polde66 napisal/-a: ↑02 Nov 2024, 16:45
Oj malce sem v dvomih ali vzeti OnePlus Nord 4 5G ali Poco x6 pro 5g. Socialnih omrežij ne uporabljam iger ne igram, pomembna mi je baterija, čim bolj čist sistem kolikor se da brez nepotrebnih aplikacij, kamera mi ni nek super dejavnik je pa fino če je ok. Wifi6 mi je pomemben 5g tudi, konec koncev pa tudi cena. Nord je 100 eur dražji ne vem pa če je toliko vreden. Sem že imel Pokota v košarici pri dhgate pa kuponi s popusti ne veljajo več. Bo treba malce počakati. Skratka sem poponoma "nezahteven" uporabnik. Kakšen namig. Verjetno še malce počakati vse kode za popuste za 11/11 ali črni petek.
med omenjenima je 200€ razlike (230€ vs 430€) tako da mogoče ni najbolj fer primerjava. Jasno, Nord4 je na določenih področjih boljši telefon. Večji zaslon, višja svetilnost, IP65 certifikat (vs IP54), zmogljivost je primerljiva, ker je X6 Pro izjemen na tem področju, Nord večja baterija, hitrejše polnjenje, neprimerno boljša avtonomija delovanja, zdrži 3h dlje z enim polnjenjem (ScreenOnTime), sistem kamer je na podobnem nivoju ... Glede na veliko razliko v ceni, je seveda Poco X6 Pro bistveno boljša vrednost na ceno, ker je na kar nekaj področjih na podobnem nivoju oz. ne dosti zadaj.
Realna alternativa Nord 4 modelu pa bi bila Xiaomi 14T model za podobno ceno, ki ima superioren zaslon, je bistveno boljši na področju fotografije, ima IP68 certifikat, a enaka baterija/polnjenje kot X6 Pro model. Potem pa je tukaj še Poco F6 Pro, ki je ugodnejši pri 385€, je še občutno zmogljivejši od obeh modelov, zaslon blizu 14T modela, sistem kamer sicer bližje Nord modelu, še hitrejše 120W polnjenje a krajša avtonomija baterije kot vsi omenjeni modeli, je pa cenovno vmes ...
Sicer pa posodobljene kode v namenskem članku, se pa bojim da bo dosti modelov zopet s slabo ali brez zaloge (kot prejšnja leta) in potem seveda ni kakšnih posebnih akcij v novembru, ker 11.11 teden se je že pričel in je cel november povečana prodaja, nove zaloge pa ne prihajajo dovolj hitro ...
https://www.kajkupiti.si/nakupovalni-vo ... -cene.html