Dvojna akcija (popusti + kuponi) do konca meseca maja:
PetKit Fresh Element Solo avtomatski hranilnik za hišne ljubljenčke (bel) s kodo: KAJKUPITI_5 iz 80€ na 69€ (SLO)
PetKit Fresh Element Solo avtomatski hranilnik za hišne ljubljenčke (črn) s kodo: KAJKUPITI_5 iz 80€ na 69€ (SLO)
Petkit 5v1 AirClipper set za nego hišnih ljubljenčkov s kodo: KAJKUPITI_10 iz 150€ na 134€ (SLO)
Petkit Fresh Element 3 avtomatski hranilnik za hišne ljubljenčke s kodo: KAJKUPITI_10 iz 180€ na 149€ (SLO)
Petkit Pura Max pametno stranišče za mačke s kodo: KAJKUPITI_40 iz 600€ na 429€ (SLO)
Petkit Pura Max 2 pametno stranišče za mačke s kodo: KAJKUPITI_40 iz 700€ na 519€ (SLO)
Petkit Pura Max 2 pametno stranišče za mačke s kodo: KAJKUPITI_40 iz 700€ na 519€ (SLO)
Petkit Yumshare dvojni avtomatski hranilnik za hišne ljubljenčke s kamero s kodo: KAJKUPITI_10 iz 180€ na 149€ (SLO)
Petkit Vacube vakumaska posoda za shranjevanje hrane s kodo: KAJKUPITI_5 iz 80€ na 69€ (SLO)
Oprema za hišne ljubljenčke (psi in mačke)
Tale model sem sam nabavil. Se mi je zdel nek bestbuy glede na lastnosti in ceno:
- Furbulous 60L pametni mačji WC s kodo: FURBUS iz 459€ na 399€ (EU)
Na koncu smo kar se tiče intervalnega čiščenja na podobnem, kot z dvema WCjema, le da je pametni WC estetsko veliko lepši, vzame manj prostora, sam zapakira odpad in ker sproti čisti ne smrdi kot navadni WCji kjer se samo nabirajo odpadki. Overall sicer uporabna zadeva, ki pa vseeno potrebuje vzdrževanje, enkrat na mesec ga je fino dobro očistiti, vzame cca 20min, tu in tam javi kakšno napako in ga je potrebno resetirati ali pa se kaj zatakne pa je potrebno odstranit. Skratka, te zadeve niso 100% samovzdrževane kot sem si predstavljal, a če se ve kaj počnejo, kako to počnejo, da uporabnik ve kaj lahko pričakuje in mu je to dovolj so lahko super pripomočki, ker napram navadnim WCjem imajo dosti, že omenjenih prednosti. Aplikacija je lepo pregledna, ima dovolj funkcij, zanimivo je tudi spremljanje teže muckov, ki jih senzorji prepoznajo in ločijo podatke, na voljo je zgodovina uporabe glede na vse dogodke, glede na obisk določene mucke ... podloga pred WCjem je zelo kvalitetna, dovolj velika in res dobro zadži pesek, ko mucke opravijo svoje.
Hvala za odgovor. Sam bi rad kupil takšnega, ki se med čiščenjem ne zapre, da slučajno ne bi zadavilo muck (nekateri wc-ji na amazonu so imeli to napako in je kljub senzorjem zadavilo mačke). Verjamem, da je ta model dober in da se to ne more zgoditi, ampak bi vseeno raje takega, kjer je to neizvedljivo. Če boš slučajno dobil še kakšen wc na test, se priporočam za feedback, drugače pa se javim za kakšne kupone proti koncu leta, ko bo nakup aktualen.Tomson napisal/-a: ↑27 Maj 2025, 13:46Tale model sem sam nabavil. Se mi je zdel nek bestbuy glede na lastnosti in ceno:
Pri nas doma dve hišni mucki. Prej sta bila dva navadna mačja WCja, sedaj en navadni in tale pametni WC, že nekaj mesecev. Gledano overall zadevica kar dobro služi namenu, so pa kakšne stvari ki sem si jih sam predstavljal drugače. Kot prvo, da se mucki navadijo na te pametne WCje gre kar nekaj časa, pri nas sigurno 2-3 tedne, preden sta obe mucki redno pričele z uporabo. A še vedno sem pustil tudi eno navadno mačje strnanišče, tako da je uporaba še vedno razdeljena, s tem da je navadni mačji WC skoraj malo bolj v uporabi. Je malo večji, več prostora, več peska. Tile pametni WCji sicer delujejo kot je navedeno, senzorji so zanesljivi, po vsakem obisku se obrne boben, pesek gre skozi sito, odpadni material gre v vrečo. Vse deluje kot zamišljeno, a sito ne vedno prečisti peska 100%, včasih je fino še kaj preverit in ročno odstranit. Pesek, ker ga je manj, je potrebno kar pogosto dopolnit, da je na oznaki minimum (recimo na 10-14 dni, odvisno od pogostosti uporabe WCja), vreča je sicer (unlimited) v smislu da ko je polna se sama prereže in zatesni in to se ponovi kar velikokrat (10x) preden je zmanjka, a zatesnitev ni vedno 100%, včasih se zgodi da je potrebno še zavezat. Potem pa količina, prej smo kot omenjeno imeli 2 navadna WCja in smo pustili mucki do maks 5 dni same doma, potem pa je bilo res potrebno počistiti WC. Z avtomatksim pametnim WCjem sem mislil da bo to delovalo podobno ali bolje, pa se pri 2 muckah izkaže da je prej 3-4 dni kot 4-5 dni, preden je potrebno ročno odstranit napolnjeno vrečo, ki jo potem WC sam avtomatsko zamenja z novo. A če se polna vreča ne odstrani, je WC neuporaben, se več ne samočisti, samo nalaga in ker je manj peska, je v dnevu dni kar polno.
- Furbulous 60L pametni mačji WC s kodo: FURBUS iz 459€ na 399€ (EU)
Na koncu smo kar se tiče intervalnega čiščenja na podobnem, kot z dvema WCjema, le da je pametni WC estetsko veliko lepši, vzame manj prostora, sam zapakira odpad in ker sproti čisti ne smrdi kot navadni WCji kjer se samo nabirajo odpadki. Overall sicer uporabna zadeva, ki pa vseeno potrebuje vzdrževanje, enkrat na mesec ga je fino dobro očistiti, vzame cca 20min, tu in tam javi kakšno napako in ga je potrebno resetirati ali pa se kaj zatakne pa je potrebno odstranit. Skratka, te zadeve niso 100% samovzdrževane kot sem si predstavljal, a če se ve kaj počnejo, kako to počnejo, da uporabnik ve kaj lahko pričakuje in mu je to dovolj so lahko super pripomočki, ker napram navadnim WCjem imajo dosti, že omenjenih prednosti. Aplikacija je lepo pregledna, ima dovolj funkcij, zanimivo je tudi spremljanje teže muckov, ki jih senzorji prepoznajo in ločijo podatke, na voljo je zgodovina uporabe glede na vse dogodke, glede na obisk določene mucke ... podloga pred WCjem je zelo kvalitetna, dovolj velika in res dobro zadži pesek, ko mucke opravijo svoje.
Večina samodejnih mačjih stranišč uporablja rotacijske bobne za čiščenje, kar lahko potencialno predstavlja nevarnost, če senzorji odpovejo. Vendar pa obstajajo modeli, ki uporabljajo alternativne metode čiščenja brez gibljivih delov, npr. PetSafe ScoopFree ali Lelokidz Self-Cleaning Litter Box ali Litter-Robot 4 ...