HVALA! Naročeno..Tomson napisal/-a: ↑30 Avg 2023, 19:34takole bo šlo:
- Redmi Note 11S 4G Global 6/128GB pametni telefon s kodo: DH20OFFAugust iz 186€ na 167€ (EU)

LP
HVALA! Naročeno..Tomson napisal/-a: ↑30 Avg 2023, 19:34takole bo šlo:
- Redmi Note 11S 4G Global 6/128GB pametni telefon s kodo: DH20OFFAugust iz 186€ na 167€ (EU)
Poco F5 5G Global 8/256GB pametni telefon s kodo: DH25OFFSeptember iz 365€ na 342€ (EU)
Pozdravljen in dobrodošel na Forumu!
v tem cenovnem rangu, 512GB do 500€ ni prav nobene boljše alternative, Oneplus 11 bi bil overall še boljša opcija, ampak je 512GB že 730€ ... leto in pol star OP10 Pro tudi ni slaba opcija, je primerljiv z F5 Pro na določenih področjih, malo boljši pri foto/video, slabši po zmogljivosti (20%), podoben zaslon, a je tudi 650€ verzija 512GB, potem se raje gleda novejši OP11 ...Racman007 napisal/-a: ↑01 Sep 2023, 17:58Hvala lepa za hiter odgovor.
Preden oddam naročilo, meniš osebno, da je katera druga opcija boljša v tem cenovnem razredu, gledano na celoten paket - price/performance? Precej mi pomeni dobra kamera, bi pa rad telefon imel vsaj ene 4 leta.
Moram priznati, da sem bil z redmi note 8 pro zelo zadovoljen, vendar po 5ih letih je baterija na telefonu, ki ga intenzivno uporabljam tudi kot "delovno kljuse", preprosto izgubila preveč in mi zdrži le še kakšen 3-4 ure preden sem prisiljen poseči po powerbanku ali iskati vtičnico![]()
do 150€ sta najboljše opcije Redmi Note 12 ali Poco M5S. Oba občutno boljša od Note 11.
pri 300€ kaj overall občutno boljšega ni, je pa kakšen model ki je na določenih področjih boljši:
žal ne obstaja ... ali občutno večji budget, 800€+ ali pa nižja hitrost polnjenja ...
hmm... se pravi si 100% lociral težavo in to je slab signal mobilnega interneta ... Nastavitev baterije, v tem smislu tudi že poizkusil?AlesS napisal/-a: ↑19 Sep 2023, 11:51lp, preko tvojega linka kupil že kar nekaj xiaomijev, vsi daljo kot šus, zadnji mi pa nagaja. Gre za Redmi Note 12 pro +, pri slabem mobilnem signalu mi izprazni baterijo prej kot v dveh urah (če izklopim mobilne podatke, je ok). Poskuisil že vse, od reseta, tovarniške ponastavitev, odstranitve vsega bloatwera, brisanje casha, nastavitve baterije,... Danes grem zamanjat še sim kartico, če ne bo bolje bi zadevo reklamiral. Mogoče imaš kak predlog, da ne bi telefona vračal? Hvala
Oneplus 10 Pro je sicer starejši model, sicer pa na nekaj področjih boljši, na kakšnem slabši, sta pa do neke mere kar primerljiva modela. Poco je občutno zmogljivejši (cca. 20%) ima novejši, bolje optimiziran čipset, se malo manj greje. Oba vrhunska zaslona, Oneplus je LTPO2, Poco po drugi strani malo višja svetilnost in 68B vs 1B (colors) ... Oba z IP certifikatom a Oneplus IP68, Poco IP53. Poco sicer malo večjo baterijo a zaradi zmogljivejšega čispeta 5% slabša avtonomija delovanja, Oneplus malo hitrejše polnjenje, tako žično kot brezžično (80W vs 67W in 50W vs 30W). Na področju fotografije je Oneplus malo v prednosti. Skratka, so področja kjer je boljši Poco in področja kjer je boljši OP. Čas posodobitev bo kljub starosti OP modela enak, ker OP ponuja 3 Android posodobitve in 4 leta varnostnih posodobitev, Xiaomi pa 2 Android posodobitvi in 3 leta varnostnih posodobitev. Gledano overall torej OP malo v prednosti, le pri zmogljivosti in boljši termiki, delno pri zaslonu je Poco v prednosti. Dobra alternativa glede na omenjene prioritete pa Google Pixel 7 za 530€. Je dražji a občutno boljši na področju fotografije od obeh, tudi kar se nadgradenj tiče ...
