Robotski sesalniki

Iščete najboljši model določene naprave glede na vaše želje in potrebe?
Odgovori
Tomson

12 Sep 2024, 09:22

Dalibor napisal/-a:
12 Sep 2024, 07:19
Najlepša hvala! Komaj čakam primerjavo z Roborockom, nekaj bo treba nabaviti za spodnjo etažo. Če se odločim za Narwala, te bom pa prosil za link na Amazon.de, ker ni nobene šanse, da še karkoli, kadarkoli kupim pri Smartusu. Pa ne samo zaradi navitih cen.
Sicer imam s Smartusom po novem dogovor, da kar se tiče kupcev, ki kupujejo preko KajKupiti, imajo slednji posebne privilegije, kar se tiče uveljavljanja garancije in drugih težav s produkti. Smo dogovorjeni, da se po vzoru najboljših trgovin pri aftersale suportu ne komplicira in dlakocepi ampak vedno vse razreši v korist kupca. In če bi karkoli ne "štimalo" se obrne name in uredim z njimi.
raners napisal/-a:
12 Sep 2024, 08:19
Tomson, bo kaj naprodaj iz tvoje strani? drugače imajo vredu cene v nemških trgovinah, ja..
zaenkrat ni v načrtu, uporabljam vse te napravice kar sam doma zaenkrat, ko pa bo preveč gredo naprej po družini ...če kaj bo, sporočim ...
Dalibor

12 Sep 2024, 10:11

Tomson napisal/-a:
12 Sep 2024, 09:22
Dalibor napisal/-a:
12 Sep 2024, 07:19
Najlepša hvala! Komaj čakam primerjavo z Roborockom, nekaj bo treba nabaviti za spodnjo etažo. Če se odločim za Narwala, te bom pa prosil za link na Amazon.de, ker ni nobene šanse, da še karkoli, kadarkoli kupim pri Smartusu. Pa ne samo zaradi navitih cen.
Sicer imam s Smartusom po novem dogovor, da kar se tiče kupcev, ki kupujejo preko KajKupiti, imajo slednji posebne privilegije, kar se tiče uveljavljanja garancije in drugih težav s produkti. Smo dogovorjeni, da se po vzoru najboljših trgovin pri aftersale suportu ne komplicira in dlakocepi ampak vedno vse razreši v korist kupca. In če bi karkoli ne "štimalo" se obrne name in uredim z njimi.
To je bilo vse samoumevno pri nakupih z GeekBuyinga, super podpora in nobenih komplikacij, ni bilo nič tebi treba urgirati. So kar sami korektno rešili.

Potem so pa tile iz Smartusa dosegli prepoved pošiljanja na naš trg, da smo prisiljeni kupovati od njih, po veliko višjih cenah! Da ne govorim o tem, da zaračunajo 2. leto garancije, ki jo imajo izdelki seveda avtomatsko.

Ma ni šans, da kdaj kaj kupim od njih, in tudi nihče od mojih sorodnikov ne bo.

Bova to kar nabavila preko Amazona, preko tvojega linka. Volk sit in koza cela.
Tomson

12 Sep 2024, 10:29

Dalibor napisal/-a:
12 Sep 2024, 10:11
To je bilo vse samoumevno pri nakupih z GeekBuyinga, super podpora in nobenih komplikacij, ni bilo nič tebi treba urgirati. So kar sami korektno rešili. Potem so pa tile iz Smartusa dosegli prepoved pošiljanja na naš trg, da smo prisiljeni kupovati od njih, po veliko višjih cenah! Da ne govorim o tem, da zaračunajo 2. leto garancije, ki jo imajo izdelki seveda avtomatsko. Ma ni šans, da kdaj kaj kupim od njih, in tudi nihče od mojih sorodnikov ne bo. Bova to kar nabavila preko Amazona, preko tvojega linka. Volk sit in koza cela.
Razumem, a želim samo povdariti, da se tudi sam trudim zadeve obrniti na bolje v Slo. Npr. Jimmy izdelki na Smartusu imajo sedaj pri nakupu preko KajKupiti (kode za popust) ekskluzivno v Sloveniji sedaj 2-letno brezplačno garancijo. Enako se trudim doseči za Narwal, zaenkrat še ni, upam da bo ... ampak jasno, vsak ima svoje izkušnje, svoja pričakovanja, tako da čisto razumljivo.
Zohar

12 Sep 2024, 11:34

Zanima me če je kdo vzel sedaj v akciji ILIFE G9 Pro in kako je z njim zadovoljen.

Hvala
raners

13 Sep 2024, 16:17

Še zadnja dilema.. Roborock Qrevo Pro ali Dreame L10s Pro Ultra? Res so proizvajalci začeli komplicirat stvari, ko vsak ponuja žnj modelov in moraš presneto dobro pogledat, kaj določen model ponuja in kaj ne..

