Tole zgoraj drži?
Lp
Pametni telefoni
Imamo 2 Op13r global in nobenih težav glede updejtov.Prav tako je naložen Oxygen Os ki je za evropo.Ne vem edino kako je z ostalimi proizvajalci telefonov kateri prodajajo global verzije.cheeby napisal/-a: ↑13 Sep 2025, 19:32Ena dilema: Če prav razumem, so telefoni prek linkov večinoma GLOBAL verzije, kar pomeni da so ubistvu CN z naloženim Global OS. EU verzije se praviloma prodajajo samo v evropi (so očitno OS naloženi s strani proizvajalca in poslani v EU al kako). Le te nej bi edini imeli možnost OTA updejtov, ostali pa ne če prav razumem. In prav ta hiba se dogaja mnogim uporabnikom, da sčasoma ker ni updejtov telefon rata star out of date, aplikacije ne delujejo več, ko pa posodobiš sam OS zaradi delovanja aplikacij pa varnostno telefon ne gre čez protokole in si spet tam kjer ni muh...
Al pa jaz ne razumem sistema?
Hvala za pojasnila, pa lep večer![]()
Včasih oz. na začetku prodaje sta res obstajali dve opciji za Oneplus telefone, CN verzija z naloženim Global ROM in prava International Global verzija. A sedaj več ne obstaja CN verzija z GlobalROM, ker niso uspeli odstranit zaščite, tako da so vsi tile linki na KajKupiti izključno International Global verzije Oneplus telefonov. Imam tudi sam iz Gshopper OP13 in je kot omenjeno Global verzija in seveda OTA, tako da Oneplus 13 ima za naslednje 4-leta zagotovljene posodobitve Android OS, do Android 19. Se pravi tole:cheeby napisal/-a: ↑13 Sep 2025, 19:32Ena dilema: Če prav razumem, so telefoni prek linkov večinoma GLOBAL verzije, kar pomeni da so ubistvu CN z naloženim Global OS. EU verzije se praviloma prodajajo samo v evropi (so očitno OS naloženi s strani proizvajalca in poslani v EU al kako). Le te nej bi edini imeli možnost OTA updejtov, ostali pa ne če prav razumem. In prav ta hiba se dogaja mnogim uporabnikom, da sčasoma ker ni updejtov telefon rata star out of date, aplikacije ne delujejo več, ko pa posodobiš sam OS zaradi delovanja aplikacij pa varnostno telefon ne gre čez protokole in si spet tam kjer ni muh... Al pa jaz ne razumem sistema? Hvala za pojasnila, pa lep večer![]()
- OnePlus 13 Global (EU) 12/256GB pametni telefon s kodo: gponeplus13eu iz 819€ na 697€
- OnePlus 13 Global (EU) 16/512GB pametni telefon s kodo: gponeplus13eu iz 882€ na 769€
Ok, to je torej pri Oneplus, kaj pa pri ostalih proizvajalcih?
Kako je pa s trgovci (spletne strani prek katerih kupujemo telefone)?
Sam imam trenutno xiaomi 11 ultra star 3 leta in so vse podpore ze en cas potekle, prav tako so mi nehale delovat dolocene aplikacije ( gpay, revolut...). Sej nekej pojma imam o programiranju in nalaganju OS in podobno, samo je vse skup tole mal odveč da po 3 letih flagship telefon ne zadošča da bi vse deloval tko kot mora... Nazadnje bomo na jabukih...
Sam imam trenutno xiaomi 11 ultra star 3 leta in so vse podpore ze en cas potekle, prav tako so mi nehale delovat dolocene aplikacije ( gpay, revolut...). Sej nekej pojma imam o programiranju in nalaganju OS in podobno, samo je vse skup tole mal odveč da po 3 letih flagship telefon ne zadošča da bi vse deloval tko kot mora... Nazadnje bomo na jabukih...
S tvojim telefonom ni nič narobe. Slovenija je bila na revolutovem črnem seznamu in zato ni aplikacija delovala https://slo-tech.com/cheeby napisal/-a: ↑14 Sep 2025, 08:24Ok, to je torej pri Oneplus, kaj pa pri ostalih proizvajalcih?
Sam imam trenutno xiaomi 11 ultra star 3 leta in so vse podpore ze en cas potekle, prav tako so mi nehale delovat dolocene aplikacije ( gpay, revolut...). Sej nekej pojma imam o programiranju in nalaganju OS in podobno, samo je vse skup tole mal odveč da po 3 letih flagship telefon ne zadošča da bi vse deloval tko kot mora... Nazadnje bomo na jabukih...![]()
https://www.reddit.com/r/Slovenia/comme ... ne_deluje/
tvoj telefon je letnik 2021 in bo še kar nekaj časa aktualen, razen če ne bo baterija upešala.
Sam na splošno priporočam zgolj nakup Global verzij, pri vseh telefonih, tako da tudi vse povezave ki jih delim so Global verzije, ker se je v zadnjih letih precej spremenilo in se CN verzij več ne splača kupovat, ker ROMov več ne delajo tako kot pred leti in so potem kar večje omejitve napram Global verzijam, pa tudi cene več niso toliko ugodnejše. Skratka, Global verzije pri vseh telefonih!
Imam pa tudi sam doma še Xiaomi 11 Ultra, ki sem ga tudi kupil res izjemno ugodno (ker se je prodajal po dobrem letu dveh po izidu a podpora ni bila dolga), sicer deluje tip top a podpora nadgradenj se je res zaključila, tako da je telefon z določenimi (varnostno pogojenimi) aplikacijami omejen. Je bil pa takrat dobro leto star flagship, ki je še danes vrhunski na področju foto/video za res noro ceno. Dandanes pa imajo vsi telefoni vsaj 4.letno podporo nadgradenj ...

Ah, eno je da nakazila ne grejo čez kar se je dogajalo in po medijih objavljalo, drugo je pa da aplikacija sploh ne dovoli zagona zaradi varnostnih razlogov telefona oziroma OS. Po drugi strani pa določene aplikacije zahtevajo minimalen standard OS in če telefon nima več podpore potem ti ne preostane drugega kot da sam updejtaš telefon, kar pa potem varnostno ne gre čez pri določenih aplikacijah in si v začaranem krogu, o tem govorim.polde66 napisal/-a: ↑14 Sep 2025, 10:37S tvojim telefonom ni nič narobe. Slovenija je bila na revolutovem črnem seznamu in zato ni aplikacija delovala https://slo-tech.com/cheeby napisal/-a: ↑14 Sep 2025, 08:24Ok, to je torej pri Oneplus, kaj pa pri ostalih proizvajalcih?
Sam imam trenutno xiaomi 11 ultra star 3 leta in so vse podpore ze en cas potekle, prav tako so mi nehale delovat dolocene aplikacije ( gpay, revolut...). Sej nekej pojma imam o programiranju in nalaganju OS in podobno, samo je vse skup tole mal odveč da po 3 letih flagship telefon ne zadošča da bi vse deloval tko kot mora... Nazadnje bomo na jabukih...![]()
https://www.reddit.com/r/Slovenia/comme ... ne_deluje/
tvoj telefon je letnik 2021 in bo še kar nekaj časa aktualen, razen če ne bo baterija upešala.
Sam sem 11 ultra kupil takrat ugodno ja, drugače nimam pripomb glede delovanja, edino baterijo in kamero sem menjal v tem času, samo delovanje bp.
Zato preden kupim drugega pomisleki glede teh global verzij da niso CN predelane...
Hvala za pojasnila