Zanima me tudi primerjava z Narwal Freo Z Ultra (vem da je Narwal novejši).
Sedaj imam Roombo 966, tako da bo verjetno kar konkreten preskok na boljše v vsakem primeru, karkoli izberem
Narwal Z Ultra je brez dvoma občutno naprednejši model z vgrajeno dvojno RGB kamero, je boljši na področju navigacije, zaznavanja, prepoznavanja in izogibanju predmetov. Ima tudi naprednejšo postajo z več funkcionalnosti. Je sicer zmogljivejši a pri sesanju verjetno tam tam, pri mokrem čiščenju verjetno v prednosti, je pa slabši na preprogah. Overall Narwal pač višja, flagship serija z že najbolj napredno tehnologijo na trgu, Dreame pa zelo dober ugodnejši model. Za 459€ pa se dobi tudi Narwal Z10, ki je nekje med modeloma, zelo zmogljiv model, overall skoraj povsod boljši od Dreame modela, v primerjavi z Z Ultra pa mu manjka RGB kamera pri navigaciji. Ampak za 459€ res dobra kombinacija vseh lastnosti. So pa tole trije super modeli za ceno in glede na omenjeno Rombo vsi velik korak naprej!cinnamonbun napisal/-a: ↑15 Nov 2025, 15:02Zdravo Tomson, zanima me tvoje mnenje o Dreame L10s Ultra Gen 2. Trenutno je znižan na 400€, in po nekajdnevni raziskavi se mi zdi še najbolša opcija (razmerje med kakovostjo in ceno). Uporabljal bi ga pa v stanovanju brez tepihov in domačih živali (cca. 80m2). Všeč mi je samodejno praznjenje koška ter da umije krpice (vem da z mrzlo vodo). Zanima me tudi primerjava z Narwal Freo Z Ultra (vem da je Narwal novejši).
Sedaj imam Roombo 966, tako da bo verjetno kar konkreten preskok na boljše v vsakem primeru, karkoli izberem![]()
Dreame L10s Ultra Gen 2 je konkretno precenjen. prvi teden septembra je bil po 220€... Poleg tega je vmes prišla ven Gen3 pri nas pa so nazaj v prodajo dali Gen2 za praktično isto ceno, kot je bil pred znižanjem.cinnamonbun napisal/-a: ↑15 Nov 2025, 15:02Zdravo Tomson, zanima me tvoje mnenje o Dreame L10s Ultra Gen 2. Trenutno je znižan na 400€, in po nekajdnevni raziskavi se mi zdi še najbolša opcija (razmerje med kakovostjo in ceno).
krho napisal/-a: ↑17 Nov 2025, 08:28cinnamonbun napisal/-a: ↑15 Nov 2025, 15:02Zdravo Tomson, zanima me tvoje mnenje o Dreame L10s Ultra Gen 2. Trenutno je znižan na 400€, in po nekajdnevni raziskavi se mi zdi še najbolša opcija (razmerje med kakovostjo in ceno).
Po drugi strani mi ni jasno, kako imajo lahko naši uvozniki eksluzivo na slo trgu, ker EU zahteva prost pretok blaga med članicami, pa recimo ne moreš naročiti iz tujine ne Roborock in ne Dreame.
Dreame X50 Ultra je vsekakor boljši, naprednejši, učinkovitejši model, gre za flagship podjetja, ekvivalenten modelu Roborock Saros 10R a po trenutno res bistveno nižji ceni. Če je 100€ prihranka prav pride pa bo tudi Roborock Curv 5A1 povsem na mestu model, ni neke noč in dan razlike, se pa na kakšnem področju pozna, v praksi čiščenje pa bo kar primerljivo, gre še vedno za zelo dober robotski sesalnik ... po drugi strani pa pri Dreme Complete verziji že nekaj dodatnega potrošnega materiala vključenega ...marla napisal/-a: ↑17 Nov 2025, 22:48Pozdravljeni, odločam se med Curv 5A1 in X50 ultra complete. Nagibam se k Curv, ker nimamo ljubljenčkov, imamo večinoma parket in nimamo preprek. Me pa nekaj zanima - kako je z dodajanjem čistil v vodo? Vidim da ima Dreame tekočino, ki jo doda v paketu oz jo lahko kupiš, Roborock pa je nima (vsaj jaz nisem našla). Lahko dodam v vodo kakšno svoje čistilo? Doma pa imamo majhne otroke, tako da mi je pomivanje tla ena bolj pomembnih stvari. Prijazno prosim za nasvet. Hvala.