Skratka, kolikor sem sam raziskal, gre pri Roborock Qrevo Pro ali Dreame L10s Pro Ultra za res podobna izdelka, vendar ima za nas Dreame prednost, ker mu lahko vliješ tudi pralno sredsvto v postajo, kar Roborock Qrevo Pro ne omogoča..

Kaj meniš tomson? Imaš kake kupone za ta dva sesalca? Kolikor vidim, so trenutno v DE dobre cene..
Imejmo se radi ;)
Tomson

14 Sep 2024, 11:07

raners napisal/-a:
13 Sep 2024, 16:17
Še zadnja dilema.. Roborock Qrevo Pro ali Dreame L10s Pro Ultra? Res so proizvajalci začeli komplicirat stvari, ko vsak ponuja žnj modelov in moraš presneto dobro pogledat, kaj določen model ponuja in kaj ne.. Skratka, kolikor sem sam raziskal, gre pri Roborock Qrevo Pro ali Dreame L10s Pro Ultra za res podobna izdelka, vendar ima za nas Dreame prednost, ker mu lahko vliješ tudi pralno sredsvto v postajo, kar Roborock Qrevo Pro ne omogoča.. Kaj meniš tomson? Imaš kake kupone za ta dva sesalca? Kolikor vidim, so trenutno v DE dobre cene..
hja, do določene mere primerljiva modela na več področjih. Sesalna moč, tam tam, sistem brisanja tudi podoben, Qrevo malo hitreje vrti krpice (200rpm), Dreame pri 180rpm, oba s podobno funkcionalno samočistilno postajo, a tukaj prednost Dreame modela ki z vročim zrakom posuši krpice za mokro čiščenje. Potem pa algoritmi zaznavanja, načrtovanja in premikanja po prostoru, tukaj je Dreame občutno boljši, naprednejši, z "AI Action" algoritmom uporablja RGB kamero in 3D strukturirano svetlobo, je tudi občutno boljši pri prepoznavanju in izogibanju manjših predmetov. Dreame je tudi malo tišji pri delovanju, a govorimo o nekaj dB, ne bo noč in dan razlike. Dodajanje detergenta je tudi velik plus pri Dreame modelu. Overall je pač Qrevo le malo nižja Roborock serija, medtem ko je Dreame L10S Pro Ultra bolj flagship model. Gledano z uporabniškega stališča pa je Dreame boljši sesalnik, je hardversko boljši, občutno boljši na preprogah, občutno boljši pri "ObstacleAvoidance", tukaj je velika razlika, malo naprednejša samočistilna postaja, dejstvo pa je da je tudi Roborock Q Revo Pro odličen robotski sesalnik in nikakor ne bo razočaral, tako da tukaj slabe izbire ni.

V Slo je opcija za Dreame model, je žal višja cena kot v tujini, je pa res top aftersale podpora (as good as it gets) in pa brezplačna podaljšana 2-letna SLO garancija in trenutno še darilo (Dreame Glamour brezžični likalnik za lase) v vrednosti 120€ ...
Dalibor

14 Sep 2024, 15:31

Amazon.de pa celih 300 EUR ceneje, brezplačna poštnina in tudo odlična after sale podpora...

Tile naši prodajalci so nezasitni....
Jure00

14 Sep 2024, 20:02

Zlatarji :D :D :D
Tomson

14 Sep 2024, 20:51

Ja, saj sem takoj zapisal, da je v SLO za omenjeni Dreame model višja cena, žal zaenkrat je tako, očitno imajo neke stare zaloge po stari ceni, jih pocukam za rokav in jih povrpašam zakaj takšna razlika v ceni, ker osnovna cena brez popusta je pa sploh ohoho ...
raners

14 Sep 2024, 23:08

Hja, ni slaba ideja vprašat, ker verjetno skoraj vsi na tem forumu verjetno najraje kupujemo v Slo trgovinah, ampak ko je razlika tako velika, vseeno kupimo v tujini.. Saj ni problem, če so malo dražji (saj razumemo kupno moč), ampak razlika glede na tujino je enostavno prevelika.. ;) Napisano dobronamerno.. ;)

Je pa tudi res, da se enostavno nekatere stvari dobijo ceneje v tujini, dostikatere pa konc koncev tudi pri nas..
Imejmo se radi ;)
Jure00

15 Sep 2024, 00:00

@Tomson

Kaj je trentno aktualnega za okol 500€ , mel sem s6 prej.Da dobr posesa in umije 😂😁💪
Tomson

