Stankolovski napisal/-a: ↑08 Maj 2024, 07:55
Pozdravljen Tomson! Sam imam 181cm, in tehtam 105kg, žena ima 160cm in tehta 60kg. Skiro bi uporabljala spomladi in čez poletje, večinoma na asfaltni podlagi, mogoče pride kdaj pa kdaj vmes tudi rahel makadam, ampak to bo redko, prej izjema kot pravilo.. Nisva niti off road dirkača, da bi se podila po gozdovih, in z njim skakala.. Do zdaj nisva imela se skiroja, sva si pa izposojala tiste do 400w, in do 25km/h.. Žena ni dirkač, jaz pa se rad kdaj pa kdaj hitro zapeljem, sem adrenalinski navdušenec.. Uporabljala bi ga predvsem na morju, na glavnem dopustu, in vikend oddihih, kjer je dobro da si mobilen, in to brez avtomobila.. Budget za en skiro mi je cca 850 eur, gledam predvsem stran geekbuying. Čekiram tudi SLO trgovce, ampak so cene skoraj x2.
Po vseh recenzijah in priporočilih, imam v ožjem krogu Kikirin G2 max za ženo, zame pa ali Kikirin G2 master, Kikirin G4, Joyor s10s, mogoče Kikirin G2 max.. To je vse tam do 850 eur nekje kolikor sem gledal.. Kaj misliš na ta izbor in kaj priporčaš? Moti me, ker imajo vsi razen G4 off-road pnevmatike, vem da se omenjeno da zamenjati, vendar je to še dodaten strošek in delo sploh če ne menjaš sam.. Bral sem dosti pohval za omenjene, in pa tudi dosti kritik, sploh pri G4 in Masterju, glede na to da so to novejši skiroji, naj bi imeli neke težave in pomankljivosti, predvsem G4.. Naj bi ga sicer nekaj upgrejdali, ampak nevem če je to to, in kaj sploh dobiš..
V primeru težav in uveljavljanja garancije me skrbi, kako bi to zgledalo preko geekbuyinga, namreč vse več komentarjev je, da so neodzivni, zato gledam tudi SLO ponudbe, vendar mi je sfaljeno za isto skiro dajati 300, 400 eur več.. Prosim za mnenje kaj izbrati, za najine potrebe, sezona se približuje
Hvala in lp, Stane
kar se tiče naročila na Geekbuying in podpore v primeru težav si lahko popolnoma brez skrbi, ker v zadnjih 5 letih ne vem niti za 1 primer (kar se kupuje preko naših povezav), da se težave ne bi razrešile in tudi tole z neodzovnostjo prvič slišim. Jasno, kakšni prazniki, vikendi itd. pač podaljšajo odzivnost, sicer pa se normalno odzivajo v 24h ... pa tudi name se kadarkoli lahko obrne in posredujem preko svojega kontakt v trgovini, potem se pa sploh uredi expresno, vedno!
Glede na omenjeno, ena tudi top opcija je npr. Segway Ninebot G2 model, zmogljiv, izjemno kvaliteten, malo manj robusten in težek, vrhunski model za ceno, do 120kg obremenitve, sicer pa vsaj za ženo tole npr. dobra opcija, ker je malo bolj klasičen model, občutno lažji pri 17kg, tudi preverjena trgovina, s katero že dolgo sodelujemo in imamo pri njih svoje kontakte ter smo redno v stiku, EU skladišče, dostava 4-7 dni ...
za ženo npr. od malo bolj klasičnih modelov dober še Joyor Y8-S, je zmogljiv, res top baterija, ni tako robusten kot offroad modeli, sicer težji od Ninebot modela a lažji od zmogljivejšh offroad modelov:
pri Kikirin in Joyor modelih je zelo visoka kvaliteta materialov in izdelave in da bi bile kakšne večje pogoste napake se ni za bat, v določenem procentu pa seveda pri vsaki znamki in modelih lahko pride do kakšnih težav, čisto vsi proizvajalci imajo namreč failure rate v nekaj procentih (2-4%) in je pač malo vedno odvisno od sreče oz. smole, je pa glede na procent majhna verjetnost da gre kaj narobe, možno pa seveda je ...
Vsi tile omenjeni modeli v izboru so vrhunski za ceno in se z nobenim ne zgreši, sam bi se odločal na podlagi lastnosti ki jih iščem, sicer off-road pnevmatike so čisto super tudi za cesto, je pa malo večja obraba, a sezono, dve bodo brez težav zdržale tudi ob večji uporabi skiroja, tako da to ni nek strošek v štartu, so pa sicer precej udobne za vožnjo, kar je plus, tako da osebno s tem ne bi obremenjeval.
Sam bi v izbor vrgel še Kukirin G1 Pro, so navadne 10" pnevmatike in tudi dobre lastnosti, 2x800W motor, 20.8Ah baterija, hudo kompakten, robusten dizajn, skiro ima 35kg, ampak se bo poznalo na udobni vožnji in trpežnosti na daljši rok, pa še top cena je trenutno z veliko kodo za popust:
JOYOR S10-S in KuKirin G2 Master imata oba 2x 1000W motor, kar je top, velike baterije, G2 malo večjo, oba super modela za ceno, JOYOR je 5kg lažji (27kg vs 33kg) ...
KuKirin G4 Upgraded z enojnim a zmogljivim 2000W motorjem in tudi veliko 20Ah baterijo, tudi zelo robusten trpežen model, a se pozna pri 37kg teže, če ne moti pa sigurno tudi super opcija:
KuKirin G2 Max je pa malo manj zmogljiv v primerjavi z ostalimi, "zgolj" en 1000W motor a tudi super 20Ah baterija, malo lažji pri 31kg, sedež je dodana vrednost, je pa tudi cenejši:
med omenjenimi res ni slabe izbire!