Ask Tomson

Potrebujete konkreten nasvet izven navedenih tem?
Odgovori
Tomson
Prispevkov: 4351
Pridružen: 23 Avg 2019, 09:28

14 Avg 2020, 10:08

@julij:
če so obljubili da bo refund čez 15 dni bi sam vsekakor počakal, saj ta 2 tedna ničesar ne spremenita, bo še vedno čas za pritožbo na Aliexpress ali PayPal, če bi bilo potrebno ...
Bojke
Prispevkov: 19
Pridružen: 27 Sep 2019, 06:52

25 Avg 2020, 08:34

Zdravo Tomson,

Zanima me če imaš morda izkušnje z Special Line-YW? (Aliexpress) Je to tudi neke vrste EU priority line brez dodatnih stroškov?

Hvala :)
Tomson
Prispevkov: 4351
Pridružen: 23 Avg 2019, 09:28

25 Avg 2020, 23:03

Bojke napisal/-a:
25 Avg 2020, 08:34
Zanima me če imaš morda izkušnje z Special Line-YW? (Aliexpress) Je to tudi neke vrste EU priority line brez dodatnih stroškov?
Hvala :)
sam sicer nimam kakšnih izkušenj za omenjeno Yanwen poštno opcijo, kolikor berem pa gre še za eno izmed mnogih podobnih opcij, nekje 20% vseh naročil gre preko omenjene poštnine na Aliju, nikjer pa nihče ne omenja da bi bila TaxFree opcija ...
aleskom
Prispevkov: 140
Pridružen: 26 Avg 2019, 10:36

02 Sep 2020, 08:32

Tomson, a imaš ti slučajno katero od Amazfit ur? Rabim pomoč pri GTR. Kaže mi številko klicajočega, ne pa ime. A to tko je ali moram kje kaj spremeniti? Pa ne kaže mi SMS-ov. Sem probal pod notifications, ampak nimam možnosti izbrati aplikacije SMS (telefon Huawei P30 Lite). Sem iskal na netu za rešitve, pa nič pametnega ne najdem. Hvala za vsakršno pomoč.

LP A
Tomson
Prispevkov: 4351
Pridružen: 23 Avg 2019, 09:28

02 Sep 2020, 09:57

sam imam Stratosa ... ime klicočega je včasih bila težava, nekaj je bilo povezano s številko, ali je bila 00386 ali direktno, ampak to sedaj deluje ok, tudi SMSi, je pa potrebno v aplikaciji in na telefonu res nastavit vsa dovoljenja (enable contacts notifications for "all calls), nekateri si pomagajo z aplikacijo "Amazfit Tools", glede SMsov poizkusi kakšen drugi program (Android Massages, Textra, Chomp) ki npr. dovoli nastavitev dovolj in notifikacij, če bi to bila rešitev ...
aleskom
Prispevkov: 140
Pridružen: 26 Avg 2019, 10:36

02 Sep 2020, 10:22

O kateri aplikaciji ti zdaj govoriš? Ena je Zepp (do pred kratkim poimenovana Amazfit) in druga je Mi FIT. Sploh ne štekam, zakaj rabim obe oz. sem celo bral, da lahko pride do podvajanja sporočil. Z Zeppom sem ga moral uparit, predvidevam pa, da ga lahko zdaj kar pobrišem, če imam Mi Fit ali kako?
aleskom
Prispevkov: 140
Pridružen: 26 Avg 2019, 10:36

02 Sep 2020, 10:37

Tole, kar si napisal s klici, drži. Če imam cifro shranjeno npr. 031 300 300, mi napiše ime na uri, če je pa shranjena +386 31 300 300 (kar je večina), pa izpiše samo cifro. Kar glup bug je tole. Ampak, če prav razumem, tebi zdaj dela oboje?
Bostjan
Prispevkov: 1
Pridružen: 03 Sep 2020, 20:45

03 Sep 2020, 21:30

Pozdravljen.
Jaz sem kupil Jimmy JV 85 pro in ga sproval. Deluje zelo dobro. Problem je ker baterija zdrži samo 10 minut na turbo programu kjer ima veliko sesalno moč. Na eco programu zdrži 65 minut ma ne sesa skoraj nič ali je to normalno?
Tomson
Prispevkov: 4351
Pridružen: 23 Avg 2019, 09:28

