Android TV Boxi

Iščete najboljši model določene naprave glede na vaše želje in potrebe?
Odgovori
AnZo

22 Nov 2024, 09:46

Zdravo!
Kupujem novi box (smart tv mi namreč ne podpira EON aplikacije).
Opcija mi je Mibox S vendar me pri njemu moti da na daljincu nima številčnice za izbiranje programov.
Prosim za link za aktualen Mibox S in pa če je možno za alternativo boxa z daljincem s številkami.
Hvala vnaprej in lep pozdrav!
polde66

22 Nov 2024, 14:15

https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B ... XB7XF&th=1 odličen box trenutno v akciji.
https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B ... XB7XF&th=1 ista zadeva z večjim daljincem s številčnico. Trenutno v akciji. Bela izvedba ko sem jo nazadnje dobil ima slabši internet. Seedaj ali to pomeni da je bil moj pač tak petkov ali se je serija S+ malce pokvarila s kakšnim drugim čipom. Seveda je še vedno ok vendar sem navajen 100% pri obeh. Jaz sem mojega belega vrnil ker jih imam enostoavno dovolj.
https://www.amazon.de/-/en/Nokia-Stream ... r=1-1&th=1
Zelo dober box čisto druga raven. Opis na prejšnji strani.
Mi box S 2 generacije ima malenkost boljši čip od stronga vendar ima ddr3 ram dočim leap s3 ddr4. Leap S3 in S3+ imata 100 mb lan vhod, 1x usb 2.0 dočim ima xiaomi samo usb vhod in prostora na xiaomiju je samo 8 gb dočim na Leap S3 in S3+ 16 gb. Vsi imajo pa googleTV. Akcije teh boxov ponavadi trajajo kak dan ali 2 (samo povem)
Tomson

24 Nov 2024, 22:26

AnZo napisal/-a:
22 Nov 2024, 09:46
Zdravo! Kupujem novi box (smart tv mi namreč ne podpira EON aplikacije). Opcija mi je Mibox S vendar me pri njemu moti da na daljincu nima številčnice za izbiranje programov. Prosim za link za aktualen Mibox S in pa če je možno za alternativo boxa z daljincem s številkami. Hvala vnaprej in lep pozdrav!
Xiaomi Mi Box S trenutno najugodneje takole. Zdaj ocene na Amazonu s strani uporabnikov so boljše od Strong Leap S3+ in STRONG Leap-S3 Ultimate ki sta s podobno ceno, odvisno pa če lastnosti ustrezajo, sicer meni oz. pri starših tale Mi Box odlično služi ...
polde66

25 Nov 2024, 09:37

Pri Strongu je treba vedeti zakaj so ocene slabe. Ne gre za slab izdelek ampak nevednost uporabnikov. Večina problemov pri Leap S3 izhaja iz slabe slišnosti oz uporabniki se pritožujejo, da je pretih ko ga sparijo z tv ali povežejo s hišnim kinom. To pride zaradi tega ker ga takoj povežejo (sparijo) z svojim tv-jem, ko je original glasnost boxa na polovici. Ko se spari ostane tam skrit in potem tudi posledično deluje bolj potihoma. Rešitev je ali že takoj ko se box nalaga s programi na začetku dati glasnost na ful ter potem upariti z tv-jem ali pa potem ko je pač že uparjeno (ko je dejanje že storjeno) izklopiti cec, iti v nastavitve daljinca ter namesto izbranega TV-ja pri komandi za glasnost zamenjti za "googleTV". S tem dejanjem lahko zopet na boxu upravljaš glasnost. Ko se to stori se izbere zopet izbran TV in vklopi CEC.
Tudi vsi komentarji na amazonu niso vezani na Leap S3. Leap S3+ bele barve z daljincem s številčnico je še vedno ok izbira če uporabnik ni tako tečen kot jaz da mora biti vse popolno.
Trenutno sta pa oba pod 40 eur kar je super ugodno. Leap S3 je daleč od tega da bi bil slab. Če seštejem prednosti in slabosti med Xiaomijem in Strongom so v glavnem vsi na strani stronga le da ima Xiaomi boljši procesor. Kaj komu odgovarja je pa stvar posameznika.
waters