15 Sep 2024, 01:23

Jure00 napisal/-a:
15 Sep 2024, 00:00
@Tomson
Kaj je trentno aktualnega za okol 500€ , mel sem s6 prej.Da dobr posesa in umije 😂😁💪
do 500€ nobene dileme, Roborock S8! ;)
če se gre pa na 600€ pa zgoraj omenjeni Dreame L10s Ultra ki se ga trenutno dobi na Amazonu ...

zanimiv je tudi Narwal model z "Ultra postajo", je cenovno med omenjenima, s tudi precej napredno 3v1 samočistilno postajo, samodejno čiščenje posodice za smeti, čiščenje krpice za mokro čiščenje, ima tudi sušenje z vročim zrakom, posodico za avtomatsko dodajanje detergenta, ima podobno mokro čiščenje kot Q Revo, se pravi rotacijski krpici, DirtSense, da zaznava umazanijo in umiva dokler ni čisto, sam imam doma cenejšega Freo X in se precej dobro obnese ...
Dalibor

15 Sep 2024, 11:02

Ker sem sam ponosni lastnik Narwala Freo X, ki sem ga kupil z GeekB za 219 EUR z dvoletno garancijo (tudi sam ne morem prehvaliti), a sem takrat veeeliko gledal teste teh Narwalov in če se prav spomnim, je ta Narwal FREO (NE ULTRA!) kar zelo slab za svojo ceno. Mislim da je to model pred Ultro? Ultra pa vsekakor vredna svoje GeekB cene, a ko sem hotel naročiti, niso smeli več pošiljati :-(
Saj lahko da se motim, ker je že kakega pol leta, ampak mislim da ne, ta model je veeeeliko slabši od Ultra modela....

Tomson, ali nimaš ti doma Narwala Ultra?
Tomson

15 Sep 2024, 11:55

Dalibor napisal/-a:
15 Sep 2024, 11:02
Ker sem sam ponosni lastnik Narwala Freo X, ki sem ga kupil z GeekB za 219 EUR z dvoletno garancijo (tudi sam ne morem prehvaliti), a sem takrat veeeliko gledal teste teh Narwalov in če se prav spomnim, je ta Narwal FREO (NE ULTRA!) kar zelo slab za svojo ceno. Mislim da je to model pred Ultro? Ultra pa vsekakor vredna svoje GeekB cene, a ko sem hotel naročiti, niso smeli več pošiljati :-(
Saj lahko da se motim, ker je že kakega pol leta, ampak mislim da ne, ta model je veeeeliko slabši od Ultra modela.... Tomson, ali nimaš ti doma Narwala Ultra?
Sam imam doma Narwal Freo X Plus, tega sem že testiral, za 300€ zelo dober sesalnik, so pa dražji Roborocki na kakšnem področju še boljši, zapakiranega pa imam še novega Narwal Freo Z Ultra. Kolikor sem gledal tale video, primerjava s prvim Narwal Freo modelom ki ga omenjam za 500€ ga tukaj kar pohvalijo, pravijo da ga imajo še sedaj redno v uporabi doma in da še vedno lepo služi, je učinkovit, zanesljiv: https://www.youtube.com/watch?v=LBhYPUx2p0Y
Jure00

15 Sep 2024, 12:24

@Tomson

Sam tale za 599€ ima samo 3000Pa...se to splaca sploh..
Trenutno gledam tega
https://www.smartus.si/narwal-robotski- ... 91k8_jawrp

Sam nebi se rad kaj nasankal s tem da ne bo kako razočaranje..
Tomson

15 Sep 2024, 12:59

Jure00 napisal/-a:
15 Sep 2024, 12:24
@Tomson
Sam tale za 599€ ima samo 3000Pa...se to splaca sploh.. Sam nebi se rad kaj nasankal s tem da ne bo kako razočaranje..
Razlike med 2.500Pa in 10.000Pa če gledam Roborock modele in v praksi učinkovitost čiščenja je zanemarljiva, na papirju izgleda dan in noč razlika, realnost pa je da govorimo mogoče o kakšnem procentu razlike pri učinkovitosti čiščenja. Sicer pa, če želiš top uporabniško izkušnjo, najbolj zanesljivo delovanje, najboljše algoritme čiščenja, učinkovitost in najnižji FailureRate, vzami Roborock S8 iz prvega predloga, je še 2-letna Slo garancija, tukaj ne bo nobenega razočaranja! ;) če te ne moti kakšen kompromis tu in tam, pa je za skoraj polovično ceno Freo X Plus čisto super opcija pri 329€ ...
Dalibor

15 Sep 2024, 13:11

Kar jaz berem, je razlika v moči sesanja kar velika na tepihih. Na ravnih površinah pač ne. Sicer pa od viška glava ne boli. Mislim da je najboljša varianta, glede na to, da je Smartus prepovedal uvoz direktno z GeekBuyinga, je obvod naročilo v Avstrijo na pošto. Ali kot je rekel Tomson, z Amazona. Amazon ima Narwala in vsake toliko časa konkretno znižanje. Je bil Ultra že za 600 EUR in jaz čakam da bo spet to na voljo. Ali če bo Ta novi odličen, potem počakam na Amazonu na tega.