03 Sep 2020, 23:29

Bostjan napisal/-a:
03 Sep 2020, 21:30
Pozdravljen. Jaz sem kupil Jimmy JV 85 pro in ga sproval. Deluje zelo dobro. Problem je ker baterija zdrži samo 10 minut na turbo programu kjer ima veliko sesalno moč. Na eco programu zdrži 65 minut ma ne sesa skoraj nič ali je to normalno?
je povsem normalno, seveda. Tako je pri vseh baterijskih sesalnilkih in tako je tudi navedeno v specifikacijah, v treh nastavitvah 10min/30min/60min. 10min se sliši res malo, ampak, dejansko je res redko potreba po max sesalni moči, saj je že na srednji stopnji pri 30min več kot dovolj sesalne moči za praktično vsa opravila, sploh na gladkih površinah, medtem ko je Eko Mode namanjen res kakšnemu prahu na gladki površini, če pa dejansko kje potrebujemo višjo sesalno moč pa imamo na voljo omenjenih 10min. Sam že npr. model JV53, ki ima bistveno bistveno nižjo sesalno moč uporabljam na srednji stopnji in je več kot dovolj za večino opravil. Če pa je res potreba po daljši dobi na max moči pa imamo pri Jimmy modelih opcijo nakupa dodatne baterije, kjer potem rešimo omenjeno težavo. Sem na Geeku že spraševal kdaj bodo dodatne baterije na voljo, pa pravijo da čez nekaj tednov. Predvidevam da bo cena okoli 80€ ...
conquer
Prispevkov: 4
Pridružen: 07 Sep 2020, 13:24

08 Sep 2020, 06:49

Živjo, če naročam izdelek iz EU skladišča, verjetno ne potrebujem dodatno plačevati za priority line pošiljanje?
Tomson
Prispevkov: 4351
Pridružen: 23 Avg 2019, 09:28

08 Sep 2020, 17:11

conquer napisal/-a:
08 Sep 2020, 06:49
Živjo, če naročam izdelek iz EU skladišča, verjetno ne potrebujem dodatno plačevati za priority line pošiljanje?
drži, kar je iz EU skladišč je ne glede na vrsto poštnine brez dodatnih stroškov ter s hitro dostavo, tako da se izbere najugodnejša poštna opcija ...
Dmt747
Prispevkov: 10
Pridružen: 29 Avg 2020, 14:26

04 Okt 2020, 13:30

Živjo, Tomson.

Upam, da je tole prava rubrika za moje vprašanje. Vprašanje je vezano na streamanje video vsebin.

In sicer trenutno za streamanje filmov iz pc na ps4-->tv uporabljam Universal media server. Pred časom mi je zadeva delovala bp, včeraj pa sem po dolgem času poskušal pogledati film, ampak je na ps4 zelo nizek bitrate in se video zatika. Ps4 je v mreži povezan s kablom, linija ni obremenjena in mi ni jasno zakaj zadeva ne deluje tekoče.

Drugo vprašanje pa je glede streamanja 4k video vsebin iz pc na ps4. menda jih podpira samo ps4 pro, tako da me zanima možnost direktnega streamanja na tv, ki je priključen v mrežo. Varianta je sicer film-->usb ključ--->tv ampak bi se odločil za bolj elegantno rešitev če obstaja.

Hvala za nasvete.
Cabci
Prispevkov: 70
Pridružen: 28 Avg 2019, 17:09

12 Okt 2020, 13:04

@Tomson:

Po dolgem času se zopet javljam na tem forumu, in sicer bi potreboval pomoč oz. nasvet pri sledeči zadevi: na Mi9T modelu se že zelo dolgo pojavljajo težave pri obvestilih - predvsem bi tukaj izpostavil aplikacijo Facebook Messenger, saj je tam nekako najbolj očitna, saj se večina komunicira preko FB-a. Težava je v tem, da telefon enostavno ne prikaže novega obvestila ko je to bilo poslano z drugega telefona in dostavljeno na ta telefon, temveč ga ponavadi prikaže z nekaj minutno zakasnitvijo. Telefona sta lahko v čisti bližini (par cm narazen), ali pa gre za pošiljanje sporočil na "daljavo". Vedno je ubistvo ista zgodba. Dokler smo kje v bližini ni neke grozne panike glede dostavljanja sporočil in komunikacije med dvema osebama, ko pa si kje drugje, je pa stvar dokaj moteča. Zanima me, če si kje zasledil te težave oz. če imaš kako idejo, kako bi se le to lahko rešilo? Hvala za vnaprej.
Tomson
Prispevkov: 4351
Pridružen: 23 Avg 2019, 09:28

