Android tv box za slepe

Potrebujete konkreten nasvet izven navedenih tem?
Odgovori
dakota81
Prispevkov: 5
Pridružen: 05 Sep 2022, 20:04

05 Sep 2022, 23:33

Pozdravljeni!
Sem nov na tem forumu in sem prebiral teme o android tv boxih. Kar veliko vas je, ki uporabljate in imate znanje glede teh zadev. Jaz se še nikoli v življenju nisem ukvarjal z to zadevo. Ker mi vid kar močno upada se ukvarjam z rešitvijo glede gledanja/upravljanja tv. Imam 60" tv in moram z povečevalni steklom po njej gledati, da lahko še kaj preberem. Zahvaljujoč da ima tv dober visokokontrastno črno temo in tako še lahko, drugače pa ne bi bigel. Dos edaj sem bolj delal z samsung telefonom in zrcaljem slike na tv preko hdmi kabla, tako da sem tam imel večjo sliko. Ker mi telefon govori in mi olajša zadevo. Pove mi skoraj vse, kar se nahaja v aplikaciji. Poizkusil sem tudi z iphonom, pa imam težavo, ker mi ne da slike na tv preko hdmi, kljub temu da sem pri prvem priklopu na tv lahko gledal. Pritisnil sem da dovolim in je bila slika. Imam aplikacijo EON in T2. Poizkusil sem tudi preko računalnika win10, ki mi tudi govori in so težave z eon, ker prekinja in hiba je ta, ker moram z miško iskat da kliknem na sredini slike, kjer se nahaja gumb za predvajanje. T2 pa je na računalniku kar ok, samo pa nima programov, ki jih iima eon. Preizkusil sem tudi od A1 mobilno tv in še slabše. Aplikacije delujejo kar ok, ko pa imam vklopljen govor na telefonu, potem pa je na obeh aplikacijah neka hiba. Pri eon mi ne pove kaj piše, ampak mi same številke govori. Ko pa grem pod opis, tam mi pa pove. Pri t2 mi pa programov ne govori, ko pa izberem program, potem pa vse govori. Sem se pogovarjal z tehniki pri obeh operaterjih in ne morejo kaj.

Sedaj pa vas naprošam, če imate rašitev za mene in kaj mi predlagate. Lahko tudi kakšen test naredimo, če bi bili pripravljeni pomagat in se bolj poglobiti v to z mojo pomočjo.

Prvo bi vprašal. So nastavitve iste kot na android os telefonu ali ne?
Ogledal sem si veliko na youtubu in tudi prebiral, da sem spoznal kaj je android tv box, ampak še vedno ne vem vsega. Bi si lahko v mojem prieru pomagal z glasovnimi uhazi preko daljinskega upravljalnika, ki ga ima tv box? Ne vem kaj vse omogoča daljinec.
Spraševal sem tudi že glede tv sprejemnikov z podporo govorne sinteze, pa se pri nas še ne dobijo. Lg ima to opcijo, ampak očitno smo premajhen trg.
Za enkrat toliko, pa hvala za pomoč.
dakota81
Prispevkov: 5
Pridružen: 05 Sep 2022, 20:04

08 Sep 2022, 21:41

Se opravičujem, ampak ne vem kako to da nihče nič ne ve. Ali se bojite odgovora? Toliko je na tej strani znanja o android tv boxih meni pa nihče ne zna odgovoriti.
Kakšnakoli informacija bi mi prišla prav. Hvala
Tomson
Prispevkov: 10812
Pridružen: 23 Avg 2019, 09:28

10 Sep 2022, 11:36

se opravičujem za pozen odziv, zelo specifična zadeva in očitno žal nihče izmed nas na tem področju nima izkušnje, lahko zgolj ugibamo, a kot omenjate ste sami preverili in preizkusili bistveno več zadev na tem področju in že imate nekaj izkušenj. Predvsem pa se glede glasovnega nadzora poraja vprašanje, je lahko v angleščini ali pride v poštev zgolj slovenščina?
Odgovori