jezicnik napisal/-a: ↑21 Feb 2025, 09:46
Pozdravljeni, jaz pa iščem zamenjavo za mojo tablico Chuwi Hi9 plus, ki jo uporabljam že 6 let (leta se ji že malo poznajo) predvsem za note (petje pri zboru ipd). Za druge stvari je praktično ne uporabljam, tako da mi je pomemben predvsem dober in velik zaslon (tale zdaj - 10,8'' - mi je premajhen). Pomembna je še baterija, pa da ni pretežka, pa da je mogoče razmerje zaslona bolj primerno za note (torej bolj podobno listu papirja, ne pa 16:10). Je kakšna dobra varianta pa za nizko ceno?
tablice, ki bi imela podobno razmerje stranic kot A4 format lista žal ni, ker 2:1 razmerja nima nobena tablica. Najbližje je npr. Microsoft Surface Pro in Huawei MatePad z razmerjem stranic 3:2 kar je še kar blizu omenjenemu. Microsoft tablica je zelo draga, Huawei ima ugodnejšo ceno, še vedno pa to niso poceni tablice, a ta je dejansko 3:2, minus je HarmonyOS 4.2, se pravi odprtokodna različica Androida, in ne vključuje trgovine Google Play. Namesto tega HUAWEI ponuja lastno trgovino z aplikacijami, imenovano AppGallery. Rešitev je uporaba aplikacije GBox, ki omogoča namestitev in uporabo nekaterih Google aplikacij na HUAWEI napravah. Vendar je pomembno opozoriti, da te rešitve niso uradne in lahko delujejo z omejitvami.
od ugodnejših in pa da so na AndroidOS je prihajajoči novi Xiaomi Pad 7 z razmerjem stranic 3:2, žal še ni informacije kdaj bo na voljo Global verzija, se pa že dobi za dobro ceno CN verzija, res huda tablica za ceno. CN verzija ima v osnovi le angleški jezik, Google storitve niso prednaložene a se jih lahko vse naloži po želji, strojna oprema je enaka, ima CN polnilec z CN-EU adapterjem, posodobitve pri CN so hitrejše, cena je ugodnejša, se pa lahko kasneje ko bo na trgu Globsal verzija tudi naloži GlobalROM, pa potem skoraj več ni razlik ...
potem pa še alternative z 3:2 razmerjem, Xiaomi Pad 6S Pro, res zmogljiva tablica je v Global verziji in 3:2 a to je že dražja tablica, je pa top, 12.4" 144Hz zaslon visoke ločljivosti, Snapdragon 8 Gen2, vgrajenih 6 zvočnikov, res hitro 120W polnjenje, 10.000mAh baterija, je tanka a izjemno kvalitetna z MetalBody, ima 590g, kar ni veliko za takšno tablico.