Pametni telefoni
pozdravljeni,
na povezavi dhgate iz tega foruma sem pred 14 dnevi naročil Xiaomi 15T Pro 12/512GB Global version.
Telefon je seveda super, z izjemo osnovne funkcije.
Od prve uporabe imam velike težave s signalom in omrežno povezljivostjo v Sloveniji. Operater Telemach.
Ob dohodnih klicih sem 70% časa nedosegljiv, tudi na mestih, kjer drugi telefoni (npr. Pixel ali Samsung) delujejo brez težav. Doma v hiši ali pa tudi 100km stran pri prijatelju. Telefon ima viden ok signal in celo 5g ali 4g. Ko me pokličejo sem nedosegljiv, sms o zgrešenem klicu pa pride skoraj takoj, včasih pa sploh ne pride. Tudi smsi zamujajo do par urc. Podobno težavo sem zasledil tudi za drugega uporabnika 15t pro v Sloveniji na fb forumu.
Preizkusil sem že:
-različne SIM kartice (Telemach in Telekom, menjavo Telemach kartice za novo),
-ponastavitev na tovarniške nastavitve,
-najnovejši update (HyperOS 2.0 / VOSEUXM),
-vklop in izklop VoLTE/VoWiFi,
-različne omrežne načine (LTE only, 5G auto, developer settings mobile data always on, ipd),
-ročno izbiro operaterja,
-ponaatavitev omrežnih nastavitev.
Kljub vsemu težava ostaja. Zdi se, da ta različica telefona ne podpira v celoti evropskih frekvenc, čeprav je bila oglaševana kot “Global”. Ali kaj bi bil problem?
Je lahko težava hardware ali kakšen programski bug, da ne zna preklopiti iz 4g v 3g klic?
DHGate prodajalec je relativno neodziven in čakam na odgovor že več dni, saj bi rad vrnil telefon, ker se že dva tedna zaje**** z njim in nastavitvami. Sem zelo dobro računalniško pismen in podobne težave še nisem imel.
Nekaj pravi, da naj dam na slovenski servis in jim potem pošljem znesek, vendar bi skoraj raje vrnil napravo, ker je zelo moteče, da ne deluje osnovna funkcija telefona.
Ko sem sedaj preklopil na 3G only pa deluje brez težav, vendar potem nimam ok povezave za internet...kar pa tudi ni rešitev za telefon tega razreda.
Kaj predlagate?
lp, in hvala
na povezavi dhgate iz tega foruma sem pred 14 dnevi naročil Xiaomi 15T Pro 12/512GB Global version.
Telefon je seveda super, z izjemo osnovne funkcije.
Od prve uporabe imam velike težave s signalom in omrežno povezljivostjo v Sloveniji. Operater Telemach.
Ob dohodnih klicih sem 70% časa nedosegljiv, tudi na mestih, kjer drugi telefoni (npr. Pixel ali Samsung) delujejo brez težav. Doma v hiši ali pa tudi 100km stran pri prijatelju. Telefon ima viden ok signal in celo 5g ali 4g. Ko me pokličejo sem nedosegljiv, sms o zgrešenem klicu pa pride skoraj takoj, včasih pa sploh ne pride. Tudi smsi zamujajo do par urc. Podobno težavo sem zasledil tudi za drugega uporabnika 15t pro v Sloveniji na fb forumu.
Preizkusil sem že:
-različne SIM kartice (Telemach in Telekom, menjavo Telemach kartice za novo),
-ponastavitev na tovarniške nastavitve,
-najnovejši update (HyperOS 2.0 / VOSEUXM),
-vklop in izklop VoLTE/VoWiFi,
-različne omrežne načine (LTE only, 5G auto, developer settings mobile data always on, ipd),
-ročno izbiro operaterja,
-ponaatavitev omrežnih nastavitev.
Kljub vsemu težava ostaja. Zdi se, da ta različica telefona ne podpira v celoti evropskih frekvenc, čeprav je bila oglaševana kot “Global”. Ali kaj bi bil problem?
Je lahko težava hardware ali kakšen programski bug, da ne zna preklopiti iz 4g v 3g klic?
