Pametni telefoni
Danes dobili omejeno zalogo, 20kom, če se hitro naroči ...
- Xiaomi 15 Global 12/256GB pametni telefon s kodo: gpxiaomi50 iz 680€ na 637€
Že 12GB RAMa je dovolj za 99% uporabnikov ... jasno, od viška ne boli glava (poznalo se bo res pri nekem "heavy multitaskingu" ali obdelovanju na telefonu foto/video v visoki ločljivosti ... in dolgoročno recimo če se gleda za 2-3 leti vnaprej ... dosti bolj se v praksi pozna 256GB in 512GB prostora (za uporabnike ki nalagajo veliko aplikacij/igre in zajemajo dosti video posnetkov, tudi fotk) ...
- OnePlus 13 Global (EU) 12/256GB pametni telefon s kodo: gponeplus13eu iz 819€ na 708€
- OnePlus 13 Global (EU) 16/512GB pametni telefon s kodo: gponeplus13eu iz 882€ na 771€
-
Hvala za odgovor...zgleda je imel dovolj
drugače dela telefon super škoda za te dve črte
sem pred dilemo ali telefon za 700 xiaomi 15 ali poco x7 pro za 250e...
taksne majhne razlike in taka velika razlika v ceni

Xiaomi 15 je trenutno še nekaj komadov po 635€ ... je pa v primerjavi z X7 Pro kar nekaj bistvenih razlik. Kvaliteta materialov (AluFrame, GlassBack), zaslon, pri Xiaomi 15 je LPTO, Xiaomi 15 je skoraj 2x zmogljivejši, področje fotogarije sploh ni primerjavi, Xiaomi 15 je že med boljšimi na trgu, Avtonomija baterije je dan in noč razlika, Xiaomi 15 zdrži 40% dlje z enim polnjenjem plus še brezžično polnjenje. Skratka, ja, je dražji ampak čisto drugi nivo telefona ...kravanja11 napisal/-a: ↑22 Avg 2025, 16:44Hvala za odgovor...zgleda je imel dovoljdrugače dela telefon super škoda za te dve črte
sem pred dilemo ali telefon za 700 xiaomi 15 ali poco x7 pro za 250e...
taksne majhne razlike in taka velika razlika v ceni
-
Treba hitro premislt potem...razlika med oneplus 13 pa xiaomi 15 pa ni tako velika kot vidm glede na pogovore na forumu...cena za xiaomi je res lepa glede na to kaj ponuja....
ne, razlika med OP13 in Xiaomi 15 res ni velika ker gre za dva flaghip modela, top kompakten telefon in top klasičen telefon. Zmogljivost je tam tam, zaslon tudi (razen velikosti), področje fotografije tudi na podobnem nivoju, baterija izjemna pri obeh, hitrost polnjenja podobna, skratka telefona na zelo podobnem nivoju ...kravanja11 napisal/-a: ↑22 Avg 2025, 18:14Treba hitro premislt potem...razlika med oneplus 13 pa xiaomi 15 pa ni tako velika kot vidm glede na pogovore na forumu...cena za xiaomi je res lepa glede na to kaj ponuja....
Nobene dileme. Vsekakor Oneplus 13R!
- OnePlus 13R Global (EU) 12/256GB pametni telefon s kodo: gshopper100 iz 528€ na 445€
-
Xiaomi 15 sem se odlocu...ali je samo v beli barvi po tisti ceni?
drži, samo v beli barvi ... saj je precej premium, če pa je poleg ovitek se pa tako ali tako ne vidi!kravanja11 napisal/-a: ↑23 Avg 2025, 10:10Xiaomi 15 sem se odlocu...ali je samo v beli barvi po tisti ceni?

