Hvala za hiter odgovor. Probal sem link na vaši strani do roborock s8+ pa izdelka ni več . Je šel izdelek iz prodaje mogoče ?Tomson napisal/-a: ↑04 Jan 2025, 13:30vsi Roborock modeli serije S8 (pa tudi Qrevo) se odlično obnesejo, še nekoliko bolje modeli z dvojno rotacijsko krtačko (celotna serija S8, tudi Q8 Max a je to je malo nižja, manj učinkovita serija). Novi Qrevo Curv z posodobljeno enojno krtačko je tudi odličen na tem področju, a kar dražji, vse povezave, kode za najnižje cene na trgu pa v namenskem članku:
https://www.kajkupiti.si/zanimivo/najbo ... lniki.html
Robotski sesalniki
cena S8+ je bila tako ali tako bistveno previsoka pri 700€, glede na to da se dobi že modele z Ultra samočistilno postajo za podobno ceno (par postov višje). Meni osebno je boljša opcija Roborock Qrevo S za 649€, tudi Narwal Freo X Ultra za 729€ ali če malo dodaš še občutno boljši Narwal Z Ultra za 819€. Vsi tile imajo Ultra samočistilno postajo ki je velika dodana vrednost v primerjavi s klasično samočistilno postajo ...
Tomson napisal/-a: ↑05 Jan 2025, 13:00
cena S8+ je bila tako ali tako bistveno previsoka pri 700€, glede na to da se dobi že modele z Ultra samočistilno postajo za podobno ceno (par postov višje). Meni osebno je boljša opcija Roborock Qrevo S za 649€, tudi Narwal Freo X Ultra za 729€ ali če malo dodaš še občutno boljši Narwal Z Ultra za 819€. Vsi tile imajo Ultra samočistilno postajo ki je velika dodana vrednost v primerjavi s klasično samočistilno postajo ...
Tile Narwal modeli so primerni za dlako psov ?
Narwal modeli so odlični za dolge lase in dlake. Sam imel na testu cenejši X Plus model in dražji Z Ultra model, pri dveh dolgolaskah in dveh hišnih muckah se res odlično obneseta, oba ... tudi če pogledam npr. izkušnjo uporabnika X Ultra modela na Redditu:
One of the most important features of the Freo X Ultra is the hair-free brush. I have three long-haired girls in the house, plus dogs and cats. I have been mucking around with sticky, hair-entangled brushes for years! - but with the X Ultra, this has just stopped. Completely! That is a real, real revelation. I can't emphasize enough how awesome this is!
takole je trenutno, koupon za 819€ je le za belo verzijo, siva verzija je bistveno manjša zaloga in je koda za 919€:
- Narwal Freo Z Ultra (bel) robotski sesalnik s kodo: KUPITI-NARWAL iz 1000€ na 819€ (SLO)
- Narwal Freo Z Ultra (siv) robotski sesalnik s kodo: KUPITI_80 iz 1000€ na 919€ (SLO)
Imamo sedaj 3 dni Narwal Z Ultra. Zanekrat zelo zadovoljni s čiščenjem. Me pa moti, da za 1x čiščenje cca 45m2 porabi celotno zalogo sveže vode, kar pomeni, da moram pred vsakim novim čiščenjem doliti in odliti umazano. Saj sem prebral, da potrebuje nekaj več vode kot Roborock (kar me ni motilo, ker ponavadi več vode pomeni tudi boljše čiščenje), ampak da je poraba tako velika me pa preseneča. Tomson je to OK (glede na to da si delal test). Nekako sem upal, da bo vsaj 3x pomil brez potrebe po menjavi.
kot sem že sam zapisal, Z Ultra porabi bistveno več vode kot Roborock, a je tudi še malo bolj učinkovit pri mokrem čiščenju. Seveda pa se lahko na to tudi vpliva, lahko se nastavi manjše mokrenje krpice (ni potrebno na MAX), intervalno se lahko pogosost čiščenja tudi zmanjša, ker imam občutek da pri čiščenju krpice porabi zelo veliko vode, res pa je da jo tudi zelo dobro opere. Skratka, malo preizkusit omenjeno, ker tukaj res ni potrebe da je pri mokrem čiščenju vse na max.Shootek napisal/-a: ↑08 Jan 2025, 05:52Imamo sedaj 3 dni Narwal Z Ultra. Zanekrat zelo zadovoljni s čiščenjem. Me pa moti, da za 1x čiščenje cca 45m2 porabi celotno zalogo sveže vode, kar pomeni, da moram pred vsakim novim čiščenjem doliti in odliti umazano. Saj sem prebral, da potrebuje nekaj več vode kot Roborock (kar me ni motilo, ker ponavadi več vode pomeni tudi boljše čiščenje), ampak da je poraba tako velika me pa preseneča. Tomson je to OK (glede na to da si delal test). Nekako sem upal, da bo vsaj 3x pomil brez potrebe po menjavi.
Roborock S8 Pro Ultra - RAZPRODAJA
Na zalogi še nekaj komadov izjemnega S8 Pro Ultra modela, ki se poslavlja. Rekordno nizka cena ob ekskluzivno brezplačno podalšjani 2-letni SLO garanciji in še darilo SET potrošnega materiala.