DHGate prodajalec je relativno neodziven in čakam na odgovor že več dni, saj bi rad vrnil telefon, ker se že dva tedna zaje**** z njim in nastavitvami. Sem zelo dobro računalniško pismen in podobne težave še nisem imel.
Nekaj pravi, da naj dam na slovenski servis in jim potem pošljem znesek, vendar bi skoraj raje vrnil napravo, ker je zelo moteče, da ne deluje osnovna funkcija telefona.
Ko sem sedaj preklopil na 3G only pa deluje brez težav, vendar potem nimam ok povezave za internet...kar pa tudi ni rešitev za telefon tega razreda.
Kaj predlagate?
lp, in hvala
Hmm... mi je žal za tele težave, kot malo berem po netu sem izbrskal takole:mmajkmm napisal/-a: ↑10 Nov 2025, 17:55pozdravljeni, na povezavi dhgate iz tega foruma sem pred 14 dnevi naročil Xiaomi 15T Pro 12/512GB Global version. Telefon je seveda super, z izjemo osnovne funkcije. Od prve uporabe imam velike težave s signalom in omrežno povezljivostjo v Sloveniji. Operater Telemach. Ob dohodnih klicih sem 70% časa nedosegljiv, tudi na mestih, kjer drugi telefoni (npr. Pixel ali Samsung) delujejo brez težav. Doma v hiši ali pa tudi 100km stran pri prijatelju. Telefon ima viden ok signal in celo 5g ali 4g. Ko me pokličejo sem nedosegljiv, sms o zgrešenem klicu pa pride skoraj takoj, včasih pa sploh ne pride. Tudi smsi zamujajo do par urc. Podobno težavo sem zasledil tudi za drugega uporabnika 15t pro v Sloveniji na fb forumu.
Model Xiaomi 15T Pro (Global / EU, oznaka 2407FPN8EG) ima vgrajen MediaTek Dimensity 9300+ modem, ki se v kombinaciji z novim HyperOS 2.0 (VOSEUXM) občasno ne prebudi iz t. i. idle načina radijskega modula (modem sleep).
To pomeni, da:
- telefon vidno kaže 4G/5G signal,
- podatkovna povezava deluje,
- a modem ne sprejme dohodnih klicev, ker ni pravilno “registriran” v omrežju,
- omrežje (Telemach, Telekom) ga vidi kot "nedosegljivega", zato dobiš SMS o zgrešenem klicu,
- včasih se modem prebudi točno ob poskusu klica, zato SMS o zgrešenem klicu pride med obveščanjem o nedosegljivosti — kar se ti je zgodilo.
Očitno je že nekaj podobnih primerov, kot gledam:
- Xiaomi Community EU
- XDA Developers – 15T Pro signal issue
- več slovenskih in hrvaških uporabnikov (Telemach, A1, Telekom HR) je prijavilo identično situacijo.
Kaj se še lahko preveri?
* Izklopi 5G in VoLTE hkrati, pusti samo 4G (nastavi na “LTE only”) — včasih modem v 5G načinu ne preklopi pravočasno na glasovno storitev.
→ Testiraj nekaj dni samo v 4G načinu.
Vklopi stalno ozadno podatkovno povezavo
- Developer options → “Mobile data always active”
pomaga, da modem ne zaspi popolnoma
* Ročno zakleni na drugega operaterja, nato vrni na samodejno (da se modem znova registrira v omrežje).
Nastavitve → Omrežje → Ročno izberi “Telemach 4G” → nato nazaj na “Samodejno”.
Preveri, če modem sploh pravilno preklaplja
vtipkaj v klicnem vmesniku: *#*#4636#*#*
→ “Phone information” → preveri “IMS Registration Status” in “VoLTE provisioned”
Če ni “Registered”, potem je to glavni vzrok.
Da modem ne bo prehajal v idle način pa:
- LTE only (brez 5G)
- VoLTE izklopljen
- Mobile data always on vklopljen
hvala za feedback,
tole je delovalo nekaj časa, v kombinaciji z mobile data always ON v developer settings, vendar ima HyperOs zelo agresivno varčevanje z energijo in vmes sam od sebe izklopi to funkcijo
zvečer sem aktiviram eSIM in po prvih testih kaže spodbudno.
