Android TV Boxi

Iščete najboljši model določene naprave glede na vaše želje in potrebe?
Odgovori
polde66

23 Jul 2025, 13:54

AndroidTV je bolj prilagodljiv sistem, lahko prestavljaš kanale na začetnem zaslonu, izbiraš kaj hočeš da je tam. Manj vsiljivo. GoogleTV po drugi strani prikazuje kar hoče. V nastavitvah seveda lahko izbereš da prikazuje samo aplikacije. Obstaja seveda možnost instalacije louncherja, kjer si te stvari potem določiš sam kaj se bo prikazovalo in katere aplikacije. Skratka z malo časa si vse lahko prilagodiš. Tako da konec koncev je čisto vseeno kater je ali je androidTV ali googleTV. Prednost androidTV je tudi še v tem da ko enkrat vse poinštaliraš ni treba da si z accountom povezan v google in aplikacije še vedno delujejo, dočim na googletv ko se spraviš brisat račun se zadeva avtomatsko tovarniško ponastavi.
wilson

23 Jul 2025, 14:44

Bral sem na eni strani mislim da računalniške novice, kjer pišejo da je vseeno bolje vzeti os google tv, ker je na daljši rok zagarantirani update kot pa pri os android tvju. V bistvu piše da se bodo vse televizije posodabljale oz vsebovale zgolj google tv. Če si google tv lahko uredim po svoje, potem se bolj nagibam k google tv.
Hvala za zs, bom pregledal pa se tam oglasim.
polde66

23 Jul 2025, 17:43

Update naredijo proizvajalci boxov in ne google. Google samo svoje izdelke nadgrajuje se pravi google chromecast. Pa še to je vprašanje ali se jim splača to počet ali je bolje na vsake par let izdat novo različico. Predvsem zato ker strojna oprema zastara in razvoj softvera stane ni ne prinese nobenega denarja temveč samo strošek. Po mojem mnjenju boxi trajajo tam do 5 let potem pa je bolj rentabilno vzet novega tako zaradi tehnologij, strojne in softver opreme. GoogleTV os ni nič drugačen od androidTV os. V tv bo zadeva aktualna do 5 let potem pa ali boš zamenjal tv ali pa dokupil box. Ravno iz zgoraj naštetih razlogov. Firme niso naklonjene uporabniku ampak svojemu dobičku. Noben nima želje prodat tv ki bo delal uporabnika srečnega 10 let.
Zakaj pa googleTV namesto androidTV? Smo pri tem da je googleTV manj prilagodljiv. Vse se vrti okoli zbiranja podatkov, zelo dobičkonosen posel. Še filips se je otepel googlTV-ja in šel na svoj Titan OS ravno zaradi tega.
wilson

23 Jul 2025, 20:06

Aha. Zdaj pa mi je bolj jasno vse skupaj okoli OS. Zaenkrat torej android tv os. Torej rocktek gx1 odpade, xiaomi 3 tudi, ostane mi torej strong leap s3 in pa kinhank g1. Zaradi vecjega spomina in pa procesorja nameravam vzeti kinhank g1. Samo se za daljinec moram pogledati pa bo to to.
Odgovori