* preko uradne Roborock Slo trgovine eksluzivno podaljšana brezplačna 2-letna SLO garancija
Na zalogi še nekaj komadov izjemnega S8 Pro Ultra modela, ki se poslavlja. Rekordno nizka cena ob ekskluzivno brezplačno podalšjani 2-letni SLO garanciji in še darilo SET potrošnega materiala.
- Roborock S8 Pro Ultra robotski sesalnik v akciji iz 1.300€ na 999€
(RoborockSlo, SLO trgovina, 2-letna Slo garancija, 1-2 dni dostava)
* preko uradne Roborock Slo trgovine eksluzivno podaljšana brezplačna 2-letna SLO garancija
Živjo,
Dobil sem bon za nemški Amazon zato sem omejen na izbiro tam. Nikoli nisem pomislil, da bi kupil takega ki tla tudi briše, vendar je žena rekla, da je to še bolj pomembno kot sesanje. Najprej sem dal v košarico Xiaomi X20+ za €400, ker se zdi najboljši price/performance https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B ... XB7XF&th=1
Po krajšem raziskovanju sem se odločil da bom plačal malo več in sem dodal v košarico ECOVACS DEEBOT T30 PRO OMNI za €600 zaradi iztegljive krtače za čiščenje in saodejnega čiščenja krtač in toplega sušenja. https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B ... XB7XF&th=1
Ali morda Narwal Freo X Ultra prav tako za €600 ampak me je zmotilo ker mislim da ne izprazne smeti samostojno https://www.amazon.de/dp/B0CP7K1R65/ref ... GhlbWF0aWM
Sedaj pa sem opazil na znižanju še iRobot Roomba Combo j9+ za €600. Ne vidim težave v ročni menjavi krpic, če dejansko čisti dovolj dobro. Reviewi na youtubu niso slabi. Mogoče se mi dopade tudi to, da ga lahko nesem v drugo nadstropje hiše in tam ne potrebuje postaje za čiščenje krpic. https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B ... XB7XF&th=1
Več kot 600 evrov res nebi rad plačal. Preprogo imam samo eno v vhodu. Domačih živali nimam. Dizajn sesalca mi je najmanj pomemben. Malo me skrbi odsotnost Lidar senzorja pri Roombi. Se mi pa zdi da se na testih bolje obnese ECOVACS DEEBOT T30 PRO OMNI.
Imam hišo v 2 nadstropjih. 2x 60 kvadratnih metrov. V zgornjem nadstropju so samo spalni prostori s parketom in kopalnica, tako da zgoraj bi ga nesel posesat in pomit prah. Zgoraj hodimo samo v copati.
Prosim za nasvet. Najlepša hvala.
Dobil sem bon za nemški Amazon zato sem omejen na izbiro tam. Nikoli nisem pomislil, da bi kupil takega ki tla tudi briše, vendar je žena rekla, da je to še bolj pomembno kot sesanje. Najprej sem dal v košarico Xiaomi X20+ za €400, ker se zdi najboljši price/performance https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B ... XB7XF&th=1
Po krajšem raziskovanju sem se odločil da bom plačal malo več in sem dodal v košarico ECOVACS DEEBOT T30 PRO OMNI za €600 zaradi iztegljive krtače za čiščenje in saodejnega čiščenja krtač in toplega sušenja. https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B ... XB7XF&th=1
Ali morda Narwal Freo X Ultra prav tako za €600 ampak me je zmotilo ker mislim da ne izprazne smeti samostojno https://www.amazon.de/dp/B0CP7K1R65/ref ... GhlbWF0aWM
Sedaj pa sem opazil na znižanju še iRobot Roomba Combo j9+ za €600. Ne vidim težave v ročni menjavi krpic, če dejansko čisti dovolj dobro. Reviewi na youtubu niso slabi. Mogoče se mi dopade tudi to, da ga lahko nesem v drugo nadstropje hiše in tam ne potrebuje postaje za čiščenje krpic. https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B ... XB7XF&th=1
Več kot 600 evrov res nebi rad plačal. Preprogo imam samo eno v vhodu. Domačih živali nimam. Dizajn sesalca mi je najmanj pomemben. Malo me skrbi odsotnost Lidar senzorja pri Roombi. Se mi pa zdi da se na testih bolje obnese ECOVACS DEEBOT T30 PRO OMNI.
Imam hišo v 2 nadstropjih. 2x 60 kvadratnih metrov. V zgornjem nadstropju so samo spalni prostori s parketom in kopalnica, tako da zgoraj bi ga nesel posesat in pomit prah. Zgoraj hodimo samo v copati.
Prosim za nasvet. Najlepša hvala.
Pozdravljen in dobrodošel na Forumu!Letalist napisal/-a: ↑15 Jan 2025, 20:02Živjo,
Dobil sem bon za nemški Amazon zato sem omejen na izbiro tam. Nikoli nisem pomislil, da bi kupil takega ki tla tudi briše, vendar je žena rekla, da je to še bolj pomembno kot sesanje. Več kot 600 evrov res nebi rad plačal. Preprogo imam samo eno v vhodu. Domačih živali nimam. Dizajn sesalca mi je najmanj pomemben. Imam hišo v 2 nadstropjih. 2x 60 kvadratnih metrov. V zgornjem nadstropju so samo spalni prostori s parketom in kopalnica, tako da zgoraj bi ga nesel posesat in pomit prah. Zgoraj hodimo samo v copati. Prosim za nasvet. Najlepša hvala.