03 Jan 2025, 20:28

Pozdravljeni! Moj stari box je začel prekinjati, kaj je sedaj aktualno? Nokia, kaj drugega? Bo pa laufal predvsem T2 to go in kak film preko usb. Lp
waters

07 Jan 2025, 14:09

Gledal sem tudi X4Q PLUS Android 11 TV Box Amlogic S905X4 8K HDR 4GB/64GB TV BOX 2.4G+5G WiFi Bluetooth 5.1 1000M LAN - EU ki ga priporočaš za T2to go, ampak je cena kar 120€. Je kje kaj cenejši? LP
polde66

07 Jan 2025, 14:28

Ta box ni nikjer cenejši. Taka je cena ampak je pa kvaliteta. Če rabiš samo za t2 go potem je že strong leap s3 ok ali pa xiaomi mi box 2 generacije. Oba sta v akcijah od 40 do 55 eur. Strong je velikokrat okoli 40 eur. T-2 tvgo paše na vsak box in na vsakem deluje ok. Če hočeš soliden box je tudi Kinhank G1 za okoli 85 eur zelo dober box. Ima najboljši wifi kar sem jih kdaj testiral, edino nima dolby atmos. Naj bi bile posodobitve februarja na androidTV 14. Bomo videli. Ga imam, imam tudi xiaomi mi box 2, strong leap S3, xiaomi mi tv stick 4k, FireTv stick 4k. Vse dela ok.
Na ugoosa se da lahko tudi androidTV mod in ptem vse zgleda vključno z uporabo kot androidTV. Žal nima licence za netflix ampak ga lahko gledaš v HD. Imam 2/16 verzijo in je čisto ok. Dodatno sem vzel drug bluetooth daljinec, ki mi je boljši.
Torej t-2 t2go paše tako na navaden android, na androidTV, na googleTV in na FireTV stick. Razpon v ceni je pa od 40 do 240 eur. Kaj tebi paše je pa tvoja odločitev.
polde66

07 Jan 2025, 22:49

24YEARS1 koda za -8% če rabiš za Ugoos na: https://www.geekbuying.com/go/9O4ZxYyC
RomanS

12 Feb 2025, 23:00

Kateri Android TV Stick ali box priporočate za ogled predvsem telekomevega Neo lite ? Imam namreč TV Hisense ki podpira samo Vidaa OS in žal aplikacija za ta OS je porazna in počasna in ker gledam precej v časovnem zamiku je težava še večja :? ...sem probal na drugem TV kjer je gor stari Android 9.0 in dela veliko bolje in hitreje na istem WIFI - ideja da bi vzel dodatni Neo box mi ni prav všeč, čeprav bi verjetno dobil neprimerno boljšo sliko (kvaliteto brez prekinitev). Kaj bi mi priporočali v kaki cenejši varianti in da bi delalo bp ? :roll:
Tomson

13 Feb 2025, 12:55

RomanS napisal/-a:
Kateri Android TV Stick ali box priporočate za ogled predvsem telekomevega Neo lite ? Imam namreč TV Hisense ki podpira samo Vidaa OS in žal aplikacija za ta OS je porazna in počasna in ker gledam precej v časovnem zamiku je težava še večja :? ...sem probal na drugem TV kjer je gor stari Android 9.0 in dela veliko bolje in hitreje na istem WIFI - ideja da bi vzel dodatni Neo box mi ni prav všeč, čeprav bi verjetno dobil neprimerno boljšo sliko (kvaliteto brez prekinitev). Kaj bi mi priporočali v kaki cenejši varianti in da bi delalo bp ? :roll:
od TV Stickov je Xiaomi 4k model super opcija, kot gledam trenutno kar ugodno tukaj. Če bi gledal FHD model pa zelo ugodno tukaj, še brezplačna poštnina:
RomanS

13 Feb 2025, 22:29

Tomson napisal/-a:
13 Feb 2025, 12:55
RomanS napisal/-a:
od TV Stickov je Xiaomi 4k model super opcija, kot gledam trenutno kar ugodno tukaj. Če bi gledal FHD model pa zelo ugodno tukaj, še brezplačna poštnina:
..najprej res hvala za hiter odgovor ;) ...sem se malo bolj poglobil v vaš forum o android box-ih in stickih pa me sedaj še muči tisti box Strong S3 leap ali celo Nokia 8000 oz. 8010, ki pa vidim da večinoma ni dobavljiva - cenovno si niso dosti narazen, mogoče samo nokia 8010 ampak ta se itak ne dobi. Je nokia 8000 boljša izbira kot xiaomi tv 4k stick ali je boljše vzeti S3 leap ali celo kateri drugi box.. Pri boxu se mi zdi uporabno to da ima še USB priklope in mrežni kabelski priklop. Se opravičujem a več prebiram bolj sem zmeden kaj bi bilo dobro kupit. :?
polde66

