TV-ji (LED/OLED)

Iščete najboljši model določene naprave glede na vaše želje in potrebe?
Odgovori
Misek

21 Nov 2023, 11:33

polde66 napisal/-a:
21 Nov 2023, 11:25
Pri tv-jih brez androida OS ali google TV OS je pametno vzeti kak android tv box, tam imaš vse kar potrebuješ, od kodija do nexttube brez oglasov do vseh vrst aplikacij. Recimo nokia 8010 je trenutno v črnem petku na amazonu.de za 100 seur. Absolutno best buy za ta denar, 4gb ram 32 prostora, giga lan, wifi 6 in android TV 11.
Načeloma imam doma iz starega tv-ja tole zadevo
https://store.google.com/gb/product/chr ... n-GB&pli=1

Sam sem nekako upal da mi tega ne bo potrebno več uporabljat.
polde66

21 Nov 2023, 11:59

Tvoj chromecast je samo HD. Če bi bil recimo 4k ok. Nima dolby vision, dolby atmos, hdr, hdr+, kar bi ti na novi c3 absolutno prišlo prav. Youtube samo v fhd resoluciji. Če želiš uživat v 4k in lepi sliki potem tale tvoj odpade.
Misek

21 Nov 2023, 12:19

no sej link je bil zgolj za primer, sem pa že iskal kje sem ga takrat nabavil da bi ugotovil katero verzijo imam HD ali 4K. Žal ne najdem, tako da bom moral počakat da tole igračko preklopim na novi tv.
Se pravi sam tv ne omogoča prenosa sike zaslona iz telefona - mater sem mislil da je to že tolk običajna stvar da brez tega sploh ne moreš tv-ja kupit ;)
gregor

21 Nov 2023, 12:48

Misek napisal/-a:
21 Nov 2023, 11:03
Sem včeraj klical "majstra", samo mu nisem za 100% reku da vzamem (LG OLED65C32LA). Danes sem mu pisal da ga pridem popoldan iskat in me je prejle klical da je bil že prodan (jebi ga ga nisem rezerviral), vendar me je prec potolažil da pa jutri dobi novo pošiljko LG OLED65C31LA, tako da če jutri dobim avto ga grem iskat.
Sedaj kaj je točno razlika med 1 in 2 pojma nimam verjetno pa ne kaj bistvenega.

Skratka če bo vse prav bo jutri v moji posesti ;)

Mal imam edino še dileme ali ga zmontirat na steno (in kak nosilec) ali ga postavit na podstavek. Odprtino mam široko 164cm, tv je cca 144cm, na vsaki strani po 10cm lufta bo pomojem ravno prav.

p.s.: V enem od testov sem prebral kot grajo da nima podpore za Chromecast. Kaj to točno je? Če nisem napačno informiran naj bi omogočal preslikavo nap. zaslona mobilnika na TV oz hišnega računalnika na TV? Imam prav ali sem v zmoti?
Tisti ki maste tak ali podoben TV se da proecirat sliko iz telefona na TV?
Verjetno je razlika nepomembna, kot sem že napisal. Morda siva barva zadnje stranice, namesto črna. :)

Definitivno na steno. Če imaš 10 cm na vsaki strani je to več kot dovolj. Moraš pa tudi nad TV imeti vsaj 10 cm prostora. Sicer se OLED ne grejejo pretirano. Mi imamo doma še tudi plazmo in to pa je pečica.
Jaz sem nosilec vzel skupaj z TV, torej v isti trgovini. Vprašaj gospoda z katerim si govoril in ti bo dal še nosilec.

Če ni skrivnost, kakšno ceno si dobil? Kaj popusta?
Predvidevam, da govorimo o Makspro trgovini?

Hvala

LP
Misek

21 Nov 2023, 13:01

Zakaj definitivno na steno? Mogoce neumno vprasanje vendar v tem trenutku ne vidim neke prednosti razen dodatnega stroška cca 100€.

Ja nad tv-jem je dovlj placa, omejen sem "samo" z širino.

Tako je pri njem bom vzel ja, cena ni skrivnost 1600€ mi je obljubil, upam da se se pri nosilcu dogovoriva za kako dobro ceno.

Moram pa pohvalt gospoda je res prijazrn in ustrržljiv (vsaj za enkrat), bistveno drugače kot pa kak prodajalec v trgovini.
Zadnjič spremenil Misek, dne 21 Nov 2023, 13:08, skupaj popravljeno 1 krat.
gregor

21 Nov 2023, 13:03

Če govorimo o YT, potem se app na telefonu in TV lahko brez težav povežeta.
Torej lahko preko telefona upravljaš delovanje YT app na TV-ju.

Drugače pa poglej še to:

https://play.google.com/store/apps/deta ... s&hl=en_US

S tem upravljaš TV. Jaz nisem podrobno raziskoval, kaj vse omogač ta app.

Še to, če dosti gledaš YT in te motijo reklame, potem priporočam YT Premium naročnino. Ko enkrat uporabljaš YT brez reklam, potem ni vrnitve nazaj na reklame.
Pa še dostop do YT Music dobiš z 100+ miljonov skladb.