Glede na vse omenjeno bi sam zastavil takole. iRobot bi najprej odpisal, ker žal več niso kar so bile, kar je razvidno tudi iz ocen uporabnikov, podpovprečna ocena 3.8/5, pač konkurenca je toliko boljša za podobno cena da enostavno nima smisla ... Narwal X Ultra in Ecovacs T30 Omni sta dobri opciji, sta na podobnem nivoju, Ecovacs ima boljše določene lastnosti a zopet s strani uporabnikov malo slabšo oceno od Narwala (4.1/5 vs 4.3/5), ampak ni velike razlike. Xiaomi X20+ je pa sploh odlična budget opcija, ki za ceno ponuja daleč največ, ker je že model z Ultra samočistilno postajo, a določene lastnosti ima Ecovacs (tudi Narwal) boljše. Tako da bi rekel Ecovacs -> Narwal -> Xiaomi ... Glede na to, da je že Xiaomi z Ultra samočistilno postajo in ponuja dobro uporabniško izkušnjo, je učinkovit pri čiščenju je kar zanimiva opcija. Dražja modela imata kar nekaj boljših lastnosti, ki pa se v praksi ne tako izrazito izkažejo kot na papirju, vsekakor pa sta nekoliko boljša ...
- Xiaomi X20+ robotski sesalnik za 379€ (AmazonEU AFF link)
- Narwal Freo X Ultra robotski sesalnik za 669€ (AmazonEU AFF link)
- Ecovacs Deebot T30 Pro robotski sesalnik za 670€ (AmazonEU AFF link)
Hej. Prišel je čas, ko bi zamenjal svojega S5 max roborocka. Ko sem takrat kupoval je bilo 100x manj izbire, izgubil sem se v poplavi robotskih sesalnikov. :
Prosil bi za usmeritev kaj kupiti, nekako se odločam med Dreame L40 Ultra, Roborock Qrevo Curv ali pa Xiaomi X20 max. Sem pa odprt za predloge.
Iščem najboljši price performance. Imam dve mački, dolgolaso punco, večinoma parket. Želel bi, da je robotski sesalec čimbolj avtonomen in me čim manj potrebuje
. Trenutno nimam nobene preproge, mogoče jo bom kdaj imel.
Za Dreame na redditu malo jamrajo, da ima slab support. Roborock mi cenovno ne diši, ampak če bi bil res toliko boljši kot ostali sem pripravljen plačati več. Xiaomi je cenovno najbolj privlačen, je res toliko slabši kot konkurenca?
Preveč je izbire

Prosil bi za usmeritev kaj kupiti, nekako se odločam med Dreame L40 Ultra, Roborock Qrevo Curv ali pa Xiaomi X20 max. Sem pa odprt za predloge.
Iščem najboljši price performance. Imam dve mački, dolgolaso punco, večinoma parket. Želel bi, da je robotski sesalec čimbolj avtonomen in me čim manj potrebuje

Za Dreame na redditu malo jamrajo, da ima slab support. Roborock mi cenovno ne diši, ampak če bi bil res toliko boljši kot ostali sem pripravljen plačati več. Xiaomi je cenovno najbolj privlačen, je res toliko slabši kot konkurenca?
Preveč je izbire

Xiaomi X20 Max za 560€ predstavlja najboljšo vrednost za ceno, je zelo dober model z Ultra postajo, sicer je na nekaterih področjih slabši od dražjih Roborockov, malo nižje specifikacije, manj napreden, ampak za zmerno ceno vsekakor močna opcija, je dober sesalnik ki ne bo razočaral:Lukap napisal/-a: ↑23 Jan 2025, 00:13Hej. Prišel je čas, ko bi zamenjal svojega S5 max roborocka. Ko sem takrat kupoval je bilo 100x manj izbire, izgubil sem se v poplavi robotskih sesalnikov. Prosil bi za usmeritev kaj kupiti, nekako se odločam med Dreame L40 Ultra, Roborock Qrevo Curv ali pa Xiaomi X20 max. Sem pa odprt za predloge. Iščem najboljši price performance. Imam dve mački, dolgolaso punco, večinoma parket. Želel bi, da je robotski sesalec čimbolj avtonomen in me čim manj potrebuje. Trenutno nimam nobene preproge, mogoče jo bom kdaj imel. Za Dreame na redditu malo jamrajo, da ima slab support. Roborock mi cenovno ne diši, ampak če bi bil res toliko boljši kot ostali sem pripravljen plačati več. Xiaomi je cenovno najbolj privlačen, je res toliko slabši kot konkurenca? Preveč je izbire
![]()
- Xiaomi X20 Max (Ultra) robotski sesalnik s kodo: DHDEALJAN50S iz 634€ na 565€ (EU)
- Narwal Freo Z Ultra (bel) robotski sesalnik s kodo: KUPITI-NARWAL iz 1000€ na 819€ (SLO)
- Roborock Curv robotski sesalnik s kodo: kajkupiticurv iz 1400€ na 1299€ (SLO - prednaročilo)
- Roborock S8 MaxV Ultra robostki sesalnik s kodo: kajkupiti1299 za 1.299€ (SLO)
Narwal Freo Z izgleda kot zmagovalec v price-performance razmerju. Največja slabost je torej prevelika poraba vode in obvezna menjava vode ob vsakem sesanju? Kako se obnese v kotih, Qrevo Curv naj bi bil tu kar soliden.