Narwal Freo X je trenutno 279 EUR na Amazon.de.
raners

16 Sep 2024, 13:38

Še nekaj me zanima.. Kot sem omenil, bomo kupili Dreame L10s Pro Ultra Heat (sicer je na amazon.de cenejši, ampak ga ne pošiljajo v Slo). Se mi zdi, da je do 800 eur best buy. ;)

In pri tem modelu ti pred čiščenjem tudi namoči krpice in jih pripravi za čiščenje.. In sedaj me zanima, kako poteka predmočenje krpic, če sesalec neseš v zgornje nadstropje? Ve mogoče kdo, kako imajo to rešeno ti sesalci s samočistilnimi postajami?

Tomson, veš mogoče, zakaj ni teh Dreame sesalcev v kitajskih trgovinah (GB, DHGate, aliexpress, itd)? Če ve kdo slučajno za kako boljšo ceno, lepo prosim.. :D
Imejmo se radi ;)
Tomson

16 Sep 2024, 17:08

Pri teh modelih ki pripravijo krpico za mokro čiščenje potem pa se uporabljajo v drugem nadstropju, sam le kliknem na začetek čiščenja, ko je pripravljen sesalnik in predej začne čistiti v prostoru pa dam na pavzo, nesem v drugo nadstropje in dam nadaljuj in normalno počisti, prepozna nadstropje. Seveda pa je težava ker tam nima postaje da vmes tudi očisti krpico, tam pač javi da ni postaje in nadaljuje ...

Danes govoril z uvoznikom za Dreame, smo imeli kar debato in so mi obljubili da mi bodo posredovali kupone in tudi Dreame modele s cenami čim bolj približali tujini, jutri prejmem nove kupone in objavim tukaj ...
raners

16 Sep 2024, 22:55

Hvala, Tomson, res, za tvoj trud in predvsem čas, da se res vsakemu posvetiš..

Pa vedno nam vržeš kost še za nadaljna vprašanja.. :D
Ko si že omenil kao Dreame, jih lahko še mogoče vprašaš, zakaj tega modela (Dreame L10s Pro Ultra Heat) ni uradno naprodaj pri nas (razen samo pri "tujem" prodajalcu Digiexpert)?

Pomembno vprašanje: Tomson, imaš kje kaki link za kake donacije za tvoj forum? ;)
Imejmo se radi ;)
Tomson

17 Sep 2024, 20:28

raners napisal/-a:
16 Sep 2024, 22:55
Hvala, Tomson, res, za tvoj trud in predvsem čas, da se res vsakemu posvetiš.. Pa vedno nam vržeš kost še za nadaljna vprašanja.. :D Ko si že omenil kao Dreame, jih lahko še mogoče vprašaš, zakaj tega modela (Dreame L10s Pro Ultra Heat) ni uradno naprodaj pri nas (razen samo pri "tujem" prodajalcu Digiexpert)? Pomembno vprašanje: Tomson, imaš kje kaki link za kake donacije za tvoj forum? ;)
Hehe, hvala, hvala! :) glej, z veseljem, ker sem tudi sam dostikrat v vlogi potrošnika in če lahko kaj v naši mali Sloveniji obrnem na bolje ali komu pomagam na tem področju mi je res v veselje. Donacij ni, sem razmišljal če bi, pa se zaenkrat nisem odločil. Saj če kdo kaj kupi preko mojih povezav dobim kakšen procent, če pa se kupi kje drugje pa tudi ok, pa mogoče naslednjič, a zato se tudi sam potrudim da ustvarim najboljše pogoje kolikor je možno, da za zadevami ki jih objavljam tudi stojim. Po večini se da marsikaj doseči in dogovoriti, včasih pa tudi ne, a če se ne poizkusi! ;) sicer pa tudi mene motivirajo tovrstne debate ...