Jaz kar precej gledam YT in nimam težav z 7,19 EUR na mesec za premium naročnino. Se mi ne zdi pretirana.

LP
gregor

21 Nov 2023, 13:10

Misek napisal/-a:
21 Nov 2023, 13:01
Zakaj definitivno na steno? Mogoce neumno vprasanje vendar v tem trenutku ne vidim neke prednosti razen dodatnega stroška cca 100€.

Ja nad tv-jem je dovlj placa, omejen sem "samo" z širino.

Tako je pri njem bom vzel ja, cena ni skrivnost 1600€ mi je obljubil, upam da se se pri nosilcu dogovoriva za kako dobro ceno.
Odlično. Jaz sem tudi dobil podoben popust.

Nosilec dobiš za 20 EUR v tej trgovini in je čisto vredu. Točne cene se ne spomnim, v tem rangu je...

Ne vem kje si videl stenski nosilec za 100 EUR, moraš biti nalo nor :D , da daš toliko denarja za kup železa, ki ga ne boš več videl.

OK, vem da so npr. Vogels nosilci kvaitetni, moje mnenje pa je da niso vredni toliko, kakršne cene imajo. :o Blazno... :D
Misek

21 Nov 2023, 13:21

Ja raven to mi je predlagal, pravi da ima z ostalimi slabr izkušnje in da je najcenejši Vogele (vrjetno sem narobe zapisal) cca 65€

Ce pa vzamem da je izvlečni je pa prec 100€
gregor

21 Nov 2023, 15:08

Hmm, meni ni nič kompliciral, mi je dal najcenejšega. Verjetno bi rad prodal drago robo.
Sem sedaj točno šel pogledati, tako mi je napisal: Primeren nosilec stane 19,90€.

Reči mu naj ti da najcenejšega. Če ne pa greš v BB, HN ipd lokalne trgovine kjer dobiš te nosilce za podoben denar.
Jaz ne bi dal 65 EUR za nosilec, ki je potem skrit za ekranom.
Odločitev pa je seveda tvoja.

LP
Misek

21 Nov 2023, 15:26

gregor napisal/-a:
21 Nov 2023, 15:08
Hmm, meni ni nič kompliciral, mi je dal najcenejšega. Verjetno bi rad prodal drago robo.
Sem sedaj točno šel pogledati, tako mi je napisal: Primeren nosilec stane 19,90€.

Reči mu naj ti da najcenejšega. Če ne pa greš v BB, HN ipd lokalne trgovine kjer dobiš te nosilce za podoben denar.
Jaz ne bi dal 65 EUR za nosilec, ki je potem skrit za ekranom.
Odločitev pa je seveda tvoja.

LP
Tudi meni je to preveč, no sej bom vidu kaj se bova jutri zmenila.
Misek

21 Nov 2023, 16:29

Še eno vprašanje. Sej na tv-ju so nameščene oz se da namestit apk za gledanje tv kanalov in pretočnih vsebin kot naprimer
T-2
Netflix
Youtube
Plex
....
Zadnjič spremenil Misek, dne 21 Nov 2023, 17:46, skupaj popravljeno 1 krat.
Misek

21 Nov 2023, 16:33

polde66 napisal/-a:
21 Nov 2023, 11:59
Tvoj chromecast je samo HD. Če bi bil recimo 4k ok. Nima dolby vision, dolby atmos, hdr, hdr+, kar bi ti na novi c3 absolutno prišlo prav. Youtube samo v fhd resoluciji. Če želiš uživat v 4k in lepi sliki potem tale tvoj odpade.
Evo preveri embalažo in je HD, 4k in HDR verzija.😁
urost

21 Nov 2023, 18:27

Misek napisal/-a:
21 Nov 2023, 16:29
Še eno vprašanje. Sej na tv-ju so nameščene oz se da namestit apk za gledanje tv kanalov in pretočnih vsebin kot naprimer
T-2
Netflix
Youtube
Plex
....
Mislim da so Netflix, Youtube in Plex že nameščene...T-2 pa boš moral naložiti "ročno" preko downloaderja
polde66

21 Nov 2023, 19:01

Aplikacije so v LG storu če govoriš o aplikacijah na tv-ju. Niso nameščene jih je pa treba namestit. Namešča se pa samo take aplikacije ki so v LG storu in tudi t-2 TV aplikacija je v storu. Preko downloaredja pa pozabi, ker to ni android tv ampak WebOS.
polde66

21 Nov 2023, 20:02

easyrider3 napisal/-a:
21 Nov 2023, 19:16
Katera trgovina je boljša za nakup ali potem za kakšne uveljavitev reklamacija ali garancije Mimovrste,EnaA ali Shoppster? Gledam za nakup televizorja TCL 55C805 in imajo ga v vseh teh treh trgovinah in potem našel sem še celo trgovine na Hrvaškem v okolici Zagreba za 90 Eur ceneje za ceno 600 Eur.
https://www.nabava.net/televizori/tcl-5 ... -489507671
@darck bolje da to vprašaš kar na slotechu
če pa mene vprašaš glede na to da ti nič ni všeč in da z nobenim nisi zadovoljen, ga vzemi tam kjer ga boš lahko v 14 dneh najlažje vrnil. :D
Misek

