Robotski sesalniki

Iščete najboljši model določene naprave glede na vaše želje in potrebe?
Odgovori
Tomson

24 Okt 2024, 12:31

"Halloween" akcija in posebne kode z večjimi popusti:
mici79

25 Okt 2024, 12:55

Živjo,tudi jaz se zanimam za nakup novega robotskega sesalca. Moje želje so , da sesa, pomiva in ima samočistilno Ultra postajo.Imam 2 nadstropji,spodaj 90m2 in zgoraj 60m2, večinoma keramika, 3 spalnice laminat. Ne morem se odločiti v vsej poplavi ponudb,saj smo imeli do sedaj Rombo,ki je pridno sesala 8 let 2x dnevno in kakor vidim je tehnologija čiščenja ogromno napredovala.Moj budget bi bil do cca 800e, odločam pa se med znamkami Roborock Qrevo S, Norwall Freo Z Ultra, Dreame L10S Ultra.To so modeli nekje primerljivih cen, kar pa sem prebrala naj bi priNorwall-u dobila največ za ta denar.Vseeno pa se bolj nagibam k roborocku, saj mi deluje bolj preverjena in zaupanja vredna znamka ,vsaj kar se tiče pokvarljivosti oz. življenske dobe aparata. Mogoče se pa motim. Res bi potrebovala vaš nasvet pri izbiri.Hvala in lp.
raners

25 Okt 2024, 14:07

@mici79, mogoče malo premeri višine pohištva in postelj/kavča, ker je Narval kr višji kot roborock/dreame, da ti bo šel spucat tudi pod pohištva..
Imejmo se radi ;)
Tomson

25 Okt 2024, 14:55

mici79 napisal/-a:
25 Okt 2024, 12:55
Živjo,tudi jaz se zanimam za nakup novega robotskega sesalca. Moje želje so , da sesa, pomiva in ima samočistilno Ultra postajo.Imam 2 nadstropji,spodaj 90m2 in zgoraj 60m2, večinoma keramika, 3 spalnice laminat. Ne morem se odločiti v vsej poplavi ponudb,saj smo imeli do sedaj Rombo,ki je pridno sesala 8 let 2x dnevno in kakor vidim je tehnologija čiščenja ogromno napredovala.Moj budget bi bil do cca 800e, odločam pa se med znamkami Roborock Qrevo S, Norwall Freo Z Ultra, Dreame L10S Ultra.To so modeli nekje primerljivih cen, kar pa sem prebrala naj bi priNorwall-u dobila največ za ta denar.Vseeno pa se bolj nagibam k roborocku, saj mi deluje bolj preverjena in zaupanja vredna znamka ,vsaj kar se tiče pokvarljivosti oz. življenske dobe aparata. Mogoče se pa motim. Res bi potrebovala vaš nasvet pri izbiri.Hvala in lp.
Narwal Z Ultra za ceno vsekakor ponuja največ, gre za enega najnaprednejših modelov na trgu, kar se tiče višine, meri Narwal 11cm, je pa trenutno super cena in ekskluzivno še 2-letna SLO garancija (se šteje avtomatsko ob uporabljeni kodi) ...
Roborock je kot omenjeno preverjena zadeva, zanesljiv, učinkovit, top uporabniška izkušnja, je malo nižji pri 9.65cm višine, tudi tukaj ekskluzivno 2-letna SLO garancija:
med omenjenimi bi sam dal Dreame na zadnje mesto, kljub temu da je odličen sesalnik za zmerno ceno, višina 9.7cm, a tukaj sta Narwal in Roborock pač še boljša, je pa od omenjenih najugodnejših in če bi se gledalo v prvi vrsti na ceno, tople top opcija, iz SLO z 2-letno garancijo, iz EU z 1-letno garancijo a še bistveno ugodnejša cena:
mici79

25 Okt 2024, 15:19

Evo,zdej sem prisla domov in izmerila najnižjo višino pohištva,ki je sicer 10 cm.Malo sem v dvomih,da bo sploh kateri od omenjenih sesalcev šel spodaj.Tukaj bom morala vzeti kompromis in tisti del pod omaricami v dnevni počistit ročno,žal.
mici79

25 Okt 2024, 15:22

Kako pa je z garancijo pri Roborocku,tudi 2 leti?
Tomson

25 Okt 2024, 15:55

mici79 napisal/-a:
25 Okt 2024, 15:22
Kako pa je z garancijo pri Roborocku,tudi 2 leti?
drži, kot sem zapisal zgoraj, preko naših povezav v uradni Roborock trgovini je brezplačna podaljšana 2-letna SLO garancija, sicer le 1.letna, se doda avtomatsko na blagajni ....
mici79

25 Okt 2024, 16:30

Hvala za vse info, mislim da bom izbrala Roborocka.Tomson, moram pohvalit to tvojo stran,ker je res polna dodatnih info za nevedneze kot sem jaz.V kratkem imam namen tudi kupit robotski čistilec oken...tko da bomo upam spet v kontaktu.Lp
Dalibor

25 Okt 2024, 17:09

Dreame L10s Ultra je na Amazonu 532 EUR, z brezplačno dostavo v Slovenijo!

https://amzn.to/48lvbgV

Roborock QRevo je pa 549 EUR, a je potrebno dostaviti preko prepošiljanja. Ker to ne zna vsak, čeprav je lahko, komaj čakam da Amazon omogoči VSO dostavo v Slovenijo.

Kaj nas v Sloveniji lupijo, res neverjetno! Z kodo za popust še vedno 200 EUR dražje. Brez pa 300 EUR dražje.

Niso normalni.
Tomson

02 Nov 2024, 18:52

@Mateja V.
Pozdravljeni. Vas lahko nekaj vprasam. Je narwal z dejansko vreden dodatnega denarja v primerjavi z qrevo s? Zanesljivost glede znamke ni vprasljiva?
Če naredim takšno generalno primerjavo, glede na to da imam sam doma trenutno Roborock Q8 Max, Roborock S8, Roborock S7 MaxV Ultra, Roborock S8 Pro Ultra in Roborock S8 MaxV Ultra. Od Narwala pa Narwal Freo Plus in pa najboljši Narwal Z Ultra.

