Postopek nakupa na Gearbest - po korakih

Potrebujete konkreten nasvet izven navedenih tem?
Odgovori
Tomson
Prispevkov: 7376
Pridružen: 23 Avg 2019, 09:28

31 Okt 2020, 18:57

Ker je precej vprašanj na temo, kako točno nakupovati v omenjenih tujih spletnih trgovinah, bo slednji vodič, po korakih, v pomoč vsem, ki naletijo na kakšno težavico, zaplet ali pri registraciji, vpisovanju promo kode ali zaključku plačila ...

Kako torej izvesti nakup z objavljenimi kodami v spletni trgovini Gearbest:

1. REGISTRACIJA

Slika

V prvem koraku v spletni trgovini Gearbest opravimo registracijo ... Vpišemo email naslov, geslo (vsaj 8 znakov, črke in številke), prepišemo kodo za preverjanje pristnosti ter se s kljukico na dveh majhnih kvadraktih strinjamo s pogoji trgovine, nato pa klik na Register.

Slika

Na vaš email naslov boste prejeli sporočilo s povezavo do aktivacije vašega uporabniškega računa. Klik na povezavo (Activate account), račun je aktiviran, avtomatsko ste vpisani, kar je razvidno na zgornjem desnem delu strani pod My Account, kjer je vidno vaše uporabniško ime.

Slika

Z miško se sprehodimo do našega uporabniškega imena (na koncu iskalnega polja na vrhu strani), odpre se spustni meni kjer izberemo "My Profile" tam pa klik na "Adress Book" kjer bomo navedli naslov za dostavo.

Slika

Vnesemo naše podatke, pri tem pa se uporabljamo šumnikov (namesto Špela vpišemo Spela), saj bi tuje trgovine pri tiskanju naslova s šumniki natisnile precej kaotičen naslov, kar bi otežilo dostavo. Odkljukamo še okvirček "Set as default Shipping adress" se pravi da je to naš primarni naslov in klik na "Submit". Naš naslov je dodan in bo kasneje pri izvedbi nakupa avtomatsko dodan.

2. VPISOVANJE KODE

Po registraciji, aktivaciji in uspešni prijavi je čas da dodamo željeni izdelek v košarico ter na blagajni vnesemo kodo za znižano ceno. Za primer vzemimo robotski sesalnik Xiaomi Viomi SE:
Klik na objavljeno povezavo nas popelje na artikel v trgovini (v povezavi je že izbrana opcija za delujočo kodo, se pravi pravo skladišče in opcija nakupa, saj po večini kode delujejo le za določeno kombinacijo skladišča in opcije nakupa pri izdelku).

Slika

Klik na ikono "Buy Now" nas popelje direktno na blagajno, kjer bomo našli možnost vpisa kode za popust.

Znajdemo se na blagajni, kjer na levi strani najdemo prazno polje za vpis kode (Apply Coupon), ki jo lahko kar kopiramo in prilepimo v polje ter kliknemo na "Apply". Če je koda pravilno vpisana in še delujoča se cena zniža, sicer nam napiše razlog napake.

Slika

3. POŠTNINA IN ZAVAROVANJE

Če bomo za plačilo izbrali kasneje PayPal, kjer so vse pošiljke avtomatsko zavarovane v primeru izgube ali poškodbe, nakup dodatnega zavarovanja pošiljke (Shipping Guarantie) ni potreben, gre za podobno zavarovanje kot ga sicer brezplačno nudi PayPal. Sicer pa je tudi v trgovini zavarovanje plšiljke le za HK in CN skladišča, medtem ko pri EU skladiščih omenjene opcije ni, so paketi avtomatsko zavarovani.

Pri EU skladišču izberemo najcenejšo poštno opcijo (ni nobenih dodatnih stroškov), pri HK/CN skladišču pa nad 22€ vrednosti artikla obvezno Prioirty Line poštnino, le v tem primeru pri pošiljkah iz Kitajske ne bo dodatnih stroškov, bo cena končna ne glede na velikost in vrednost pošiljke, preverjeno.

Slika

4. ZAKLJUČEK NAKUPA in PLAČILO

Sledi le še klik na "Place Order", s tem pa zaključujemo proces nakupa, pred nami je le še izbira načina plačila.

Slika

Uporabimo lahko kreditne kartice, osebno pa priporočam plačilo preko PayPala, največjega plačilnega portala na svetu. Zaradi omenjenega brezplačnega zavarovanja pošiljke, dodatno ste tudi zaščiteni kot kupec, poleg tega pa gre za verjetno najbolj varen načim plačil preko spleta, saj imate kreditno kartico vpisano le na enem mestu, plačujete pa preko PayPala praktično v vseh online trgovinah na svetu. Pleg tega pa PayPal omogoča tudi vpis TRR računa, če nimate plačilne kartice in tako opravite nakup z bremenitvijo vašega transakcijskega računa, a omenjeni postopek traja kakšen teden ali dva.

Če vodiču navkljub naletite na kakšne težave ali nejasnosti pa kar z besedo na dan!
Odgovori