14 Okt 2020, 16:45

Cabci napisal/-a:
12 Okt 2020, 13:04
@Tomson:
Po dolgem času se zopet javljam na tem forumu, in sicer bi potreboval pomoč oz. nasvet pri sledeči zadevi: na Mi9T modelu se že zelo dolgo pojavljajo težave pri obvestilih - predvsem bi tukaj izpostavil aplikacijo Facebook Messenger, saj je tam nekako najbolj očitna, saj se večina komunicira preko FB-a. Težava je v tem, da telefon enostavno ne prikaže novega obvestila ko je to bilo poslano z drugega telefona in dostavljeno na ta telefon, temveč ga ponavadi prikaže z nekaj minutno zakasnitvijo. Telefona sta lahko v čisti bližini (par cm narazen), ali pa gre za pošiljanje sporočil na "daljavo". Vedno je ubistvo ista zgodba. Dokler smo kje v bližini ni neke grozne panike glede dostavljanja sporočil in komunikacije med dvema osebama, ko pa si kje drugje, je pa stvar dokaj moteča. Zanima me, če si kje zasledil te težave oz. če imaš kako idejo, kako bi se le to lahko rešilo? Hvala za vnaprej.
Pozdravljen! ;)

pa imaš vsa dovoljenja za aplikacijo nastavljena, preveri tole npr:
https://www.androidcentral.com/how-fix- ... ifications
https://www.reddit.com/r/Xiaomi/comment ... t_showing/
Marko335
Prispevkov: 1
Pridružen: 23 Okt 2020, 14:22

24 Okt 2020, 09:04

Pozdravljeni,
Naročil sem Viomi sesalec na Gearbest iz nemškega skladišča. Pisalo je da ga dostavijo v 5-7 dni sedaj pa je že 11 dni v statusu PAID.
Ker se mi gre za darilo me zanima ali zahtevam refund ali čakam?

lp
Marko
Tomson
Prispevkov: 4351
Pridružen: 23 Avg 2019, 09:28

24 Okt 2020, 09:49

Marko335 napisal/-a:
24 Okt 2020, 09:04
Ker se mi gre za darilo me zanima ali zahtevam refund ali čakam?
z omenjenim modelom so žal res zamude, gre za povsem nov model in očitno zaloga ne povsem sledi naročilom, posledično prihaja do zamikov. Mi pa lahko sporočite Order Number na ZS pa preko kontakta preverim situacijo, prosim da uredijo ShipOut takoj če je možno ... preklic naročila pa je seveda možen do trenutka odposlanega paketa ....
vilonja
Prispevkov: 28
Pridružen: 20 Sep 2019, 20:11

24 Okt 2020, 11:13

Pozdravljen,
sem te že spraševal glede baterije za oneplus 6 in potem naletel na prodajalca na ebayu, ki naj bi prodajal nove baterije vzete iz telefonov:
https://www.ebay.com/sch/quality_first_ ... pg=&_from=

Je to kakšen nateg ali res misliš, da so originalne?
Tomson
Prispevkov: 4351
Pridružen: 23 Avg 2019, 09:28

24 Okt 2020, 13:08

lahko samo ugibam. Je sicer "Top Rated Plus seller", tako da če karkoli ni ok imaš "eBay Money Back Guarantee", zakaj bi iz novih telefonov jemal nove baterije sicer ne vem, ampak verejtno je možno, glede na to da cena je dobra, pač vzameš in vidiš, verejtno originalne so, kako pa bo s kapaciteto, kakšno je stanje teh baterij, kje so bili telefoni, kako bo baterija čez nekaj mesecev, je pa druga stvar ... kot že omenjeno pa bi sam najprej preveril dobavljivost na OnePlus strani, kjer je nova 100 original baterija za OP6 le 8€: https://www.oneplus.com/si/support/repa ... ils?code=8
vilonja
Prispevkov: 28
Pridružen: 20 Sep 2019, 20:11

