Tomson hvala za pomoč! Sem vzel Samsunga, ki je bil prvotno mišljen.
Sedaj ko ga uporabljam pa me zanima, če mogoče veste ali je normalno, da je so vogali malce bolj svetli, ko je ozadje črno ob gledanju?
Tomson hvala za pomoč! Sem vzel Samsunga, ki je bil prvotno mišljen.
glede na omenjeno bosta najboljši, dokaj primerljivi opciji z VA panelom:Zudo93 napisal/-a: ↑14 Feb 2021, 14:42Živjo, malo razmišljam da bi stari tv (47") malo upgradal na 65". Razdalja gledanja je cca 3,5m. Glede slike nerabim nekega presežka tako da imam tudi budget nastavljen na cca 700€ (če je cenej se sploh ne bom pritoževal ) oz kakšen € več če je res bistvena razlika. Gleda se pa povečini normalno tv največkrat HD programi, sem pa tja kakšen film ampak nikoli v neki hudi ločljivosti, ker imamo švoh internetno povezavo Hvala za vse nasvete!
to je "light bleed / blooming" ki je povsen normalen pojav pri VA/IPS panelih, uhajanje svetlobe po vogalih, ker pač gre za LED osvetlitev, potem pa še kvaliteta panelov, ki je pri cenejših modelih kar loterija, jasno, višje ko se gre po cenovnem rangu, boljšo uniformiranost imajo paneli, pa tudi boljšo tehnologijo ki odpravlje vse težave povezane z osvetlitvijo, a tudi najdražji LCD model bo imel nekaj uhajanja svetlobe, ne bo primerljiv z OLED panelom, je pa včasih tudi malo od sreče odvisno. Če prilepiš kakšno foto lahko pogledam ali je pretirano in za reklamirat ali v mejah normale ...
do neke mere kar primerljiva TVja, Samsung z VA "QLED" in Philips z MVA panelom, ki je recimo nek kompromis VA in IPS panela. V praksi se oba obneseta precej dobro in podobno v svojem cenovnem rangu kar se kvalitete slike tiče, ima pa Philips malo več softverskih težav, je slabša uporabniška izkušnja. Načeloma se ne zgreši ne z enim ne z drugim, recimo prednost Philipsa Ambilight če igra vlogo, Samsung pa višje kontrastno razmerje ...Domen napisal/-a: ↑16 Feb 2021, 13:19Pozdravljeni, rabil bi nasvet, kateri TV!!
https://edigital.si/led-tv-sprejemniki/ ... or-p774034
ali
https://edigital.si/led-tv-sprejemniki/ ... or-p743727
Katerega priporočate, je boljši? Gledamo TV cca 2-3 ure dnevno - zvečer! razdalja cca 2-3m hvala l.p. Domen
Tomson napisal/-a: ↑16 Feb 2021, 20:04glede na omenjeno bosta najboljši, dokaj primerljivi opciji z VA panelom:Zudo93 napisal/-a: ↑14 Feb 2021, 14:42Živjo, malo razmišljam da bi stari tv (47") malo upgradal na 65". Razdalja gledanja je cca 3,5m. Glede slike nerabim nekega presežka tako da imam tudi budget nastavljen na cca 700€ (če je cenej se sploh ne bom pritoževal ) oz kakšen € več če je res bistvena razlika. Gleda se pa povečini normalno tv največkrat HD programi, sem pa tja kakšen film ampak nikoli v neki hudi ločljivosti, ker imamo švoh internetno povezavo Hvala za vse nasvete!
https://www.moj-tv.com/artikel/led-tv/s ... 7022/65164
https://www.moj-tv.com/artikel/led-tv/tcl-65p715/65015
natančnost barv je žal podpovprečna:While it’s probably not going to hit the right note for home cinephiles – it’s black level performance and blooming issues are too obvious – but there’s no doubt many will appreciate the sheer bang for buck.
ampak kot zaključijo na TR, za ceno overall dobra opcija, jasno, pri tej ceni so neki kompromisi pri vseh znamkah in modelih:...buyers more interested in 4K big-screen thrills than out-and-out accuracy may not be unduly bothered by the colour accuracy issues. If, however, you were hoping for colour-accurate, vivacious HDR in a cut-price package, then keep hoping – this isn’t the holy grail you were searching for.
