Robotski sesalniki

Iščete najboljši model določene naprave glede na vaše želje in potrebe?
Odgovori
cinnamonbun

15 Nov 2025, 15:02

Zdravo Tomson, zanima me tvoje mnenje o Dreame L10s Ultra Gen 2. Trenutno je znižan na 400€, in po nekajdnevni raziskavi se mi zdi še najbolša opcija (razmerje med kakovostjo in ceno). Uporabljal bi ga pa v stanovanju brez tepihov in domačih živali (cca. 80m2). Všeč mi je samodejno praznjenje koška ter da umije krpice (vem da z mrzlo vodo).
Zanima me tudi primerjava z Narwal Freo Z Ultra (vem da je Narwal novejši).
Sedaj imam Roombo 966, tako da bo verjetno kar konkreten preskok na boljše v vsakem primeru, karkoli izberem :)
Tomson

16 Nov 2025, 01:33

cinnamonbun napisal/-a:
Zdravo Tomson, zanima me tvoje mnenje o Dreame L10s Ultra Gen 2. Trenutno je znižan na 400€, in po nekajdnevni raziskavi se mi zdi še najbolša opcija (razmerje med kakovostjo in ceno). Uporabljal bi ga pa v stanovanju brez tepihov in domačih živali (cca. 80m2). Všeč mi je samodejno praznjenje koška ter da umije krpice (vem da z mrzlo vodo). Zanima me tudi primerjava z Narwal Freo Z Ultra (vem da je Narwal novejši).
Sedaj imam Roombo 966, tako da bo verjetno kar konkreten preskok na boljše v vsakem primeru, karkoli izberem :)
Narwal Z Ultra je brez dvoma občutno naprednejši model z vgrajeno dvojno RGB kamero, je boljši na področju navigacije, zaznavanja, prepoznavanja in izogibanju predmetov. Ima tudi naprednejšo postajo z več funkcionalnosti. Je sicer zmogljivejši a pri sesanju verjetno tam tam, pri mokrem čiščenju verjetno v prednosti, je pa slabši na preprogah. Overall Narwal pač višja, flagship serija z že najbolj napredno tehnologijo na trgu, Dreame pa zelo dober ugodnejši model. Za 459€ pa se dobi tudi Narwal Z10, ki je nekje med modeloma, zelo zmogljiv model, overall skoraj povsod boljši od Dreame modela, v primerjavi z Z Ultra pa mu manjka RGB kamera pri navigaciji. Ampak za 459€ res dobra kombinacija vseh lastnosti. So pa tole trije super modeli za ceno in glede na omenjeno Rombo vsi velik korak naprej!
krho

17 Nov 2025, 08:28

cinnamonbun napisal/-a:
Zdravo Tomson, zanima me tvoje mnenje o Dreame L10s Ultra Gen 2. Trenutno je znižan na 400€, in po nekajdnevni raziskavi se mi zdi še najbolša opcija (razmerje med kakovostjo in ceno).
Dreame L10s Ultra Gen 2 je konkretno precenjen. prvi teden septembra je bil po 220€... Poleg tega je vmes prišla ven Gen3 pri nas pa so nazaj v prodajo dali Gen2 za praktično isto ceno, kot je bil pred znižanjem.
Mene osebno motijo te velike dock postaje (prvič nimam nikjer prostora to postavit, drugič se ti tam noter valja do 4l umazane/čiste vode, ki ti lahko kadarkoli spusti, ja razumem, da se to ne pogaja tako pogosto.. ampak sklepam da je pogostost tega nekako takšna kot v kuhinjskih5/10l bojlerjih)za katere je potem potrebno kupovati vrečke kjer ima vsak proizvajalec svojo.. (enako je bilo pri navadnih sesalcih, kjer so potem skoraj vsi proizvajalci prešli na SBag).
Po drugi strani mi ni jasno, kako imajo lahko naši uvozniki eksluzivo na slo trgu, ker EU zahteva prost pretok blaga med članicami, pa recimo ne moreš naročiti iz tujine ne Roborock in ne Dreame.
marko.s

17 Nov 2025, 10:52

krho napisal/-a:
17 Nov 2025, 08:28
cinnamonbun napisal/-a:
Zdravo Tomson, zanima me tvoje mnenje o Dreame L10s Ultra Gen 2. Trenutno je znižan na 400€, in po nekajdnevni raziskavi se mi zdi še najbolša opcija (razmerje med kakovostjo in ceno).

Po drugi strani mi ni jasno, kako imajo lahko naši uvozniki eksluzivo na slo trgu, ker EU zahteva prost pretok blaga med članicami, pa recimo ne moreš naročiti iz tujine ne Roborock in ne Dreame.

Se popolnoma strinjam, zoper to prakso bi morali vsi protestirati, če drugače ne, pa z bojkotom takih trgovin, ne pa jim tule delati reklame in dvigovati prodajo. in prijaviti! Enako velja za NArwale in Jimmy, prej smo jih lahko po veliko nižji ceni in z daljšo in boljšo garancijo lahko kupovali z Gekbuyinga!
Tomson

17 Nov 2025, 15:24

Žal vedno več proizvajalcev (ki še niso globalni velikani) uvaja te ekskluzive po trgih, sploh na manjših trgih, kjer uvozniki protestirajo iz druge strani, ker zakupijo količine, proizvajalci jim zaradi manjšega trga in manjših količin nastavijo višje nabavne cene in jim nato gredeo nasproti le na način, da jim pustijo ekskluzivo pri prodaji. Ali zato iz protesta kupiti npr. slabši izdelek za isto ali višjo ceno, če ni boljše alternative, prepuščam vsakemu posamezniku. Sam sem mnenja da te znamke (Roborock, Dreame, Jimmy, Narwal) kljub višjim cenam kot v tujini (čeprav trenutno so kakšni modeli še ugodnejši kot v tujini) še vedno ponujajo več od konkurence ... Pa saj smo to debato imeli že večkrat, pač trenutno je stanje kot je, bi prosil da ne spet na novo začenjamo ...
marla

17 Nov 2025, 22:48

Pozdravljeni, odločam se med Curv 5A1 in X50 ultra complete. Nagibam se k Curv, ker nimamo ljubljenčkov, imamo večinoma parket in nimamo preprek. Me pa nekaj zanima - kako je z dodajanjem čistil v vodo? Vidim da ima Dreame tekočino, ki jo doda v paketu oz jo lahko kupiš, Roborock pa je nima (vsaj jaz nisem našla). Lahko dodam v vodo kakšno svoje čistilo? Doma pa imamo majhne otroke, tako da mi je pomivanje tla ena bolj pomembnih stvari. Prijazno prosim za nasvet. Hvala.
Odgovori