Tomson napisal/-a: ↑19 Sep 2023, 11:59hmm... se pravi si 100% lociral težavo in to je slab signal mobilnega interneta ... Nastavitev baterije, v tem smislu tudi že poizkusil?AlesS napisal/-a: ↑19 Sep 2023, 11:51lp, preko tvojega linka kupil že kar nekaj xiaomijev, vsi daljo kot šus, zadnji mi pa nagaja. Gre za Redmi Note 12 pro +, pri slabem mobilnem signalu mi izprazni baterijo prej kot v dveh urah (če izklopim mobilne podatke, je ok). Poskuisil že vse, od reseta, tovarniške ponastavitev, odstranitve vsega bloatwera, brisanje casha, nastavitve baterije,... Danes grem zamanjat še sim kartico, če ne bo bolje bi zadevo reklamiral. Mogoče imaš kak predlog, da ne bi telefona vračal? Hvala
https://www.androidinfotech.com/45484-f ... -pro-plus/
[/quote
Sem storil vse po navodilih, edino še zadnjo stvar pod točko 9 in 10 še nisem izpeljal. Poglej imam 2 pocota in redminote 11, nobeden nima težav s signalom, ta zadnji redminote 12 pa zelo hitro izgubi signal, če karikiram, ga dam v torbo ali se vsedem v avto pa signal izgine. Potem pa išče in išče pa ne najde in baterijo izprazni (večkratni reset oz vklop in izklopi airplane mode, potem spet najde signal) Če mobilne podatke izklopim, zadeva deluje baterija se ne prazni. Javim, če bo kaj drugače z menjavo sim kartice.
Pozdravljen in dobrodošel na Forumu!mats napisal/-a: ↑21 Sep 2023, 10:20Živjo Tomson, kot vedno, super vsebina na tem blogu! Zanima me tvoje mnenje kateri izmed spodnjih bi bil za moje potrebe najboljša izbira - foto/video kreator, a včasih je krasno postopek skrajšati in za potrebe socialnih medijev pritisniti kako fotko in filmček tudi iz roke.
Xiaomi - https://tradingshenzhen.com/en/xiaomi-1 ... affp=61454
Oppo - https://tradingshenzhen.com/en/oppo-fin ... affp=61454
OnePlus - https://tradingshenzhen.com/en/oneplus- ... affp=61454
Kako je pri vsakem od njih s programsko opremo, ki jo navajajo, je za uporabo v eu? Trading Shenzhen kot berem je zaupanja vreden, kaj pomeni priloženi EU adapter, se z njim lahko polni pri teh 100W hitrostih, kako je s tem? Trenutno je v slo akcija samsung s23, nevem ali pri kameri pride v ta rang? Lepa hvala in vse dobro!
Forumu seveda, ne pa bloguTomson napisal/-a: ↑21 Sep 2023, 11:02Pozdravljen in dobrodošel na Forumu!mats napisal/-a: ↑21 Sep 2023, 10:20Živjo Tomson, kot vedno, super vsebina na tem blogu! Zanima me tvoje mnenje kateri izmed spodnjih bi bil za moje potrebe najboljša izbira - foto/video kreator, a včasih je krasno postopek skrajšati in za potrebe socialnih medijev pritisniti kako fotko in filmček tudi iz roke.