med omenjenima Samsung in Hisense, tako overall, eden ali drugi, z nobenim ne zgrešiš, če gledaš dosti športa bo Hisense boljši zaradi 120Hz zaslona in če ne bo dosti gledanja zvečer v zatemnjenem prostoru tudi slaba uniformiranost zaslona ne bo velik problem ...This Hisense model offers terrific overall value, particularly if you want to kick-back with the latest FIFA, or invite your mates round to watch the big game. It’s less suitable for serious home cinema use – that tendency to bloom and halo is unlikely to endear itself to serious cinephiles.
ufff.... huda dilema, dva odličnaOLEDa ... LG je generacijo novejši, a tudi Panasonic podpira vse najnovejše standarde. Zdaj če bi bil LG CX model bi bila dilema še malo večja, ker bi bila bolj primerljiva po kvaliteti slike, tako pa bi se sam (priznam, tudi zaradi naklonjenosti znamki, Panasonicu, ki res delajo top top TVje) nagnil k slednjemu. Dejstvo je, da z nobenih od omenjenih ne zgrešiš, če pa ti je "true to the source" ter naravna, malo mehkejša slika povščeči, bo Panasonic malo boljša opcija. Ampak, govorimo o niansah, oba sta odlična, sploh v zatemnjenem prostoru, sicer pa bo Panasonic malo boljši, ker ima višjo svetilnost (700nits vs 600nits) ...
Pozdravljen in dobrodošel na Forumu!igormuri napisal/-a: ↑20 Feb 2021, 16:19Pozdravljeni,
Mene pa zanima ta izbira in ali obstaja v takšni kvaliteti tudi kaj cenejšega. Prostor je zelo svetel čez dan ampak je možnost zatemnitve. Zvečer uporabljamo rahlo svetlobo. Tv je gledan iz razdalje 3-3,5 metrov. Ali je velikost ekrana pravilna?
https://www.harveynorman.si/tv-sprejemn ... led55bx3lb
LG OLED TV OLED55CX3LA
Hvala za odgovor in lep pozdrav
Igor
Pozdravljen in dobrodošel na Forumu!gregor010 napisal/-a: ↑21 Feb 2021, 18:00Pozdravljeni.
Kupujem nov TV za gledanje risank, dnevnika, rednega programa, obcasno kaksen film. Razdalja med kavcem in tv 3.5m do 4m. Sedaj imamo 10 let star 42" philips. Na tv se ne spoznam kaj dosti, razen da je oled bolj kontrasten in producira boljso crno, led pa ima visjo svetilnost? Ena stena v dnevni sobi je v celoti iz oken tako da na tv sije veliko svetlobe. Glede na svetlo sobo, razdaljo do tv in proracun do 1500 eurov, kaj bi priporocali? Sam predvidevam da Oled ne, saj za ta denar ne bi dobil zadostno velik ekran?
Glede na to, da je proracun za tv narasel iz 1000 ze na 1500 preko te meje res ne bi sel... Glede na to pa da bi izkoristil teh 1500 ali je mogoce vredi izbiraTomson napisal/-a: ↑21 Feb 2021, 18:42Pozdravljen in dobrodošel na Forumu!gregor010 napisal/-a: ↑21 Feb 2021, 18:00Pozdravljeni.
Kupujem nov TV za gledanje risank, dnevnika, rednega programa, obcasno kaksen film. Razdalja med kavcem in tv 3.5m do 4m. Sedaj imamo 10 let star 42" philips. Na tv se ne spoznam kaj dosti, razen da je oled bolj kontrasten in producira boljso crno, led pa ima visjo svetilnost? Ena stena v dnevni sobi je v celoti iz oken tako da na tv sije veliko svetlobe. Glede na svetlo sobo, razdaljo do tv in proracun do 1500 eurov, kaj bi priporocali? Sam predvidevam da Oled ne, saj za ta denar ne bi dobil zadostno velik ekran?
glede na oddaljenost bo 65" vsekakor na mestu, bi šlo tudi več brez težav, a potem je že kompromis glede kvalitete slike, bo pa glede na trenutni 42" že nov 65" veeelik napredek!