14 Feb 2025, 10:56

Kupi stronga s3. Ima vse kar potrebuješ. Mi box je sicer kul ampak nima lan vhoda. Izogibaj se xiaomi mi tv sticku FHD ker je slab je predobra beseda ampak je zanič. Boljši je mi box stick 4k. Glede na to da se bo gledalo tv aplikacijo je vprašanje kako se zadeva dekodira in koliko s tem naraste temperatura samega procesorja. Zato bi se iz varnostnih razlogov sticka izognil Seveda je tudi drugi razlog in sicer cena. Stane toliko kot strong kaj dobiš pri strongu več se pa ve( usb in lan vhod in 16 gb prostora namesto 8gb)
Nokia 8000 je 5 let stara zadeva z starim vročim procesorjem in 8 gb prostora. Tega ne rabiš razen če zbiraš stare stvari. Nokia 8010 je druga pesem ampak jo ni. Razlika v predvajanju med nokio 8010 ali strongom ne obstaja. Obstaja razlika med googleTV in androidTV v prid zadnjega ampak žal novejših zadev na tem androidTV ju ni.
Obstaja na amazonu še: https://www.amazon.de/dp/B0BTMMG4LP?ref ... asin_title
Kupil sem ga za 56 eur sedaj je norih 79. vsel sem tudi rablejnega za 50 ki je bil nov vrnjen. Odličen box z boljšim procesorjem od stronga z dodatnim usb 3.0 več in androidTV 11. Podpora vsemu in še dune HD aplikaciji če si filmofil in imaš zbirko svojih filmov kje na nasu in tudi bluray ISO datotek. Predvaja v apliakciji tudi vse zvočne kodeke. Kaj je dune HD aplikacija. To je v bistvu predvajalnik kot kodi samo malce drugače. Če bo cena padla nazaj na 56 eur je sigurno dober nakup.
Obstajajo na aliexpresu še: https://vi.aliexpress.com/item/10050082 ... pt=glo2vnm
ki je vsekakor zelo zanimiv z svojim 4 gb rama in 32 prostora ter novim realteck čipovjem. Škoda ker ima samo 100 mb lan ampak.. Ima še kak bug ki bo odpravljen ampak ima tudi ai ki vsaj tako dobro ali bolje od shilda naredi upscaling slabšim video fajlom. Ima že googleTV 12.
Tudi tole je zanimivo: https://vi.aliexpress.com/item/10050075 ... ry_from%3A
kot da bi gledal nokio 8010.

Zaključek:
- cenovno se splača strong leap s3 in xiaomi mi box 2gen (ta je trenutno na dh gate eu 49 eur)
sledi mu Boxy dune HD (če mu cena pade nazaj in takrat je bil brez poštnine je čudovita izbira)
- potem je pa odvisno kaj se išče (1gb lan, 4 gb ram, wifi6...?)

Odzivnost in uporaba aplikacij na vseh teh aparatih je enaka.

Tudi tole ni slabo. Ima androidTV 11 in 4gb ram, wifi6, 2x usb 2.0, x4-J procesor in podporo dolby vision, žal pa ne atmosu. Če je dolby atmos pogrešljiv je vsekakor dober nakup za 77 eur. Ima daleč najboljši wifi kar sem jih kdaj testiral.: https://www.amazon.de/-/en/Android-Box- ... 116&sr=1-2
kanarin

14 Feb 2025, 20:49

Hvala Poldetu za podrobno razlago (tudi na Slotech) in Tomsonu za kodo - pravkar sem nabavil Xiaomi Mi Box S 2nd gen na DHGATE za omenjenih 49€. Ključni razlog za izbiro pa je dobra izkušnja s trenutnim Xiaomi Mi Box S 1st gen (sploh ta minimalističen daljinc mi je top). Nov box bo sicer nadomestil Mecool KM1.
RomanS