Narwal je kot prvo super kar se tiče cene, lastnosti, specifikacij, vrednost na ceno je defenitivno velik plus in prednost pred Roborockom. Roborock je overall boljši na področju čiščenja preprog. Navigacija overall je malo boljša pri Roborocku. Enostavnost uporabe je boljša pri Roborocku. Področje mokrega čiščenja je pri NArwal Z Ultra modelu najboljše kar sem do sedaj preizkušal, res vrhunsko. Dvojna kamera pri Narwal Z Ultra modelu se tudi pozna, izogibanje najmanjšim predmetom je tudi malo boljše kot pri najdražjem Roborocku. Če primerjam cenejši Narwal Freo Plus je skoraj na nivoju Roborock S8 modela, razen čiščenja preprog in bolj učinkovite navigacije. Ostalo je na podobnem nivoju ... tudi aplikaciji sta obe top. Roborock sesalniki so malo nižji od Narwal, tako da če je pohištvo do 10cm (postelje, kavči) je Roborock boljša opcija, ker gredo spodaj, Narwal imajo malo čez 10cm ...

Skratka, na kakšnem področju boljši Roborock, na kakšnem Narwal, overall se Narwal odlično obnese ... Če gledam konkretno Roborock Q Revo S in Narwal X Ultra ki sta s podobno ceno bi mogoče dal prednost Roborocku, če pa gledam Narwal Z Ultra, ki se trenutno še dobi za 879€ ter z 2-letno garancijo pa vsekakor Z Ultra, ker je praktično na nivoju Roborock S8 MAxV Ultra modela za bistveno, bistveno ugodnejšo ceno ... Zanesljivost glede znamke pa sploh ni vprašljiva, zelo visoka kvaliteta materialov in izdelave, odlična podpora, gre za ameriško podjetje ki dela res zelo dobre robotske sesalnike ...

Najboljše cene na trgu za Narwal:
https://www.kajkupiti.si/zanimivo/narwa ... ljsim.html

Najboljše cene na trgu za Roborock:
https://www.kajkupiti.si/blog/roborock- ... eniji.html
Tomson

03 Nov 2024, 17:04

@Darin M.
Pozdravljeni. Da vam javim, nakup skiroja uspel, vse super. Hvala za pomoc. Smo pa pred novim mejnikom kaj se tice robotskega sesalnika, tako da povnovno potrebujem vaso pomoc. Torej danes nam je nehal delovat Viaomi V3 v zgornem nadstropju, v spodnjem imamo S7 MaxV Ultra (najboljsa ivesticija kaj smo ko nardili), ki se bo v kraktem presell v zgornje nadstropje, v spodnje pa pride, nov robotski sesalnik. Torej gledam samo najboljse na trgu torej ce se ne motim, sta samo 2 opciji: S8 MaxV Ultra ali Dreame X40 Ultra. Ali se je mogoce kateri drugi v tem rangu? Naj povem, da imamo doma samo ploscice in lepljen vinil, torej nam je zelo pomembno mokro cisceneje. Sem pogledal vaso 35 min recenzijo S8 MaxV Ultra, tako da vem kaj zmore in kot ze receno, tudi zdaj imamo roborocka, z katerim smo prezadovoljni. Torej bolj me zanima vase mnenje za Dreame X40 Ultra.
Me veseli da napravice dobro služijo! ;)

kar se tiče robotskega sesalnika, če gledamo trenutno top of the top modele bi sam dal na prvo mesto oba omenjena Roborock S8 MaxV Ultra in Dreame X40, takoj za njima pa cenovno ugodnejši Narwal Z Ultra model, ki je občutno cenejši, a malo slabši na kakšnem področju in tudi pri učinkovitosti čiščenja. A zelo napreden, izjemen model, ki je cenevno res top. Roborock in Dreame sta na vseh področjih zelo primerljiva, tudi po tehnologiji, lastnostih (Dreame je neuradno podznamka Roborocka).

Glede na to da pravkar zaključujem review članek za Narwal Z Ultra model, ga lahko direktno primerjam z Roborock S8 MaxV Ultra. Če primerjam omenjena je v praksi takole, čiščenje (sesanje) gladkih povšrin sta oba izjemna. Mokro čiščenje je Narwal malo boljši pri zasušenih, trdovratnih madežih, Roborock malo boljši pri klasičnem mokrem brisanju. Čiščenje preprog je Roborock občutno boljši. Narwal ima bolj učinkovito zaznavanje in prepoznavanje majhnih predmetov (dvojna RGB kamera), Roborock ima overall boljše algoritme navigiranja po prostoru. Oba imata vrsto inovativnih rešitev, ki v manjši meri predstavljajo večjo dodano vrednost. Tako overall pa bi rekel da je pri Roborocku še malo boljša uporabniška izkušnja, tudi učinkovitejše čiščenje (ker je na preprogah občutno boljši), po drugi strani pa je tudi Narwal vrhunski robotski sesalnik, ki je bistveno ugodnejši. Danes zvečer bom tudi objavil test omenjenega modela ...

Primerjava učinkovitsoti čiščenja med omenjenimi modeli ...

Slika

Sedaj pa tako, če bi se gledalo v prvi vrsti na denar, ni dileme, Narwal Freo Z Ultra pri 880€ najboljše razmerje med ceno in vsemi lastnostmi. Če pa se gleda zgolj na najboljše kar obstaja na trgu pa izbira med Dreame X40 Ultra in Roborock S8 MaxV Ultra. Dva res izjemna modela, z nobenim se ne zgreši, ker sta zelo primerljiva. Tudi sam bi se težko odločil. Tukaj enostavno ni slabe izbire. Dreame se dobi malo ugodneje, je trenutno res top cena, pri Roborock modelu pa trenutno poleg ekskluzivne 2-letne SLO garancije (enako kot pri Dreame modelu) še brezplačno darilo, set potrošnega materiala v protivrednosti 111€ ...
  • Roborock S8 MaxV Ultra robostki sesalnik s kodo: kajkupitiultramaxv za 1.389€ (SLO)
    * eksluzivno DARILO, potrošni material v protivrednosti 111€ se avtomatsko doda v košarico
    * ekskluzivna brezplačna 2-letna SLO garancija le preko Roborock-Shopa
Dalibor

05 Nov 2024, 11:32

Mimovrste ima odlične cene za Black Friday za tele sesalnike Dreame in Roborock, precej ceneje kot zgoraj napisano.