Imam pa zelo dobre novice, Dreame sesalniki bodo tudi v Slo zelo konkurenčni, jutri predvidoma objavim nove kode in cene za vse modele! ;)

Dreame L10s Pro Ultra Heat mislim da je namenjen samo online prodaji (ne distributerjem, uvoznikom), lahko preverim da bo sigurna informacija ...
Tomson

20 Sep 2024, 09:05

Dreame robotski sesalniki in ekskluzivne KajKupiti kode:
* Na vse Dreame sesalnike preko uradne trgovine 2-letna SLO garancija ...
Dalibor

26 Sep 2024, 10:14

Narwal Freo X ultra je zdaj 764 EUR na Mimovrste, ker je 15% popusta. To se je čakalo :-) .

https://www.mimovrste.com/robotski-sesa ... i-sesalnik
Tomson

26 Sep 2024, 12:08

Dalibor napisal/-a:
Narwal Freo X ultra je zdaj 764 EUR na Mimovrste, ker je 15% popusta. To se je čakalo :-) .
Na KajKupiti prihaja te dni še boljši deal za omenjeni model! ;)
Dalibor

26 Sep 2024, 12:49

Tomson napisal/-a:
Dalibor napisal/-a:
Odlično! Ta sicer že naročen, a bi še enega v tem primeru za taščo. In naj ne bo iz Mishopa, ampak kjerkoli drugje. Amazon, GeekBuying, Dhgate...Kjekoli najdi drugje, lepo prosim! Lahko tudi Aliexpress.
Spodhost

01 Okt 2024, 11:12

Tomson napisal/-a:
Dalibor napisal/-a:
Super! Komaj cakam. Bi rekel da je v tem rangu okrog 700€ to verjetno najboljsi nakup ali ne?
Tomson

01 Okt 2024, 16:05

Narwal kode in ugodnosti, smo se dogovorili za dve opciji, prva opcija je večji popust pri nakupu, druga opcija manjši popust in dodatno leto garancije, tako da skupno 2-letna garancija.

Za Ultra X model imamo 5kom s popustom za 759€, nad tem pa cena 799€ oz. 854€ z 2-letno garancijo:
Potem pa opcija z manjšim popustom ampak 2-letno garancijo, se doda dodatno leto garancije v košarico:
Tomson

01 Okt 2024, 16:07

Spodhost napisal/-a:
01 Okt 2024, 11:12
Super! Komaj cakam. Bi rekel da je v tem rangu okrog 700€ to verjetno najboljsi nakup ali ne?
so danes aktivirane kode, ne zamudit, je samo 5kom pa ekskluzivni ceni ... sicer pa okoli 700€ ali tale Narwal ali pa Dreame L10S Ultra za 699€:
Tomson napisal/-a:
01 Okt 2024, 16:05
Narwal kode in ugodnosti, smo se dogovorili za dve opciji, prva opcija je večji popust pri nakupu, druga opcija manjši popust in dodatno leto garancije, tako da skupno 2-letna garancija.

Za Ultra X model imamo 5kom s popustom za 759€, nad tem pa cena 799€ oz. 854€ z 2-letno garancijo:
Potem pa opcija z manjšim popustom ampak 2-letno garancijo, se doda dodatno leto garancije v košarico:
Tomson

01 Okt 2024, 19:20

@Verner K.
Pozdravljeni.Rad bi kupil sesalec z zbirno enoto katera zbira smeti, doliva vodo in tudi očisti krpo. Čistil bi samo keramiko brez kakšnih preprog in brez hišnih ljubljenčkov cca 60m2. Okrog 700 do 1000€. Hvala za odgovor.…
tri super opcije, okoli 700€ odločitev med Narwal X Ultra in Roborock Qrevo S in Dreame L10S Ultra:
Narwal ima boljše specifikacije, več naprednih lastnostih, je skratka naprednejši model. Roborock v praksi odličen, na kakšnem področju učinkovitosti čiščenja še boljši, ima res dobro uporabniško izkušnjo. Dreame je recimo nekje med njima, tako na grobo rečeno ... Dreame in Roborock v osnovi z 2-letno garancijo, pri Narwal modelu opcija dokupa ali iz zgornje povezave kode ...

če gremo do tisočaka pa izbira med Dreame L20 Ultra in novim Narwal Z Ultra, ki je trenutno eden absolutno najboljših modelov na trgu, vštric Roborock S8 MaxV Ultra modelu, ki sicer stane 1300€. Dreame je po tehnologiji malo zadaj, a po učinkjovitosti čiščenja in uporabniški izkušnji zelo blizu ... Skratka, same dobre opcije!
s1h0

03 Okt 2024, 18:17

Pozdravljeni. Gledam tuje teste in je trenutno zelo hvaljen roborock qrevo master....po nekaterih testih celo boljsi od s8 maxv ultra in par sto evrov ceneje. Me zanima, ce bo dobavljiv tudi v slo.
Tomson