Prej je telefon ob uspešnem prihodnem klicu v primeru 4g/5g signala preklopil v UMTS/3G, zaenkrat ostaja na 5g/4g + volte. Bomo videli danes in v naslednjih dneh kako se obnese. Baje, da eSIM vzpostavlja bolj direktno povezavo in ima direktno zapisane IMS podatke kok sem razumel, bomo videli.
ampak verjetno potem to ni hardware težava, faulty unit, ampak bodo naslednji updati odpravili težavo?
tole je delovalo nekaj časa, v kombinaciji z mobile data always ON v developer settings, vendar ima HyperOs zelo agresivno varčevanje z energijo in vmes sam od sebe izklopi to funkcijo
zvečer sem aktiviram eSIM in po prvih testih kaže spodbudno.
Prej je telefon ob uspešnem prihodnem klicu v primeru 4g/5g signala preklopil v UMTS/3G, zaenkrat ostaja na 5g/4g + volte. Bomo videli danes in v naslednjih dneh kako se obnese. Baje, da eSIM vzpostavlja bolj direktno povezavo in ima direktno zapisane IMS podatke kok sem razumel, bomo videli.
ampak verjetno potem to ni hardware težava, faulty unit, ampak bodo naslednji updati odpravili težavo?
Pozdravljen.Tomson napisal/-a: ↑23 Jun 2025, 01:06Glede na omenjeno, okoli 400€ vsekakor izbira med Oneplus 13R, hud telefon za ceno, dobra alternativa ugodnejši Xiaomi 14T in Poco F7 Pro ...Zimi napisal/-a: ↑22 Jun 2025, 22:13Pozdravljen Tomson, po 4 letih bo potreben nakup novega telefona. Moj Redmi Note 10 Pro sicer še vedno super deluje (hvala za nasvet takrat!), se je pa pokazala omejitev pri 128GB in počasi tudi baterija potrebuje pogostejše polnjenje. Ker sem s telefonom res zadovoljen, bi sedaj vzel nekaj podobnega. Tudi tokrat bi dal budget okoli 400 €, če pa znova dobim super telefon za manj, bom pa še bolj vesel.Normalna uporaba - klici, sms, maili, brskanje po spletu, pa seveda kakšna slika in video. Gledal sem tvoje predloge Poco X7 Pro, Redmi Note 14 Pro+ 5G, Xiaomi 14T in Poco F7 Pro. Se mi pa ne mudi, tako, da lahko počakam na kakšne popuste, če se obetajo.
Hvala!
- OnePlus 13R Global (EU) 12/256GB pametni telefon s kodo: gshopper100 iz 554€ na 467€
- Poco F7 Pro Global 12/512GB telefon s kodo: DHGATEDEALS45OFF iz 467€ na 428€ (EU)
- Xiaomi 14T Global 12/256GB pametni telefon v akciji za 388€ (AmazonEU AFF link)
Overall v tem cenovnem rangu najboljši Oneplus 13R, noro zmogljiv telefon, huda (nadpovprečna) baterija in avtonomija, 80W polnjenje, izjemen zaslon, zelo dober sistem kamer ... Xiaomi 14T je pol manj zmogljiv, bistveno slabša baterija in avtonomija in 67W polnjenje, tudi izjemen zaslon, podoben sistem kamer ... Poco F7 Pro pa skoraj enako zmogljiv kot Oneplus, podobna baterija kot Oneplus a zdrži med Oneplus in Xiaomi modelom, 90W polnjenje, tudi dober zaslon, a občutno slabši sistem kamer ... Če bi rad prihranil pa izbira med Poco X7 Pro in Redmi Note 14 Pro/+ okoli 300€, na vseh področjih slabša telefona, a za ceno še vedno nadpovprečna ...
- Xiaomi 14T Global 12/512GB pametni telefon v akciji za 429€ (AmazonEU AFF link)
So še vedno to glavne izbire za do 400 € ali je že kaj boljšega?