Dreame L10s Ultra 479 EUR
Dreame L20 Ultra 659 EUR
Narwal Freo X Plus 229 EUR
Narwal Freo Z Ultra 799 EUR

Bi bilo prav da Tomson prej naredi svoje linke, da dobi procente od prodaje, da podpremo ta forum. In ker je on uredil take dobre cene s svojimi pogajanji z slovenskim dobaviteljem. Sem mu že pisal včeraj, da lahko pripravi povezave.
raners

05 Nov 2024, 16:06

To pa so že res vrei cene za Dreame robote... ;)
Imejmo se radi ;)
Tomson

06 Nov 2024, 21:17

na Mimovrste sam nimam kakšnih povezav, tako da tam kupi tisti ki želi ugodnejšo ceno, pri modelih, ki so tam ugodneje. Tisti ki želi podpreti moje delovanje na KajKupiti pa me podpre z nakupom preko mojih povezav, kjer na račun trgovine prejmem kakšen procent od nakupa. Jasno, vsaj pa se odloči kar mu je najprimerneje ...

tole pa so posodobljene cene robotskih sesalnikov preko trgovin s katerimi sodelujem, ki imajo trenutno res super ceno. Za razliko od Mimovrste, je tukaj za vse modele 2-letna SLO garancija, ki na Mimovrste stane dodatnih 80€ ...

Roborock S8 MaxV Ultra robostki sesalnik s kodo: BFMAXVKK iz 1500€ na 1.299€ (SLO)
* eksluzivno DARILO, potrošni material v protivrednosti 111€ se avtomatsko doda v košarico + 2-letna garancija

Roborock S8 Pro Ultra robotski sesalnik s kodo: BFULTRAKK iz 1.300€ na 1.049€ (SLO)
* eksluzivno DARILO, set rezervnih delov in čistilna tekočina + 2-letna garancija

Roborock QRevo S robotski sesalnik s kodo: BFQREVOSKK iz 850€ na 649€ (SLO)
+ 2-letna garancija

za tale tahudi Dreame model, pa kolikor sledim tole najnižja cena na trgu, tudi EU:

Dreame X40 Ultra robotski sesalnik s kodo: BFX40KK iz 1400€ na 1.099€ (SLO)
+ 2-letna garancija

Za Narwal Freo Z Ultra pa sicer 20€ višja cena kot Mimovrste, a tudi 2-letna garancija, ki na Mimovrste stane dodatnih 80€ ...

Narwal Freo Z Ultra (siv) robotski sesalnik s kodo: KUPITI-NARWAL iz 1000€ na 819€ (SLO)
Narwal Freo Z Ultra (bel) robotski sesalnik s kodo: KUPITI-NARWAL iz 1000€ na 819€ (SLO)
+ 2-letna garancija

Narwal Freo X Ultra robotski sesalnik s kodo: KUPI_NARWAL2 + KAJKUPITI_40 iz 900€ na 759€ (SLO)
Spodhost

10 Nov 2024, 20:51

Tomson, Roborock Qrewo S predstavlja trenutno s 649€ verjetno best buy v razredu okrog 600€, ali se motim? Ali veliko zaostaja za modeli S7, S8 ali Narwahl modeli?
Ga ze imam v kosarici za starse, ampak se vseeno malo oklevam 😃

Hvala
Tomson

10 Nov 2024, 20:57

Spodhost napisal/-a:
10 Nov 2024, 20:51
Tomson, Roborock Qrewo S predstavlja trenutno s 649€ verjetno best buy v razredu okrog 600€, ali se motim? Ali veliko zaostaja za modeli S7, S8 ali Narwahl modeli?
Ga ze imam v kosarici za starse, ampak se vseeno malo oklevam 😃

Hvala
pri 650€ bi sam sigurno vzel Qrevo S, Ultra samočistilna postaja je top tudi pri Qrevo modelih, tale model se odlično obnese, tudi s strani uporabnikov na Amazonu ocena 4.5/5, sesalnik je mogoče malo manj napreden od S8 modela, ampak učinkovitost čiščenja je na istem nivoju, pri Roborocku je uporabniška izkušnja pred konkurenco, deluje zanesljivo, stabilno, res super opcija, sploh pa pri tej ceni! Dobra alternativa Dreame L20 Ultra ki se te dni tudi dobi za 659€. Dreame je malo starejši model, na Amazonu ocena s strani kupcev 4.3/5, torej malo slabše, ampak tudi dober robotski sesalnik za ceno.
Tomson

11 Nov 2024, 15:38

EKSKLUZIVNA 11.11 cena za prvih 10 kupcev Narwal sesalnika (velja danes do 23.59)
v današnji KajKupiti akciji še eksluzivno brezplačna 2-letna garancija (sicer 1-leto)
še ostale 11.11 in BF akcije z najnižjo ceno na slo trgu ter 2-letno podaljšano garancijo
clio24v

24 Nov 2024, 18:05

Pozdravljeni.

Razmišljam o nakupu robotskega sesalnika za 57m2 stanovanje. Budget nekje do 300€ max. Ogledal sem Narwal freo x plus model in me zanima mnenje. Če je še kateri v omenjenem rangu se priporočam za nasvet. Hvala
Tomson

24 Nov 2024, 22:19

clio24v napisal/-a:
Pozdravljeni. Razmišljam o nakupu robotskega sesalnika za 57m2 stanovanje. Budget nekje do 300€ max. Ogledal sem Narwal freo x plus model in me zanima mnenje. Če je še kateri v omenjenem rangu se priporočam za nasvet. Hvala
Glede na omenjeno bi rekel takole. Če gre cenovno malo višje, se te dni dobi Xiaomi X20+, model z Ultra samočistilno postajo, pri 368€ vsekakor bestbuy:
Narwal Freo X Plus je izjemno ugoden za to kar ponuja, nima pa niti navadne samočistilne postaje, a sicer zelo dobre ostale lastnosti, če bi bil max budget okoli 200€ vsekakor ena najboljših opcij, je trenutno top cena in še ekskluzivno tukaj brezplačna podaljšana 2-letna garancija:
Najboljša alternativa temu Narwalu je Dreame D10S, tudi odličen robotski sesalnik za zmerno ceno. na kakšnem področju malo boljši, na kakšnem malo slabši, overall mogoče malo boljša uporabniška izkušnja, a je tudi dražji, je pa tudi tukaj ekskluzivna 2-letna garancija:
kowkele

25 Nov 2024, 07:51

Kako pa je xiaomi x20+ v primerjavi z recimo Qrevo ali Dream l20 ultra?