24 Okt 2020, 14:22

Oj, sem kontaktiral oneplus in rezervnih delov direktno pri njih ne moreš kupiti. Telefon pa lahko pošlješ k njim in ti zamenjajo baterijo le v primeru, da je z baterijo nekaj narobe (se segreva, telefon se ugaša). Torej če je z baterijo vse vredu, ti je ne zamenjajo.
Očitno bo treba enkrat probat in riskirat. Če baterija ne bo vredu, pa še vedno lahko staro vgradim nazaj.
Tomson
Prispevkov: 4351
Pridružen: 23 Avg 2019, 09:28

24 Okt 2020, 18:24

a tako imajo ... pa si vprašal kje priporočajo da kupiš original baterijo, če je sami ne prodajajo?
vilonja
Prispevkov: 28
Pridružen: 20 Sep 2019, 20:11

24 Okt 2020, 18:34

Njihov odgovor:
Slika
Tomson
Prispevkov: 4351
Pridružen: 23 Avg 2019, 09:28

24 Okt 2020, 19:08

ok, prav fleksibilni in informativni pa niso, lol ... očitno res le za servisiranje poskrbijo, to je pa to ...
aleskom
Prispevkov: 140
Pridružen: 26 Avg 2019, 10:36

25 Okt 2020, 13:01

Tomson, ne vem kako naj na Aliju dam filter na EU skladišče. A ti to veš? Zdaj moram vsakega klikat in gledat, če je možna dostava s kakšne evropske države... Ker če grem med filtre, jih ni za videt, tam lahko daš samo china ali turkey.

Hvala ti za pomoč.
Tomson
Prispevkov: 4351
Pridružen: 23 Avg 2019, 09:28

25 Okt 2020, 13:27

pri meni enako, le opcija za China in Turkey pri filtriranju, Google sicer najde isto vprašanje, a brez konkretnega odgovora, tisto kar pa je pa ne drži...

Slika

https://www.reddit.com/r/Aliexpress/com ... arehouses/

se bojim da je tale odgovor glede iskanja po EU skladiščih pravi:
You can't easily, sadly.
aleskom
Prispevkov: 140
Pridružen: 26 Avg 2019, 10:36

25 Okt 2020, 18:33

Se mi je zdelo, da ne gre, vseeno sem upal... ;)
vilonja
Prispevkov: 28
Pridružen: 20 Sep 2019, 20:11

29 Okt 2020, 18:11

Oj, nameravam naročit en ssd pa kolebam med tema dvema:
https://www.mindfactory.de/product_info ... 80845.html
https://www.mindfactory.de/product_info ... 24256.html

In pa dodatnih 8gb rama za prenosnik asus vibobook s530 (še ena reža prosta, RAM piše da je ddr4 sodimm), saj to naj bi pasalo?
https://www.mindfactory.de/product_info ... 71493.html

In pa še en disk za hrambo podatkov, tale bo verjetno čisto vredu:
https://www.mindfactory.de/product_info ... 13978.html
Tomson
Prispevkov: 4351
Pridružen: 23 Avg 2019, 09:28

31 Okt 2020, 16:34

vilonja napisal/-a:
29 Okt 2020, 18:11
Oj, nameravam naročit en ssd pa kolebam med tema dvema:
https://www.mindfactory.de/product_info ... 80845.html
https://www.mindfactory.de/product_info ... 24256.html

In pa dodatnih 8gb rama za prenosnik asus vibobook s530 (še ena reža prosta, RAM piše da je ddr4 sodimm), saj to naj bi pasalo?
https://www.mindfactory.de/product_info ... 71493.html

In pa še en disk za hrambo podatkov, tale bo verjetno čisto vredu:
https://www.mindfactory.de/product_info ... 13978.html
vsekakor Kingston AS2000, je boljši overall, tukaj lep povzamejo pluse in minuse obeh omenjenih modelov:

https://www.tomshardware.com/reviews/cr ... ,5852.html
https://www.tomshardware.com/reviews/ki ... 2-nvme-ssd

ram bo pravi, drži, je tudi naveden pod S530 modelom, da je podprt:
https://www.crucial.com/compatible-upgr ... s15-s530un

za hrambo podatkov bi osebno vzel kvalitetnejši, vzdržljivejši, Purple ali Red model, ni toliko dražji je pa bolj zanesljiv na dolgi rok:
https://www.mindfactory.de/product_info ... 30260.html
nk33
Prispevkov: 7
Pridružen: 09 Dec 2019, 22:32

