Z10 sem dobil domov in ga samo postavim na predvideno mesto. Z ženo gledava in sva hitro ocenila da to vizualno ne paše v "naš koncept dnevne sobe".
Preverila sva še 1x če bi bile možne kakšne druge lokacije v stanovanju - nisva našla. Sklep - vrneva nazaj.
Sem že v štartu tako previdno odpakiral, vse folije so bile gor, tako da sem samo lepo nazaj v škatlo zložil, kot je bilo.
Odstop od pogodbe, kudos Smartusu, niso nič kompliciral. Preverili fizično, dobil nazaj kupnino na kartico naslednji dan.
Iskanje alternative ... Še enkrat sem premislil kaj rabim.
Manj globoka postaja, da bo potencialno šla zadaj za sedežno garnituro (in se bo hkrati vseeno dalo doseči)
Nekaj kar bo terjalo kar najmanj čiščenja krtače zaradi dolgih las. Dolgih las imamo res veliko.
Premična roka za čiščenje kotov je bonus.
Malo sem se tudi "ustrašil" imeti skoraj 10l vode v eni mašini v dnevni sobi na parketu, kar je praktično pri vseh teh "Ultra" postajah. Vem da je možnost da spusti minimalna, ampak kar ne morem mimo misli da pridem enkrat domov v poplavo in dvignjen parket.
In sem prišel do Dreame D20 Pro Plus. Sem se kar sam odločil, brez pomoči guruja Tomsona.
Nekako pokljuka vse zgoraj, pa še trenutna cena je 220€, kar se mi zdi res "no-brainer".
Mi je jasno da ne tudi približno ne pomiva kot Z10 oz. primerljivi roboti v tem cenovnem rangu. Bom uporabljal predvsem za sesanje, in res občasno brisanje. Že tako ne pomivamo ne vem kako pogosto, mislim da bo čisto OK.
Zaradi kompaktnosti postaje in malo "renomeja" sem hotel imeti Roborocka Q10 VF+, ampak kakor sem bral dizajn krtač na Dreame manj navija te dolge lase in sem se zato odločil za D20 Pro Plus. Se že fila in upam, da se obnese.