22 Nov 2023, 06:18

polde66 napisal/-a:
21 Nov 2023, 19:01
Aplikacije so v LG storu če govoriš o aplikacijah na tv-ju. Niso nameščene jih je pa treba namestit. Namešča se pa samo take aplikacije ki so v LG storu in tudi t-2 TV aplikacija je v storu. Preko downloaredja pa pozabi, ker to ni android tv ampak WebOS.
Sem tukej mal pogledal
https://us.lgappstv.com/main/tvapp

Pa PLEX, Netflix, Youtube so
ne najdem pa slovesnkih kot so T2, voyo ....
gregor

22 Nov 2023, 08:54

Sem včeraj zvečer pogledal v aplikacijo APPS. Jaz na mojem TV (C1) nimam nameščen Plex, sem ga v iskalniku našel in bi ga lahko brez težav namestil. Enako velja za T-2, Voyo..., za to nisem pogledal.
Sam uporabljam EON TV od Telemach in sem jo tudi potegnil dol v APPS aplikaciji.

Še to. Najbolj uporabljene aplikacije si lahko na pilotu razvrstiš na tipke od 1 do 9. Tako lahko hitro prideš do njih, če za 2, 3 sek. stisneš posamezno tipko.
Če se prav spomnim, se to nastavi z daljšim stiskom tipke 0.
polde66

22 Nov 2023, 10:51

Na amazon.de je sedaj nokia 8010 92 eur
Misek

23 Nov 2023, 09:27

Evo malce vtisov sicer sem mel samo ene 2h časa da sem mal potipkal tako da je precej nejasnosti še.

Glede na to da je bila prej diagonala cca 92cm vmes smo bili ene pol leta brez Tv-ja sedaj pa 164cm ... u madonca kako je to velikooooooo . ampak boljšega se bomo hitro navadli.

Zmontiral na steno, izgleda top - skor kot filmsko platno ;) je pa malce minus ker je dostop do vhodnih portov zeloooo otežen. To bom verjetno se popravil tako da bom dal med steno in nosilec 1-2cm podloge da bo za TV-jem malce več prostora.

Slika super, nastavitve me se begajo in ne vem točno kaj je kaj, tako da to bo se malce trajalo. Varčevanje z enegrijo mi je malce konfuzno, načeloma sem ga izklopil pa še vedno pri določenih nastavitvah teži da zaradi varčevanja nekaj ni omogočeno. kot sem že napisal po teh menijih se še precej lovim in sem precej zbegan. Malce me moti ker so meniji zasnovani precej drugače kot sem bil do sedaj vajen. Se bo treba navadit.

Malce me begajo še te "Prijave" . Trenutno se nisem še nikamor registriral in tudi prijavil se nisem v TV z nobenim uporabniškim imenom, so pa možne 3 različne prijave (žal sem pozabil slikat da bi točno napisal tako da tole me ne za besedo držat)
1. Prijava z neko mobilno Lg varianto (potrebuješ registracijo z uporabniškim imenom in geslom)
2. Prijava z WebLg varianto (potrebuješ registracijo z uporabniškim imenom in geslom)
3. Prijava v televizor (za to ne potrebuješ nikakršnega uporabniškega imena)

Prvi dve varianti (1 in 2) še nisem definiral kaj je katera in za kaj kako rabiš.

WebOS - hja za enkrat ni požel nekega navdušenja. Načeloma so vse apk notri, katere osebno uporabljam (T2, Voyo, Netflix, Plex, Youtube), ampak mi je dostop do njih še malce zamuden. Ob zagonu je tudi polovica zaslona zasedena z emblemom WebOs ki praktično samo polnilo in (vsaj za enkrat) nima neke funkcije.
Za nameščanje apk je potrebo imet LG profil in biti vpisan. Za enkrat ga še nimam in tega še nisem preizkusil.

Dalinček - lepo sede v roko, na otip pa deluje plastika precej ceneno. Funkcija miške lepo deluje, edino "klik" tipka je malce trda in ko se z miško postaviš na določen gumb/mesto in pritisneš se hitro ob pritisku, miška premakne in posledično ne klikneš na želeno mesto na zaslonu. Glede na to da pač nimamo klasične antene pač preklapljanje kanalov na daljincu ne deluje, no deluje ampak ker ni kanalov preklapljaš med "praznimi" ;)

Zvok - hja na to kar smo bili sedaj navajeni (pač tv zvočniki) občuten upgrade, precej več basa, precej več dB in trenutno niti pod razno ne razmišljam o kakem dodatnem Soundbaru al kaj podobnega. Sem pa našel v nastavitvah da je možno predvajanje zvoka na več načinov:
1. Zvočniki TV-ja
1.1. Način če je TV na stojalu
1.2. Način če je TV montiran na steno
2. Preko BT - zunanjega zvočnika
3. Preko zvočnikov TV-ja + BT zunanjega zvočnika istočasno (glede na to da imam JBL Extreme BT zvočnik, bo pomojem kar dobra opcija ze še obogateno izkušnjo zvoka)

Se mi pa dogaja da pri nekoliko višji jakosti (cca 50%) prihaja nekaj v resonanco in precej nadležno brenči, moram najti krivca.