Hvala.
Kakšen je tudi boljš, novejši!
- Xiaomi 15T Global 12/256GB telefon s kodo: DHDOUBLE50 iz 440€ na 396€ (EU)
- Xiaomi 15T Global 12/512GB telefon s kodo: DHDOUBLE50 iz 468€ na 424€ (EU)
- Poco F7 Pro Global 12/256GB telefon s kodo: DHDOUBLE50 iz 405€ na 351€ (EU)
- Poco F7 Pro Global 12/512GB telefon s kodo: DHDOUBLE50 iz 435€ na 377€ (EU)
- OnePlus 13R Global (EU) 12/256GB pametni telefon s kodo: gshopper100 iz 528€ na 430€
Da malo zmotim 11.11. potrošniško mrzlico.
OP15 bo predstavljen 13.11. ob 15:30h po našem času.
Potem se bodo verjetno na YT pojavili novi testi. Sedaj imajo verjetno podpisan NDA. Mogoče se motim.
Sem pa zadnjič gledal eno primerjavo med OP15 in X9 Pro. Recenzent je sicer pravil, da se mu bolj dopadejo slike, video na OP15.
Meni osebno pa so se zdele slike na OP15 bolj procesirane, bolj žive, nasičene barve... Na X9 Pro pa tipična Haselblad izkušnja, bolj zadržane barve, verjetno manj procesirane, vsaj meni osebno bolj realne slike.
Sicer pa bomo kmalu videli..., še nekaj ur...
LP
OP15 bo predstavljen 13.11. ob 15:30h po našem času.
Potem se bodo verjetno na YT pojavili novi testi. Sedaj imajo verjetno podpisan NDA. Mogoče se motim.
Sem pa zadnjič gledal eno primerjavo med OP15 in X9 Pro. Recenzent je sicer pravil, da se mu bolj dopadejo slike, video na OP15.
Meni osebno pa so se zdele slike na OP15 bolj procesirane, bolj žive, nasičene barve... Na X9 Pro pa tipična Haselblad izkušnja, bolj zadržane barve, verjetno manj procesirane, vsaj meni osebno bolj realne slike.
Sicer pa bomo kmalu videli..., še nekaj ur...
LP
sem spremljal, pa nisem nikjer zasledil kakšne res dobre cene v Global verziji, niti nekih zalog ne (razen CN verzije). Je pa prišla koda za Find X9 Pro verzijo, a to je večji telefon ...
- Oppo Find X9 Pro Global 16/512GB telefon s kodo: gshopper150 iz 1100€ na 951€
Tomson,Tomson napisal/-a: ↑11 Nov 2025, 11:30Kakšen je tudi boljš, novejši!trenutno top modeli okoli 400€:
- OnePlus 13R Global (EU) 12/256GB pametni telefon s kodo: gshopper100 iz 528€ na 430€
za ženo moram kupiti 15T, so zgornje kode že "11.11. oz. black friday kode" al se glede na zaloge, akcije pričakuje še kakšne ugodenjše cene? Vrjetno 15T pro ni pod 500€?
Tomson napisal/-a: ↑30 Okt 2025, 14:37Glede na omenjeno prav nobene dileme!BSar napisal/-a: ↑30 Okt 2025, 13:38Pozdravljeni, odločam se za nakup novega telefona znamke Xiaomi, s prostorom 512GB in z boljšo kamero od Redmi Note 12 pro plus. Mi lahko prosim podate kakšen predlog? Rang do cca 500€, to je res največ. Če je kakšen s prostorom 1000 GB pa še boljše, v tem primeru je lahko cena malenkost višja. Najlepša hvala za pomoč pri lažji odločitvi.to je bistveno višji nivo overall (na vseh področjih) od Redmi Note 12 Pro+ ...
če pa gre malo višje pa vsekakor Pro model ki je skoraj 2x zmogljivejši, ima še boljši sistem kamer, ima še hitrejše polnjenje, podpira še brezžično polnjenje in zdrži še 20% dlje z enim polnjenjem ...