01 Nov 2020, 16:20

Pozdravljeni,
naročil sem Jimmy JV85 Pro 200AW baterijski sesalnik + darilo vendar sem dobil samo sesalec brez darila :)naročen iz poljskega skladišča!
Tomson
Prispevkov: 4351
Pridružen: 23 Avg 2019, 09:28

02 Nov 2020, 22:50

nk33 napisal/-a:
01 Nov 2020, 16:20
Pozdravljeni, naročil sem Jimmy JV85 Pro 200AW baterijski sesalnik + darilo vendar sem dobil samo sesalec brez darila :)naročen iz poljskega skladišča!
ponavadi pride tisto darilo z ločenim paketom, če ga do konca tedna ne bo samo preveri pri podpori, a sem prepričan da je na poti. Če bi bile kakšne težave mi sporoči na ZS, posredujem preko svojega kontakta ...
vilonja
Prispevkov: 28
Pridružen: 20 Sep 2019, 20:11

10 Nov 2020, 21:11

@Tomson
Ker trenutno še nisem naročil zgornjih komponent, mi je prišlo na pamet, da bi mogoče raje dodal 16gb palčko rama npr.
https://www.mindfactory.de/product_info ... 72546.html

Torej imel bi 8gb + 16b RAMa. Bo to povzročalo kaj težav?
Tomson
Prispevkov: 4351
Pridružen: 23 Avg 2019, 09:28

11 Nov 2020, 17:45

ne, nečeloma ne bi smelo bit nobenih težav, če je sicer kompatibilen RAM, fino je da je ista frekvenca in latenca, sicer pa se kljub različni kapaciteti mogoče celo na DualChannel spravi:

https://www.youtube.com/watch?v=M-136OI8ylM
ajzak
Prispevkov: 53
Pridružen: 05 Sep 2019, 11:18

12 Nov 2020, 18:26

Je mogoče kdo že kupoval športne ( tekaške ) copate Xiaomi, ali kakšno podobno kitajsko znamko ?
aleskom
Prispevkov: 140
Pridružen: 26 Avg 2019, 10:36

16 Nov 2020, 15:22

Tomson,

kupil sem Xiaomi Wifi amplifier. Pa me nekaj zanima. On zdaj ustvari novo omrežje. Se pravi, če imam recimo original ime omrežja Omrežje1 na routerju, bo zdaj novo omrežje na amplifierju Omrežje2 ... Kupil sem ga za zgornje nadstropje, kjer je signal tam že malo slabši in zdaj me zanima, če potem zgoraj priključim napravo na to "novo" Omrežje2, in ko pridem dol, moram potem spet ročno preklopit na Omrežje1, ki spodaj močnejše, ali pa so vse te naprave narejene tako, da se avtomatski priklopijo na močnejše omrežje oz. kako je s tem?

Hvala ti.
Tomson
Prispevkov: 4351
Pridružen: 23 Avg 2019, 09:28

16 Nov 2020, 22:47

v tem smislu, pri meni npr. omrežje "Tomson WiFi" sedaj pri tem ojačevalcu v zgornjem nadstropju avtomatsko "Tomson WiFi Plus" ...

kar iščeš je aplikacija v smislu Auto Switch Best Wifi, npr:
https://play.google.com/store/apps/deta ... n_US&gl=US
aleskom
Prispevkov: 140
Pridružen: 26 Avg 2019, 10:36

17 Nov 2020, 00:25

Ja res je, plus je na koncu. A ta app rabim? Super, hvala ti. Kaj pa za laptop, ki ga tudi premikam, je tudi kaj takšnega (za Windows)?

Hvala še enkrat!
Tomson
Prispevkov: 4351
Pridružen: 23 Avg 2019, 09:28

17 Nov 2020, 10:11

poizkusi tole za Windows:

This could be achieved by enabling the Roaming Aggressiveness for your Wi-Fi adapter. Roaming Aggressiveness alters the signal strength threshold at which your Wi-Fi adapter starts scanning for another candidate AP. I suggest you to try the steps listed below and check if it works.

- Right click the Windows icon on the taskbar and choose Device Manager.
- Expand Network Adapters and right click on your Wi-Fi adapter.
- Choose Properties and click on Advanced tab.
- Under Property, click on Roaming Aggressiveness and on the right pane set it to the highest value.
- Exit Device Manager and try automatic connection to see if it works.
aleskom
Prispevkov: 140
Pridružen: 26 Avg 2019, 10:36

17 Nov 2020, 11:24

Bom, najlepša ti hvala!