Na koncu sem vtaknu Google Cromcest v HDMI port, napajanje zanj sme želel vzet iz USB porta televizije vendar je premalo moči, tako da to žal ne gre, je treba imet svoj napajalnik.
Tv ga je prec zaznal in ponudil možnost upravlanje slednjega z dalijincem TV-ja. No to mi žal ni uspelo izvest. Tako da sem pol kar uporabil daliček od Googel Cromcesta in deluje lepo tudi jakosz zvočnikov lepo prilagaja in ob pritisku na tipko za vklop/izklop lepo vgasne/prižge Tv in Cromcast. Podpira 4K 60Hz, Dolby Vision, HDR10 in HDR10+

Miroring slike iz Telefona (Samsung) na Tv, deluje super in brez zapletov povezan v 3s.

Preko BT oz WiFi ja naj bi se dalo priključit dodatno miško, tipkovnico, igralno kozolo in verjetno še kaj

Omogoča tudi igranje igric, še ne sprobano. Bodo pa sigurno to otroci prav hitro pogruntali. In bo treba pogruntat nekaj kako "zaklenit" TV da ne bo ravno prosto dostopno. Za enkrat našel zaklep samo zaklep kanalov, vhodov,...

Toliko za enkrat nekaj osnovnih opažanj. Na splošno zelo navdušen.
gregor

23 Nov 2023, 10:11

Zdaj pa si preveč napisal, da bi ti lahko na vse odgovoril. Sem le v službi. :D

Eco način. Ko enkrat potrdiš, da ga boš izklopil, te več ne bo spraševal...

Če se odločiš za filmmaker mode (torej ne vivid, standard...), moraš to nastaviti za vsako aplikacijo posebej.

App, ki jih najbolj pogosto uporabljaš si lahko daš na gumbe od 1 do 9 na daljincu. Milsim, da se to naredi z daljšim stiskom na gumb 0, potem pa dodeliš app po gumbih.
In če imaš npr YT na gumbu 3, potem samo stisneš in držiš gumb 3 in se ti YT odpre...

Ne spomim se, kako sem se jaz prijavil v LG račun. Verjetno preko Thinq app na telefonu.

LP
Misek

23 Nov 2023, 11:55

Tole z bližnjicami za App sem probal včeraj ja, je res tako držiš "0" pa se ti odpre meni za dodajanje bližnjic. Ne vem pa če ne bom ostal kar na Google TV-ju preko Gogle Cromcesta predvsem da ostanem na 1 dalincu pa se vajen sem ga povrh vsega. Mal bom vseeno se proba raziskat tale WebOS

Zdej tale Filmmake mode, kar sem na hitro probal slika malce bolj rumena postane, je to to al je se kak druga fora tega moda?
gregor

23 Nov 2023, 12:06

Če hočeiš imeti najbolj pravilno sliko, ki je najbližje takšnim in drugačnim standardom in da je "as creator intended" potem moraš uprabiti ta način ali kaj podobnega.

https://filmmakermode.com/about/
Watch your movies and TV shows the way the filmmakers intended. This new picture mode on supported Ultra HD TVs preserves the director’s creative intent and provides a cinematic experience.
Ostali načini kot so npr. vivid, standard itd. ne prikazujejo pravilno slike. Seveda pa nikjer ne piše, da jih ne smeš uporabiti.
Lahko daš na vivid, ampak to ni pravien prikaz slike.
Odločitev je tvoja.

LP
Arbo

07 Jan 2024, 17:58

Pozdravljeni,
spet bi rabil nasvet pri nakupu TV, povprečni uporabniki.
Rabim 50" za mladinsko sobo,kjer se bo gledala v glavnem zvečer in 65" za v dnevno sob,kjer pa bo bolj obremenjena🙂
Skupni budžet za obe naj bi bil okoli1.500 €
Kaj bi bila najboljša opcija?

Hvala in lep pozdrav
Arbo

09 Jan 2024, 20:08

Zdravo,
danes sem narocil Hisense 65 U8 KQ ,upam,da nisem prav usekal mimo??
Cena se mi je zdela primerna (1000€ preko T2)
Lep pozdrav
Tomson

10 Jan 2024, 23:39

Arbo napisal/-a:
09 Jan 2024, 20:08
Zdravo, danes sem narocil Hisense 65 U8 KQ ,upam,da nisem prav usekal mimo?? Cena se mi je zdela primerna (1000€ preko T2). Lep pozdrav
Oprosti, bil malo v gužvi te dni ... za tisočaka je omenjeni Hisense precej dobra opcija, U8K je njihov top MiniLED model in se glede na teste super obnese. Ima dobro sliko in zvok, tudi dobro svetilnost, je super izbira TVja za dnevno sobo, če je OLED predrag ...