- Xiaomi 15T Global 12/512GB pametni telefon s kodo: gshopper60 iz 503€ na 452€
- Xiaomi 15T Pro Global 12/512GB pametni telefon s kodo: gshopper100 iz 701€ na 615€
* pri 1TB modelu bi se dalo uredit še kakšnih 10€ popusta, se pravi okoli 680€ ...
- Xiaomi 15T Pro Global 12/1TB pametni telefon s kodo: gshopper100 iz 752€ na 668€
Opcija je tudi Poco F7 Ultra, ki je vrhunski telefon za ceno, le področje fotografije je slabše kot na 15T Pro seriji, hardver siscer dober, a niso Leica lens, vsekakor pa bolje ord Redmi Note 12 Pro+ sicer pa telefon enako zmogljiv kot 15T Pro, enak zaslon, ima celo (edini od teh) ultrasonični bralnik prstnih odtisov, kar pomeni bolj zanesljivo in hitrejše branje, ima od vseh teh najhitrejše 120W polnjenje in enako 50W brezžično polnjenje kot 15T Pro, le baterija zdrži manj, nima pa opcije 1TB kot 15T Pro model ...
- Poco F7 Ultra 16/512GB pametni telefon s kodo: DHGATEHOT50 iz 568€ na 524€ (EU)
Hvala za informacije! Vprašala bi še kaj je razlika pri teh, kjer piše Global in tistih, ki niso Global in je samo 15T Pro?
Drži, to so že 11.11 oz. BlackFriday kode na DHgate, glede na to da na 11.11 tudi drugje niso bile nižje cene je to to ... 15T Pro Global pod 500€ nisem zasledil, je tole dobra cena:salsaman napisal/-a: ↑12 Nov 2025, 13:16Tomson, za ženo moram kupiti 15T, so zgornje kode že "11.11. oz. black friday kode" al se glede na zaloge, akcije pričakuje še kakšne ugodenjše cene? Vrjetno 15T pro ni pod 500€?Tomson napisal/-a: ↑11 Nov 2025, 11:30Kakšen je tudi boljš, novejši!trenutno top modeli okoli 400€:
. Hvala.
- Xiaomi 15T Pro 5G 12/256GB telefon s kodo: DHDOUBLE50 iz 573€ na 527€ (EU)
Vse kar objavljam so Global verzije, že kakšni dve leti več ne objavljam CN verzij in tudi če bi, bi poleg pisalo CN, tako da če piše Global ali nič je Global verzija!BSar napisal/-a: ↑12 Nov 2025, 14:39Hvala za informacije! Vprašala bi še kaj je razlika pri teh, kjer piše Global in tistih, ki niso Global in je samo 15T Pro?Tomson napisal/-a: ↑30 Okt 2025, 14:37Glede na omenjeno prav nobene dileme!BSar napisal/-a: ↑30 Okt 2025, 13:38Pozdravljeni, odločam se za nakup novega telefona znamke Xiaomi, s prostorom 512GB in z boljšo kamero od Redmi Note 12 pro plus. Mi lahko prosim podate kakšen predlog? Rang do cca 500€, to je res največ. Če je kakšen s prostorom 1000 GB pa še boljše, v tem primeru je lahko cena malenkost višja. Najlepša hvala za pomoč pri lažji odločitvi.to je bistveno višji nivo overall (na vseh področjih) od Redmi Note 12 Pro+ ...
če pa gre malo višje pa vsekakor Pro model ki je skoraj 2x zmogljivejši, ima še boljši sistem kamer, ima še hitrejše polnjenje, podpira še brezžično polnjenje in zdrži še 20% dlje z enim polnjenjem ...
- Xiaomi 15T Global 12/512GB pametni telefon s kodo: gshopper60 iz 503€ na 452€
- Xiaomi 15T Pro Global 12/512GB pametni telefon s kodo: gshopper100 iz 701€ na 615€
* pri 1TB modelu bi se dalo uredit še kakšnih 10€ popusta, se pravi okoli 680€ ...
