Robotske kosilnice

Iščete najboljši model določene naprave glede na vaše želje in potrebe?
replenish

29 Maj 2025, 13:55

Načeloma "obstacle avoidance system" sklepam, da obide vse te zadeve brez da definiraš "no go" cone. V teoriji verjetno ni problem, vendar bi rad dobil kaj več info o košenju kjer samo odprti travnik. Klancev nimam oz. so skoraj nepomembni.
Robierto

30 Maj 2025, 08:26

Kolikor sem bral je košenje bolj efektivno in hitrejše, če si vzameš čas in vse te grmičke, drevesa itd. označiš kot "no go" cone..
Tomson

30 Maj 2025, 18:45

Pri Dreame A1 in GoatBot H1 npr. grmički ne predtavljajo kakšnih težav, pa sta različni tehnologiji. Sigurno vzamejo več časa za košenje, ker gre kosilnica na blizu kolikor se da pa pote kroži da lepo zaobide a blizu pokosi, po drugi strani pa so robotske kosilnice po veliki večini tako ali tako izjemno počasne, nobena ne bo pokosila 500m2 trate v 1h, pač imajo svoj tempo, počasen tempo, konec koncev je pomembno (vsaj meni) samo, da je po urniku vse redno lepo pokošeno ... sam nastavim 2-3x tedensko košenje v sezoni, tisti dan je cel dan košnja ker se vmes samopolni in na koncu je lepo pokošeno tako da sam za grmičke in podobno ne vidim smisla v "no go" coni, razen če bi se v kakšen grmiček kosilnica zapletala ...
replenish

30 Maj 2025, 19:54

Vsi review-i na YT prikazujejo košnjo po trati brez ovir, tako da nimam nikjer prilike preveriti kako se različne tehnologije obnesejo. Precej sem si pogledal od Luba mini 1500 awd in je videti zelo zanimiva zadeva. Rad bi videl kaj se zgodi ko pride do manjšega grma z vklopljenim izogibanjem in izklopljenim. Koliko kaj pokosi...

Težko je izbrtati kosilnico, za to Lubo sem se že skoraj odločil ko sem zasledil prevej kritik na redditu ... eni jo ful hvalijo drugi pa na polno kritizirajo ... bodi pameten sedaj in izberi na osnovi takih komentarjev...
Odgovori