kiwi90 napisal/-a: ↑23 Avg 2025, 06:08
Zdravo. Kateri sesalec bi priporočali glede na ceno/kvaliteto? Sedaj je toliko različnih modelov pri vsaki znamki, da se kar malo izgubiš, če ne spremljaš tega redno

Pomembno je dobro sesanje pasjih in mačjih dlak. Če bo sproti še malo obrisal ne bo nič narobe

Samodejno praznenje koša in pa čiščenje in sušenje krp. Visokih pragov ni. Max cca 10-15mm v kopalnico. Preprog tudi ni. Površina etaže je pa cca 115m2. Dobra odzivnost servisa, če se kaj "zalomi" in pa dobavljivost rezervnih delov. Predvsem pa, da je v osnovi čim manj težav.
Enako me zanima za ta dva modela? Ter, če bo x40 res možno dobiti za 600e se mi zdi to odlična cena? Drugih znamk nisem ravno gledal. Je pa dobrodošel še kak nasvet/predlgo/izkušnja z drugimi znamkami - modeli. Ceno sem postavil nekako do max 1000e, ker želim nekaj kar bo delovalo brez težav. Se mi pa to zdi kar veliko. Ne poznam pa zadev dobro in če se za manj denarja dobi enako spodobna zadeva še bolje. Kot omenjeno je prioriteta res sesanje pasjih in mačjih dlak, ker sedaj vsak dan sesamo samo zaradi tega. Hvala
Omenjeni Dreame X40 Ultra sigurno eden boljših modelov, če bo za 600€ seveda top, imam sam v četrtek sestanek z uvoznikom za Dreame in Roborock in bom izvedel če bo res kakšna takšna akcija v Sloveniji ... pa tudi trenutno je top cena za tovrstni model, kot gledam je povsod podobna cena:
Dreame L50 Pro Ultra je tudi eden absolutno najboljših na trgu, je pa malo nad tisočakom, a če bi se želeli enega najboljših na trgu ...
Pri Roborocku okoli tisočaka vsekakor Roborock Qrevo Edge, je še en vrhunski model za zmernejšo ceno, po mnogih testih boljši od dažjega Curv modela:
potem pa še Narwal ki je tudi vrhunski s svojimi top modeli, edina slabost je občutno večja poraba vode, porabi nekje 2x več vode v primerjavi z Roborockom, a sicer top tehnologija, napredne funkcije, uporabniška izkušnja in pa zelo dobra cena ... Njihov top model ne Narwal Z10 Ultra, tudi trenutno v zelo dobri akciji:
po drugi strani pa je njegov predhodnik, model Narwal Z Ultra v veliki meri zelo zelo podoben, nadgradnje so a zelo majhne tako da se lahko praktično za zelo podoben sesalnik še prihrani:
Med vsemi omenjenimi dejansko ni slabe izbire, so res sami vrhunski, praktično flagship modeli, tako da se prav z nobenim ne zgreši ...