16 Feb 2025, 08:07

Hvala Poldetu za res izčrpen odgovor.. veliko dobrih informacij, ki jih nikjer drugje ne najdeš :) in seveda Tomsonu ;) za hiter odgovor ter kode. Kaj kupiti pa je seveda problem če začneš preveč komplicirat kot jaz :lol: .. na koncu se bom verjetno odločil za strong s3... čeprav se mi zdi najboljši nakup tisti Kinhank G1.. bom še poročal kaj sem se odločil 8-) .
polde66

16 Feb 2025, 11:11

Strong s3 je velikokrat v akciji za 40 eur na amazon.de. Moraš potem še dokupit nekaj za free poštnino (nad 59 eur). Nesmiselno je dajat več zanj. Obstaja tudi ultimate verzija ki je isti samo da ima ultimate eno aplikacijo free za 2 meseca. Ta aplikacija pa pri nas ne pride v poštev. Včasih je ta model ultimate hitreje v akciji. Obstaja tudi S3+ beli vendar razen tega da ima večji daljinec je nasplošno malce slabši od S3. Wifi je vsaj polovico slabši. Vse ostalo pa je isto. Plus pri strongu je cena, podpora dolby vision+atmos, av01 kodek (ki ga nikjer ne rabiš), minus je pa googleTV ki je poln reklam (filmov, serij, googlovih stvari) in ga ne moreš preurediti tako kot na androidTV OS. Je seveda rešitev da si inštaliraš projectivity louncher in si po svoje prirediš pogled ter izbiro aplikacij. To zelo lepo deluje. Zelo resen in dober box. Zelo soliden wifi.
Kinhank G1 ima to slabost da ne podpira dolby atmos (sevda za tiste ki imajo hišni kino v tem sistemu) Če se ga ne potrebuje nima veze razlika ušesom pa tako ni slišna. Ima pa najboljši wifi in to daleč najboljši wifi od vseh. Ima tudi androidTV 11, ki je bolj prilagodljiv od googleTV (to je zopet stvar posameznika). Je zelo hiter in odziven. In ima seveda tudi en usb 2.0 več in 4 gb ram ter več prostora (32gb če se seveda rabi) V škatli dobiš še mrežni kabel. Cena je pa strong x 2.
Kot sem omenil ni slab Boxy če je cena 56 eur in ni poštnine. NI tako dober wifi kot pri G1 je pa še vedno odličen. Ima 1x usb 3.0 in 1x usb 2.0, dolby vision+atmos, androidTV 11. In dune HD aplikacija, ki deluje samo na tem boxu.
urost

16 Feb 2025, 11:44

Zdravo Polde...kateri box priporočaš za popolni izkoristek 4K slike in popolno audio podporo, kot je Dolby Atmos in DTS? Trenutno uporabljam Google Chromecast 4, vendar se mi zdi, da ni najbolj optimalna izbira (manjko ethternet priključka). Ali je Nvidia Shield še vedno top izbira? Alternativa?
polde66

16 Feb 2025, 12:43

urost napisal/-a:
16 Feb 2025, 11:44
Zdravo Polde...kateri box priporočaš za popolni izkoristek 4K slike in popolno audio podporo, kot je Dolby Atmos in DTS? Trenutno uporabljam Google Chromecast 4, vendar se mi zdi, da ni najbolj optimalna izbira (manjko ethternet priključka). Ali je Nvidia Shield še vedno top izbira? Alternativa?
To je dilema, ki tudi mene daje. Kateri je najboljši, da podpira poleg video kodekov še audio kodeke ala DTS in vse DTS podveje. Ne vem evo.
Zakaj je temu tako? Ker so boxi razdeljeni glede na uporabo. Se pravi imaš android media playerje in android TV boxe. Kaj spet to pomeni.
AndroidTV in googleTV sta sistema (tudi fire tv OS), ki podpirata googlove in netflixove certifikate ter podpora Wildewine L1. To so stream naprave namenjene gledanju stream aplikacij ala netflix, prime, appleTV, disney+, max, skyshowtime... Najdražji predvajalnik z podporo netxlixu in stream aplikacijam z netflix certifikatom in google podporo je seveda Shield tv. Zadnja verzija Nvidie z Tegra® X1+ procesorjem je iz leta 2019. Se pravi da gre v 6to leto. Zadnji popravek 9.2 ga je naredil zopet malce živega ampak.... Jaz osebno ga nebi kupoval razen če bi ga dobil izredno poceni. Moje mnenje seveda. Za danes je sicer ok ampak za par let naprej pa vprašanje. Poleg tega tudi tu ni audio podpora vsemogočna.