Hja, za 500+ evrov nižjo ceno me to verjetno ne bi motilo preveč, primarno mi je važno sesanje. Je pa res, da nimam občutka kako dobro zares mop deluje na novejših robotskih sesalcih. Z mojim s5 pro nisem nikoli tega uporabljal, ker imam občutek kot, da se je robot polulal in ni nobenega učinka
Če zoožamo izbiro med Dreame L40 Ultra in Narwal Freo Z bi mi priporočali slednjega? Kaj pa Roborock Qrevo Slim, ta se na VacuumWars drži na visokem 3. mestu. Tudi Dreame X40 ultra vidim je na voljo kupon tule in je na voljo za 1099€, tudi ni slaba izbira. Če že dam cca 800 za Narwal ali je vredno dodat 300€ več, je dovolj izboljšan Dreame X40 v primerjavi z Narwal? Ali pa tale Dreame L40 za 1000€ in pošiljajo v Slo (https://www.robocleaners.com/en/dreame- ... white.html)
Hvala za pomoč, zares je preveliko izbire in se človek izgubi v poplavi sesalcev
Hja, za 500+ evrov nižjo ceno me to verjetno ne bi motilo preveč, primarno mi je važno sesanje. Je pa res, da nimam občutka kako dobro zares mop deluje na novejših robotskih sesalcih. Z mojim s5 pro nisem nikoli tega uporabljal, ker imam občutek kot, da se je robot polulal in ni nobenega učinka

Če zoožamo izbiro med Dreame L40 Ultra in Narwal Freo Z bi mi priporočali slednjega? Kaj pa Roborock Qrevo Slim, ta se na VacuumWars drži na visokem 3. mestu. Tudi Dreame X40 ultra vidim je na voljo kupon tule in je na voljo za 1099€, tudi ni slaba izbira. Če že dam cca 800 za Narwal ali je vredno dodat 300€ več, je dovolj izboljšan Dreame X40 v primerjavi z Narwal? Ali pa tale Dreame L40 za 1000€ in pošiljajo v Slo (https://www.robocleaners.com/en/dreame- ... white.html)
Hvala za pomoč, zares je preveliko izbire in se človek izgubi v poplavi sesalcev
Narwal Freo Z Ultra je pri 819€ sigurno med temi najnaprednejšimi in najzmogljivejšimi modeli z najvišjo vrednostjo na ceno. Dreame L40 Ultra je tudi super robotski sesalnik. Prihajajoči Qrevo Slim tudi super opcija. Xiaomi X20+ ima res hudo vrednost glede na nizko ceno ... Skratka, en kup dobrih modelov! 

Narwal me je po tehtnem premisleku zmotilo to, da ima tako malo prostornino za vodo.
Tako da zdaj sem se zagledal v Dreame L40 Ultra
Ima kdo kako dobro ponudbo v tujini, najceneje sem našel za 1000€. Sem se pripravljen tudi odpeljati do Avstrije/Italije ali uporabiti kake mailbox rešitve. Tomson, zakaj Dreame Shop SI ne prodaja modela L, ampak samo X? Imaš mogoče kak info ali bo na voljo pri nas?
Tako da zdaj sem se zagledal v Dreame L40 Ultra

Ima kdo kako dobro ponudbo v tujini, najceneje sem našel za 1000€. Sem se pripravljen tudi odpeljati do Avstrije/Italije ali uporabiti kake mailbox rešitve. Tomson, zakaj Dreame Shop SI ne prodaja modela L, ampak samo X? Imaš mogoče kak info ali bo na voljo pri nas?
Komot se zapelješ v Avstrijo, v vseh Mediamarktih in Saturnih je po 899 EUR.....Lukap napisal/-a: ↑24 Jan 2025, 22:09Narwal me je po tehtnem premisleku zmotilo to, da ima tako malo prostornino za vodo.
Tako da zdaj sem se zagledal v Dreame L40 Ultra![]()
Hmmm, a sm jaz slep. Tule vidim ceno 1200+ https://www.mediamarkt.at/de/product/_d ... 15978.html
Ko pa searchaš po izdelkih je cena 900€
Pa tudi zaloge nikjer ne vidim.
Ko pa searchaš po izdelkih je cena 900€

Živjo,
nekaj dni sem kupil svoj prvi rootski sesalec ECOVACS DEEBOT T30 PRO OMNI (https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B ... XB7XF&th=1) in kar se tiče pomivanja lahko rečem samo KATASTROFA. Kar me je zelo pozitivno presenetilo in več kot izpolnilo moja pričakovanja je mapiranje, navigacija, izogibanje oviram in sesanje. Vse deluje odlično in nimam pripomb. Ampak, ker sem želel plačati malo več denarja zaradi mokrega pomivanja, sem zelo razočaran. Že pri prvem pomivanju sem opazil, da so krpice po cca 10 minutah ratale bolj ali manj suhe. Sesalec ima po defaulti nastavljeno, da se vrne na postajo na vsakih 15 minut, kjer opere krpe in dotoči vodo, torej 33% časa sesalec ne pomiva ampak briše s suhimi krpami. Zadnje minute so popolnoma suhe, praktično ni mokre sledi za sesalcem.