Tomson napisal/-a:
24 Nov 2024, 22:19
clio24v napisal/-a:
Pozdravljeni. Razmišljam o nakupu robotskega sesalnika za 57m2 stanovanje. Budget nekje do 300€ max. Ogledal sem Narwal freo x plus model in me zanima mnenje. Če je še kateri v omenjenem rangu se priporočam za nasvet. Hvala
Glede na omenjeno bi rekel takole. Če gre cenovno malo višje, se te dni dobi Xiaomi X20+, model z Ultra samočistilno postajo, pri 368€ vsekakor bestbuy:
Narwal Freo X Plus je izjemno ugoden za to kar ponuja, nima pa niti navadne samočistilne postaje, a sicer zelo dobre ostale lastnosti, če bi bil max budget okoli 200€ vsekakor ena najboljših opcij, je trenutno top cena in še ekskluzivno tukaj brezplačna podaljšana 2-letna garancija:
Najboljša alternativa temu Narwalu je Dreame D10S, tudi odličen robotski sesalnik za zmerno ceno. na kakšnem področju malo boljši, na kakšnem malo slabši, overall mogoče malo boljša uporabniška izkušnja, a je tudi dražji, je pa tudi tukaj ekskluzivna 2-letna garancija:
Tomson

25 Nov 2024, 12:24

kowkele napisal/-a:
jasno, je na vseh področjih malo slabši sesalnik, a je tudi bistveno cenejši ... Roborock je že občutno boljši, Dreame še malo boljši, a se pozna tudi na ceni:

Roborock QRevo S robotski sesalnik s kodo: BFQREVOSKK iz 850€ na 649€
(Slo trgovina, ekskluzivna podaljšana 2-letna garancija, 1-2 dni dostava)[/list]
Tomson

25 Nov 2024, 12:24

kowkele napisal/-a:
jasno, je na vseh področjih malo slabši sesalnik, a je tudi bistveno cenejši ... Roborock je že občutno boljši, Dreame še malo boljši, a se pozna tudi na ceni:
Comabanana

26 Nov 2024, 14:34

Pozdravljen Thomson, iščem robotski sesalec za okoli 200€ - mogoče tudi malo čez, rad bi da je na zalogi v EU.
Gledal sem za ILIFE G9 PRO, je še kaj več izbire?
Tomson

26 Nov 2024, 16:06

Comabanana napisal/-a:
26 Nov 2024, 14:34
Pozdravljen Thomson, iščem robotski sesalec za okoli 200€ - mogoče tudi malo čez, rad bi da je na zalogi v EU.
Gledal sem za ILIFE G9 PRO, je še kaj več izbire?
do 200€ bi sam vzel Dreame D9 Max, je že model z Lidar senzorjem:
če pa gre malo preko pa vsekakor Narwal Freo X Plus, še občutno naprednejši model,tukaj še ekskluzivno 2letna garancija:
fortyfive

27 Nov 2024, 11:49

Na amazonu je trenutno super cena (359€) za Roborock S8. Vendar ga ne pošiljajo v Slovenijo. Je kakšna koda za podobno ceno kje drugje?
Tomson

27 Nov 2024, 12:42

fortyfive napisal/-a:
27 Nov 2024, 11:49
Na amazonu je trenutno super cena (359€) za Roborock S8. Vendar ga ne pošiljajo v Slovenijo. Je kakšna koda za podobno ceno kje drugje?
v Slo je žal dražji, je pa pri tej opciji vključena 2-letna SLO garancija:
malo ugodnejši je Dreame L10S 2nd ki je primerljiv, tudi na kakšnem področju malo boljši, pri tej opciji tudi 2-letna SLO garancija:
mhercog

29 Nov 2024, 10:21

Pozdravljeni, zanima me, ali je Roborock S8 MaxV Ultra edini robotski sesalec, ki pomiva tla z vročo vodo?
Tomson

29 Nov 2024, 11:26

mhercog napisal/-a:
29 Nov 2024, 10:21
Pozdravljeni, zanima me, ali je Roborock S8 MaxV Ultra edini robotski sesalec, ki pomiva tla z vročo vodo?
saj dejansko z vročo vodo ne pomiva noben robotski sesalnik, le samočistilna postaja očisti krpico z vročo vodo, mogoče krpica ostane še malo topla ampak voda v sesalniku je sobne temperature, ni pri nobenem modelu robotskega sesalnika ni segreta ...
clio24v

02 Dec 2024, 18:33

@Tomson hvala za informacije glede robotskih sesalnikov. Odločil sem se za Narwal freo x plus.Uporabljam ga par dni in je zadeva top.👍
Tomson

04 Dec 2024, 10:43

@Aleksander M.
Spoštovani, mi lahko prosim predlagate 2-3 robotske sesalnike za suho in mokro čiščenje, po možnosti s postajo za praznjenje. Neko pametno razmerje med ceno in kvaliteto. Hvala.
Pozdrav, če govorimo že o modelih z Ultra samočistilno postajo, ki ne samo spraznijo koška za smeti ampak komplet poskrbijo tudi za samočisščenje krpice, sami dovajajo vodo robotskemu sesalniku, kjer gre skratka za res popolnoma avtonomno delovanje, vi sami na 14 dni dolijete svežo in odlijete umazano vodo ter na 3 mesece zamenjate vrečko za smeti, potem so bestbuy modeli takole:

tole je najboljši poceni tovrstni model:
tole je model, najboljši overall za še zmerno ceno:
  • Roborock QRevo S robotski sesalnik s kodo: BFQREVOSKK iz 850€ na 649€ (SLO)
    * poleg najnižje cene na trgu tukaj še ekskluzivno brezplačna podaljšana 2-letna garancija
dobra alternativa Roborocku je tale Dreame model:
  • Dreame L10S Ultra robotski sesalnik s kodo: kajkupitil10sultra iz 1200€ na 699€ (SLO)
    * poleg najnižje cene na trgu tukaj še ekskluzivno brezplačna podaljšana 2-letna garancija
dobra alternativa še tale Narwal:
  • Narwal Freo X Ultra robotski sesalnik s kodo: CYBER170 + KAJKUPITI_50 iz 900€ na 679€ (SLO)
    * poleg najnižje cene na trgu (do 8.12) tukaj še ekskluzivno brezplačna podaljšana 2-letna garancija
m145qv

14 Dec 2024, 13:15

Zivjo.