Android medijski predvajalniki ala Zidoo, Ugoos, Minix, Dune HD.. 8K so predvajalniki ki podpirajo vse mogoče kodeke, so izredno dobri, imajo izredne procesorje, 8 gb rama, vse naj naj, vendar podpore za netflix v 4k pa ni ker nimajo licence. Slika in zvok sta fenomenalna, cena pa tudi.

Najnovejše naprave imajo za izboljšavo slike že umetno inteligenco. Ta je prisotna tudi že na cenejših stream napravah z realteck čipovjem ala Rocktech GX1.

Torej popolnega boxa ni. Druga stvar katera pa se je za vprašat pa je, kaj uporabnik uporablja za gledanje in poslušanje. Če nimaš nekega solidnega hišnega kina ali soundbara, ki ti vse te kodeke podpira in tv ki ti daje možnost uživanja v sliki potem vse zgoraj nima smisla, ker se ne bo moglo izkoristiti. To je seveda pogojeno. Kupiti tv je premalo v tem primeru. Ali pa zadosti recimo LG oled podpira dolby atmos, vision in DTS. Skratka vse kar povprečen in malce bolj povprečen uporabnik potrebuje. Problem je potem v detaljih in pri zahtevnem uporabniku. Pa zopet ali se vse to splača za tiste par filmov, ki imajo drugačen kodek od večine ostalih?
Vse kar je stream naprav in stream aplikacij oz ponudnikov uporablja video in audio kodeke, ki jih večina boxov podpira.

Po drugi strani prihaja (vsaj tako pravijo) naprave z novejšimi procesorjui v nižjem razredu ala amlogic x5 ter seveda že prej omenjeni realteckovo čipovje. To bo verjetno prineslo izboljšave vprašanje pa je koliko ali koliko ravno na teh detaljih za najbolj zahtevne uporabnike.

Tole je ok ko se pregleda specifikacija same naprave in možnosti aplikacije HD Dune: https://www.dune-hd.com/products/boxy

ta spada iz tega segmenta bolj napredno: https://www.amazon.de/dp/B0C9R1R645?ref ... asin_title
A ima stvar še par bugov in vprašanje kdaj bo zadeva posodobljena na recimo androidTV 14. Ima pa vse od wifi6, vse licence androidTV OS, 1 gb lan, celo vtor za 2.5" hdd.
Sem ga imel pa sem ga vrnil, mogoče mi je malo žal ampak kar je je.
Zanimiva je tudi izbira Ugoos x4q serije sploh zadnje extra z podporo dolby vision. Noro nastavitev izredno dobra podpora video in audio kodekom, 1 gb lan vendar brez netflix certifikata, 4 gb ram. Preko stremia z RD računom filmi veliki 50 gb in 100 gb v HDR, HDR+, DV sekajo z 5.1 ali 7.1 podporo. Ker ti ugoosovi boxi podpirajo 7.1 sistem. Nanj se lahko namesti tudi androidTV mod in imaš android stream napravo ampak brez netflixa v 4k, ima pa ugoos L1 podporo.

Še enkrat popolnega boxa ni. In iz tega napisanega skropucala zgoraj :-) iztisniti pravo stvar ni ravno hec ;-)
urost

16 Feb 2025, 14:49

Uf...si se kar razpisal...kot rečeno pomembno mi je, da lahko preko AV reciverja (Denon AVR 1400), brez zatikanj, gledam 4K vsebine v DTS oziroma Dolby Atmos zvoku. Primarni vir video vsebin so torrenti, nadlje Stremio ozioma ostali pretočniki video vsebin.
polde66

16 Feb 2025, 16:34

https://www.reddit.com/r/AndroidTV/comm ... s_amazing/ mogoče tole?
ali tole?: https://ugoos.store/products/ugoos-x4q- ... ox-mini-pc
Odvisno zopet od budgeta. Lahko ugoosov sk1 Ne vem pa kako se obnaša aplikacija stremio v navadnem androidu.
Na ugoos x4q extra lahko poinštaliraš androidTV mod in imaš androidTV razen netflixa samo v hd ker nima licence.
polde66