Xiaomi - https://tradingshenzhen.com/en/xiaomi-1 ... affp=61454
Oppo - https://tradingshenzhen.com/en/oppo-fin ... affp=61454
OnePlus - https://tradingshenzhen.com/en/oneplus- ... affp=61454
Kako je pri vsakem od njih s programsko opremo, ki jo navajajo, je za uporabo v eu? Trading Shenzhen kot berem je zaupanja vreden, kaj pomeni priloženi EU adapter, se z njim lahko polni pri teh 100W hitrostih, kako je s tem? Trenutno je v slo akcija samsung s23, nevem ali pri kameri pride v ta rang? Lepa hvala in vse dobro!
Kar se tiče telefonov gledano overall, med omenjenimi Xiaomi in Oppo z enako zmogljivostjo, pač res top nivo, Oneplus pa tik za njima, a nekje 10% manj zmogljiv, še vedno pa flagship čispet. Vis odličen zaslon, a Oppo tukaj najslabši, Xiaomi in OP pa najboljša a na različnih področjih, Xiaomi daleč najvišja svetilnost kar zunaj pride res prav, OP pa novejši LPTO3 zaslon z dinamičnim RefreshRate, a tukaj razlik v praksi med Xiaomijem ne bo prav dosti, predvsem ker je Xiaomi kljub LPTO1 še vedno učinkovitejši pri porabi energije. Baterije so podobne, a zaradi različnih čispetov in softvera so razlike pri avtonomiji. Najboljši je Xiaomi, 5-10% slabši OP, medtem ko je Oppo nekje vmes. Skratka, vsi precej solidni. Hitrost polnjenja pa najhitrejši Xiaomi, najpočasnejši Oppo, OP pa vmes. Kar se torej tiče telefonov generalno gledano vsi na skoraj flagship nivoju, Xiaomi ima še IP68 certifikat, druga dva IP64. A za omenjeno vsi več kot primerni.
Kar pa se tiče fotografije in videa, občutno najboljši je Oppo, potem Xiaomi in nato Oneplus. Konkretneje pa takole:
Kar se tiče OSa in vmesnika, pri Xiaomiju se obvezno vzame Xiaomi EU-ROM, je potem komplet v slovenščini vse skupaj, imam sam, super deluje. Slaba stran pri Xiaomiju je podproa B20 in N7 omrežju, ki je ni pri CN verziji. V praksi to le pomeni da na kakšnem območju ne bo polnega prenosa podatkov. Oppo po drugi strani ima podporo za vsa mobilna omrežja v Sloveniji, je pa jezikovno le ANG. Oneplus pa tudi s podporo vsem omrežjem in tudi komplet v slovenščini.
Ker so tole CN verzije je pri vseh CN električni priključek, poleg pa je CN-EU adapter in jasno, polnijo se vsi telefoni tudi v SLO z max hitrostjo.
Kar se tiče Samsung S23 modela, na področju fotografije in videa je daleč za Oppo modelom, pri fotografiji tudi kar nekaj za Xiaomi in Oneplus modelom, pri videu je pa pred njima a še vedno občutno za Oppo modelom ...
Overall glede na omenjeno področje fotografije in če gledamo še na telefone in lastnosti torej Oppo -> Xiaomi -> Oneplus -> Samsung
Pri budgetu 200-250€ bosta Redmi Note 12 Pro 5G in Poco X5 Pro 5G eni boljših opcij. Poco je malo dražji, sicer zelo podoben, a mogoče za las boljša opcija overall, sploh software je boljši. Blizu budgeta pride še občutno zmoljivejši Poco F4 (je 45% zmogljivejši), malo boljša avtonomija baterije zaradi bolje optimiziranega čipseta, malo boljši sistem kamer, tako da v tem budgetu sigurno ponuja največ za ceno!