Kaj je najbolsa opcija za okoli 400-450 eur pa da ima posodo za vodo v postaji in samocistilno postajo?

Kaj pa samo s samocistilo postajo za prah pa da je okoli 300 do max 400 eur?
Tomson

14 Dec 2024, 16:31

m145qv napisal/-a:
14 Dec 2024, 13:15
Zivjo. Kaj je najbolsa opcija za okoli 400-450 eur pa da ima posodo za vodo v postaji in samocistilno postajo? Kaj pa samo s samocistilo postajo za prah pa da je okoli 300 do max 400 eur?
glede na omenjeno tole vsekakor najboljša opcija, je že model z "Ultra" samoistilno postajo in dejansko ni boljše alternative za podobno ceno od klasičnih samočistilnih postaj ...
na Amazonu je malo dražji:
m145qv

14 Dec 2024, 16:36

Kaj pa dreame l10s ultra, je dosti boljsi od tega xiaomija? Sicer ha ceneje od 500 eur na mimovrste ne najdem...je pa verjjetno to gen1, za katerega ne vem kaj je razlikavod gen2.
Tomson

14 Dec 2024, 18:48

m145qv napisal/-a:
14 Dec 2024, 16:36
Kaj pa dreame l10s ultra, je dosti boljsi od tega xiaomija? Sicer ha ceneje od 500 eur na mimovrste ne najdem...je pa verjjetno to gen1, za katerega ne vem kaj je razlikavod gen2.
Dreame L10s Ultra 2gen je boljši od Xiaomi X20+ a tudi občutno dražji. Kar omenjaš je starejši model, gen1, ki je sicer dražji od X20 modela, a po nekaterih lastnostih slabši, ima pa tudi kakšno lastnost ki je boljša. Tale starejši Dreame ima 5300Pa sesalne moči, Xiaomi ima 6000Pa, kar sicer ni neka pomembna razlika, novi gen2 ima za primerjavo 10.000Pa (novi gen2 model sicer še MopExtend, ponovno dodajanje (refill) čistilnega sredstva na postaji, križni laser in kamera,gen2 je tudi bolj prilagojen hišnim ljublječnkom ... Sicer pa primerjava z gen1, X20+ ima bistveno večjo posodico za vodo v sesalniku (200ml vs 80ml) kar pomeni da ne bo tako pogosto hodil na postajo da se dopolni, ima tudi bistveno večji posodi za čisto in umazano vodo v saočistilni postaji 4L/4L v primerjavi z 2.5L/2.4L, kar pomeni da ne bo potrebno tako pogosto prilivati/odlivati vode, to se kar pozna. Vreče za prah je manjša razlika, Xiaomi ima 2.5L in po navedbah zdrži 75 dni, Dreame ima 3L in po navedbah zanimivo zdrži manj, 60 dni, preden je potrebno menjati, a to je precej odvisno kako se meri predvidevam ... Potem pa večja razlika pri tehnologiji zaznavanja prostora, Xiaomi ima najbolj napreden LDS senzor v kombinaciji s SLAM algoritom, ki je izjemno učinkovit pri zaznavanju, načrtovanju in premikanju po prostoru, Dreame po drgusi strani pa je boljši pri zaznavanju manjših predmetov zaradi RGB kamere in tudi funkcije spremljanja videa na daljavo. Sedaj pa vsak zase vse katere funkcije so komu pomembne, kar se tiče učinkovitosti čiščenja ne bo razlik, sta oba odlična. Gledano na razmerje cena, kvaliteta, učinkovitost, naprednost pa vsekakor zmaga Xiaomi ki je občutno ugodnejši in ponuja podobno uporabniško izkušnjo.
m145qv

14 Dec 2024, 18:55

Hvala za vse info
m145qv

15 Dec 2024, 12:46

Tomson, si preprican da ima xiaomi x20+ notranjo posodo za vodo? Malo berem in pisejo, da je nima in da hodi mocit krpice na vsakih pomitih 10m2 nazaj na postajo. Tudi v navodilih ni videti da bi razen posode za prah imel še posodo za vodo...

Sicer to ni problem, razen če je postaja v drugem nadstropju, potem v bistvu lahko pomiva samo tam kjer je postaja?
marko.s

15 Dec 2024, 12:54

Dober dan.

Ravno se odločam za nakup kar nekaj zadevic in me zanima, kaj pomeni ob navedeni povezavi "(Amazon affiliate povezava)"?
Tomson

15 Dec 2024, 13:38

m145qv napisal/-a:
15 Dec 2024, 12:46
Tomson, si preprican da ima xiaomi x20+ notranjo posodo za vodo? Malo berem in pisejo, da je nima in da hodi mocit krpice na vsakih pomitih 10m2 nazaj na postajo. Tudi v navodilih ni videti da bi razen posode za prah imel še posodo za vodo... Sicer to ni problem, razen če je postaja v drugem nadstropju, potem v bistvu lahko pomiva samo tam kjer je postaja?
hja, sedaj ko gledam na uradni strani res piše: "Med čiščenjem vašega doma se sesalnik vrača na postajo vsakih 10m² (več možnosti v aplikaciji), da postaja izprazni košek in umije krpe, kar zagotavlja, da so krpe sproti čiste in sveže tudi med sesanjem. Po zaključenem čiščenju tal postaja opere in posuši krpe na zraku, kar preprečuje nastanek plesni in neprijetnih vonjav."