Kar se tiče modela za 500€, Samsung 50Q60C/Q67 je dobra opcija, pa TCL 50C805, tudi cenejši TCL 50C735, Philips 50PUS8515 je soliden ...
Arbo

11 Jan 2024, 17:44

Zdravo,
vseeno hvala za odgovor.Meni se je model po testih in tudi cenovno zdel ugodno.
Za 50 " bom pa pogledal še tvoja proporočila.
A bi vseeno mogoče za ta denar vzel kak model od Hisense?🙂
Lp
Tomson

11 Jan 2024, 19:47

Arbo napisal/-a:
11 Jan 2024, 17:44
Zdravo, vseeno hvala za odgovor.Meni se je model po testih in tudi cenovno zdel ugodno. Za 50 " bom pa pogledal še tvoja proporočila. A bi vseeno mogoče za ta denar vzel kak model od Hisense?🙂
Lp
od Hisense bi bil kar ok model Hisense 50A7KQ (VA QLED 2023) tudi 50E7HQ (VA QLED 2022) sicer leto starejši, ima vmesnik VIDAA U5.0 namesto VIDAA U6.0 a po drugi strani Quantum Dot Color za malo boljšo reprodukcijo barv, malo višjo svetilnostjo in malo boljšo povezljivostjo ...
Putka

16 Feb 2024, 18:02

Pozdravljeni!

Sem pred nakupom novega tv pa se ne znam odlociti kaj kupiti. Gledam za 4K 65" ali 75". Zdaj pa dilema. Kupiti boljsi 65 ali slabsi 75. Gledal bi malo mesano, predvsem pa filme in sport v bolj temnem ambientu in naravnost pred seboj - razdalja 3m. Fino bi bilo tudi da ima google tv OS. Budget pa nekje 1500€, lahko tudi malo vec, ce je kak konkreten argument ZA.

Hkrati pa iscem se en manjsi 32" tv za mamo (nima prostora za vecji ekran), ki pa mora imeti dobro vidljivost pod kotom v bolj svetlem prostoru. Budget 400-500€.

Lp in hvala za vse predloge
Tomson

16 Feb 2024, 23:06

Putka napisal/-a:
16 Feb 2024, 18:02
Pozdravljeni! Sem pred nakupom novega tv pa se ne znam odlociti kaj kupiti. Gledam za 4K 65" ali 75". Zdaj pa dilema. Kupiti boljsi 65 ali slabsi 75. Gledal bi malo mesano, predvsem pa filme in sport v bolj temnem ambientu in naravnost pred seboj - razdalja 3m. Fino bi bilo tudi da ima google tv OS. Budget pa nekje 1500€, lahko tudi malo vec, ce je kak konkreten argument ZA. Hkrati pa iscem se en manjsi 32" tv za mamo (nima prostora za vecji ekran), ki pa mora imeti dobro vidljivost pod kotom v bolj svetlem prostoru. Budget 400-500€. Lp in hvala za vse predloge
to je večna dilema, manjši boljši, večji slabši! :) obstaja pa samo ena res dobra rešitev, večji in boljši! ;)

glede na to da se gleda na 3m bi sam mogoče gledal 65" OLED in pa kakšno dobro roko ki podaljša iz stene za dobre pol metra, pa je potem razdalja le še 2.5m (tako imam tudi sam, iz 2.5m na 2m velikost 65" in se uper obnese).

Sam bi se odločal med OLED modeli:

- SAMSUNG 65S90C
- LG OLED65C3
- Panasonic 65MZ800

če je želja GoogleOS, potem je izbira jasna, Panasonic! ;)

alternativa LCD 75" modela pa Samsung QE75Q80C. Je pa to kar razlika kar se kvalitete slike tiče ...

pri 32" je pa zadnja leta tako malo izbire da je joj. Je kakšen dober VA model v zastavljenem cenovnem rangu, a če so vidni koti prioriteta je treba gledat IPS panel. Tukaj pa žal kakšne hude izbire ni, so predvsem poceni primerljivi modeli. Se vzame karkoli od Sony,Samsung,Panasonic,LG,Loewe...
Putka

17 Feb 2024, 18:29

Hvala za predloge. Če bi se ti odločal, katerega od zgoraj naštetih bi vzel? Ali je MaxPro (trgovine ne poznam, berem pa neki da nima Slovenske garancije - stari posti po forumu) ok ali bolje vzeti pri Anni če bi vzel Samsunga? Cena je praktično ista.

LP
Tomson

17 Feb 2024, 20:02

trije odlični modeli, vsi OLED, tako da enak panel in podobne lastnosti, saj pravim, če je želja po GoogleOS potem tako ali tako pride v poštev le Panasonic. Sam imam doma Panasonic OLED in je top, Samsung je dobra izbira če je pomembna malo višja svetilnost, sicer ima Samsung rahlo bolj nasičene barve, kar meni ni tako všeč, Panasonic ima najbolj naravno, "true to the source" sliko, kar mi je osebno preferenca. LG je pa nekje vmes med obema. Zdaj pa, ali se odloči na podlagi teh lastnosti ali pa glede na ceno, katerega se dobi najugodneje. Maxpro je ok trgovina, tudi sam pri njih že kupoval, sicer garancije nisem uveljavljal, če je kaj narobe, kot mi je znano se nese k njim, oni pa naprej uredijo, ali popravljajo v Slo ali tujini pa za kupca ni pomembno, da se le uredi.

