Prosenic izgleda zelo ok, je pa to verjetno malo starejši model kot Jimmy, tako, da se bom verjetno odločil za enega izmed H8, bo verjetno čez leto ali dve tudi lažje dobiti novo baterijo...Tomson napisal/-a: ↑24 Maj 2022, 23:08Baterijski sesalniki so absolutno najboljša opcija kot podpora npr. robotskemu sesalniku, da nekaj na hitro počistimo oz. na mestih kjer robotski ali v vašem primeru Vorwerk ne seže. Odvisno od gospodinjstva in potreb lahko načeloma deluje tudi kot edini sesalnik pri hiši. Kako je v praksi? pri nas doma dva robotska sesalnika, vsak v svojem nadstropju in dva baterijska sesalnika, tudi vsak v svojem nadstropju. Pri hiši dve hišni mački, tako da se redno čisti dlake, mačji pesek ... v praksi pa to pomeni robotski sesalnik 2-3x tedensko, medtem ko sta oba baterijska sesalnika v pogonu prav vsak dan, kaj na hitro po tleh, pa sedežna, avto, pohištvo itd ... ko se enkrat navadiš/razvadiš na vse te pripomočke ...Milan napisal/-a: ↑24 Maj 2022, 22:33Tudi sam gledam za kakšen sesalec kot pomoč Vorwerk VK 136. Po stanovanju imamo večina preproge in bi se ta sesalec uporabljal za čiščenje laminata po kuhinji, ploščic v kopalnici in stopnic ter vogalov na stropu in ostalih težje dostopnih mestih, tako, da verjetno ne potrebujemo ravno najmočnejšega... Budget pa nekje od 100 do 200€. Gledal sem tega - https://www.mimovrste.com/pokoncni-sesa ... ki-rdeccrn ker ima kar dobre ocene, vendar mi je nepoznana znamka in je verjetno Xiaomi boljša varianta. Tomson, glede na to, da pri vas že dlje časa uporabljate te sesalce me zanima, koliko zdrži baterija (doma imamo mačka in papigo in bi bil v uporabi praktično vsak dan)? Kako pa je s pokončnimi žičnimi sesalci, verjetno večja sesalna moč in bolj komplicirana uporaba zaradi kabla?
glede omenjenega modela na MimoV, 120W motor je pa kar malo švoh, nekje povprečno zmogljivi baterijski sesalniki imajo namreč nekje 400-500W motorje, tam je sesalna moč okoli 150AW, 120W motor si predstavljam bo res zelo redko kje uporaben, saj bo sesalna moč izjemno izjemno nizka. In ker prav poceni tale model tudi ni bi ga osebno kar hitro izločil. Če se išče nek soliden model za zmerno nizko ceno bi predlagal Jimmy H8 model za 160€, ima 500W motor, 160AW sesalne moči ali malo višje Trouver Power 12 za 190€, tudi zelo kompakten, zelo praktičen model z 450W motorjem in 150AW sesalne moči, me je tudi kar navdušil, v podobnem cenovnem rangu še Jimmy H8 Pro, ki ima več opreme, možnost polnjenja direktno na nosilcu, ločeno polnilno postajo za baterijo, talni podstavek za sesalnik ... dober za ceno tudi Proscenic P11, visoka sesalna moč dosti opreme, super cena trenutno v akciji ...
- Proescenic P11 baterijski sesalnik s kodo: BG329d41 za 154€ (EU)
- Jimmy H8 baterijski sesalnik (+DARILO) s kodo: JIMMYH8S za 162€ (EU)
- Trouver Power 12 baterijski sesalnik s kodo: DHMAY20OFF za 189€ (EU)
sam bi izbiral med omenjenimi, ponujajo največ za zmerno ceno ... žični sesalniki so seveda ok, če se nam še da ukvarjati s kabli, saj kot pravim, ko se enkrat razvadimo!
- Jimmy H8 Pro baterijski sesalnik s kodo: JIMMYH8PR za 200€ (EU)
Če sem prav razumel iz prejšnjih postov, imata DHGate in BG enoletno CN garancijo, Geekbuying pa vidim da ponuja dvoletno, verjetno je to EU garancija ali kako?