Budget mi niti ni tako pomemben - nekje do cca 1.000€, vendar je vprašanje kaj več se dobi za teh 400€ glede na Xiaomi.Tomson napisal/-a: ↑14 Nov 2020, 15:20Pozdravljen in dobrodošel na Forumu!cdark napisal/-a: ↑14 Nov 2020, 00:12Kakšno je vaše mnenje o Xiaomi Mi LED TV 4S 65" 4K UltraHD Smart TV?
Ali ga lahko priporočite za nakup, oz. ali so pri njem kakšne težave zaradi katerih bi ga odsvetovali?
Kaj bi bila primerljiva/boljša alternativa za 65" TV?
Vgrajen Android ni nujen (se zlahka dokupi TV box), je pa zaželen
Hvala
Xiaomi TVji sicer čisto ok za ceno, ni konkretne informacije, a mislim da imajo IPS panele, največja težava Xiaomi TVjev pa je WiFi, ki menda ne deluje povsem ok, mrežni priključek preko kabla super, WiFi pa ni prav zanesljiv ...
kakšen pa je max budget?
Nisem neki videofil da bi gledal vsako pikico na ekranu - zanima me vsebina in UI, ki naj ne šteka

Sedaj imam 10 let staro 42" Panasonic plazmo, ki deluje OK s priklopjenim Adroid TV box-om, saj je Panasnic ukinil vse smart vsebine, ki so bile ob nakupu na voljo.
Gledam predvsem televizijo od IP providerja, občaso pa tudi Netflix in Kodi.
Vgrajen Chromecast in Android (s Kodi in Netflix) je plus, da lahko odstranim dodatne komponente in daljince ter tudi po parih letih ohranim Smart funkcionalnost TV-ja.
Direct LED je sigurno boljši kot Edge LED pa še za to ne vem ali to navaden uporabnik sploh opazi pri gledanju TV.
Kako je pa s 100Hz, OLED ipd. pa tudi ne vem ali te kaj moti, ko se na sliko v svojem domu navadiš.
Verjamem da obstajajo razlike med modeli, a to se opazi le ko sta različno cenovna modela oden ob drugem v trgovini

TV rabim predvsem za normalno gledanje stadardne TV (predvidevam, da naši providerji še leta in leta ne bodo prenašali 4K - DEMO-je pa tudi ne nameravm gledati

Torej cca 650€ za Xiaomi 65" mi je sprejemljiv zensek, če TV nima nekih težav (štekanje slike, zmazki, zmrzovnje OS-a, ...) za vse dražje pa ne vem kaj bi bilo boljše v navadni uporabniški izkušnji.