raners napisal/-a: ↑15 Mar 2023, 12:12
Vidim, da je spet dobra cena za Osotek H100 Pro (327 eur na geekbuying)... Prebral sem
test osotek, a imam pred nakupom še nekaj vprašanj:
1. Glede na roborock Dyad (Pro) ima samo 1 valj - ali se to pozna pri čiščenju? Čeprav vem, da osotek čisti z vročo vodo in je že to boljše...
2. Če prav razumem, pred čiščenjem stisneš na gumb in se voda segreje - torej po čiščenju ostane v nekem standby načinu in ne greje vode skozi?
3. Ali kateri izmed mokrih sesalnikov posebej dobro ščisti fuge med ploščicami? Nevem, če ima npr. valj daljše ščetine ali kaj podobnega?
4. Ali pri osotek dejansko ni drugega dela kot dolit vodo in odstranit umazano vodo? Ali je potrebno tudi čiščenje postaje?
5. Ali pri osoteku med samočiščenjem tudi kaj šprica voda naokoli? Se ustvarja kak neprijeten vonj po nekem času uporabe?
6. Je torej ta osotek H100 Pro bestbuy? Je osotek H200 v čem boljši?
Če je na voljo še kakšna boljša cena kot 327 eur, lepo prosim..
Pa hvala lepa za odgovore že vnaprej.
trenutno sta dve aktivni kodi, to je to, je pa tole super cena za tal,e model:
1.Res je, v primerjavi z Dyad modelom je 1 malo večji valj, a vroča voda naredi svoje. Imam doma še oba v uporabi, težko bi sedaj učinkovitsot čiščenja opredelil v procentih, ker oba res dobro čistita, a po občutku bi rekel da je Osotek še malenkost bolj učinkovit, sploh pri madežih kjer topla voda naredi svoje.
2.Osotek ima v postaji nekaj litersko posodico za čisto vodo, kamor se doda tudi detergent, pred čiščenjem se samo stisne na gumb sesalnika, postaja najprej izsesa mrzlo vodo iz sesalnika, segreje vodo v postaji na 90° nato pa napolni sesalnik z to vročo vodo, sam sesalnik pa potem drži temperaturo mislim da do nekje 70° tudi na dolgi rok.
3.Ni mi znan kakšen tovrstni model, ki bi bil posebej za fuge. Fuge so problem, ker so ponavadi nižje od ploščic, tako da tam hude učinkovitsoti čiščenja pri tovrstnih modelih ni. Se pa sedaj pogovarjam za en večnamenski parni čistilnik, ki ima vrsto nastavkov, med drugim tudi za fuge, tam pa bo res visoka učinkovitost čiščenja za fuge, a gre za čisto druge vrste napravo, ki je uporabna po celi hiši za različne namene.
4.Dejansko ni drugega dela, v postajo se dolije tistih nekaj L vode, vse ostalo dela sam, polni sesalnik z vodo, odliva vodo, samočiščenje je zelo učinkovito. Edino kar je res priporočljivo je, da se po čiščenju odlije umazano vodo iz namenske posodice sesalnika in malo spere, da ne pušča vonjav, vzame minuto, dve ...
5.Nič ne gre naokoli vode med samočiščenjem, ostane vse lepo na nastavku kjer je postavljen, pa še tam se po samodejnem avtomatksem sušenju rotacijske krtačke vse posuši, tako da ni nikjer kakšne vode. Nobenega vonja ni, če se sproti očisti posodico za umazano vodo.
6.Meni je zaenkrat H100 Pro najboljši tovrstni model in ga zlahka priporočam, mi je še boljši od Roborock modela, pa že Dyad je res super. H200 je slabši od H100 Pro...