16 Feb 2025, 19:55

Uprabljam sicer Ugoos x4q cube ki ima 2 gb ram in 16 gb prostora pa se mi zdi da je kar ok mašina. Seveda je na njem androidTV mod. Potem še Strong s3, Boxy, fire tv stick 4k 2 gen, in mi tv stick 4k. Sama gužva :lol:
polde66

17 Feb 2025, 11:14

Trenutno je na aliexpressu pomladna akcija do 24.2. Kirhank G1 pride 62 eur. Sam sem vzel RockTek GX1 za 84 eur. Z aliexpreess standard shiping za ziher, ki gre mimo naših organov. Vzel bi še ugoosa x4q extra pa sem bil včeraj prehiter sem ga naročil v njihovi direkt trgovini. Verjetno bom zraven cene 107 eur dodal še 22% davka ob prihodu. Na aliexspressu pa je trenutno z kuponom 124 eur z standard shipingom. Hm!? :-(
RomanS

19 Feb 2025, 22:02

polde66 napisal/-a:
16 Feb 2025, 11:11
Strong s3 je velikokrat v akciji za 40 eur na amazon.de. Moraš potem še dokupit nekaj za free poštnino (nad 59 eur). Nesmiselno je dajat več zanj. Obstaja tudi ultimate verzija ki je isti samo da ima ultimate eno aplikacijo free za 2 meseca. Ta aplikacija pa pri nas ne pride v poštev. Včasih je ta model ultimate hitreje v akciji. Obstaja tudi S3+ beli vendar razen tega da ima večji daljinec je nasplošno malce slabši od S3. Wifi je vsaj polovico slabši. Vse ostalo pa je isto. Plus pri strongu je cena, podpora dolby vision+atmos, av01 kodek (ki ga nikjer ne rabiš), minus je pa googleTV ki je poln reklam (filmov, serij, googlovih stvari) in ga ne moreš preurediti tako kot na androidTV OS. Je seveda rešitev da si inštaliraš projectivity louncher in si po svoje prirediš pogled ter izbiro aplikacij. To zelo lepo deluje. Zelo resen in dober box. Zelo soliden wifi.
Kinhank G1 ima to slabost da ne podpira dolby atmos (sevda za tiste ki imajo hišni kino v tem sistemu) Če se ga ne potrebuje nima veze razlika ušesom pa tako ni slišna. Ima pa najboljši wifi in to daleč najboljši wifi od vseh. Ima tudi androidTV 11, ki je bolj prilagodljiv od googleTV (to je zopet stvar posameznika). Je zelo hiter in odziven. In ima seveda tudi en usb 2.0 več in 4 gb ram ter več prostora (32gb če se seveda rabi) V škatli dobiš še mrežni kabel. Cena je pa strong x 2.
Kot sem omenil ni slab Boxy če je cena 56 eur in ni poštnine. NI tako dober wifi kot pri G1 je pa še vedno odličen. Ima 1x usb 3.0 in 1x usb 2.0, dolby vision+atmos, androidTV 11. In dune HD aplikacija, ki deluje samo na tem boxu.
..evo sem odločil in res kupil, ter danes dobil in priklopil strong leap s3+... za slednjega sem se odločil ker pač osebno imam rajši belo barvo če je na izbiro - glede specifikacij pa je itak vse enako. Za priklop uporabljam ethernet vtičnico (wifi še nisem uspel testirat) in moram povedat da sem trenutno zadovoljen. Če pa primerjam Neo lite aplikacijo preko tega boxa z tisto ki je na sami TV Hisense z Vidaa OS pa je vsaj enkrat hitrejša na tem s3+ boxu. Upam da bo tudi v prihodnje vse tako dobro delovalo.
Hrast

23 Mar 2025, 18:47

Pozdravljeni!
Prosim za nasvet kateri TV box kupiti, da bo na njem delal Telemachov EON tv ter Netflix, na LAN priključku.
Vnaprej hvala za odgovore.
polde66

