thaman napisal/-a: ↑15 Nov 2024, 10:18
Zdravo,
moj 5 let star Philips OLED ima še vedno super sliko, ampak dela zelo počasi. Zanima me kateri box priporočate?
Želel bi:
- da dela tekoče/hitro
-podpira EON TV aplikacijo / Netflix
-je na njen mogoče vzpostaviti Plex Server (oziroma lahko tudi predlog za ločeno napravo za plex server)
- ima bluetooth daljinec (da lahko napravo skrijem in ni vezana na IR)
Gledal sem tudi Nvidia Shield Pro, se splača glede na to, da je iz leta 2019? Je kakšna boljša alternativa?
Hvala
Nvidia je ok vendar prestara in predraga za tisto kar nudijo tudi drugi boxi z enako izkušnjo za precej manj denarja.
Glede na to da ciljaš na nvidio verjetno cena ni vprašanje. Torej v poštev pride recimo nokia 8010 z italjanskega amazona
https://www.amazon.it/Nokia-Streaming-B ... 6XNS&psc=1
Na nemškem je 142 eur res pa da ne plačaš 12.5 eur poštnine in je tudi vračilo nazaj na amazon.de brezplačno.
Nokia 8010 nudi 1 gb lan, 4gb ddr4 ram, 32 gb prostora 1x3.0 usb 1x 2.0 usb, 1x usb C ki je namenjen samo za uporabo kakega dodatnega tv ali satelitskega dongla ne pa za diske. Ima wifi6 in androidtv 12, podpora dolby vision in atmos skratka vse kar bi rabil od dobrega boxa, ima pa tudi velik in po želji osvetljen pregleden bluetooth daljinec. Procesor močan x4-j
V nižjem rangu imaš Xiaomi TV Box S 2nd Gen, kje ga kupiti in kodo dobiš na kaj kupiti.si
Poganja ga isti procesor kot nokio s tem da nima lan vhoda in samo en usb 2.0 vhod. Deluje pa odlično ima tudi samo 8 gb prostora. Sistem je googleTV. Ram je samo ddr3.
tale ni slab:
https://www.amazon.de/-/en/STRONG-Strea ... r=1-3&th=1
V bistvu podobna zadeva kot xiaomi s tem da ima y4 procesor, 2gb ddr4 ram 16 gb prostora, dober wifi 100 mb lan vhod, googleTV, cena je pa smešna za kar nudi. Obstaja tudi bela različica S+ z večjim daljincem vendar bi ta nakup odsvetoval, ker imajo zadnje izdaje slabši wifi. Cenakatero moraš doseči za brezplačno pošiljanje iz amazon.de je 59 eur, tako da tukaj malo paziš da ne plačaš bv poštnine 12.5 eur.
Vsi tile omenjeni imajo dolby vision in atmos. Torej če imaš netflix, manj od tega nebi svetoval. To je nekje ožji izbor.
https://www.amazon.de/-/en/Kinhank-Andr ... LWK3&psc=1 tudi tale zadeva bi prišla lahko v poštev vendar jaz jo nisem še preizkusil. Nima dolby atmos ki je nekako normala v vsakem boxu tudi takem za 20 eur. Ima pa vse tako kot nokia 8010. Nekako mi 6 čut pravi da raje ne, lahko se pa motim.
Glede na to da prihaja črni petek in cyberjev ponedeljek bi z nakupom malce počakal. Ker kolikor spremljam zadeve zadnje dni potiho rastejo. Samo za primerjavo da se lansko leto nokia na nemškem de dobila za manj kot 100 eur v času BF in CM. Strong ima pa že sedaj odlično ceno.
Lastim si vse te aparate tako da so informacije iz prve roke in iz uporabniških izkušenj.
Moj predlog je počakati na črni petek ter vzeti Nokio. AndroidTV je boljša uporabniška izkušnja kot googleTV. In to iz večih razlogov, pa naj si ta googleTV oglašujejo kakor hočejo.
Če te kaj več zanima vprašaj.