Drži, do OP13 so bile vedno CN verzije z GlobalROM in so iz uporabnuiškega vidika bile praktično identične Global verziji. Model OP13 ni šlo flashati na GlobalROM, z novim OP15 pa je očitno spet možno, tako da bo verjetno tale CN Global verzija res hud nakup pri okoli 550€.gregor napisal/-a: ↑17 Nov 2025, 12:55
Sem sedaj pogledal kakšno oznako je imal moj OP12, ko sem ga nabavil na Gshopper:
OnePlus 12 Global ROM OxygenOS
Torej je bil global rom, kar ni isto kot global version. Amapak za razliko od OP13, če se ne motim, je potem šlo brez problema spremeniti telefon na global version, torej sedaj vse deluje brez posebnosti (banke, google play, OTA posodobitve, android auto...).
Telefon je še vedno odličen.
Pri OP13 pa so zaklenili CN verzijo in potem ni šlo spremeniti na GLOBAL. Če se motim, me prosim popravite. Oz morda bolj pravilno, CN verzija je imela drugačno drobovje kot GLOBAL.
Pametni telefoni
Če bo res 550 EUR in če se izkaže da je CN = GLOBAL, potem bo ta telefon prodajna uspešnica.
Ker drugače je ta telefon prava "zverina" na vseh področjih razen kamere. In ekran malo manjša resolucija, verjetno neopazna, oz malo opazna.
Ampak bi takoj dal 100 EUR... zraven za boljšo kamero.
Bo vsekakor pred nakupom potrebno počakati na zanesljive informacije glede CN -> GLOBAL.
Meni se nikamor ne mudi..., šele prihodnje leto pride na vrsto, verjetno...
LP
Ker drugače je ta telefon prava "zverina" na vseh področjih razen kamere. In ekran malo manjša resolucija, verjetno neopazna, oz malo opazna.
Ampak bi takoj dal 100 EUR... zraven za boljšo kamero.
Bo vsekakor pred nakupom potrebno počakati na zanesljive informacije glede CN -> GLOBAL.
Meni se nikamor ne mudi..., šele prihodnje leto pride na vrsto, verjetno...
LP
je že pod 550€, tako da gledano overall za takšno ceno vsekakor res bomba od telefona, je pa tudi meni zelo škoda sistema kamer, ker mi je fotografija precej pomembna. Kolikor sam gledam teste fotografija ni prav katastrofa, je do določene mere blizu OP13, a generalno slabše od OP13 (so strojno leče slabše in tudi profili procesiranje/postprodukcije so sedaj drugačni) in vsekakor ni več top5, kar je res škoda ...
- Oneplus 15 CN (Global ROM OxygenOS OTA) 12/256GB telefon s kodo: gshopper100 iz 651€ na 540€
Hvala!Tomson napisal/-a: ↑17 Nov 2025, 14:22kontakt v trgovini pravi, da je s strani tovarne dobil informacijo, da tudi Global/International verzija ne bo imela eSIM, kar mi je zelo nenavadno, sem vprašal če je 100% pa je rekel da so mu tako potrdili na Oneplus. Sem ga prosil, da ob priliki še enkrat preveri...marko.s napisal/-a: ↑17 Nov 2025, 10:47Potem bo isto sranje kot je bilo z OP12 in OP13 CN verzijami, Same težave z bodočimi nadgradnjami, ko bi bilo treba vsako posebej prirediti, pa tega nihče ni delal. Če telefonu ne dela eSIM, potem po moji logiki enostavno ni isto drobovje. In gotovo se bo to še pokazalo v prihodnosti. Saj pa ni GLobal verzija toliko dražja kar brez veze?
Bo treba kar počakati Global verzijo in potem pretehtati, ali se splača.
To bi mi potem zelo olajšalo izbiro in niti slučajno ne bi kupil OP15. Tudi tako se lahko razreši dilema