ampak to je zgolj pač funkcija, da sesalnik med čiščenjem stanovanja umije krpice za mokro čiščenje, da ne raznaša preveč umazanije naokoli, če so zelo umazana tla ...

ker po drugi strani pa spodaj pod funkcije piše:

Mokro čiščenje:
Brisanje tal z vrtljivima krpama z dodanim pritiskom, trije nivoji izpusta vode, vračanje na postajo po svežo vodo in za čiščenje in sušenje krpic

če ne bi bilo posodice ne bi bilo možno nastavljat nivoja mokrenja ali vračanje na postajo po svežo vodo ...

in glede na to da v review članka na Techradar pišejo: "This model is equipped with four levels of suction power – silent, standard, strong and turbo – and three levels of water output for mopping." sem prepričan da ima vgrajeno posodico za vodo. Jasno, lahko da se motim (in samočistilna postaji pač bolj ali manj namoči krpico, kar ima sicer efekt le prve pol minute čiščenja), bi bilo informacijo potrebno preveriti direktno na Xiaomi, da bi bilo 100%.
Shootek

21 Dec 2024, 10:41

@Thompson kaj je sedaj bestbuy če želiš največ za najmanj denarja? Imamo trda tla, en prehod visok 1,5cm,2 mala otroka in psa.

Predvidevam da Narwal ultra za 819€? Kakšen drug predlog?

Pred časom sem mislil kupiti Rodimi Eva ampak je zdaj že zastarela verjetno.
Tomson

22 Dec 2024, 20:30

Shootek napisal/-a:
21 Dec 2024, 10:41
@Thompson kaj je sedaj bestbuy če želiš največ za najmanj denarja? Imamo trda tla, en prehod visok 1,5cm,2 mala otroka in psa. Predvidevam da Narwal ultra za 819€? Kakšen drug predlog? Pred časom sem mislil kupiti Rodimi Eva ampak je zdaj že zastarela verjetno.
Roidmi Eva je precej na nižjem nivoju kot Narwal Z Ultra ali Roborock Qrevo S. Sam bi kot nek bestbuy z Ultra samočistilno postajo vsekakor gledal enega od omenjenih modelov. Tudi Qrevo S je vrhunski za ceno. Narwal je naprednejši, občutno boljši pri izogibanju manjšim predmetom, je boljši na področju mokrega čiščenja, ima vgrajeni dve RGB kameri se lahko v živo spremlja video itd. Roborock po drugi strani ugodnejši, občutno boljši na preprogah, porabi vsaj 2x manj vode, je mogoče za las prijaznejši uporabniku.

Posodobljene kode za vse modele pa:

Roborock Curv robotski sesalnik s kodo: kajkupiticurv iz 1400€ na 1299€ SLO
Roborock S8 MaxV Ultra robotski sesalnik s kodo: kajkupiti1299 iz 1500€ na 1299€ SLO
Roborock S8 Pro Ultra rob.sesalnik s kodo: kajkupiti1049 iz 1300€ na 1049€ SLO
Roborock QRevo S robotski sesalnik s kodo: kajkupiti649 iz 850€ na 649€ SLO
Roborock S8 robotski sesalnik (črn/bel) s kodo: kajkupitis8 iz 600€ na 494€ SLO
Narwal Freo X Plus robotski sesalnik s kodo: JIMMY90 iz 349€ na 259€ SLO
Narwal Freo X Ultra robotski sesalnik s kodo: JIMMY170 iz 900€ na 729€ SLO
Narwal Freo Z Ultra robotski sesalnik s kodo: KUPITI-NARWAL iz 1000€ na 819€ SLO
Xiaomi X20+ robotski sesalnik s kodo: DHDECPMON50N iz 415€ na 367€ EU
Dreame D9 Max robotski sesalnik s kodo: gshopper30 iz 217€ na 189€ EU
Dreame D10S robotski sesalnik s kodo: KAJKUPITI10 iz 400€ na 299€ SLO
Dreame D10 Plus robotski sesalnik s kodo: kajkupitid10plus iz 350€ na 299€ SLO
Tesvor S7 Pro AES robotski sesalnik s kodo: 8EOXZRHN3X iz 289€ na 259€ EU
Tomson

29 Dec 2024, 11:14

Posodobljene kode, povezave, cene za robotske sesalnike:

Dreame D9 Max robotski sesalnik s kodo: gshopper30 iz 219€ na 191€
Narwal Freo X Plus robotski sesalnik s kodo: JIMMY90 iz 349€ na 259€
Dreame D10S robotski sesalnik s kodo: KAJKUPITI10 iz 400€ na 299€
Dreame L10S Pro robotski sesalnik s kodo: KAJKUPITI10 iz 450€ na 404€
Roborock S8 robotski sesalnik s kodo: kajkupitis8 iz 600€ na 494€
iLife T20s robotski sesalnik s kodo: - iz -€ na 267€
Tesvor S7 Pro AES robotski sesalnik s kodo: 8EOXZRHN3X iz 289€ na 259€
Dreame D10 Plus robotski sesalnik s kodo: kajkupitid10plus iz 350€ na 299€
Roborock S8+ robotski sesalnik s kodo: kajkupitis8plus iz 800€ na 699€
Xiaomi X20+ robotski sesalnik s kodo: DHDECPMON40N iz 418€ na 363€
Xiaomi X20 Pro robotski sesalnik s kodo: DHDECPMON40N iz 515€ na 456€
Xiaomi X20 Max robotski sesalnik s kodo: DHDECPMON40N iz 634€ na 576€
Roborock QRevo S robotski sesalnik s kodo: kajkupiti649 iz 850€ na 649€
Dreame L10S Ultra robotski sesalnik s kodo: kajkupitil10sultra iz 1200€ na 699€
Narwal Freo X Ultra robotski sesalnik s kodo: JIMMY170 iz 900€ na 729€
Narwal Freo Z Ultra robotski sesalnik s kodo: KUPITI-NARWAL iz 1000€ na 819€
Roborock S8 Pro Ultra robotski sesalnik s kodo: kajkupiti1049 iz 1300€ na 1049€
Roborock Curv robotski sesalnik s kodo: kajkupiticurv iz 1400€ na 1299€
Roborock S8 MaxV Ultra robotski sesalnik s kodo: kajkupiti1299 iz 1400€ na 1299€
Shootek