Ker je to prvi sesalec in nimam izkušelj kako naj bi zadeva delovala v praksi, zadnje 2 dni praktično cel dan testiram in hodim za sesalcem, ter testiram različne nastavitve doziranja vode, vračanja na postajo, temeljitost čiščenja, probal sem tudi čiščenje tako da poberem krpice stran in spremljam dogajanje. Pod nobenimi pogoji, sesalec po 10 minutah ne dozira zadovoljive količine vode in so krpice skoraj suhe. Pri najmočnejši nastavitvi doziranja vode, sesalec na vsakih 30 sekund spusti curek vode, ki pa je očitno tako velik, da vrtljiva krpica ne obsorbira vsega in sesalec pušča mokre madeže. To me sploh ne moti, ampak očitno voda ne pristane na krpicah ampak jo centrifugalna sila vrže mimo. V tehinčnih podatkih piše, da je rezervoar v robotu velik 55ml. Pol deci se meni zdi zelo malo. Očitno premalo. Za 2 dni nonstop testiranja, skupaj s pranjem krpic je sesalec porabil manj kot 2 litra vode v postaji. Rezervoar drži 4 litre vse skupaj. Skratka katastrofa. Sesalec bom vrnil nazaj, sedaj pa sem pred novo dilemo kaj vzeti.
Odločam se med Xiaomi X20 Max (https://www.amazon.de/-/en/Xiaomi-Robot ... r=8-3&th=1) in Narwal Freo X Ultra (https://www.amazon.de/-/en/Wischfunktio ... 139&sr=8-3).
Omejen sem na nemški Amazon in izbiro tam. Nočem plačati več kot 600 EUR. Ali pa kakšen Roborock ali Dreame.
Hvala.
nekaj dni sem kupil svoj prvi rootski sesalec ECOVACS DEEBOT T30 PRO OMNI (https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B ... XB7XF&th=1) in kar se tiče pomivanja lahko rečem samo KATASTROFA. Kar me je zelo pozitivno presenetilo in več kot izpolnilo moja pričakovanja je mapiranje, navigacija, izogibanje oviram in sesanje. Vse deluje odlično in nimam pripomb. Ampak, ker sem želel plačati malo več denarja zaradi mokrega pomivanja, sem zelo razočaran. Že pri prvem pomivanju sem opazil, da so krpice po cca 10 minutah ratale bolj ali manj suhe. Sesalec ima po defaulti nastavljeno, da se vrne na postajo na vsakih 15 minut, kjer opere krpe in dotoči vodo, torej 33% časa sesalec ne pomiva ampak briše s suhimi krpami. Zadnje minute so popolnoma suhe, praktično ni mokre sledi za sesalcem.
Ker je to prvi sesalec in nimam izkušelj kako naj bi zadeva delovala v praksi, zadnje 2 dni praktično cel dan testiram in hodim za sesalcem, ter testiram različne nastavitve doziranja vode, vračanja na postajo, temeljitost čiščenja, probal sem tudi čiščenje tako da poberem krpice stran in spremljam dogajanje. Pod nobenimi pogoji, sesalec po 10 minutah ne dozira zadovoljive količine vode in so krpice skoraj suhe. Pri najmočnejši nastavitvi doziranja vode, sesalec na vsakih 30 sekund spusti curek vode, ki pa je očitno tako velik, da vrtljiva krpica ne obsorbira vsega in sesalec pušča mokre madeže. To me sploh ne moti, ampak očitno voda ne pristane na krpicah ampak jo centrifugalna sila vrže mimo. V tehinčnih podatkih piše, da je rezervoar v robotu velik 55ml. Pol deci se meni zdi zelo malo. Očitno premalo. Za 2 dni nonstop testiranja, skupaj s pranjem krpic je sesalec porabil manj kot 2 litra vode v postaji. Rezervoar drži 4 litre vse skupaj. Skratka katastrofa. Sesalec bom vrnil nazaj, sedaj pa sem pred novo dilemo kaj vzeti.
Odločam se med Xiaomi X20 Max (https://www.amazon.de/-/en/Xiaomi-Robot ... r=8-3&th=1) in Narwal Freo X Ultra (https://www.amazon.de/-/en/Wischfunktio ... 139&sr=8-3).
Omejen sem na nemški Amazon in izbiro tam. Nočem plačati več kot 600 EUR. Ali pa kakšen Roborock ali Dreame.
Hvala.
Glede na to, da je izbor Roborock/Narwal/Dreame/Xiaomi modelov na AmazonDE kar precej omejen, bi glede na to kaj se dobi sam vsekakor izbiral med ugodnejšim Xiaomi X20+ ali dražjim NArwal X Ultra modeloma:
- Xiaomi X20+ robotski sesalnik za 379€ (AmazonEU AFF link)
- Narwal X Ultra robotski sesalnik za 614€ (AmazonEU AFF link)
Še zadnji dnevi najnižje cene Narwal Z Ultra in Narwal X Plus robotskega sesalnika:
- Narwal Freo Z Ultra (siv) robotski sesalnik s kodo: KUPITI-NARWAL iz 1000€ na 819€ (SLO)
- Narwal Freo X Plus robotski sesalnik s kodo: JIMMY90 iz 349€ na 259€ (SLO)
Tomson, je kaka koda za Slo Mi store za Xiaomi x20 max? (npr.: Pro je kar znižan).. In prosim tudi za kupone na DHGate za Xiaomi X20 Pro in Max (za Max se sicer najde višje na tem forumu, za Pro pa je nisem zasledil, sem pa jo zasledil drugje in po mojem jo ti tudi imaš..