Akcij 2-za-1 pa dandanes skoraj ni več, sploh tam, kjer so že v osnovi cene najnižje, z izkoriščenimi kodami za popust, tako da sami vedno poiščemo najnižje cene, pri preverjenih trgovinah, s katerimi že leta sodelujemo in so tudi preverjeno najnižje cene na trgu.@Tina
Pozdravljeni. Prosila bi za pomoč/nasvet saj v poplavi izdelkov se ne morem odločiti. Potrebujem nov telefon. Naj povem, da telefon uporabljam za klice in sporočila ter fotografiranje (brez selfijev). Torej potrebujem telefon z dokaj OK kamero in v cenovnem rangu do 300€. Je to mogoče? Je v višjem cenivnem rangu kamera res bistveno boljša? Kaj mi lahko priporočite? Če pa je kje še kakšna akcija 2 za 1, bi bilo neverjetno, saj bi tudi možu koristil nov telefon. Z veseljem pričakujem vaš odgovor. Lep pozdrav, Tina
Kar se tiče kamere, je Xiaomi 13 superioren vsem ostalim navedenim, na drugem mestu je potem Realme, kar blizu zadaj pa Redmi in Poco. Kar se tiče zmogljivosti tudi superioren Xiaomi 13, Poco in Realme nekje 30% manj zmogljiva, Redmi pa še polovico manj zmogjiv od omenjenih dveh. Stabilno delovanje bo na vseh, seveda pa bo uporabniška izkušnja na malo daljši rok boljša pri zmogljivejšem modelu, za Android namreč vemo, da po pol leta več ni tako odziven kot na začetku, pomaga pa potem tovarniški reset telefona. KAr se tiče avtonomije baterije je najboljši Poco model, takoj za njim Realme model, Xiaomi 13 je nekje 5-10% slabši, ni velike razlike, Redmi pa je kar nekje 25% slabši na tem področju. Je pa najhitrejši kar se polnjenja tiče z 120W, ostali trije se polnijo pri 67W. Xiaomi 13 edini z brezžičnim polnjenjem. Xiaomi 13 je edini z IP68 certifikatom, Poco in Redmi imata IP53 certifikat, Realme je brez. Xiaomi ima še bistveno boljši zaslon v smislu max svtilnosti, sicer vsi 120Hz AMOLEDi.
Tomson (ali pa kdo drug, ki je že naročal), bi mi znal povedat, ali je polnilec priložen ali ne, pri M5S? Pri opisu kaj vsebuje paket, je naveden samo usb C kabel, na sliki pa je tudi polnilec?Tomson napisal/-a: ↑13 Sep 2023, 00:44do 150€ sta najboljše opcije Redmi Note 12 ali Poco M5S. Oba občutno boljša od Note 11.
V primerjavi s M5S ima Note 12 večji 6.67" zaslon (vs 6.43"), 120Hz osveževanje (vs 60Hz) in višjo svetilnost (1200nits vs 1100nits) od M5s modela, a slednji je zmogljivejši (20%), ima boljši zvok, boljši sistem kamer in občutno boljšo avtonomijo baterije (15%) ... Galaxy ni konkurenčen na nobenem področju.