Upam, da bo potem samo preklapljal po moči signala med izbranimi, da ne bo šel na sosedovega, če bo močnejši in zahteval kodo ... ;)
MGCurli
Prispevkov: 4
Pridružen: 13 Nov 2019, 08:42

17 Nov 2020, 18:22

Pozdravljen Tomson, kaj naj naredim z viomije. V 2 ker je za znoret... kmalu bo eno leto odkar ga imamo ampak sedaj je začel na polno zajebavat...vozi se kr sem pa tja se na mestu obrača, ponoči nas zbuja in se teta dere da je bil odstranjen water tank nato pa da je bil vstavljen...lahko kako uveljavljamo garancijo glede na to da sem ga kupil preko geekbuyinga. Hvala in lp
Tomson
Prispevkov: 4351
Pridružen: 23 Avg 2019, 09:28

18 Nov 2020, 11:25

Jasno da lahko, obrnit se na njihovo podporo, preden bo 1.leto, opisat težavo, priložit kakšen video posnetek kjer bo jasno razvidno kaj je narobe in psrosit za ustrezno rešitev. Če bodo kakšne težave se oglasi na ZS, posredujem preko svojega kontakta ...
MGCurli
Prispevkov: 4
Pridružen: 13 Nov 2019, 08:42

18 Nov 2020, 14:44

Ok, hvala za odgovor in upam, da se bo dalo rešit zadevo. Lp
topt
Prispevkov: 2
Pridružen: 20 Nov 2020, 21:17

21 Nov 2020, 00:04

Živjo Tomson; kupil sem sesalec 360 s50 in me zanima če imaš kakšno idejo zakaj ne najde domače baze, če se oddalji preveč od nje ?

Hvala
Tomson
Prispevkov: 4351
Pridružen: 23 Avg 2019, 09:28

21 Nov 2020, 01:06

Pozdravljen in dobrodošel na Forumu! ;)

je možno da je polnilna postaja na kakšen neprimernem mestu, težji dostop, premalo prostora, izven WiFi dosega itd ? sam bi poizkusil z drugo lokacijo polnilne postaje, sicer pa obvezno, ko se ga pošlje na čiščenje, da štarta iz polnilne postaje ...
topt
Prispevkov: 2
Pridružen: 20 Nov 2020, 21:17

21 Nov 2020, 20:12

Hvala, je bila težava v postavitvi baze; očitno mu ni bilo všeč pod stopnico :-)
Jure00
Prispevkov: 6
Pridružen: 12 Nov 2020, 19:45

24 Nov 2020, 19:57

@Tomson

Maš kako idejo kje bi dobu ps5... Vse razprodano.
Tnx
mbjelano
Prispevkov: 9
Pridružen: 05 Okt 2019, 08:44

24 Nov 2020, 21:41

zdravo
V mansardi imam telekomov modem innbox v60u, in v mansardi wifi lepo deluje, tudi v pritličju je zadovoljiv vsaj preko telefona in tablice, problem imam v kleti kjer bi en starješi računalnik priklopil preko wifi, da se lahko poveže na splet. kaj bi mi svetovili da kupim, v mislih sem imel kakšen wifi oačevalnik da podaljsam omrežje . če je smiselno kaj takega kupovati sploh če ja, katerga iz slo.
hvala ,lp
Tomson
Prispevkov: 4351
Pridružen: 23 Avg 2019, 09:28

25 Nov 2020, 10:01

Jure00 napisal/-a:
24 Nov 2020, 19:57
Maš kako idejo kje bi dobu ps5... Vse razprodano.
Tnx
se bojim da pred januarjem ne bo možno ... ta hip, Bolha! ;)
Tomson
Prispevkov: 4351
Pridružen: 23 Avg 2019, 09:28

25 Nov 2020, 10:30

mbjelano napisal/-a:
24 Nov 2020, 21:41
zdravo, V mansardi imam telekomov modem innbox v60u, in v mansardi wifi lepo deluje, tudi v pritličju je zadovoljiv vsaj preko telefona in tablice, problem imam v kleti kjer bi en starješi računalnik priklopil preko wifi, da se lahko poveže na splet. kaj bi mi svetovili da kupim, v mislih sem imel kakšen wifi oačevalnik da podaljsam omrežje . če je smiselno kaj takega kupovati sploh če ja, katerga iz slo.
hvala ,lp
najbolj učinkoviti so WiFi ojačevalci preko elekričnega omrežja, če je el. omrežje ok, ni kakšnih zelo starih, deljenih napeljav. Tale modela sta precej ok za ceno, razika je le v dodatni vtičnici ...

