Očitno ne bo nič iz 13T Pro za 500 - 600 EUR v decembru.

odvisno od prioritet ... Google Pixel 8, če je prioriteta fotografija (tudi Pixel 7 Pro), Oneplus 11 če se išče overall odličen telefon, podobno Xiaomi 13 Pro (je 650€ če se vzame CN verzija in GlobalROM), Asus Zenfone 10 če je prioriteta majhnost, podobno Samsung Galaxy S23, Realme GT Neo 3 je tudi super telefon, Honor Magic 5 Pro je top telefon, a to je že blizu tisočaka, omenjeni Nothing Phone 2 če se išče nekaj bolj posebnega (videz, izkušnja), tudi precej soliden overall ... Xiaomi 13T pa ponuja podobno kot OP11 overall odličen paket, s tem da je še bolj zmogljiv, ima še boljši sistem kamer, ima bistveno višjo svetilnost, IP68 certifikat, bi rekel da je tako overall 13T Pro med absolutno najboljšimi za ceno ...
Kar se tiče Nothing Phone 2, meni osebno zelo zanimiv telefon. Enka še ni bila tam, da bi me pritegnila (razen zunanjosti). Sem pa že večkrat razmilšjal, če bi se podal v njihovo izkušnjo, ker izgled je poseben in meni osebno všečen, sistem, Glyph osvetlitev je zabavna, nekateri pravijo da je uporabna, drugi da je le "gimmicky", Nothing UI preobleka je malo posebna (nekaterim je všeč, drugim ne), a deluje zelo odzivno, čisto. Hardver je zelo soliden, dober zaslon, dobra zmolgjivost, dober sistem kamer, dobra avtonomija baterije (sicer ne prav hitro polnjenje), dobra zvočnika. Bi rekel da ima zelo dober hardver, a v ničemur ne blesti, v ničemer ni slab. Predvsem pa se meni osebno zdi, da tale telefon predstavlja malo drugačno, bolj posebno izkušnjo overall, kar je lahko za koga super, za koga pa manj super. Tudi 3-OS nadgranje in 4-leta posodobitev je pohvalno. Kolikor sem bral testov, zanimivo, ponekod ocena 4.5/5, ponekod 3/5, res stvar okusa. Če pa se pogleda na ceno, okoli 700€ smo pa že v segmentu kjer je npr. Xiaomi 13T Pro, ki je skoraj na vseh področjih še boljši, a je pač klasičen Android. Na koncu bi rekel da je predvsem na uporabniku, si želi nekaj novega, malo posebnega ali ne, ker telefon je dober!
je pod Kuponi za teden 11.11 (KitajskiČrniPetek): viewtopic.php?f=3&t=272
Malo sem se hecal.
TEO, glede na to analizo, ki jo je naredil Tomson, se bojim da ne bo cena kaj dosti padla.Tomson napisal/-a: ↑25 Okt 2023, 22:28takšno je bilo gibanje cen modela Xiaomi 12T Pro, dva različna trgovca:
Alternativa Xiaomi 13T modelu ki stane dobrih 500€ ? Pixel 7 je kar primerljiv na določenih področjih, sicer občutno manjši (6.67" vs 6.3"), tudi slabši zaslon (144Hz vs 90Hz), slabša svetilnost (2600nits vs 1400nits), Pixel je klasičen AMOLED, Xiaomi 65B(colors) ... Pixel kar manjša baterija, nekje 10% slabša avtonomija delovanja, skoraj 4x počasnejše polnjenje. Je pa zmogljivost primerljiva, Pixel ima še brezžično polnjenje in boljši sistem kamer.
OnePlus 11 je super alternativa, overall odličen telefon, a je cenovno še malo dražji, proti 600€, za podobno ceno kot 13T pa se dobi OP10Pro, je na kakšnem področju tudi boljši, a na kakšnem tudi slabši.
Poco F5 Pro je super alternativa, skoraj 100€ cenejši, je še skoraj 30% zmogljivejši, ima še brezžično polnjenje, malo slabši sistem kamer ...
Pozdravljen in dobrodošel na Forumu!