predlagam pa nosilec v tem smislu, Vogels modeli so top, a niso poceni, delujejo pa res vrhunsko skozi leta in leta, jih že 15 let uporabljam, do sedaj imel enega 10let in drugega imam cca. 3leta, sem pa vedno kupil iz njihove premium linije, so dragi ampak res kvalitetani in praktični. Tale model se iztegne za 71cm, kar pomeni da bo 65" TV kar občutno večji! ;) in če se tam kupi TV in nosilec bodo sigurno za oboje uredili še kakšen popust ...
Mitja

04 Mar 2024, 11:52

Pozdravljeni.Prosim za pomoč in sicer ali se izplača kupiti ta tv na spodnji povezavi ali je bolje kupiti kaj drugega v isti velikosti ali celo večji.Rad bi predvsem imel lepo sliko(barve) in pa cenovno ugoden tv.hvala in lp

https://www.googleadservices.com/pagead ... Qx6BAgEEAE
Tomson

05 Mar 2024, 09:42

Mitja napisal/-a:
04 Mar 2024, 11:52
Pozdravljeni.Prosim za pomoč in sicer ali se izplača kupiti ta tv na spodnji povezavi ali je bolje kupiti kaj drugega v isti velikosti ali celo večji.Rad bi predvsem imel lepo sliko(barve) in pa cenovno ugoden tv.hvala in lp
Tale TV je odličen v 55/65" verziji, ker ima res dober VA panel, a 75" verzija ima žal IPS panel in je ok, a kvaliteta slike je občutno nižja, bistveno nižje kontrastno razmerje, bistveno slabši prikaz črne, ima pa tale IPs verzija malo širše vidne kote ... sicer dober TV z IPS panelom, a če se ne bo gledalo prav iz strani so VA paneli superiorni kar se kvalitete slike tiče.

od 75" ter z VA panelom okoli 1500€ najboljše opcije pa Samsung 75Q80C ali TCL 75C805 ali Sony 75X85L ... Glede velikosti pa odvisno od oddaljenosti, nekje do m je 75" čisto ok, če pa je oddaljenost od TVja večja pa bi bilo za razmislit o večjem TVju, ampak cena bo potem občutno višja, se raje dokupi kakšno Vogels roko, ki odmakne TV od stene za 50cm ...
vrba13

09 Mar 2024, 19:40

Pozdravljeni
Sem v fazi nakupa novega televizorja do nekje max 1000€. Velikost nekje 50 55 večjega zaradi prostorske stiske negre :roll: (gledalo se bo iz 1,5-2m), gledalo se bo večinoma filmi, šport, občasno igranje iger na ps..
Za priporočila se vam najlepše zahvaljujem.
Lp- Žan
Tomson

10 Mar 2024, 11:04

vrba13 napisal/-a:
09 Mar 2024, 19:40
Pozdravljeni, Sem v fazi nakupa novega televizorja do nekje max 1000€. Velikost nekje 50 55 večjega zaradi prostorske stiske negre :roll: (gledalo se bo iz 1,5-2m), gledalo se bo večinoma filmi, šport, občasno igranje iger na ps..Za priporočila se vam najlepše zahvaljujem. Lp- Žan
Pozdravljen in dobrodošel na Forumu! ;)

Glede na omenjeno in zastavljeni cenovni rang praktično ni dileme, ker se dobi že kakšen OLED model ki je superioren vsem LCD modelom:

tale 48" LG C3 model je npr. top TV pri 999€:
https://www.makspro.si/oled-tv-sprejemn ... c31la.html

če gremo na 55" pa LG OLED serija B3 za 1.099€:
https://www.makspro.si/avdio-in-video/t ... 25734.html

to je najboljše kar se dobi v tem cenovnem rangu ...
gregor

10 Mar 2024, 20:46

Jaz sem 48 C3 v decembru pri maks pro dobil za 980 € + poštnina.

Me čudi, da marca 2024 cena še ni padla, glede na to, da gre za lanski model.

Vsekakor vprašaj za popust.
kmetek

11 Mar 2024, 19:07

LG OLED TV OLED42C31LA 926 €
LG OLED TV OLED48C31LA 975 €
LG OLED TV OLED55B33LA 1.085€
LG OLED TV OLED55C31LA 1.206 €
LG OLED TV OLED65B33LA 1.378 €
LG OLED TV OLED65C31LA 1.512 €
LG OLED TV OLED65G23LA 1.585 €

EDIT: @kmetek: brez samoreklame prosim! (Tomson)
vrba13

11 Mar 2024, 23:08

Pozdravljen in dobrodošel na Forumu! ;)

Glede na omenjeno in zastavljeni cenovni rang praktično ni dileme, ker se dobi že kakšen OLED model ki je superioren vsem LCD modelom:

tale 48" LG C3 model je npr. top TV pri 999€:
https://www.makspro.si/oled-tv-sprejemn ... c31la.html

