@Lucija Ž.
Pozdravljeni, rada bi mnenje. Celo zivljenje imam samsung telefon, trenutno galaxy a13, razmisljam o menjavi in o xiaomi redmi note 14 pro +. Zanima me razlika med samsung in xiaomi, kateri je boljsi? Ter kateri samsung bi bil primerljiv z tem modelom od xiaomi? Ali imajo telefoni xiaomi slovenjski meni? Primerjava batarije samsung xiaomi? Moj max je 400€ za telefon kupljen v slo. Ja tudi nakup iz tuine bi lahko prisel v postev. Prioritete so tisto kar ste zgoraj napisali (zmogljivost, zaslon, batarija in fotografija), da vlece vsa mobilna omrezja in da ima google storitve.
dandanes vsi proizvajalci delajo zelo dobre telefone. Največja razlika med različnimi proizvajalci so specifikacije/lastnosti za ceno, malo oblika in pa malo uporabniški vmesnik ki ga vsak po svoje integrirajo na Android OS. Trenutno vsekakor največ za ceno nudita proizvajalca Xiaomi in Oneplus, dva globalna velikana, govorimo o Global verzijah telefonov, komplet v slovenščini, vsa mobilna omrežja, vse Google storitve ...
do 400€ so najboljše opcije:
oz. če gre malo preko model 13R, je še 40% zmogljivejši, še boljši LPTO zaslon, malo manjša baterija in avtonomija, isto hitro polnjenje, še boljši sistem kamer, sploh razlika pri telefoto zoom kameri kjer ima 2x optični zoom ...
od Xiaomija je dobra opcija model 15T:
ali malo slabši Poco F7 Pro model:
vsi tile modeli napram Samsung modelom ponujajo bistveno več za ceno. Od Samsunga pride v poštev model Galaxy A56
v primerjavi z Nord 5 je Samsung 40% manj zmogljiv, bistveno manjša baterija in konkretno nižja avtonomija delovanja z enim polnjenjem (40%), Samsung ima 2x počasnejše polnjenje, sicer pa podoben sistem kamer a slabši zaslon ...