Robotski sesalniki

Iščete najboljši model določene naprave glede na vaše želje in potrebe?
Odgovori
Tomson

29 Jan 2026, 16:01

Comabanana napisal/-a:
29 Jan 2026, 10:00
Počasi bom zamenjal Xiaomi sesalec 1-generacije, opazil sem
JONR Robot Vacuum P20 Pro na AE za 290€ ga uporablja kdo? Je kaj podobnega v tem cenovnem razredu?
Glede na ocene v trgovini deluje kar ok opcija, sicer na Amazonu Jonr sesalniki ocenjeni v popvrečju pod 4/5, pa tudi kolikor malo berem ima tale model kar nekaj kompromisov, tako da se dobi bolje! predlagam da se malo doda in vzame eno od premium znamk, občutno višja učinkovitost čiščenja, bolj zanesljivo delovanje, večja podpora na daljši rok itd ...

tole je sicer kar dražje, ampak nerpimerno boljši model z dobro ceno!
sicer pa bližje budgetu tale Dreame, tudi super za ceno, bistveno boljša opcija od Jonr ...
AnZo

31 Jan 2026, 16:41

Zdravo.

Thomson mogoče lahko ti kaj pomagaš/svetuješ. Decembra je bilo dve leti od kar sem kupil Roborock Dyad Pro Combo.
In evo... 1.5 meseca po preteku garancije zadeva preneha delovati.
Sem sesal in je ugasnil (bilo je še cca. 30% baterije), ga priklopim nazaj na polnilno postajo in kaže 12% in se ne premakne nikamor.
Če ga odklopim iz postaje, je tema, niti prižge se več ne.
Na reddit-u sem našel tole temo: https://www.reddit.com/r/Roborock/comme ... _charging/
Cel kup istih problemov - brez najdene prave rešitve.
Če je to to za 500€ pol bom pa raje naprej na roke brisal hodnike...
Tomson

01 Feb 2026, 20:17

Posodobljene kode/akcije za Dreame / Roborock / Narwal

Dreame Aqua10 Ultra Track (+darilo) robotski sesalnik s kodo: KAJKUPITI10 iz 1500€ na 1349€ (SLO)
Dreame Aqua10 Ultra Roller robotski sesalnik s kodo: KAJKUPITI10 iz 1500€ na 1349€ (SLO)
Dreame D20 Plus robotski sesalnik s kodo: (akcija) iz 350€ na 269€ (SLO)
Dreame D20 Pro Plus robotski sesalnik s kodo: (akcija) iz 460€ na 339€ (SLO)
Dreame D20 Pro robotski sesalnik s kodo: KAJKUPITI10 iz 300€ na 269€ (SLO)
Dreame D20 Ultra robotski sesalnik s kodo: KAJKUPITI10 iz 400€ na 359€ (SLO)
Dreame L40 Ultra AE robotski sesalnik s kodo: KAJKUPITI10 iz 700€ na 629€ (SLO)
Dreame L50 Pro Ultra robotski sesalnik s kodo: (akcija) iz 1200€ na 899€ (SLO)
Dreame L40S Pro Ultra robotski sesalnik s kodo: (akcija) iz 900€ na 599€ (SLO)

Roborock Curv 5A1 robotski sesalnik s kodo: (akcija) iz 1000€ na 679€ (SLO)
Roborock Qrevo 5AE robotski sesalnik s kodo: (akcija) iz 800€ na 549€ (SLO)
Roborock QR 789 robotski sesalnik s kodo: (akcija) iz 700€ na 499€ (SLO)

Narwal Freo Z10 robotski sesalnik s kodo: KUPITI-Z10 iz 900€ na 499€ (SLO)
Narwal Freo Z Ultra (bel) robotski sesalnik s kodo: KUPITI-Z iz 700€ na 499€ (SLO)
Narwal Freo Z Ultra (siv) robotski sesalnik s kodo: KUPITI-Z iz 700€ na 499€ (SLO)
Narwal Flow robotski sesalnik s kodo: KUPITI-FLOW iz 1300€ na 859€ (SLO)
Narwal Freo S robotski sesalnik s kodo: KAJKUPITI_30 iz 350€ na 319€ (SLO)
raners

02 Feb 2026, 08:50

Tomson, doma imamo dobro leto in pol starega dreame L10s Pro Ultra Heat in zdi se mi, da leva krpica ne dobi dovolj vode in se po nekaj m2 na suho vrti.. Ob čiščenju sesalca sem opazil, da je vodni kamen okoli luknjice dovoda vode za krpice.. Sicer sem ga odstranil, ampak mogoče je ta luknjica zamašena tudi bolj v notranjost..