03 Okt 2024, 21:39

s1h0 napisal/-a:
03 Okt 2024, 18:17
Pozdravljeni. Gledam tuje teste in je trenutno zelo hvaljen roborock qrevo master....po nekaterih testih celo boljsi od s8 maxv ultra in par sto evrov ceneje. Me zanima, ce bo dobavljiv tudi v slo.
Kolikor se spomnim, ko sem se pogovarjal z uvoznikom na to temo, je model Q Revo Master namenjen zgolj online prodaji nekaterih trgovcev, tako da v Slo ga žal ne bo, a cena je tudi zelo visoka ... kolikor sem gledal so ga le na RobotWars izpostavili kot boljšega, kar pa ne vem ... mi je skoraj nemogoče da bi nižja serija bila boljša od najprestižnejšega, najnaprednejšega modela podjetja ... je pa dejstvo da je QRevo serija top za ceno ...
raners

08 Okt 2024, 10:24

Tomson, mogoče veš, kako je s kupovanjem detergentov za Dreame robotske sesalce? Doma imamo Dreame L10s Pro Ultra Heat in malo gledam, kateri detergent bi bil ustrezen.. Veš mogoče, če lahko vsi Dreame modeli uporabljajo isti detergent?

Ker kolikor na hitrco vidim, obstaja "AWH6" (za L10s Ultra in za L20 Ultra) ter "AWH9" (kao primerno za vse Dreame robotske sesalce).

In potem še maš malo večje pakiranje, kjer tudi piše, da je primerno za vse Dreame robotske sesalce: https://www.amazon.de/-/en/Dreame-Clean ... 0C78FCZGQ/ (po dobri ceni za 1l).

Torej, bi bil ok tudi ta detergent iz amazon.de?

In podobno me zanima tudi za vrečke - ali vse Dreame samočistilne postaje uporabljajo enake vrečke za prah ali se razlikujejo med modeli (L10 ultra, L10s ultra, L10s Pro ultra, L20 ultra, itd...)??
Imejmo se radi ;)
L.A.

09 Okt 2024, 12:48

Zdravo,

je ta ROBOTSKI SESALNIK ROWENTA RR8497WH X-PLORER SERIE 70+ za 382,49 € dober deal? Sploh se ne spoznam na te stvari.
Tomson

09 Okt 2024, 15:46

raners napisal/-a:
08 Okt 2024, 10:24
Tomson, mogoče veš, kako je s kupovanjem detergentov za Dreame robotske sesalce? Doma imamo Dreame L10s Pro Ultra Heat in malo gledam, kateri detergent bi bil ustrezen.. Veš mogoče, če lahko vsi Dreame modeli uporabljajo isti detergent?
načeloma so za robotske sesalnike primerna vsa čistila, ne glede na znamko, ki so namenjena robotskim, tudi baterijskim sesalnikom. Gre za kombinacijo spojin, ki so bolj viskozna, ne vsebujejo klislin itd. in so posledično primerna za napeljave sesalnikov. Tako da karkoli namenskega najdeš bo ok, včasih na videz sicer cene izgledjao zelo različne, a je vedno potrebno preverit v kakšnem razmerju se meša z vodo. Pri dražjih čistilih je včasih namreč 1:50 ...

Vreče so tudi bolj kot ne kompatibilne, npr. za modele D10+/L10 Ultra/L10s Ultra/L20/X30/X40
Tomson

09 Okt 2024, 15:53

L.A. napisal/-a:
09 Okt 2024, 12:48
Zdravo, je ta ROBOTSKI SESALNIK ROWENTA RR8497WH X-PLORER SERIE 70+ za 382,49 € dober deal? Sploh se ne spoznam na te stvari.
tale model je ok, a za podobno ceno dobite bistveno boljše modele, npr s samočistilno postajo okoli 400€:
če gremo malo višje absolutno superioren:
ali tale Roborock:
če pa samočistilna postaja ni nuja, ker realno gledano šele Ultra samočistilne postaje prinašajo res veliko dodano vrednost, pri teh navadnih pa le pomeni da namesto na 2 tedna zamenjate vrečo za smeti na 2 meseca. Še vedno pa sami upravljate z vodo, čistite krpico za mokro čiščenje itd ... In če gledamo kakšen navaden model brez te navadne samočistilne postaje dobite pa sploh še bistveno boljše modele, top za ceno je npr.
ali pa tale Narwal ki ima trenutno rekordno nizko ceno:
Tomson

09 Okt 2024, 16:22

@Larisa L.
Lepo pozdravljeni, sem v iskanju/nakupu novega robotskega sesalca, v kombinaciji sesanje in mokro čiščenje. Trenutno imam model iRobot 976, ki samo sesa. Oglasila sem se tudi v iRobot fizični trgovini, da sem se pozanimala o novejših modelih in ugotovila, da jih je dejansko povozil čas. Torej očitno bom morala presedlati na novo znamko robotskih sesalcev. V poplavi vseh teh sesalcev, sem se sedaj zapičila v znamko Roborock, v model Q Revo S. Zanima me ali je ta model vreden tega denarja? Predvsem z vidika sesalne moči? In pa gledala sem da ima samo 1 valj. Dejansko ne vem je to v redu? Roomba je imela 2 valja. Mi je pa zelo všeč, ker ima ta model Q Revo S 2 mopka ki se vrtita in se mi zdi, da je to učinkovito. Imam stanovanje, brez preprog, brez pragov, po tleh je parket, v kopalnici so ploščice. Sicer nisem pikolovska. Sem pa vesela, če dobro posesa😁

