Zdravo,
mogoče kakšna akcija na vidiku za Roborock Qrevo Edge 2?
Hvala, lp.
Robotski sesalniki
@Tomson, včeraj sprobal Dreame L50 Pro Ultra in moram rečt, da me je malo razočaral glede na prejšnjega (Dreame L10s Pro Ultra Heat)... Med delovanjem občasno nekaj ruži, ko sesa; pa včasih nekaj zacvili (kot da bi se neka guma drajsala po nečem).. Pa med prvim risanjem zemljevida mi ni šel pod sedežno, čeprav je še mel par mm prostora zgoraj in tudi prostora pod sedežno ni zarisal.. Sicer sem to nekak rešo (z dodajanjem področij nižjega pohištva), ampak sem mislil, da bo malo bolj "pametn" (da bo pri nižjem pohištvu sam zložil lidar in vseeno zarisal ta področja v zemljevid)... Pa tudi potem ko je šel čistit ta nižja področja, je bil čisto zgubljen pod sedežno... Pa neki počasen je, ko npr.: gre po koncu normalnega čiščenja čistit področja z nižjim pohištvom kr stoji nekaj trenutkov na mestu.. Pa npr.: imam vklopljeno pametno izogibanje ovir, pa se dostikje zaleti v oviro (npr.: v noge od kuhinjske mize, itd), čeprav se pelje direkt proti njim.. Pač v navigaciji in na splošno deluje slabše kot 2 leti starejši model.. Res malo razočaran nad tem modelom... Čeprav sem Dreame fan..
Vprašanje: Veš mogoče, lahko zemljevid kako "popraviš" ročno? Ali mu rečeš, naj nariše zemljevid tako, da samodejno zniža Lidar? Sprašujem zato, ker nisem našel teh možnosti..
Vprašanje: Veš mogoče, lahko zemljevid kako "popraviš" ročno? Ali mu rečeš, naj nariše zemljevid tako, da samodejno zniža Lidar? Sprašujem zato, ker nisem našel teh možnosti..
Imejmo se radi 
Kar se tiče omenjenja da nekaj ruži in cvili vsekakor ne zveni ok, nobenih čudnih zvokov ne sme bit. Predlagam da se posname video in pošlje na servis pa povedo kako in kaj.raners napisal/-a: ↑02 Jul 2026, 08:40@Tomson, včeraj sprobal Dreame L50 Pro Ultra in moram rečt, da me je malo razočaral glede na prejšnjega (Dreame L10s Pro Ultra Heat)... Med delovanjem občasno nekaj ruži, ko sesa; pa včasih nekaj zacvili (kot da bi se neka guma drajsala po nečem).. Pa med prvim risanjem zemljevida mi ni šel pod sedežno, čeprav je še mel par mm prostora zgoraj in tudi prostora pod sedežno ni zarisal.. Sicer sem to nekak rešo (z dodajanjem področij nižjega pohištva), ampak sem mislil, da bo malo bolj "pametn" (da bo pri nižjem pohištvu sam zložil lidar in vseeno zarisal ta področja v zemljevid)... Pa tudi potem ko je šel čistit ta nižja področja, je bil čisto zgubljen pod sedežno... Pa neki počasen je, ko npr.: gre po koncu normalnega čiščenja čistit področja z nižjim pohištvom kr stoji nekaj trenutkov na mestu.. Pa npr.: imam vklopljeno pametno izogibanje ovir, pa se dostikje zaleti v oviro (npr.: v noge od kuhinjske mize, itd), čeprav se pelje direkt proti njim.. Pač v navigaciji in na splošno deluje slabše kot 2 leti starejši model.. Res malo razočaran nad tem modelom... Čeprav sem Dreame fan..![]()
Kar se tiče navigacije in učinkovitosti čiščenja pa sem sam pri Dreami modelih, tudi tistih flagship najdražjih ugotovil, da so "out of the box" nastavitve kar nekaj. Ko sem šel skozi nastavitve in jih prilagodil se je sesalnik prelevil od zgolj povprečnega v enega absolutno najboljših ... preveri npr. tukaj na koncu članka pod: "Obvezne napredne nastavitve za max učinkovitost": https://www.kajkupiti.si/nasi-testi/dre ... testu.html