordno avtonomijo delovanja, sistem kamer malo pod F8 Pro modelom ker nima namenske telefoto, glavna kamera pa malo boljša ...

Sicer pa:

Poco F8 Pro je že praktično flagship zmogljiv, zelo dober zaslon, DolbyAtmos tuned by Bose zvočniki, ultrasonični čitalnik prstnih odtisov (ki je hitrejši in natančnejši), tudi top baterija, avtonomija noro noro dobra, še hitrejše 100W polnjenje, sistem kamer zelo spodoben ...
Poco F7 Ultra je sicer generacijo starejši od F8 Pro ampak višja serija, kar pomeni še rahlo 5%zmogljivejši, občutno boljši zaslon od F8 Pro z 50% višjo max svetilnostjo in višjo PWM frekvenco, tudi ultrasonični bralnik prstnih odtisov, minus je manjša baterija, ki zdrži 30% manj z enim polnjenjem v primejavi z F8 Pro a ima še hitrejše 120W polnjenje in še edini brezžično 50W polnjenje ter od omenjenih najboljši sistem kamer.
potem pa še Xiaomi 15T, ki je močan na področju fotografije zaradi Leica leč, je sicer hardversko za F7 Ultra modelom, ampak softversko kar nekaj nadoknadi, tako da je za fotografijo tudi dober kandidat, je manj zmogljiv, nekje 40% manj zmogljiv od F8 Pro modela, ima zelo dober zaslon, klasičen optični čitalnik prstnih odtisov, dobro baterijo z avtonomijo na nivoju med F8 Pro in F7 Ultra, a počasnejše 67W polnjenje ...
Dobra alternativa še Honor 400 Pro, ki je po zmogljivosti med 15T in F8 Pro, ima odličen zaslon, zelo dober sistem kamer, med najboljšimi tukaj, solidno baterijo a hitro polnjenje in tudi brezžično polnjenje.
Super, hvala. Glede na našteto se nagibam k Poco F7 Ultra. Zanima me samo kako je z garancijo in servisi?
Kdaj se pa pričakuje Oneplus 15R? Da vidim, če mogoče počakam.

Hvala!
kmetek

24 Jan 2026, 15:49

XIAOMI 15 490€ NOV FB MARKETPLACE?
PeterGriffin

24 Jan 2026, 18:18

Mogoce ga lahko se kak € spustiš, glede na to da ga je ze sam iz 550 na 490 :)
Odgovori