sam osebno bi sigurno brez nadaljnega takole, če le gre še 100€ višje:
https://www.harveynorman.si/tv-sprejemn ... led65bx3lb
https://www.moj-tv.com/artikel/led-tv/l ... 5bx3/64883
OLED je kar se kvalitete slike tiče superioren VA in IPS panelom, tukaj ni dileme, res pa imajo LCD modeli višjo svetilnost in kakšni tudi zaradi sloja preko zaslona manj odsevov pri direktni svetlobi, a tukaj ni večjih razlik. Če torej pogledamo najboljšo LCD alternativo pa Samsung Q80 QLED za kar občutno nižjo ceno:
https://www.moj-tv.com/artikel/led-tv/s ... q80t/64441
še malo boljši bi bil Samsung 65Q90 ampak je cenovno že 2000€ ...
se pravi primerjava na področju kvalitete slike je vsekakor v prid LG OLEDa, če primerjamo sicer pa takole:
kar se tiče svetilnosti in reflekcij ob svetlobi pa takole:
Živjo!Tomson napisal/-a: ↑19 Feb 2021, 22:04ufff.... huda dilema, dva odličnaOLEDa ... LG je generacijo novejši, a tudi Panasonic podpira vse najnovejše standarde. Zdaj če bi bil LG CX model bi bila dilema še malo večja, ker bi bila bolj primerljiva po kvaliteti slike, tako pa bi se sam (priznam, tudi zaradi naklonjenosti znamki, Panasonicu, ki res delajo top top TVje) nagnil k slednjemu. Dejstvo je, da z nobenih od omenjenih ne zgrešiš, če pa ti je "true to the source" ter naravna, malo mehkejša slika povščeči, bo Panasonic malo boljša opcija. Ampak, govorimo o niansah, oba sta odlična, sploh v zatemnjenem prostoru, sicer pa bo Panasonic malo boljši, ker ima višjo svetilnost (700nits vs 600nits) ...
tudi takole je pri BX modelu:
The mid-spec A7 Gen 3 processor in the BX means the picture isn’t quite as accomplished as that of the CX, with some video noise in darker scenes and occasional motion issues.
Po drugi strani pa bo LG boljši za gaming (Xbox/PS), tudi hitro hitro gibanje, bo LG malo ostrejša slika ...
Mislim, da bo kar lg 55cx3, res, da nebo za igranje, bo za uživanje v filmih in serijah.Tomson napisal/-a: ↑23 Feb 2021, 11:41Velikost TVja (ne glede na razdaljo) je lahko precej relativna zadeva, od zastavljenega budgeta, pa ali raje manjši boljši TV ali večji slabši, pa do pogojev v prostoru, ki določajo max možno velikost, do navad ljudi, nekateri enostavno ne želijo velike TVja itd. Skratka težko je govorit kaj je za koga najbolje, sam lahko govorim le iz osebnih izkušenj, kaj je meni najbolj optimalno, kar pa ne pomeni da bo za vse enako. Sam sem kar filmoljub in dam res precej na kvaliteto slike in tudi dobro filmsko izkušnjo, ki je pogojena tako z velikostjo, kvaliteto TVja, kot tudi z dobrim ozvočenjem) raje ne zapišem koliko sem lani porabil za ozvočenje, lol).
Ali bo 55" dovolj za 3.5m razdalje? sigurno bo dovolj. Ali bi bil 65" TV bolj primeren za 3.5m. Sigurno. Sedaj pa odvisno od vaših potreb, navad, želja in zmožnosti. Če je prostora za max 55" je škoda razmišljat kaj bi če bi. Pač to gre in pika, sedaj pa se le izbere optimalni 55" model glede na budget in želje, navade gledanja.
Pozdravljen in dobrodošel na Forumu!kahac napisal/-a: ↑04 Mar 2021, 19:25Tudi jaz se spravljam k menjavi. Niti ne toliko zaradi same slike saj mi trenutni TV (Samsung 2015 55 col, rang okoli 1000 EUR) še služi.
Nadgradil bi na večjo velikost 65 inch in na android TV saj se želim znebiti telemachove EON škatle , kjer poleg tv uporaljam tudi KODI s katerim se priključim na domaži ASUSTOR strežnik, in oboje imeti v TV.
Zanimajo me vaše izkušnje glede tega:
Ali je android vgrajen v TV dovolj dober da bo KODI normalno deloval in se priključil na mrežo?
Thomson v enem izmed postov sem prebral , da uporabljaš Nvidia shield - predvidevam da je to izboljšana verzija Android TV. A to zaradi tega ker je android v samem TV še preslab ali je kaj drugega?