01 Jan 2025, 18:13

@Tomson Hvala, bom vzel preko tvojega linka Narwal Z Ultra... Je še vedno 2 letna garancija? Kako je potem z dodajanjem čistila, mora biti vedno original, ki je 20€ za 480ml, ali lahko dodaš kaj drugega.
Tomson

01 Jan 2025, 20:01

Shootek napisal/-a:
01 Jan 2025, 18:13
@Tomson Hvala, bom vzel preko tvojega linka Narwal Z Ultra... Je še vedno 2 letna garancija? Kako je potem z dodajanjem čistila, mora biti vedno original, ki je 20€ za 480ml, ali lahko dodaš kaj drugega.
drži, še vedno tukaj ekskluzivna 2-letna garancija, tale koda še aktivna, a tale cena in 2-letna garancija le za belo verzijo (ki sicer v živo deluje bolj premium od sive) :
čistilo načeloma seveda original, nisem prepričan če bi se dalo v tole original škatlico mogoče spravit tole Narwal čistilo. Načeloma bi rekel da ja, ampak nisem 100% ...
Shootek

01 Jan 2025, 21:17

Hvala,

naročeno.
Aneri

03 Jan 2025, 16:07

Pozdravljen,

Prvič kupujem robotski sesalnik. Imamo hišo, pritličje in nadstropje, po tleh vecinoma ploščice in parket v spalnicah. Preprogi samo dve in še to s kratkimi vlakni in dve kopalniški, ki pa bi jih itak umaknila pred sesanjem. Gledam predvsem take robote, ki imajo tudi možnost pomivanja tal in pa samočistilno postajo in trenutno izbiram med Narwal freo Z ultra in Roborock Qrevo Curv. Glede na to, da je kar precejšnja razlika v ceni me zanima, ali je Curv res vreden skoraj 500 evrov več. Gledala sem tuje ocene in teste in večinoma pravijo, da je boljsi v navigaciji in sesanju, nekateri tudi, da pomiva nekoliko boljše. Nimam pa občutka, koliko se to pozna v realnih pogojih. Katerega bi ti priporočal? Oziroma, ali mogoče se kakšnega drugega robota, razen teh dveh? Hvala.
ranegade

04 Jan 2025, 10:06

Pozdravljeni,

tudi sam ze zanimam za nakup robotskega sesalca. V hisi imamo laminat,parket, vinil in ploscice in se dva psa z dolgo dlako. ali obstaja kak sesalec ki bi se uspesno ubadal z dolgo dlako psov? hvala
vrossi46

04 Jan 2025, 11:01

Med temi tremi,katerega se najbolj splača, cena kvaliteta,pa da se dele dobi.
Narwal Freo X Plus
Tesvor S7 Pro AES
Dreame D10 Plus
Hvala
Tomson

04 Jan 2025, 13:23

Aneri napisal/-a:
03 Jan 2025, 16:07
Pozdravljen, Prvič kupujem robotski sesalnik. Imamo hišo, pritličje in nadstropje, po tleh vecinoma ploščice in parket v spalnicah. Preprogi samo dve in še to s kratkimi vlakni in dve kopalniški, ki pa bi jih itak umaknila pred sesanjem. Gledam predvsem take robote, ki imajo tudi možnost pomivanja tal in pa samočistilno postajo in trenutno izbiram med Narwal freo Z ultra in Roborock Qrevo Curv. Glede na to, da je kar precejšnja razlika v ceni me zanima, ali je Curv res vreden skoraj 500 evrov več. Gledala sem tuje ocene in teste in večinoma pravijo, da je boljsi v navigaciji in sesanju, nekateri tudi, da pomiva nekoliko boljše. Nimam pa občutka, koliko se to pozna v realnih pogojih. Katerega bi ti priporočal? Oziroma, ali mogoče se kakšnega drugega robota, razen teh dveh? Hvala.
Bom takole rekel, v praksi so razlike občutno manjše kot na papirju (specifikacije) kar se sesalne moči in učinkovitosti čiščenja tiče. Še najbolj najbolj pozna na overall uporabniški izkušnji, upravljanju, zanesljivosti delovanja, enostavnosti uporabe in pa načinu navigacije (prepoznavanje predmestov, načrtovanje, izogibanje, premikanje po prostoru) ... in da malo obsežneje odgovorim, ker verjetno še komu prav pride:

Kar se tiče modelov z Ultra samočistilno postajo, ki samodejno tudi upravljajo z vodo, samočistijo krpico za mokro čiščenje gre po cenovnih razredih takole (res dobri modeli bvredni nakupa):

Xiaomi X20 serija velja za dalječ najboljši poceni model, so vrhunski za res smešno nizko ceno in ponujajo že kar velik procent vsega kar najdemo pri bistveno dražjih modelih. Razlike med Xiaomi modeli predvsem na račun sesalne moči, pranje krpice s toplo ali vročo vodo, pri dražjem modelu sušenje s toplim zrakom, med njimi niso velike razlike, cenovno pa se pozna, tako da vprašanje če je Max vreden skoraj 2x več od Plus modela, ker v praksi razlik ne bo prav dosti ...
na Xiaomi 2-letna EU garancija ...

PS: trenutno za X20 Pro in X20 Max kode niso delujoče, bi morale biti, tako da sporočim dalje da uredijo, bodo kmalu aktivne ...