https://www.mimovrste.com/mrezni-adapte ... tarter-kit
https://www.mimovrste.com/mrezni-adapte ... it-600mbps
mbjelano
Prispevkov: 9
Pridružen: 05 Okt 2019, 08:44

25 Nov 2020, 19:57

Tomson napisal/-a:
25 Nov 2020, 10:30
mbjelano napisal/-a:
24 Nov 2020, 21:41
zdravo, V mansardi imam telekomov modem innbox v60u, in v mansardi wifi lepo deluje, tudi v pritličju je zadovoljiv vsaj preko telefona in tablice, problem imam v kleti kjer bi en starješi računalnik priklopil preko wifi, da se lahko poveže na splet. kaj bi mi svetovili da kupim, v mislih sem imel kakšen wifi oačevalnik da podaljsam omrežje . če je smiselno kaj takega kupovati sploh če ja, katerga iz slo.
hvala ,lp
najbolj učinkoviti so WiFi ojačevalci preko elekričnega omrežja, če je el. omrežje ok, ni kakšnih zelo starih, deljenih napeljav. Tale modela sta precej ok za ceno, razika je le v dodatni vtičnici ...

https://www.mimovrste.com/mrezni-adapte ... tarter-kit
https://www.mimovrste.com/mrezni-adapte ... it-600mbps
hvala za tole, vrjetno probam .A potem lahko tistega k bi bil v kleti povežem kar z utp kablom in ne rabim kupovati še wifi usb. Je pa nekdo napisal da more biti priklopljeno na isto fazo da deluje. o elektriki pa nimam pojma vem da imam eno omarico z varovalkami v mansardi eno imam pa v pritličju, ta je tudi glavna.
mbjelano
Prispevkov: 9
Pridružen: 05 Okt 2019, 08:44

25 Nov 2020, 21:10

mbjelano napisal/-a:
25 Nov 2020, 19:57
Tomson napisal/-a:
25 Nov 2020, 10:30
mbjelano napisal/-a:
24 Nov 2020, 21:41
zdravo, V mansardi imam telekomov modem innbox v60u, in v mansardi wifi lepo deluje, tudi v pritličju je zadovoljiv vsaj preko telefona in tablice, problem imam v kleti kjer bi en starješi računalnik priklopil preko wifi, da se lahko poveže na splet. kaj bi mi svetovili da kupim, v mislih sem imel kakšen wifi oačevalnik da podaljsam omrežje . če je smiselno kaj takega kupovati sploh če ja, katerga iz slo.
hvala ,lp
najbolj učinkoviti so WiFi ojačevalci preko elekričnega omrežja, če je el. omrežje ok, ni kakšnih zelo starih, deljenih napeljav. Tale modela sta precej ok za ceno, razika je le v dodatni vtičnici ...

https://www.mimovrste.com/mrezni-adapte ... tarter-kit
https://www.mimovrste.com/mrezni-adapte ... it-600mbps
hvala za tole, vrjetno probam .A potem lahko tistega k bi bil v kleti povežem kar z utp kablom in ne rabim kupovati še wifi usb. Je pa nekdo napisal da more biti priklopljeno na isto fazo da deluje. o elektriki pa nimam pojma vem da imam eno omarico z varovalkami v mansardi eno imam pa v pritličju, ta je tudi glavna.

mislim da sm nasel odgovore. ta dva modela itak nista za wifi, in če je v hiši samo en števec naj bi to bila potem ena faza oz ena linija in naj bi delovalo.
Mateyco
Prispevkov: 8
Pridružen: 27 Sep 2020, 15:15

26 Nov 2020, 19:37

Po nakupu 2 sesalcev jimmy jv85 pro se zdaj zanimam za čistilec zraka Xiaomi Mi Air Purifier 2H...zanimam se tudi za prenosni racunalnik,ki ga bom uporabljajl izkljucno za poslusanje glasbe preko bluetooth zvočnika na terasi ko imamo piknike in srfanje po netu in kaksen film na morju...prosim za mnenja...lep pozdrav

Matej
Odgovori