) Kupuje ravno ena sestrična.. 
Kolikor vidim, ima Pro v primerjavi Max malenkost slabšo sesalno moč, nima mokrega čiščenja do roba, krp ne pomije z vročo vodo. Je še kaj?

Kolikor vidim, ima Pro v primerjavi Max malenkost slabšo sesalno moč, nima mokrega čiščenja do roba, krp ne pomije z vročo vodo. Je še kaj?
Imejmo se radi 

Je kakšna koda za Roborock S8? Zaenkrat gledam na francoskem amazonu in na slovaškem za dobrih 450€. Je kakšna koda za banggood, dhgate ter podobne kitajske trgovine?
Ne potrebujem teh ultra čistilnih postaj. Želim dobro navigiranje, izogibanje oviram, ter možnost tihega delovanja. Trenutno imam Roombo j7, pa mi je preglasen.
Ne potrebujem teh ultra čistilnih postaj. Želim dobro navigiranje, izogibanje oviram, ter možnost tihega delovanja. Trenutno imam Roombo j7, pa mi je preglasen.
raners napisal/-a: ↑28 Jan 2025, 10:13Tomson, je kaka koda za Slo Mi store za Xiaomi x20 max? (npr.: Pro je kar znižan).. In prosim tudi za kupone na DHGate za Xiaomi X20 Pro in Max (za Max se sicer najde višje na tem forumu, za Pro pa je nisem zasledil, sem pa jo zasledil drugje in po mojem jo ti tudi imaš..) Kupuje ravno ena sestrična..
- Xiaomi X20+ (Ultra) robotski sesalnik s kodo: DHDEALJAN40 ali DHDEALJAN40S iz 423€ na 357€ (EU)
- Xiaomi X20 Pro (Ultra) robotski sesalnik s kodo: DHDEALJAN45 ali DHDEALJAN45S iz 509€ na 444€ (EU)
- Xiaomi X20 Max (Ultra) robotski sesalnik s kodo: DHDEALJAN50 ali DHDEALJAN50S iz 629€ na 567€ (EU)
Roborock je globalno kar omejil prodajo, se je osredotočil precej na lokalne uvoznike, le določene online trgovine še prodajajo globalno in v Slovenijo (GeekB/GeekM/DHgate/BangG/Gshopper žal več ne), tako da tale opcija od slovenskega uvoznika v SLO sploh ni slaba, z 2-letno SLO garancijo:fortyfive napisal/-a: ↑28 Jan 2025, 11:37Je kakšna koda za Roborock S8? Zaenkrat gledam na francoskem amazonu in na slovaškem za dobrih 450€. Je kakšna koda za banggood, dhgate ter podobne kitajske trgovine?
- Roborock S8 robotski sesalnik s kodo: kajkupitis8 iz 600€ na 494€ (SLO)
Živjo,
Xiaomi X20+ in Narwal X Ultra me ne prepričata. Preko znanca bom naročil v Avstrijo, tako da se ponudba na Amazon.de precej poveča. Odločam se med Xiaomi X20 Max (595€) https://www.amazon.de/-/en/Xiaomi-Robot ... atf_d&th=1 in Roborock Qrevo Pro (655€) https://www.amazon.de/-/en/roborock-Qre ... atf_d&th=1
Kaj od tega je boljše?
Hvala.
Xiaomi X20+ in Narwal X Ultra me ne prepričata. Preko znanca bom naročil v Avstrijo, tako da se ponudba na Amazon.de precej poveča. Odločam se med Xiaomi X20 Max (595€) https://www.amazon.de/-/en/Xiaomi-Robot ... atf_d&th=1 in Roborock Qrevo Pro (655€) https://www.amazon.de/-/en/roborock-Qre ... atf_d&th=1
Kaj od tega je boljše?
Hvala.
Zelo zelo primerljiva modela, Xiaomi se odlično obnese v praksi, ga hvalijo na testih, uporabniki, Roborock je odličen, imata pobobne lastnosti, specifikacije, učinkovitost čiščenja bo podobna. Mogoče je Roborock pri navigaciji za las v prednosti, kolikor berem, pa nasplošno ima Roborock res top overall uporabniško izkušnjo, tako da sam bi se verjetno nagibal Roborcku ...
Ker mi moj stari roborock po dolgih letih že malo peša, se odločam za nov nakup...
Gledam s8-maxv-ultra, s8 pro ultra in Narwal Z Ultra
Imamo 2 dolgodlaki britanki, tako da je veliko dlak + ploščice v spodnjem delu in parket v zgornjem delu. Primarno bo robot na ploščicah...Rad bi imel malo posegov v samo čiščenje in da bi lahko sesalec par dni sam čistil in se urejal
Kaj priporočate?