- Xiaomi 15T Pro Global 12/1TB pametni telefon s kodo: gshopper100 iz 752€ na 668€
Opcija je tudi Poco F7 Ultra, ki je vrhunski telefon za ceno, le področje fotografije je slabše kot na 15T Pro seriji, hardver siscer dober, a niso Leica lens, vsekakor pa bolje ord Redmi Note 12 Pro+ sicer pa telefon enako zmogljiv kot 15T Pro, enak zaslon, ima celo (edini od teh) ultrasonični bralnik prstnih odtisov, kar pomeni bolj zanesljivo in hitrejše branje, ima od vseh teh najhitrejše 120W polnjenje in enako 50W brezžično polnjenje kot 15T Pro, le baterija zdrži manj, nima pa opcije 1TB kot 15T Pro model ...
- Poco F7 Ultra 16/512GB pametni telefon s kodo: DHGATEHOT50 iz 568€ na 524€ (EU)
Hvala. Glede na našteto očitno OnePlus. Je kakšen s kodo za 512GB? Hvala.Tomson napisal/-a: ↑11 Nov 2025, 11:30Kakšen je tudi boljš, novejši!trenutno top modeli okoli 400€:
Oneplus in Poco sta ultra zmogljiva telefona, Xiaomi je nekje 30% manj zmogljiv, a še vedno visoka zmogljivost. Vsi hud AMOLED zaslon, a Xiaomi in Poco z višjo PWM frekvenco in 15% višjo max svetilnostjo. Oneplus z občutno najboljšo avtonomijo baterije, zdrži 15% dlje od Pocota in 5% dlje od Xiaomija z enim polnjenjem. Xiaomi najpočasnejše 67W polnjenje, Oneplus 80W in Poco 90W hitro polnjenje. Poco ima edini ultrasonični senzor za prstne odtise, kar pomeni da je hitrejši in bolj natančen pri branju. Xiaomi ima edini novejši 6.0 BT standard, ostala dva verzijo 5.4. XVsi stereo zvočnika a le Xiaomi Dolby Atmos. Področje fotografije je najboljši Xiaomi z Leica lečami, blizu mu je Oneplus s hardversko podobno zasnovo a rahlo slabši, zadaj pa je Poco ki je pri fotografiji med omenjenimi občutno slabši. Sedaj pa odvisno od prioritet!
![]()
Čez nekaj ur bo predstavljen OP15.
Sem pa našel to stran:
https://www.oneplus.com/si/oneplus-15
Ali to pomeni, da se bo uradno prodajal tudi pri nas?
In se lahko dobi ob nakupu brezplačno Oneplus Pad lite - 230 EUR ali DJI Osmo Gimbal...?
LP
Sem pa našel to stran:
https://www.oneplus.com/si/oneplus-15
Ali to pomeni, da se bo uradno prodajal tudi pri nas?
In se lahko dobi ob nakupu brezplačno Oneplus Pad lite - 230 EUR ali DJI Osmo Gimbal...?
LP
Prednosti OnePlus 13R nad Poco F7 Pro. Telefoto leča – 13R ima namensko 50 MP telefoto z 2× optičnim zoomom, medtem ko Poco nima optične telefoto leče. Boljša vsestranskost, z “široko + ultrawide + telefoto” je 13R bolj prilagodljiv za različne situacije. Močnejši ultra-širokokotni sistem kot generalno pri srednjem razredu in čeprav je ultra-široka na 13R tudi “samo” 8 MP, je kombinacija z ostalimi lečami bolj premišljena kot pri Poco, kjer ultra-široko deluje bolj kot kompromis.
“Koliko boljši” je odvisno od tipa uporabe: če se večinoma fotografira pri dobri svetlobi, brez potrebe po močnem zoomu ali ekstremni ultra-široki sceni, razlika bo opazna, a morda ne ogromna. Če pa se fotografira pogosto: pri slabši svetlobi, pridejo prav zoom portreti, ki imajo dejansko vidno boljšo globino in širše scenografije , takrat bo 13R pomembno boljši.
Kje se bo razlika najbolj poznala v praksi? Zoom/portreti: 13R z optičnim 2× bo dal bolj ostre, kakovostne slike motivov, Poco bo moral kropati , manj detajlov, manj možnosti.