če gremo na 55" pa LG OLED serija B3 za 1.099€:
https://www.makspro.si/avdio-in-video/t ... 25734.html

to je najboljše kar se dobi v tem cenovnem rangu ...
Najlepša hvala za odgovor, sedaj me pa samo še zanima katero velikost bi vi predlagali.. glede na oddaljenost gledanja
Hvala
Lp
Tomson

12 Mar 2024, 01:29

vrba13 napisal/-a:
11 Mar 2024, 23:08
Najlepša hvala za odgovor, sedaj me pa samo še zanima katero velikost bi vi predlagali.. glede na oddaljenost gledanja. Hvala. Lp
malo odvisno od kvalitete gledanih vsebin, sam imam na 1.5m diagonalo 65", kar je za kvaliteten FHD in seveda 4K super! kakšen močno skompresiran FHD ali 720p pa pri tej razdalji na 65" več ni tako fin. Med 48" in 55" na tej razdalji seveda ni nobene dileme, jasno da 55" če so finance! ;)
Dalibor

02 Apr 2024, 08:08

Dober dan.

Imamo kakšen konsenz okoli best value 75" TVja do nekih 2000 EUR?
Bi vzel Hisense 75U8K, kot tukaj predlagano nekaj strani nazaj, ampak očitno v EU prisotni Hisense 75U8KQ ni enaka zadeva.....

Torej, nekaj 75" za gledanje filmov/serij....

(Malo merkam tole: https://fox-mart.de/samsung-qe75qn90c-n ... -tv-tizen/ )

Hvala.
Tomson

02 Apr 2024, 11:38

Dalibor napisal/-a:
02 Apr 2024, 08:08
Dober dan. Imamo kakšen konsenz okoli best value 75" TVja do nekih 2000 EUR? Bi vzel Hisense 75U8K, kot tukaj predlagano nekaj strani nazaj, ampak očitno v EU prisotni Hisense 75U8KQ ni enaka zadeva..... Torej, nekaj 75" za gledanje filmov/serij....
okoli 2000€ so že blizu zastavljenega budgeta tudi 77" OLED modeli, ki so superiorni LCDjem, če gre nekje do 2300€ torej ni dileme:

LG OLED 77G23 za 2200€:
https://priporocam.si/izdelek/lg-oled77 ... sprejemnik

Samsung OLED 77S90 za 2325€:
https://www.telekom.si/e-trgovina/tv-in ... titan-crna

LG OLED 77B3 za 2330€:
https://www.a1.si/televizorji/tv-lg-oled77b33la
https://www.electronic4you.si/lg-oled77 ... 34386.html

od LCD modelov do 2000€ pa npr. zelo hvalijo model LG 75UR8000, sicer model nižjega cenovnega ranga, a nova generacijo s precej dobrimi lastnostmi tudi glede prikaza črne, je na Rtings pred večino dražjih LCD modelov, kar se tiče kvalitete slike, so pa naprednejše storitve, lastnosti izvzete pri tem cenejšem modelu, a če je prioriteta slika, tole zelo zanimiva opcija ...

LG 75UR8100 za 870€:
https://www.bigbang.si/lg-75ur81003lj-t ... ek-1021578

PS: Sicer po podatkih RTings gre za VA panel, model RU8000/AUA, v Slo je model 8100/3LJ in po podatkih DisplaySpecs pa za IPS, to je za preverit če je v Slo tale model z VA panelom, sicer odpade ...

od bolj premium LCD modelov pa najboljše opcije npr. Samsung 75Q80C za 1500€:
https://www.ceneje.si/Izdelek/42299071/ ... ung-75q80c

če pa se gre cenovno še malo višje do 1800€ v tujini pa še malo boljši omenjeni Samsung 75QN90C model, trenutno eden najboljših LCD QLED 75" modelov na trgu, v Slo je sicer drag, 2600€, a tukaj so že občutno boljši OLED modeli ...
Dalibor

02 Apr 2024, 12:19

Hvala za odgovor.

Težava je, ker bo šla tudi 75" ravno, avno še na steno. 77" je pa prevelika, se ne izzide nikakor :-( LG 75UR8100 pa sem poklical, je IPS :-(

Se pravi tole za 1719 eur? https://fox-mart.de/samsung-qe75qn90c-n ... -tv-tizen/
Bi dal pač dostaviti v AUT....
Tomson

02 Apr 2024, 12:24

Dalibor napisal/-a:
02 Apr 2024, 12:19
Hvala za odgovor. Težava je, ker bo šla tudi 75" ravno, avno še na steno. 77" je pa prevelika, se ne izzide nikakor :-( LG 75UR8100 pa sem poklical, je IPS :-( Se pravi tole za 1719 eur? https://fox-mart.de/samsung-qe75qn90c-n ... -tv-tizen/ Bi dal pač dostaviti v AUT....
tole je kar se tiče LCD QLED 75" "as good as it gets", tako da pri tej ceni super nakup ... če se želi še malo prihranit in nakup v SLO pa vsekakor cenejši Samsung 75Q80C, ki je tudi izjemen 75" TV za ceno, velja za "Maximum picture quality for your buck", a ni MiniLED kot dražji Q90C (ki ima še višjo svetilnost) ... nimajo pa Samsungi nasplošno podpore za Dolby Vision, a sam v tem ne vidim kakšne večje pomanjkljivosti, tudi na mojem OLED Panasonicu ni podpore, a so še vedno vse HDR vsebine res impresivne ...
Dalibor

03 Apr 2024, 07:49

Najlepša hvala za vse odgovore...
... Ki pa so samo še poglobili zmedo :-)

OLED ni priporočljivega 75" modela?