-
Hvala za pomoc...narocenoTomson napisal/-a: ↑23 Avg 2025, 10:15drži, samo v beli barvi ... saj je precej premium, če pa je poleg ovitek se pa tako ali tako ne vidi!kravanja11 napisal/-a: ↑23 Avg 2025, 10:10Xiaomi 15 sem se odlocu...ali je samo v beli barvi po tisti ceni?![]()

tako je, tista poštnina za 0€ je preverjeno brez dodatnih stroškov ob dostavi ...kravanja11 napisal/-a: ↑23 Avg 2025, 13:51Hvala za pomoc...narocenostandard shiping pa je brez carine kolikor vem? Je se nekaj casa odkar sem narocal
![]()
Žal zaenkrat kaj dosti pod 400€ modela Xiaomi 14T več nisem kje zasledil ... a potem je zelo dobra alternativa Oneplus Nord 5, res dober telefon "overall" za ceno ... Je občutno zmogljivejši, ima noro baterijo in avtonomijo (zdrži 50% dlje z enim polnjenjem), tudi hitrejše polnjenje, pride z novejšim Android 15 kar pomeni leto več zagotovljenih nadgradenj. Glavna kamera podobna ali boljša na Nordu, ima pa Xiaomi še dodatno telefoto (2x optični zoom) in malo boljšo ultrawide kamero. Zaslon na podobnem nivoju, oba vrhunska, kakšna lastnost boljša pri enem, kakšna pri drugem modelu. Sam sem precej pozitivno presenečen nad Nord 5...
- OnePlus Nord 5 8/256GB Pametni telefon s kodo: GPOneplus100 iz 463€ na 377€
- OnePlus Nord 5 12/512GB Pametni telefon s kodo: GPOneplus150 iz 545€ na 417€
- OnePlus 13R Global (EU) 12/256GB pametni telefon s kodo: gshopper100 iz 528€ na 445€
Hvala za odgovor. Sem racunal da bom malo kasneje nabavil 14t, da ne bo tezav s prevzemom, pa sem se kot kaze ustel glede razpolozljivosti. Sem vedel, da je dober nakup za ta denar. Potem bo kot kaže najbolje kupiti 13r (manko esim me tule vseeno malo moti).
Moram se pred nakupom malo preveriti razlike med nord5 in 13r.
Kako so speljali, tisti ki so kupili 13r, da so dobili polnilec zraven ali je pri globalni že avtomatsko priložen (različni zapisi po internetu) in pa da je šlo brez dodatnih stroškov?
Lp
Leon
Moram se pred nakupom malo preveriti razlike med nord5 in 13r.
Kako so speljali, tisti ki so kupili 13r, da so dobili polnilec zraven ali je pri globalni že avtomatsko priložen (različni zapisi po internetu) in pa da je šlo brez dodatnih stroškov?
Lp
Leon
žal kakšne akcije pridejo in gredo, potem pa ni več zalog ... Pri OP13R je edina slabost da tudi GS ne prilaga polnilca kot darilo, kot pri nekaterih drugih modelih (OP13 in Nord5) ... Sicer pa med OP13R in Nord5 razlike: OP13R je občutno zmogljivejši (40%) ima boljši LPTO zaslon, ima v osnovi več RAMa (12GB vs 8GB), ima občutno boljši sistem kamer z dodatno namensko telefoto kamero in 2x optičnim zoomom, tudi Ultrwide kamera je boljša (osnovni 50MP senzor pa je bolj kot ne enak) ... je pa na koncu, če se vključi še polnilec res razlika v ceni stotaka ... (375€ Nord 5 in 475€ OP13R) ...leon1309 napisal/-a: ↑25 Avg 2025, 08:51Hvala za odgovor. Sem racunal da bom malo kasneje nabavil 14t, da ne bo tezav s prevzemom, pa sem se kot kaze ustel glede razpolozljivosti. Sem vedel, da je dober nakup za ta denar. Potem bo kot kaže najbolje kupiti 13r (manko esim me tule vseeno malo moti).
Moram se pred nakupom malo preveriti razlike med nord5 in 13r. Kako so speljali, tisti ki so kupili 13r, da so dobili polnilec zraven ali je pri globalni že avtomatsko priložen (različni zapisi po internetu) in pa da je šlo brez dodatnih stroškov? Lp Leon
Glede na to da je bila 21.8 predstavljena šele CN verzija in potem nekaj časa da sploh pride na police, glede na zgodovino iz predhodnikov lahko predvidevamo da bo nova serija v Global izvvedbi predstavljena nekaj mesecev kasneje, predvideva se Q1 2026, nekje januar-februar, pa potem na polical Global verzija nekje februar-april ... Pri Xiaomi telefonih se CN verzij niti ne splača ker si omejen z angleščino, mobilnimi frekvencami, kakšen Android Auto itd ...