Svetlobni pogoji: glavni senzor pri obeh je 50 MP in oba imata OIS, tako da pri dobri svetlobi bo delovalo zelo dobro na obeh; prednost 13R je v dodatnih lečah. Pri slabšem svetlobnem stanju bo 13R imel boljšo fleksibilnost.
Če je kdo spregledal najavo OP15.
Na YT so se takoj po predstavitvi pojavil novi testi.
Tudi bolj znanih YT kanalov:
https://youtu.be/2MdQWo9fHZs?si=vr-5j39fY04fQEse
https://youtu.be/8tz6vNMqWqU?si=icSt1HBZYz6eFKM1
https://youtu.be/t_VdPPZJj0U?si=TpEmLigJmzHcJRG1
...
Sedaj je samo še potrebno najti več ur za pregled vseh testov.
Očitno bom bedel celo noč.
LP
...
Sedaj je samo še potrebno najti več ur za pregled vseh testov.
LP
Pozdravljen in hvala za info.Tomson napisal/-a: ↑09 Nov 2025, 10:21Glede na vse omenjeno, prav nobene dileme. Poco F7, res izjemno zmogljiv telefon za ceno, hud zaslon, vrhunska 6500mAh baterija in nadpovprečna avtonomija, hitro 90W polnjenje, povprečen sistem kamer:woman napisal/-a: ↑09 Nov 2025, 02:54Pozdravljen TomsonZdaj imam Xiaomi 11T pro, počasi bom morala zamenjati, ker občasno nagaja, tudi baterija je boj slaba. Pripravljena sem dati okoli 300 evrov, zame je predvsem pomembna vzdržljiva baterija, hitra odzivnost in soliden (ne vrhunski!) fotoaparat. Hvala!
- Poco F7 Global 12/256GB telefon s kodo: DHDOUBLE45 iz 320€ na 281€ (EU)
če pa bi bilo področje fotografije tudi zelo pomembno pa vsekakor Xiaomi 15T, overall več kot odličen, tudi na področju fotografije, je pa malo nad budetom. Enak zaslon, malo manj (a še vedno nadpovprečno) zmogljiv, sicer manjša baterija s počasnejšim polnjenjem a malo boljša avtonomija zaradi čipseta, malo boljši zvok, bistveno boljši sistem kamer z Leica lečami:
- Poco F7 Global 12/512GB telefon s kodo: DHDOUBLE48 iz 360€ na 319€ (EU)
potem pa hud kandidat še Oneplus Nord 5, tega sem sam npr. za ženo nabavil. V primerjavi z Xiaomijema podoben zaslon, podobna zmogljivost kot 15T, tale verzija ima hudo 6800mAh baterijo in noro dobro avtonomijo, sistem kamer nekje med modeloma, je hud telefon za ceno, TEST: https://www.kajkupiti.si/nasi-testi/one ... -test.html
- Xiaomi 15T 5G 12/256GB telefon s kodo: DHDOUBLE50 iz 439€ na 395€ (EU)
- OnePlus Nord 5 Global 8/256GB telefon (siv) s kodo: GPOneplus100 iz 442€ na 356€
Malo z zamudo sem pravkar naročila Poco F7 12/512, upam da pride v predvidenem roku in da bo priložen tudi polnilec.
Berem, da eni dobijo polnilec in drugi ne.
Pozdravljeni. Do sedaj sem uporabljal Redmi note 9 pro in bi ga še vedno, pa se žal na bateriji že kar precej pozna, zato razmišljam o novem telefonu podobnega ranga. Vidi se, da nisem zahteven uporabnik, ker iger in podobno ne igram mi je najpomembnejša fotografija in vzdržljiva baterija. Kaj se priporoča v podobnem rangu, kateri je najnovejši Redmi note in za kakšno ceno? Odprt sem tudi za druge predloge v tem cenovnem rangu. Hvala.