Gledam s8-maxv-ultra, s8 pro ultra in Narwal Z Ultra
Imamo 2 dolgodlaki britanki, tako da je veliko dlak + ploščice v spodnjem delu in parket v zgornjem delu. Primarno bo robot na ploščicah...Rad bi imel malo posegov v samo čiščenje in da bi lahko sesalec par dni sam čistil in se urejal

Kaj priporočate?
trije super modeli, sam bi dodal še Roborock Qrevo Curv, je ista cena kot S8 MaxV Ultra, kakšno lastnost ima boljšo Curv, kakšno MaxV. Dejansko se z nobenim od teh modelov ne zgreši, Narwal ima mogoče kakšen kompromis več (porabi občutno več vode, slabši na preprogah) je tudi občutno cenejši, generalno pa zelo blizu teh dražjih modelov. S8 MaxV Ultra in Curv sta trenutno najboljša modela na trgu, S8 Pro Ultra pa je nekje vmes, tudi cenovno. Pri Roborocku bo razlika predvsem pri kakšnih naprednejših lastnostih, kakšnih dodatnih inovaivnih rešitvah, sama učinkovitsot čiščenja je pa kar primerljiva ...tomx napisal/-a: ↑31 Jan 2025, 09:56Ker mi moj stari roborock po dolgih letih že malo peša, se odločam za nov nakup... Gledam s8-maxv-ultra, s8 pro ultra in Narwal Z Ultra. Imamo 2 dolgodlaki britanki, tako da je veliko dlak + ploščice v spodnjem delu in parket v zgornjem delu. Primarno bo robot na ploščicah...Rad bi imel malo posegov v samo čiščenje in da bi lahko sesalec par dni sam čistil in se urejalKaj priporočate?
Če so finance vsekakor S8 MaxV Ultra ali Qrevo Curv, res huda sesalnika, če se želi malo prihranit in večino zadev na podobnem nivoju potem S8 Pro Ultra, Narwal pa sigurno z najboljšim razmerjem cena kvaliteta, je danes še zadnji dan za 819€ z 2letno garancijo, sicer tudi Roborocki tukaj z 2-letno garancijo:
- Narwal Freo Z Ultra (siv) robotski sesalnik s kodo: KUPITI-NARWAL iz 1000€ na 819€ (SLO)
- Roborock S8 Pro Ultra rob.sesalnik s kodo: kajkupiti1049 iz 1300€ na 999€ (SLO)
- Roborock Curv robotski sesalnik s kodo: kajkupiticurv iz 1400€ na 1299€ (SLO)
- Roborock S8 MaxV Ultra robostki sesalnik s kodo: kajkupiti1299 iz 1400€ na 1.299€ (SLO)
Posodobljene kode in cene:
Dreame D9 Max robotski sesalnik s kodo: gshopper30 iz 221€ na 192€ (EU)
Dreame D10S robotski sesalnik s kodo: KAJKUPITI10 iz 400€ na 299€ (SLO)
Dreame L10S Pro robotski sesalnik s kodo: KAJKUPITI10 iz 450€ na 404€ (SLO)
Roborock S8 robotski sesalnik s kodo: kajkupitis8 iz 600€ na 494€ (SLO)
iLife T20s robotski sesalnik s kodo: 8ZXC2HYG8F iz 300€ na 245€ (EU)
Tesvor S7 Pro AES robotski sesalnik s kodo: 8EOXZRHN3X iz 280€ na 259€ (EU)
Xiaomi X20+ (Ultra) robotski sesalnik s kodo: DH2025FEB25OFF iz 423€ na 371€ (EU)
Xiaomi X20 Pro (Ultra) robotski sesalnik s kodo: DH2025FEB25OFF iz 520€ na 457€ (EU)
Xiaomi X20 Max (Ultra) robotski sesalnik s kodo: DH2025FEB35OFF iz 634€ na 568€ (EU)
Roborock QRevo S robotski sesalnik s kodo: kajkupiti649 iz 850€ na 649€ (SLO)
Roborock S8 Pro Ultra rob.sesalnik s kodo: kajkupiti1049 iz 1300€ na 999€ (SLO)
Roborock Curv robotski sesalnik s kodo: kajkupiticurv iz 1400€ na 1299€ (SLO)
Roborock S8 MaxV Ultra robostki sesalnik s kodo: kajkupiti1299 iz 1300€ na 1299€ (SLO)
Dreame D9 Max robotski sesalnik s kodo: gshopper30 iz 221€ na 192€ (EU)
Dreame D10S robotski sesalnik s kodo: KAJKUPITI10 iz 400€ na 299€ (SLO)
Dreame L10S Pro robotski sesalnik s kodo: KAJKUPITI10 iz 450€ na 404€ (SLO)
Roborock S8 robotski sesalnik s kodo: kajkupitis8 iz 600€ na 494€ (SLO)
iLife T20s robotski sesalnik s kodo: 8ZXC2HYG8F iz 300€ na 245€ (EU)
Tesvor S7 Pro AES robotski sesalnik s kodo: 8EOXZRHN3X iz 280€ na 259€ (EU)
Xiaomi X20+ (Ultra) robotski sesalnik s kodo: DH2025FEB25OFF iz 423€ na 371€ (EU)
Xiaomi X20 Pro (Ultra) robotski sesalnik s kodo: DH2025FEB25OFF iz 520€ na 457€ (EU)
Xiaomi X20 Max (Ultra) robotski sesalnik s kodo: DH2025FEB35OFF iz 634€ na 568€ (EU)
Roborock QRevo S robotski sesalnik s kodo: kajkupiti649 iz 850€ na 649€ (SLO)
Roborock S8 Pro Ultra rob.sesalnik s kodo: kajkupiti1049 iz 1300€ na 999€ (SLO)
Roborock Curv robotski sesalnik s kodo: kajkupiticurv iz 1400€ na 1299€ (SLO)
Roborock S8 MaxV Ultra robostki sesalnik s kodo: kajkupiti1299 iz 1300€ na 1299€ (SLO)
omenjeni model nima namenskega prostora za čistilo, le posodico za čisto vodo kamor se predvidoma naliva le čista voda, tako je tudi navedeno v navodilih, tako da dodajanje detergenta ni priporočljivo, verjetno pa z nekim primernim za robotske sesalnike ne bi pretirano škodilo, kot berem nekateri dodajajo nekje 20ml na polno posodico vode, a to je na lastno odgovornost, uradno ni priporočljivo, sam ne bi dodajal če ni navedeno ...