Tole je ful preveč opcij! :-)

Tomson, na voljo imaš max 2000 EUR. Iščeš za gledanje filmov in serij. 75" je omejitev, zaradi prostora. Ajde, mogoče 77", grrem še enkrat meriti.

Lahko prosim, prosim navedeš samo en model, ki bi ga vzel ob omejitvi 75"?
Če bi raje vzel model za 1300 eur kot 2000 eur, ker ni neke razlike v sliki, super! Pač kar bi sam vzel! Best value se še vedno najbolj ceni.

Zdaj imam nekega povprečnega 65" LG... Tegale: https://www.mimovrste.com/led-lcd-telev ... k-65uj634v Verjetno bo kar razlika v sliki?

In kaj bi vzel ti sam, če bi bila omejitev 77" (kot rečeno, moram še enkrat premeriti v milimetre in mogoče bi šlo prestaviti neke police na steni...

Res, RES hvala.
gregor

03 Apr 2024, 08:44

Nisi napisal v kakšni kvaliteti boš gledal filme in serije. Gre tukaj za običajno kabelsko TV z zelo nizko kvaliteto slike ali Netflix ipd zadeve, morda blu ray ploščki?

Ker če boš gledal kabelsko, tudi najboljši OLED ne more narediti čudežev, če je signal že v osnovi slab.

LP
Dalibor

03 Apr 2024, 08:54

gregor napisal/-a:
03 Apr 2024, 08:44
Nisi napisal v kakšni kvaliteti boš gledal filme in serije. Gre tukaj za običajno kabelsko TV z zelo nizko kvaliteto slike ali Netflix ipd zadeve, morda blu ray ploščki?

Ker če boš gledal kabelsko, tudi najboljši OLED ne more narediti čudežev, če je signal že v osnovi slab.

LP

Kabelske TV sploh nimamo priključene :-)

Torej, Netflix, HBO, Amazon prime, Disney+ in filmi z neta pač v čim višji kakovosti, običajno vlečem 20Gb+. Predvajamo z Nvidia TV Shield pro...

Hvala.
gregor

03 Apr 2024, 12:38

Potem bo OLED kar vredu izbira.
Modeli iz lanskega leta..., ker letošnji 77" modeli bodo sigurno več kot 2K EUR.
Dalibor

04 Apr 2024, 07:47

Po dodatnih natančnih meritvah ugotovljeno, da bomo morali kar ostati na 65", da ne bo vse čisto do roba... :-(

In zdaj prosim samo zadnjo pomoč, sem vse prebral, lahko samo priporočilo za enega teh modelov in da končno kupim, preden me mine volja :-)

1. https://www.makspro.si/oled-tv-samsung-qe65s90c.html
2. https://www.makspro.si/oled-tv-sprejemn ... 65c31.html
3. https://priporocam.si/izdelek/samsung-q ... prejemnik/
4. Tole pa za Tompsona, morda raje Panasonic ?, 1480 eur pride s poštnino v SLO: https://www.electronis.de/index.php?pag ... 98&aid=124

Cenovno so vsi tu nekje, torej kaj izbrati za gledanje filmov, serij?

Res hvala vsem!
Tomson

04 Apr 2024, 09:49

Dalibor napisal/-a:
04 Apr 2024, 07:47
Po dodatnih natančnih meritvah ugotovljeno, da bomo morali kar ostati na 65", da ne bo vse čisto do roba... :-(

In zdaj prosim samo zadnjo pomoč, sem vse prebral, lahko samo priporočilo za enega teh modelov in da končno kupim, preden me mine volja :-)

1. https://www.makspro.si/oled-tv-samsung-qe65s90c.html
2. https://www.makspro.si/oled-tv-sprejemn ... 65c31.html
3. https://priporocam.si/izdelek/samsung-q ... prejemnik/
4. Tole pa za Tompsona, morda raje Panasonic ?, 1480 eur pride s poštnino v SLO: https://www.electronis.de/index.php?pag ... 98&aid=124

Cenovno so vsi tu nekje, torej kaj izbrati za gledanje filmov, serij?

Res hvala vsem!
Pri navedenih 65" OLED modelih ni prav velikih razlik, sploh pa v praksi, tako da bi sam malo gledal tudi na ceno ... če pa bi rangiral bi rekel takole:

Samsung S95C -> LG C3 -> Samsung S90C -> Panasonic MZ800E

Prednost Panasonica je podpora Dolby Vision in HDR10+ ter nekoliko bolj mehka, bolj naravna, "true to the source" slika ... je pa MZ800 Panasonicov "entry level" OLED ...
Dalibor

04 Apr 2024, 13:09

Hvala, naročen LG C3!
Odgovori