Fluid napisal/-a: ↑17 Jul 2025, 13:11
Pozdravljeni, potrebujem nov telefon in nasvet. Moj 5 let star MI Note 10 se je razbil + baterija je začela šepat. Fotoaparat ni bil ne vem kaj, glede na to, da so ga takrat precej opevali. Gledam v rangu do
max 500€, raje pa bolj proti 400€. Nisem "gamer", tako da ne rabi biti ne vem kako zmogljiv. Rad pa imam, da lahko naredim dobro fotografijo. Trenutno gledam naslednje tri:
Xiaomi 14T Pro / Samsung S24 / Samsung S24 FE
Kaj pravite? Sem zgrešil še kakšenga zelo očitnega? Hvala za odgovore in lep pozdrav.
omenjeni so precej podobni kar se tiče področja foto/video, so res tam tam, GSMarena sicer pravijo da je 14T Pro boljši od S24 pri fotografiji ... ostale specifikacije pa odločna na strani Xiaomija, bistveno boljši zaslon, 50% zmogljivejši, večja baterija, 5x (res, 5x) hitrejše polnjenje, tudi avtonomija baterija najboljša ... Prednost Samsung S24 modela (ne FE) je ultrasonični senzor za prstne odtise, je bolj natančen in hitrejši.
Cena je podobna, ima pa Xiaomi pri podobni ceni več prostora (256GB vs 128GB) ...
Potem pa v rangu 400-500€ še izjemen Poco F7 Pro in F7 Ultra ter Oneplus Nord 5. Prva dva izjemno zmogljiva telefona, overall odlična, a pri fotografiji za Samsung S24 in Xiaomi 14T Pro.
Še najboljša alternativa je Oneplus 13R, je najzmogljivejši izmed vseh omenjenih, tudi top zaslon, tudi pri fotografiji na podobnem nivoju kot Xiaomi in S24, največja baterija in res huda avtonomija delovanja, zdrži še 30% dlje z enim polnjenjem ...
Skratka, sam bi izbiral med Xiaomi 14T Pro in Oneplus 13R, če je kamera v ospredju Xiaomi ...