Posodobljene in kode in nove, še nižje cene Roborock sesalnikov:
- Roborock Q5 Pro robotski sesalnik s kodo: kajkupitiq5 iz 300€ na 249€
- Roborock Q5 Pro+ robotski sesalnik s kodo: kajkupitiq5 iz 400€ na 349€
- Roborock Q8 Max robotski sesalnik s kodo: kajkupitiq8 iz 400€ na 349€
- Roborock Q8 Max+ robotski sesalnik s kodo: kajkupitiq8 iz 500€ na 449€
- Roborock S8 robotski sesalnik[/b] s kodo: kajkupitis8 iz 500€ na 449€
- Roborock QRevo S robotski sesalnik s kodo: kajkupitiqrevos iz 650€ na 599€
- Roborock S8 Pro Ultra rob.sesalnik v akciji (zadnji komadi) za 999€
- Roborock Curv robotski sesalnik s kodo: kajkupiticurv iz 1400€ na 1299€
- Roborock S8 MaxV Ultra robostki sesalnik s kodo: kajkupiti1199 iz 1300€ na 1.199€
žal je tiste dobre akcije in res hude cene konec, sedaj je tole, je kar višja cena kot je bila v akciji od ČrnegaPetka dalje, je pa še vedno tole najnižja cena na trgu ob ekskluzivni 2-letni garanciji:
- Narwal Freo X Plus robotski sesalnik s kodo: KAJKUPITI_30 iz 349€ na 319€ (SLO)
glede na zadnji pogovor z uvoznikom pride sredi marca nova zaloga in pošiljka Roborock/Dreame modelov za Slo, a se ne spominm, da bi bilo govora o Slim modelu. Lahko pa se pozanimam, sporočim ...
Govoril z uvoznikom za Roborock, Slim modela očitno ne bo v Slo, prihajajo pa v aprilu: Qrevo 5AE in Qrevo Edge 5V1 in Qrevo Curv 5A1 (malo cenejše verzije teh osnovnih modelov), brez glasovnega upravljanja in AdaptLift ...Stranske krtačke in kotno čiščenje pa imajo Roborock Qrevo Curv in S8 Maxv Ultra, pa tudi Narwal Z Ultra ... a če sam gledam iz prakse, kakšne noč in dan razlike med modeli ki to imajo in nimajo sam niti ne opazim.
Pozdravljeni, prijazno bi vas prosila za mnenje. Odločamo se za nakup novega robotskega sesalnika. Do sedaj smo imeli Xiaomi Viomi S9 in smo bili dokaj zadovoljni. Ta sesalnik sicer še dela vendar me novejši modeli prepričajo s še bolj avtonomni postajami in predvsem boljšim pomivanjem tal. Smo družina 4ih, majhni otroci tako da je na tleh ogromno stvari, ki jih sicer preden pustimo robota večinoma probamo umakniti. Ena bolj pomembnih stvari nam je torej pomivanje, zato tudi menjamo in iščemo nekaj v rangu 500-600 EUR. Ali se v te naprave lahko doda tudi kej čistilnega sredstva za tla?
Najlepša hvala za odgovor vnaprej. Lp, Karla.
Pozdrav, pri vsakem robotskem sesalniku se lahko uporabi namensko čistilo (za robotske ali baterijske sesalnike), ki se povečini meša z vodo v razmerju 1:50. se dolije v 4L posodo z čisto vodo. Nekateri, a predvsem dražji modeli imajo tudi namensko posodico za detergent, ki ga potem sami mešajo z vodo, a tam pride načeloma dražje, ker je potrebno kupovati namensko tovarniško oblikovan detergent v posodici. Glede na to da omenjate max budget 600€ in model z Ultra samočistilno postajo bo najbojša opcija Roborock Qrevo S:marla napisal/-a: ↑18 Feb 2025, 15:24Pozdravljeni, prijazno bi vas prosila za mnenje. Odločamo se za nakup novega robotskega sesalnika. Do sedaj smo imeli Xiaomi Viomi S9 in smo bili dokaj zadovoljni. Ta sesalnik sicer še dela vendar me novejši modeli prepričajo s še bolj avtonomni postajami in predvsem boljšim pomivanjem tal. Smo družina 4ih, majhni otroci tako da je na tleh ogromno stvari, ki jih sicer preden pustimo robota večinoma probamo umakniti. Ena bolj pomembnih stvari nam je torej pomivanje, zato tudi menjamo in iščemo nekaj v rangu 500-600 EUR. Ali se v te naprave lahko doda tudi kej čistilnega sredstva za tla?
- Roborock QRevo S robotski sesalnik s kodo: kajkupitiqrevos iz 650€ na 599€ (SLO)
- Xiaomi X20 Pro (Ultra) robotski sesalnik s kodo: DH2025FEB25OFF iz 520€ na 457€ (EU)