Budged je do 1000€. Nisem nek freak na tehnologijo. Meni zadostuje da dobro posesa. S pomivanjem pa nimam nekih izkušenj in bom vesela, da pomiva on 😁 Najlepša hvala vam za vse informacije. Seveda sem odprta tudi za kakšne druge ok modele oziroma za priporočilo.
Pozdrav, drži, iRobot več ni kar je bil, zadnjih nekaj let žal več niso konkurenčni ...

Do 1000€ je pa kar nekaj zelo dobrih opcij. Tale Narwal je trenutno občutno najbolje kar se dobi okoli tisočaka, najnaprednejši, najzmogljivejši, jasno z Ultra samočistilno postajo:
njegov predhodnik še vedno odličen in bistveno ugodnejši:
in v istem cenovnem rangu se potem dobi novi Roborock Qrevo S, ki je tudi preverjeno odličen model, top uporabniška izkušnja:
in potem še Dreame L10S Ultra model, ki je spet fenomenalen za ceno:
in njegov naslednik, ki je še zzmogljivejši, naprednejši:
Skratka en kup res dobrih modelov in prav z nobenim od omenjenih se ne zgreši. Če so finance vsekakor izbira med Narwal Z Ultra in Dreame L20 Ultra, če se išče največ za ceno Narwal X Ultra li Dreame Z10 Ultra, Roborock pa recimo neka vmesna opcija...
Tomson

11 Okt 2024, 14:38

Super ceni za dva Dreame modela iz EU:
raners

13 Okt 2024, 12:01

Tomson (in ostali).. Včeraj doma prvič sesal Dreame L10s Pro Ultra Heat in je res dobra mašina in res lepo počisti..

Ampak imam eno malo težavo.. In sicer ni šel pod sedežno, čeprav ima ravno dovolj višine, da bi lahko šel.. Celo pod enim majhnim delom je šel.. Je pa res, da ima me 1-3 mm prostora, nič več..

Sem nekje prebral, da če mu izklopiš AI in izogibanje predmetom, naj bi potem šel tudi pod take predmete, kjer ima res malo prostorske višine.. Ampak ni delovalo, še vedno noče it pod sedežno.. Mogoče nisem izklopil prave opcije ( jih je res dosti), ampak mislim, da sem izklopil vse, kar ima veze pri pametnem navigiranju in izogibanju...

Tudi na netu najdem vprašanja, vendar brez pravih rešitev..

Mogoče ima res premalo višinskega prostora, ampak koliko je potem tisti minimum, kjer bo še šel spodaj..

Vglavnem, ima kdo kako rešitev?
Imejmo se radi ;)
Dalibor

13 Okt 2024, 12:59

raners napisal/-a:

Nova sedežna, nekoliko višja.

To bo najbolj enostavno. :-)
Dalibor

13 Okt 2024, 16:58

Tomson napisal/-a:
09 Okt 2024, 16:22
Dreame L20 Ultra robotski sesalnik[/url] s kodo: kajkupitil20ultra iz 1300€ na 949€ (SLO)[/list]
Dreame L20s Ultra 765 EUR na Amazon.de!!!!
Tomson

13 Okt 2024, 18:38

Dalibor napisal/-a:
meni za Dreame sesalnike na Amazonu piše: "This item cannot be shipped to your selected delivery location. Please choose a different delivery location."
Dalibor

13 Okt 2024, 19:25

Tomson napisal/-a:
13 Okt 2024, 18:38
Dalibor napisal/-a:
meni za Dreame sesalnike na Amazonu piše: "This item cannot be shipped to your selected delivery location. Please choose a different delivery location."
Da, ampak to že od nekdaj ni problem. Mailboxde.com podaljša dobavo cca 2 dni in stane nekih 20 eur. Moji prijatelji sicer naročijo na najbližjo pošto za avstrijsko mejo, poštno ležeče, sam pa raje plačam teh 20 eur. Tega smo se veliko posluževali, ko Amazon in ostali niso sploh dostavljali. Takole je mene stalo za Narwala, -15.04 EUR, sem pogledal.