Imaš kako idejo, kako to sčistit? S kako iglo?

In ali je pametno kaj dodat v vodo (npr.: kis), da bi se ta vodni kamen sproti čistil? Ali celo uporabe destilirane vode, da ne bi prihajalo dovodnega kamna?
Imejmo se radi ;)
PeterGriffin

02 Feb 2026, 10:22

raners napisal/-a:
Tomson, doma imamo dobro leto in pol starega dreame L10s Pro Ultra Heat in zdi se mi, da leva krpica ne dobi dovolj vode in se po nekaj m2 na suho vrti.. Ob čiščenju sesalca sem opazil, da je vodni kamen okoli luknjice dovoda vode za krpice.. Sicer sem ga odstranil, ampak mogoče je ta luknjica zamašena tudi bolj v notranjost..

Imaš kako idejo, kako to sčistit? S kako iglo?

In ali je pametno kaj dodat v vodo (npr.: kis), da bi se ta vodni kamen sproti čistil? Ali celo uporabe destilirane vode, da ne bi prihajalo dovodnega kamna?
Jaz ravno s tim namenom uporabljam destilirano vodo za narvala, ker imamo zelo trdo vodo doma. V mullerju pride cca 1,8€ za 5l, v dmu pa kak cent vec.
mtj

03 Feb 2026, 11:09

Zdravo, vidim, da tukaj kar dobro svetujete, pa bi tudi jaz prosil za pomoč pri izbiri robotskega sesalnika. Gre za eno stanovanje velikosti cca 100m2. Povsod po stanovanju je oljen parket, kopalnica ter wc imata ploščice. V dnevni sobi je velik, kosmat tepih.
Prioriteta je to, da ima sesalnik postajo na kateri se izprazne, žena pa želi tudi možnost pomivanja bolj občutljivih lesenih površin (oljen parket). Budget je tam do 500€, če je res dober deal mogoče kakšnih 100€ več, vsekakor ne bi pretiraval. Ne želim kupiti nečesa kar bi preplačal, pa tega ne bom izkoristil.
Trenutno sem gledal Roborock Q10 VF+ (499€), Roborock QR 798 (499€), v oči mi je padel pa tudi Roborock Qrevo Curv 5A1 (679€), vendar ne vem če ni slednji rahel "overkill" za to kar iščem. Vsekakor sem odprt za kakršne koli druge predloge/kritike/mnenja, tudi robotske sesalnike drugih proizvajalcev.
V prejšnjem stanovanju sem uporabljal S5 Max s katerim sem bil super zadovoljen, vendar se mi zdi da je tehnologija vseeno šla toliko naprej da ni primerjave.
Tomson

03 Feb 2026, 15:37

raners napisal/-a:
Tomson, doma imamo dobro leto in pol starega dreame L10s Pro Ultra Heat in zdi se mi, da leva krpica ne dobi dovolj vode in se po nekaj m2 na suho vrti.. Ob čiščenju sesalca sem opazil, da je vodni kamen okoli luknjice dovoda vode za krpice.. Sicer sem ga odstranil, ampak mogoče je ta luknjica zamašena tudi bolj v notranjost.. Imaš kako idejo, kako to sčistit? S kako iglo? In ali je pametno kaj dodat v vodo (npr.: kis), da bi se ta vodni kamen sproti čistil? Ali celo uporabe destilirane vode, da ne bi prihajalo dovodnega kamna?
to se pri trdi vodo žal rado zgodi ... pri omenjenemu modelu, vsaka krpica ima svoj mikro dovod vode, luknjica je res zelo drobna in že minimalen vodni kamen zmanjša pretok, posledica: ena krpa ostane mokra, druga se po par m² vrti skoraj suha...

Igla je ideja, ampak je tvegana: hitro razširiš luknjo, lahko poškoduješ notranji mikro kanal ali potisneš kamen še globlje ... Boljši postopek je da odstraniš krpice in plastični nosilec, da se vidi luknjico dovoda. Uporabi se npr. citronsko kislino, razmerje:

1 čajna žlička citronske kisline
2–3 dcl tople (ne vroče) vode

kapneš raztopino direktno na luknjico, pustiš delovat 10–15 minut, večkrat rahlo obriši z mehko zobno ščetko ali lesenim zobotrebcem ... obvezno spereš z vodo (po možnosti destilirano), obrišeš do suhega, nato naredi testno mokro čiščenje (majhna soba).

V rezorvar se ne dodaja kisa, alkohola ali kislin, ker bodo trajno poškodovale napeljavo ...
raners

03 Feb 2026, 16:14

super.. Hvala za info, Tomson.. Res si super, da se za vsakega portudiš.. ;)
Imejmo se radi ;)
Odgovori