Naslednja stopnička pri Ultra modelih je nato Roborock Q Revo S, ki predstavlja nek bestbuy, bi rekel najboljše razmerje med vsemi lastnostmi, predvsem pa res top uporabniško izkušnjo overall:
* preko uradne Roborock Slo trgovine eksluzivno podaljšana brezplačna 2-letna SLO garancija

glede na lastnosti precej podoben model je Narwal Freo X Ultra, je malo dražji, kakšna specifikacija malo boljša, v praksi na podobnem nivoju, Roborock boljši na preprogah, malo bolj enostavno (zanesljivo delovanje) in overall uporabniška izkušnja v prid Qrevo modela, je pa tale Narwal odlična alternativa ...
* za Narwal sesalnike s KajKupiti kodo ekskluzivno brezplačna 2-letna SLO garancija

Naslednja stopnička je Narwal Z Ultra, ki pa že skoraj po vsej lastnostih, specifikacijah konkurira najdražjim Roborockom ki so skoraj 2x dražji, kar je impresivno. A v praksi seveda najdemo tudi kompromise na račun nižje cene, ko sem ga sam doma primerjal z najdražjimi Roborocki sem ugotovil slednje: "Kot prvo bi izpostavil slabšo učinkovitost čiščenja na preprogah, kjer je sesalnik zgolj povprečen, medtem ko je na ostalih področjih čiščenja nadpovprečen. Nekoliko je za to krivo čiščenje po robovih, saj sesalnik z intenzivno stransko metlico velikokrat premočno odriva smeti in na tem področju ni najboljši. Je pa res izjemen na področju mokrega čiščenja, a v primerjavi s konkurenčnimi modeli porabi občutno več vode, kar pomeni krajši čas avtonomnega delovanja brez posega uporabnika in posledično pogostejše dolivanje in odlivanje vode. Kot naslednjo zadevo bi izpostavil navigacijo. Kolikor je res izjemen pri izogibanju najmanjšim predmetom (tukaj je praktično brez konkurence), pa je pri “overall” navigiranju nekoliko za Roborock modeli, ki delujejo res 100% zanesljivo, medtem ko se Narwal tu in tam, sicer redko, nekoliko neprepričljivo premika po prostoru.

Skratka, je res dober model, eden najnaprednejših na trgu, a je nekaj kompromisov, ki bodo nekaterim kupcem pomembni, drugim ne, če pa gledamo na res ugodno ceno in kaj vse ponuja je zelo močna konkurenca najboljšim ...
* za Narwal sesalnike s KajKupiti kodo ekskluzivno brezplačna 2-letna SLO garancija

Naslednja stopnička je Roborock S8 Pro Ultra, bi rekel da v teh dražjih Ultra modelih predstavlja nek bestbuy, sploh če je zanesljivost delovanja in top uporabniška izkušnja na prvem mestu. Izjemno učinkovit model, malo manj napreden od Narwal Z in Roborock S8 MaxV Ultra ter Qrevo Curv modela, a učinkovitost čiščenja že na najvišjem nivoju:
* preko uradne Roborock Slo trgovine eksluzivno podaljšana brezplačna 2-letna SLO garancija

Proti vrhu lestvice bi postavil novi Roborock Qrevo Curv model, ki je po kakšni lastnosti celo pred S8 MaxV Ultra modelom, gre za trenutno enega absolutno najzmogljivejših robotskih sesalnikov na trgu z 18500Pa sesalne moči, gre za model ki združuje najnovejšo in najnaprednejšo tehnologijo najdražje S8 MaxV serije in nekatere lastnosti še občutno izboljšuje. Od inovativnega dviga podvozja in premagovanja ovir do 4cm. Podobno kot najdražja S8 MAxV Ultra serija ne gre pozabiti vgrajene RGB kamere ter posledično odlično izogibanje manjšim predmetom ter opcijo video klicev, nova dizajnirana rotacijska krtačka, DuoDivide Roller je izboljšana rotacijska krtačka, FlexiArm dizajn za čiščenje po robovih, glasovni asistent Rocky itd ...

Roborockov flagship model, Roborock S8 MaxV Ultra je po večini lastnosti podoben Curv modelu, kot zgoraj omenjeno kakšna lastnost pri Curv modelu še boljša (sesalna moč, premagovanje ovir), po drugi strani pa je S8 MaxV Ultra še vedno višje pozicioniran model, npr. kvaliteta materialov samočistilne postaje je občutno višja, tudi dizajn deluje v praksi bolj premium, ima še boljše algoritme navigacije po prostoru, izogibanja manjšim predmetom, S8 model ima še zaznavanje umazanije in avtomatsko pri trdovratnih madežih mokro čisti bolj učinkovito, mokro brisanje po vogalih je boljše pri S8 MaxV seriji, avtomatsko dodajanje detergenta je velika dodana vrednost ... Na koncu pa seveda stvar preferenc pri izbiri med Curv in S8 MaxV modelu, sta pa oba top modela, as good as it gets ...
Tomson

04 Jan 2025, 13:30

ranegade napisal/-a:
04 Jan 2025, 10:06
Pozdravljeni, tudi sam ze zanimam za nakup robotskega sesalca. V hisi imamo laminat,parket, vinil in ploscice in se dva psa z dolgo dlako. ali obstaja kak sesalec ki bi se uspesno ubadal z dolgo dlako psov? hvala
vsi Roborock modeli serije S8 (pa tudi Qrevo) se odlično obnesejo, še nekoliko bolje modeli z dvojno rotacijsko krtačko (celotna serija S8, tudi Q8 Max a je to je malo nižja, manj učinkovita serija). Novi Qrevo Curv z posodobljeno enojno krtačko je tudi odličen na tem področju, a kar dražji, vse povezave, kode za najnižje cene na trgu pa v namenskem članku:

https://www.kajkupiti.si/zanimivo/najbo ... lniki.html
Tomson

04 Jan 2025, 13:36

vrossi46 napisal/-a:
04 Jan 2025, 11:01
Med temi tremi,katerega se najbolj splača, cena kvaliteta,pa da se dele dobi. Narwal Freo X Plus / Tesvor S7 Pro AES / Dreame D10 Plus
vsekakor izbira med Narwal in Dreame modeloma, če govorimo o boljši uporabniški izkušnji in dobavljivost potrošnega materiala ...
  • Dreame D10 Plus robotski sesalnik s kodo: kajkupitid10plus iz 350€ na 329€ (SLO)
    * preko uradne Dreame Slo trgovine eksluzivno podaljšana brezplačna 2-letna SLO garancija
osebno bi malo dodal in vzeal tale Xiaomi model ki je overall boljši od vseh navedenih, ima že Ultra samočistilno postajo, ki je res velika dodana vrednost, tudi potrošni material je široko in ugodno dobavljiv:
Odgovori