V glavnem, prišlo vas bo najmanj 180 EUR ceneje in tudi fenomenalna Amazon Garancija! Tole bo verjetno še Tomson priporočil, je razlika v ceni ogromna.
Tomson

13 Okt 2024, 19:46

Jasno, opcije so, vsak pa se odloča po svoji vesti, komu pomeni več nižja cena, komu pa 2-letna slovenska garancija, Elkotex je na tem področju izjemen, servis je v LJ, za Amazon pa je jasno potrebno poslati nazaj v Nemčijo, tako da so plusi in minusi, so pa pri določenih modelih kar razlike ...
raners

14 Okt 2024, 13:24

Dalibor napisal/-a:
13 Okt 2024, 12:59
raners napisal/-a:

Nova sedežna, nekoliko višja.

To bo najbolj enostavno. :-)
Hja, potem lahko tudi menjam nogice trenutne sedežne, ampak vprašanje ostaja, koliko je minimalna višina, pod katero bo sesalec šel..

Probal bom ga tudi ročno peljat pod sedežno, če si bo mogoče zapomnil, da lako gre tja spodaj...
Imejmo se radi ;)
Tomson

16 Okt 2024, 10:46

@Vanja J.
Pozdravljeni, ponovno se obracam na vas po nasvet, tolrat me zanima nakup robotskega sesalnika, in sicer se mi zdita cenovno in po karakteristikah najbolj dostopna Narwal Freo x Ultra in Roborock S8+.
Sedaj se pa ne morem odlociti med njima, kaj priporocate? 🙏 Hvala, Vanja
ta hip se lahko še izkoristi tale res huda akcija za Narwal X Ultra, z našimi kodami za -140€ popusta!
najboljša alternativa pa bi bil ne Roborock S8+ model, ki ima klasično, ne Ultra samočistilno postajo ampak Roborock Qrevo S model za podobno ceno, tudi top robotski sesalnik za zmerno ceno ...
potem pa še en odličen model za še zmernejšo ceno, Dreame L10S Ultra, tudi na podobnem nivoju:
in med temi tremi je kar dilema, ker so precej podobni, vsi vrhunski, vsi s podobno ceno, dejstvo pa je da z nobenim od omenjenih ne zgrešite! 😉
Batman25

17 Okt 2024, 10:21

Zdravo, pred par leti sem po @Tomson priporočilu kupil 360 S6 in še danes lepo deluje in sem super zadovoljen z njim. Trenutno se potrebuje nov/dodaten sesalnik, pa me zanima kaj se trenutno priporoča v "budget" segmentu?
Max budget bi bil nekje 350€ če je res potrebno, drugače najraje precej manj. Zmogljivost sesanja in navigacije če je na nivoju 360 S6 bo povsem dovolj. Ne potrebuje se ne pomivanja, ne samočistilne postaje.

EDIT: Od dodatnih funkcij bi bilo zaželjeno imeti podporo za različna pritljičja (da ga lahko prestavljam med nastropji), in pa to da deluje v čisti temi (službena roomba naprimer ima s tem neverjetne težave).

Hvala za nasvet :)
Tomson

17 Okt 2024, 17:06

Batman25 napisal/-a:
17 Okt 2024, 10:21
Zdravo, pred par leti sem po @Tomson priporočilu kupil 360 S6 in še danes lepo deluje in sem super zadovoljen z njim. Trenutno se potrebuje nov/dodaten sesalnik, pa me zanima kaj se trenutno priporoča v "budget" segmentu?
Max budget bi bil nekje 350€ če je res potrebno, drugače najraje precej manj. Zmogljivost sesanja in navigacije če je na nivoju 360 S6 bo povsem dovolj. Ne potrebuje se ne pomivanja, ne samočistilne postaje.

EDIT: Od dodatnih funkcij bi bilo zaželjeno imeti podporo za različna pritljičja (da ga lahko prestavljam med nastropji), in pa to da deluje v čisti temi (službena roomba naprimer ima s tem neverjetne težave).

Hvala za nasvet :)
me veseli da še vedno lepo služi! ;)

takole, če gremo na najnižji cenovni razred, najboljši poceni model je tale Dreame, je občutna nadgradnja 360 modela:
naslednja stopnička pa vsekakor Narwal model, je še na vseh področjih malo boljši, trenutno še super akcija, najnižja cena na trgu:
skratka, če gre do 300€ je to to, brez razmisleka, sicer pa omenjeni Dreame tudi super za zmerno ceno ...
Batman25

18 Okt 2024, 15:53

Hvala, sem naročil Dreame D9 Max. :D
vojkoz

21 Okt 2024, 20:45

Tomson

22 Okt 2024, 22:23

V SLO je prišel Dreame X40 Ultra, eden absolutno najboljših robotskih sesalnikov, huda konkurenca Roborock S8 MaxV Ultra modelu. Top cena, ena najnižjih v EU, 2-letna SLO garancija ...
https://www.kajkupiti.si/zanimivo/dream ... alnik.html <--VEČ INFO
Odgovori