Pozdravljeni
Odkar so ukinili Nokio 6320, sem ves cas na samsungih serije S, zacensi z S3.
Trenutno imam S21, ki ga moram dat ponovno polnit najkasneje ob 14.00, pa tudi letosnji Android 15 je zadnja posodovitev...
Zato se oziram po novem. Moja leta in posledicna previdnost ter predvsem bolj osnovno znanje racunalnistva in anglescine me navdaja z mislijo, da bi kupil S25+, ki stane iz neke EU prodajalne cca 770 eur , eventuelno tudi S24+ ali S24 FE, ki sta okoli 200 eur manj.
Vsi trije so bistveno boljsi od mojega sedaj, vsi trije imajo vecji ekran, ki pocasi prija mojim 60 letnim ocem..., predvsem pa mi je poznan nacin delovanja, softwear, itd... Vse domace...
Ko pa sem slucajno videl reklamo za OP 13, sem vprasal sina, ki je potrdil to oceno, hkrati pa v tem cenovnem razredu priporocil se Xiaomi 15.
Pred vprasanjem se par podatkov.
Vsec mi je kompaktnost S21 in X15, za v roko in za v zep, veliko lepse pa je brskat pi zeninem Samsungu A26, ki ima 6,7 inch...Telefon rabim za brskanje po netu, citanje casopisov, novic, fb, osnovne office, na olways on display sem se navadil, rabim baterijo, ki bo v vsakem primeru zdrzala vsaj en dan, ce proti dvema, se raje, dual sim obvezen, zascita ip68 ali vec, pomemben mi je dober fotoaparat, s katerim bom v primeru potrebe lahko posnel dobro fotko, in pomembna mi je tudi enostavnost, oz., cimvecja podobnost s Samsungovim softverom da ne rabim na stara leta tople vode izumljat v svoji glavi

No pa za telefoirat mi bo tudi prav prisel ..

Zato.ne zanima vase mnenje glede programske opreme. Sta glede uporabnosti in nacina uporabe X15 in OP13 zelo razlicna od Samsunga ?
Se enkrat moram razmislit, ali glede velikosti preferiram lazje nosenje v zepu, ali vecji ekran pri brskanju in tipkanju...Glede primerjave OP13 in X15 verjetno lahko uporabim vaso primerjavo med Op13 in x15ultra, se pravi, da bo pomembna tudi moja odlocitev glede velikosti ekrana. Na forumih sem sicer bral, da se eni pritozujejo cez pregrevanje X15, drugi pa, da se po vsaki posodobitvi sistem " razštela" , prednastavljene reklame pa pojavljajo ponovno.. Imate vi kaj podatkov o tem?
Malce se mogoce nagibam k OP13, tudi X15 se ni odpisan, le to ne bi rad videl, da zaradi drugacnega softvera ne bi bil kos uporabi telefona..

Se tole......
-ali imate mogoce vi podatke, ce ze obstaja ovitek Spigen za op13- jaz ga nikjer ne najdem.
-ko je zena dobila Samsunga A26 , sem po sprotnih navodilih sistema kloniral vse podatke s starega S6 na novega.
Je to mozno tudi pri OP in X?
Upam, da nisem prevec zakompliciral, predvsem preobsirno...
Kot sem napisal me zanima, ali sta op13 in x15 res toiko drugacna, da bi znal imet probleme s privajanjem...Ce sta, pitem sem obsojen na Samsunga.....

Pa mogoce, ce je kaksno dodatno.mnenje glede prinerjave: op13 vs x15...
p.s.
Upam, da je kolega, ki kritizira baterijo pri OP 13 le izjema, ki potrjuje pravilo ( o dovri bateriji)