23 Mar 2025, 20:25

Hrast napisal/-a:
23 Mar 2025, 18:47
Pozdravljeni!
Prosim za nasvet kateri TV box kupiti, da bo na njem delal Telemachov EON tv ter Netflix, na LAN priključku.
Vnaprej hvala za odgovore.
Vse kar ti piše en post višje, pa na bolhi dobiš tudi par dobrih stvari. Strong leap s3, boxy androidTV box, Kinhank g1, rockteck g2, Rockteck gx1 to pride najbolj v poštev. Cene so od 50 eur do 150 eur. od 100 do 150 eur je vč rama in več prostora, G2 pa ima še 1 gb lan vhod. Drugače pa strong za 50 eur zadosti vsemu prav tako boxy za 60 eur. Prvi ima googleTV drugi androidTV.
Hrast

23 Mar 2025, 21:05

Hvala za odgovor, sem prebral vse poste zgoraj, le za EON aplikacijo nisem bil prepričan ker ni nikjer omenjena.
Lp
polde66

23 Mar 2025, 21:14

Eon tv, neo tv lite, t-2 tv, A1 exploreTV aplikacije so namenjene androidTV in googleTV napravam.
Hrast

26 Mar 2025, 07:28

Še eno vprašanje mi pade na pamet: jaz imam TV signal preko coax kabla. Bo TV box to lahko prebavil ali je to težava?
damjano

26 Mar 2025, 08:01

Se pravi, da imaš ti coax kabl direkt v TV al kaj? Ne vem, če to v teh časih sploh še obstaja. Nekaj let nazaj sem to še videl. Omenjaš TV BOX v temi Android Box-ov. Ponavadi dobiš pri vseh telekomunikacijskih ponudnikih (če si naročil tudi TV paket) TV BOX. Na Andriod BOX pa načeloma rabiš pripeljati internet je pa povsem vseeno od kod. Lahko je vir coax, optika...
polde66

26 Mar 2025, 10:41

Box za delovanje aplikacij potrebuje internet in aplikacijo. To kar Hrast sprašuješ nima nobene logike in vprašanja sploh ne razumem. Internet boš do boxa pripeljal ali po internet lan kablu ali preko wifi. Televizijskega signala pa ne boš. Tudi če bi imel box ki ima usb dongel za TV (homastics boxi, nokia 8010, HD dune box...) ali vhod za tv (mecool KM1)ti ta signal ne bo nič pokazal ker je kodiran in ti nimaš v tem dekoderja.
Delala ti bo pa aplikacija za eon ker potrebuje samo internet (kabel ali wifi) in uporabniško ime oz prijavo v tvoj portal na telemachu. Za lažje razumevanje lahko box vzamem na dopust, v tujino (kjer je eu seveda) in eon aplikacijo nemoteno gledam če imam štrom in internet in sem prijavljen v aplikacijo. Tako da kako imaš ti doma speljan signal do tv nima nobene ama nobene veze s tem. Ali za še lažjo predstavo, box deluje na enak način kot telefon. Internet in aplikacije.
Hrast

26 Mar 2025, 13:54

Hvala obema za pojasnilo.
Jaz sem še vedno priklopljen na Telemachov koaksialni kabel. Pred modemom imam razdelilec za TV in internet signal. TV signal gre potem direktno na TV, v katerem imam Telemachovo Conax kartico. Ta signal je digitalen, tako lahko gledam TV programe. V TV imam vtaknjen še LAN kabel, da na TVju deluje Youtube, Netflix, ipd.
TV je 10 let star Samsung smart TV, Netflix sedaj prikazuje opozorilo da bo na tem aparatu deloval samo še do 17. aprila, zato se tudi zanimam za TV box. Tisti od Telemacha ne podpira Netflixa, zato ga noċem.

Glede na to da imam LAN kabel že pri TVju, ga bom torej samo preklopil v TV box, koaksialc pa bo ostal v zraku (ali pa še vedno priklopljen na tv). Bo tako OK?
polde66

26 Mar 2025, 15:11

Hrast napisal/-a:
26 Mar 2025, 13:54
Hvala obema za pojasnilo.
Jaz sem še vedno priklopljen na Telemachov koaksialni kabel. Pred modemom imam razdelilec za TV in internet signal. TV signal gre potem direktno na TV, v katerem imam Telemachovo Conax kartico. Ta signal je digitalen, tako lahko gledam TV programe. V TV imam vtaknjen še LAN kabel, da na TVju deluje Youtube, Netflix, ipd.
TV je 10 let star Samsung smart TV, Netflix sedaj prikazuje opozorilo da bo na tem aparatu deloval samo še do 17. aprila, zato se tudi zanimam za TV box. Tisti od Telemacha ne podpira Netflixa, zato ga noċem.