Glede na vse omenjeno bi bil nek optimum Redmi Note 14 Pro 5G za 200€ ali Poco X7 Pro za podobno ceno. Poco je konkretno, 2x zmogljivejši, ima večjo baterijo, zdrži 10% dlje z enim polnjenjem in ima 2x hitrejše polnjenje. Redmi je malo boljši na področju fotografije.autmigec napisal/-a: ↑14 Nov 2025, 07:56Pozdravljeni. Do sedaj sem uporabljal Redmi note 9 pro in bi ga še vedno, pa se žal na bateriji že kar precej pozna, zato razmišljam o novem telefonu podobnega ranga. Vidi se, da nisem zahteven uporabnik, ker iger in podobno ne igram mi je najpomembnejša fotografija in vzdržljiva baterija. Kaj se priporoča v podobnem rangu, kateri je najnovejši Redmi note in za kakšno ceno? Odprt sem tudi za druge predloge v tem cenovnem rangu. Hvala.
Korak višje bi bil Redmi Note 14 Pro+ ali Pofo F7, Note 14+ je v primerjavi z navadnim Redmijem 15% zmogljivejši in ima 2x hitrejše polnjenje, Poco F7 pa v primerjavi z X7 Pro modelom še občutno zmogljivejši (25%), še večja baterija, zdrži še 25% dlje z enim polnjenjem, ima boljši zaslon (višji PWM in bistveno višjo max svetilnost), sicer enak sistem kamer.
- Redmi Note 14 Pro 5G 8/256GB telefon s kodo: DHDOUBLE37 iz 237€ na 203€ (EU)
- Poco X7 Pro 8/256GB telefon s kodo: DHDOUBLE37 iz 251€ na 218€ (EU)
- Redmi Note 14 Pro+ 5G 8/256GB telefon s kodo: DHDOUBLE40 iz 286€ na 250€ (EU)
- Poco F7 5G 12/256GB telefon s kodo: DHDOUBLE45 iz 321€ na 282€ (EU)
Hvala za razlago. Saj OnePlus 13R je preferenca, bega me še edino 256/512 GB, ker trenutni telefon (128GB) menjujem predvsem zaradi pomanjkanja prostora. Če OnePlus 13R s 512GB ni mogoče dobiti, je kaj primerljivega (za to ceno 400 €). Hvala.Tomson napisal/-a: ↑13 Nov 2025, 16:05Prednosti OnePlus 13R nad Poco F7 Pro. Telefoto leča – 13R ima namensko 50 MP telefoto z 2× optičnim zoomom, medtem ko Poco nima optične telefoto leče. Boljša vsestranskost, z “široko + ultrawide + telefoto” je 13R bolj prilagodljiv za različne situacije. Močnejši ultra-širokokotni sistem kot generalno pri srednjem razredu in čeprav je ultra-široka na 13R tudi “samo” 8 MP, je kombinacija z ostalimi lečami bolj premišljena kot pri Poco, kjer ultra-široko deluje bolj kot kompromis.
“Koliko boljši” je odvisno od tipa uporabe: če se večinoma fotografira pri dobri svetlobi, brez potrebe po močnem zoomu ali ekstremni ultra-široki sceni, razlika bo opazna, a morda ne ogromna. Če pa se fotografira pogosto: pri slabši svetlobi, pridejo prav zoom portreti, ki imajo dejansko vidno boljšo globino in širše scenografije , takrat bo 13R pomembno boljši.
Kje se bo razlika najbolj poznala v praksi? Zoom/portreti: 13R z optičnim 2× bo dal bolj ostre, kakovostne slike motivov, Poco bo moral kropati , manj detajlov, manj možnosti.
Svetlobni pogoji: glavni senzor pri obeh je 50 MP in oba imata OIS, tako da pri dobri svetlobi bo delovalo zelo dobro na obeh; prednost 13R je v dodatnih lečah. Pri slabšem svetlobnem stanju bo 13R imel boljšo fleksibilnost.
gregor napisal/-a: ↑13 Nov 2025, 17:55Če je kdo spregledal najavo OP15.
...
Sedaj je samo še potrebno najti več ur za pregled vseh testov.Očitno bom bedel celo noč.
![]()
LP
Jst ponavadi Spurta pogledam in tko kot je rekel, če hočeš gaming fon vzemi OP15, če hočeš kamero pa rajš kej drugega.