Ali KODI deluje tudi v kakem drugem pametnem OS, npr Samsungovem, Panasonic, LG..?
Ima že kdo kako mnenje o SHARP ovem android TV? https://www.mediamarket.si/ads/sharp_65 ... _3606.html
Pozdravljen in dobrodošel na Forumu!Yourself napisal/-a: ↑11 Mar 2021, 06:25Pozdravljeni,Zaradi prenove stanovanja se bo šlo v nakup novega televizorja. Budget je nekje 800€. Prostora je za 55" eventuelno 65" zaslon. Ampak po vsej vrjetnosti 55". Kot gledanja pa naj nebi bil večjinkot 30°. Nisem ravno zahteven uporabnik ampak useeno nebi kupil nek "cheep shit".. Televizor bo večinomo za gledanje filmov mogoče kakšna urca na teden kakšn PS. Najlepša hvala za odgovor v naprej..
Si me prepričal v LG 65BX3 OLED , namesto KODI-ja bom pa prešaltal na PLEXTomson napisal/-a: ↑09 Mar 2021, 22:20lahko mi sporočiš (pošlješ) na ZS, konkretno kakšno datoteko H265 pa preizkusim na Android TVju, da bo 100%. Primerjat TVje v trgovini skoraj nima smisla, prvič ker so vsi nastavljeno na neke demo načine, max svetilnost, našpičene barve in kontraste in še ambient, izjemno močna osvetlitev, skratka pogoji ki jih doma nikoli ni in pri takšni svetlobi niti pod razno ne vidimo kontrastnih razmerij, prikaz črne, light bleed in podobno ...
bistvo OLEDa in njihov glavni atribut je seveda kvaiteta slike in zgolj zaradi omenjenega so vredni višje cene. Razlika v zatemenjem prostoru je res zelo opazna ... če so finance, ne razmišljaj, OLED, ti ne bo žal!
Živjo!
Pozdravljen in dobrodošel na Forumu!Vidra napisal/-a: ↑20 Mar 2021, 22:44Živjo!
Odločam se za nakup novega TV, ki se bo uporabljal za gledanje televizije in filmov preko TV boxa in kot računalniški monitor - v glavnem obdelava slik, surfanje, nekaj igranja iger. Ogledana imam pa Samsung QE43Q60T (470€) in Panasonic TX-43HX710E (470€).
Panasonic ima Android. Se da preko GooglePlay inštalirati in gledati XploreTV od A1?
Sta vredna 50% razlike v ceni gleda na Samsung UE43TU7199 (310€) ali LG 43UN7400 (330€)?
Kaj pa SAMSUNG UE43TU8502 (413€), ki je cenovno nekje vmes?
Vnaprej hvala za nasvete!
Sony model ima IPS panel, bi ga osebno izločil, če ni potrebe po širših vidnih kotih, ker prikaz črne in kontrastno razmerje je neprimerno slabše kot na VA panelih. Za Toshibo žal ni podatka o vrsti panela, niti ne najdem kakšnega testa, tako da težko komentiram, pa tudi nasplošno Toshiba modeli niso kakšen presežek. Razlika pri Panasonicu med serijo 7 in 8 seveda je, sicer oba VA panela, a je HX800 vsekakor vreden višje cene, serija 7 je namreč dober, povprečen TV, serija 8 pa top TV za ceno, tako da moj predlog vsekakor omenjeni Panasonic:
Pozdravljen in dobrodošel na Forumu!melo napisal/-a: ↑27 Mar 2021, 22:17Na telekomu bom vzel paket supernet ki pride skupaj z znižano ceno izdelka. trenutno je tv star okrog 8-9 let tako da je prišel čas za nakup novega. Odločam se med dvema tvjoma, lahko mi priporočate še kaj v tem rangu cene ampak ne kaj dosti več. TV se bo uporabljal za 4k filme ter igranje ps4 in kasneje ps5. Na prvi pogled je lg boljši glede na to da ima 100hz proti 50hz ampak se kaj dosti ne spoznam na te stvari. ps5 najbrz nebo nikoli špilal iger na 100hz+ tako da se glede hdmi 2.1 ne obremenjujem toliko. TV se bo gledal tudi prezrcaljeno preko tvina. prosim za pomoč. Razdalja približno 2m.