Vsi novejši boxi z googlovim certifikatom podpirajo "sinhronizacijo" uskladitev daljinca od boxa s tv-jem. Delalo ti bo vklop izklop in glasnost. Kaj kupiti po novem letu je pa dobro vprašanje. Boxi so se znantno podražili ali pa celo izginili iz prodaje (trenutno verjetno, ker se ne ve kako visoko bi se lahko stvar prodajala.). Še vedno ne vem s kje boš gledal filme. Je to iz diska ali stream aplikacij. Če je iz diska je potem je fajn met 1 ali 2 usb vhoda, če je voyo netflix ali podobna stvar se vse pretaka po netu. Če imaš doma NAS za filme potem spet prek neta.
Potem se pojavi vprašanje. Imaš samo TV ali kak domači kino s podporo 5.1, 7.1 dts .... Če imaš in uživaš v tem ali to koristiš potem potrebuješ tudi box ki to zmore. če ne je potem čisto vseeno ker dolby vision, dd in dolby audio podpirajo vsi boxi (v glavnem).
Torej če si nezahteven uporabnik kateremu je cilj gledati samo filme, tv programe potem pride vse prav. Recimo "ugodno" je Google Tv streamer 4k na nemškem amazonu za 81 eur, ki ima 4 gb rama, 1 gb lan vhod a nima usb vhoda (zadeva se lahko razširi z usb hubom, podpira pa samo osnovne zvočne kodeke, ki je za večino uporabnikov dovolj. DTS in ostalo pač ne)
Za okoli 70 eur dobiš tudi pri nas še kje xiaomijev mi box s 3 gen ki ima usb vhod nima pa lan vhoda (zadeva se lahko reši z usb 1gb lan donglom), potem pa pridejo na vrsto strongi. Strong leap NEVE je usb tv stick ki ima usb C napajanje in C vhod za disk ter še 100 mb lan vhod ter velik daljinec z številčnico. Nažalost je cena poskočila na 71 eur. Ima pa 2 gb ram in samo8 gb prostora (načeloma čez glavo razen če imaš žilico kopičiti neuporabne aplikacije) Strongi leap S3 in S3 plus so čisto uredu ampak zaenkrat niso dosegljivi, dosegljiv je strong Leap S3 plus:
https://www.electronic4you.si/strong-le ... 72781.html Cena je ok. 55 eur brez poštnine. Navaden leap črni 45 eur z 11 eur poštnine pri isti firmi. Oba bosta kar za nekaj časa zadostila tvoje potrebe. Strong leap S3 pro pa niti ni nikjer več dosegljiv sploh pa ne za tak denar kot je bil pred novim letom. Z istim procesorjem kot strong leap S3 je na amazonu Kickp1 za 63 eur. Dobra stvar vendar nima dolby vision( ni katastrofa ker ima HDR). Potem je seveda še višji razred boxov, ki presegajo 100 eur ampak imajo tudi več stvari (1 gb lan, wifi6, 2x usb 1 od tega 3.0.) Načeloma pa sliko kažejo vsi enako tako da višja cena več stvari bolj nasiti ego kot pa dejansko kaj drugega.
Za 46 eur na amazonu še vedno dobiš usb tv stick xiaomi mi stick 4k (ne ga mešat z xiaomi mi stickom, ki ni 4k, ker je ogromna razlika v vsem razen v izgledu) Za 60 eur imaš xiaomijev mi box 2 gen na amazonu za 60 eur ki sploh ni slab. Če bi kje dobil še Rocktek GX1 pod 100 eur to nebi bil slab nakup. Na amazonu je 122 eur.
Če pogledaš še aliexpres tam slika ni nič drugačna. Stvari so se podražile. Recimo Ugoos SK2 bi bil za 100 eur ok. Na bolhi je tudi par stvari ki so za trenutni čas ugodne. Ampak preden kaj kupiš raje vprašaj tukaj, da ne boš vzel kakega boxa z zastarelim procesorjem, starim ramom, necertificirano napravo... ker potem nisi naredil nič.