Glede na to da imam LAN kabel že pri TVju, ga bom torej samo preklopil v TV box, koaksialc pa bo ostal v zraku (ali pa še vedno priklopljen na tv). Bo tako OK?
Lan kabel lahko uporabiš potem za tv box. Antenski kabel ti pa lahko ostane v TV. Ne vem pa kakšne internetne hitrosti dosegaš na tvojem koaksalcu. Koliko je download in koliko upload?
Hrast

26 Mar 2025, 19:39

Na wifiju imam cca 180 mbps downloada in 50-70 mbps uploada, na kablu pa še malo več.
polde66

26 Mar 2025, 20:52

Super, potem bo vse ok. Sedaj samo še nakup boxa.
gregor

27 Mar 2025, 08:25

To bo morda zanimiva zadeva:

Xiaomi TV Box S (3rd Gen)
https://www.mi.com/global/product/xiaom ... s-3rd-gen/

Kdaj in po kakšni ceni bo na voljo, pa bo verjetno Tomson več vedel. :D
polde66

27 Mar 2025, 10:36

Poleti dobita xiaomi mi box 2nd gen in mi stick 4k posodobitev na androidTV 14. Preiskusne različice za beta testerje se da dobiti na PDA ruskem forumu, vendar je bolje počakati OTA tovarniško posodobitev.
Tomson

30 Mar 2025, 18:34

gregor napisal/-a:
27 Mar 2025, 08:25
To bo morda zanimiva zadeva: Xiaomi TV Box S (3rd Gen). Kdaj in po kakšni ceni bo na voljo, pa bo verjetno Tomson več vedel. :D
Trenutno še žal ni uradnih informacij o natančnem datumu začetka prodaje ali ceni na globalnem trgu. Glede na to, da je bil izdelek že predstavljen na spletni strani Xiaomi, lahko pričakujemo, da bo kmalu na voljo. Cenovno predvidevam da bo okoli 65-70€ nato pa počasi pod 60€ ...

🔧 Strojne izboljšave Xiaomi TV Box S (3rd Gen) v primerjavi z 2nd Gen:

📦 Shramba: 8 GB → 32 GB

📶 Wi-Fi: navaden dual-band → Wi-Fi 6 (boljša povezljivost)

🎧 Zvok: Dolby Atmos + DTS:X → boljša podpora kodekom (če imaš sistem, ki to izkoristi)

⚙️ CPU: še vedno Cortex-A55 (isti tip jedra), a najverjetneje hitrejši takt in novejši 6nm čip

❗ RAM ostaja 2 GB, kar pomeni, da večopravilnost in hitrost aplikacij ostajata zelo podobni.
Tomson

26 Apr 2025, 17:45

pa je prišel! ;)

Xiaomi je izdal tretjo generacijo enega najboljših Android TV predvajalnikov za zmerno ceno. Ne gre za revolucijo, temveč za smiselno in pričakovano evolucijo predhodnih modelov. Predvsem pa omenjeno serijo skozi vsa leta spremlja odlična uporabniška izkušnja in ugodna cena.
primerjava med 2nd in 3rd generacijo ...

Slika

Novi Amlogic S905X5M procesor, izdelan v 6 nm tehnologiji, prinaša 25 % večjo procesorsko moč in 130 % izboljšano grafično zmogljivost v primerjavi s prejšnjo generacijo. ​Hrambeni prostor je povečan iz 8GB na 32GB. Nova generacija podpira Wi-Fi 6, kar omogoča hitrejšo in stabilnejšo brezžično povezavo. ​Podpora za DTS:X poleg Dolby Atmos. Dodana podpora za AV1 video kodek.

Kaj je enako: tudi nova generacija brez Ethernet priključka in z enim USB 2.0 priključkom ...
polde66

26 Apr 2025, 19:06

Dobim drug teden, 2nd pa je danes prodan.
Odgovori