Poco M5S Global 4/128GB pametni telefon s kodo: gshopperm5s iz 167€ na 148€
Poco M5S Global 6/128GB pametni telefon s kodo: gshopperm5s iz 174€ na 155€
Redmi Note 12 (4G) 4/128GB pametni telefon s kodo: DHGATESEP20 iz 161€ na 142€ (EU)
je priložen tudi polnilec, 33W polnilec in USB-C kabel ...Milan napisal/-a: ↑24 Sep 2023, 17:43Poco M5S Global 4/128GB pametni telefon s kodo: gshopperm5s iz 167€ na 148€
Poco M5S Global 6/128GB pametni telefon s kodo: gshopperm5s iz 174€ na 155€
Redmi Note 12 (4G) 4/128GB pametni telefon s kodo: DHGATESEP20 iz 161€ na 142€ (EU)
Tomson (ali pa kdo drug, ki je že naročal), bi mi znal povedat, ali je polnilec priložen ali ne, pri M5S? Pri opisu kaj vsebuje paket, je naveden samo usb C kabel, na sliki pa je tudi polnilec? Hvala
govorimo o novem Redmi Note 13, CN verziji? ker Global verzije še ni, telefon bil uradno pred nekaj dnevi šele napovedan ... Global verzije namreč še kar nekaj časa ne bo:
Hvala za podroben odgovor.Tomson napisal/-a: ↑24 Sep 2023, 14:46Glede podpore sotverskih posodobitev je precej odvisno tudi od modela do modela, ne samo znamke. Tudi Xiaomi je letos napovedal podporo malo višjim serijam do 5-let, npr. že za nova 13T in 13T Pro bo 4 leta OS posodobitev in 5-let varnostnih posodobitev. Cenejše Redmi linije pa zankerat ostajajo pri 2-letih. Realme podobno kot Xiaomi, oz. še malo slabše, za vse njihove modele zagotavlja 2 OS nadgradnji in 3leta varnostnih nadgradenj, razen za nižje serije. Nekateri dražji modeli pa imajo zagotovljeno 3 OS nadgrandnje in 4-lelta varnostnih posodobitev. Oppo in Oneplus za dražje serije zagotavljata 4 OS in 5-let varnostnih nadgradenj. Podobno Samsung, za njihove flagship modele 5 OS in 5-let varnostnih nadgradenj. Žal pa vsi proizvajalci max ponujajo le za dražje serije.
Xiaomi Mi 11 Ultra je res ostal brez nadgradenj, a mene osebno niti ne moti, odkar sem ga dobil namreč še nisem naredil niti ene nadgradnje, pa vidim da me čaka MIUI 14 nadgradnja, ki se ponuja kar preko OTA kljub EU ROMu in ker nisem prepričan kako bo šlo, raje pustim, po principu če dela, ne popravljalj!
kar se tiče primernega modela ki bi ti ga lahko nadomestil. Mi 11 Ultra sicer nima 10x optičnega zooma, ima 5x optični zoom (5x telephoto kamera). Če zoom res veliko pomeni pa vsekakor Samsung S23 Ultra, ki ima pa res 10x optični zoom in tudi nasplošno sodi med najboljše telefone na področju fotografije. Se ga dobi že kar ugodno, če se malo za rabljenimi pogleda ... ali pa Google Pixel 7 Pro z 5x optičnim zoomom ...
Magic 5 Pro se dobi najugodneje na amazon.es, bistveno ugodneje kot na ostalih Amazonih, sam neki s temi plačili na ES ne dela, vsaj pred meseci sem imel težave ni šlo ... sicer pri Honorju vse ok glede Androida ...
od manjših do 300€ kaj sile pametnega ni, le cenejše serije, ki pa niso ne vem kaj ... vačsih se je dobil Xiaomi 13 Lite okoli 300€, a ga trenutno ni pod 420€ ... mogoče Samsung Galaxy A54 z 6.4" ki je malo čez budget, Google Pixel 6A je majhen pri 6.1" a tudi proti 400€, Oneplus Nord 2T je zopet čez budget z 6.43" zaslonom, Sony Xperia 10 V je tudi solidna z 6.1" a tudi kar nad budgetom, Motorola Edge 30 Neo je še kar ok telefon z 6.28" se dobi do 300€ ...
Počakam do decembra in naročim.Tomson napisal/-a: ↑25 Sep 2023, 20:18Magic 5 Pro se dobi najugodneje na amazon.es, bistveno ugodneje kot na ostalih Amazonih, sam neki s temi plačili na ES ne dela, vsaj pred meseci sem imel težave ni šlo ... sicer pri Honorju vse ok glede Androida ...
- Honor Magic 5 Pro 12/512GB pametni telefon za 849€ (EU)